Korzár logo Korzár

Varíme s Korzárom: Bravčové na smotane s domácimi haluškami

Inšpirujte sa tipom na sýty obed.

(Zdroj: archív)
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Bravčové stehno v smotanovej omáčke s haluškami

Potrebujeme 1 kg bravčového stehna, 150 g údenej domácej slaniny, 1 cibuľu, olej, 1 balenie šľahačkovej smotany, soľ, 1 PL cukru, 1 PL octu, bobkový list, celé čierne korenie, nové korenie, zeleninový vývar.

Na halušky: 400 g hrubej múky, 1 vajce, 250 ml mlieka, soľ.

Postup: Mäso si pokrájame na rezne, osolíme a okoreníme z oboch strán a necháme chvíľu postáť, neklepeme. V hrnci zohrejeme olej, na ktorom mäso sprudka opečieme, aby sa zatiahlo. Potom ho vyberieme a vo výpeku opečieme na kocky nakrájanú slaninu, ku ktorej po chvíli prihodíme aj cibuľu. Takto vznikne základ, do ktorého vložíme mäso. Pridáme bobkový list a korenie, podlejeme troškou zeleninového vývaru a necháme dusiť do mäkka.

SkryťVypnúť reklamu

Medzitým si urobíme cesto na halušky zmiešaním všetkých surovín dohromady. Cez haluškové sito ich nahádžeme do vriacej vody a uvaríme. Keď vyplávajú na hladinu, vyberieme ich, prepláchneme a pokvapkáme olejom, aby sa nezlepili.

Keď je mäso mäkké, vyberieme bobkový list a korenie a šťavu zahustíme smotanou, v ktorej sme si predtým rozmiešali kopcovitú lyžicu hladkej múky. Necháme všetko prevariť. Ak by bola omáčka hustá, zriedime ju vývarom. Na záver ju ešte dochutíme cukrom a octom.

Zdroj: najrecept.sk

Potraviny

Kamióny čakajú na cstup z Egypta do Pásma Gazy v Rafahu.

Humanitárna organizácia požiadala Izrael o zabezpečenie distribučných miest.


TASR
Regál s vifonkami.

Vyzvali politikov, aby vydala odporúčania s cieľom znížiť ich spotrebu.


TASR 4
Súvisiace témy: Recepty z Korzára

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. Nová hala v Istropolise zaplní chýbajúce miesto na mape kultúry
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  3. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  4. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  5. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Najkrajšie letné túry, cyklotrasy, jazerá a pamiatky v Rakúsku
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  4. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  5. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 7 801
  2. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 7 310
  3. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 145
  4. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 4 261
  5. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 3 820
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 3 003
  7. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 2 840
  8. Kam smerujú peniaze bohatých? 2 469
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu