Korzár logo Korzár
Štvrtok, 4. marec, 2021 | Meniny má KazimírKrížovkyKrížovky

Varíme s Korzárom: Bravčové na smotane s domácimi haluškami

Inšpirujte sa tipom na sýty obed.

(Zdroj: archív)
Skryť Vypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Skryť Vypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Bravčové stehno v smotanovej omáčke s haluškami

Potrebujeme 1 kg bravčového stehna, 150 g údenej domácej slaniny, 1 cibuľu, olej, 1 balenie šľahačkovej smotany, soľ, 1 PL cukru, 1 PL octu, bobkový list, celé čierne korenie, nové korenie, zeleninový vývar.

Na halušky: 400 g hrubej múky, 1 vajce, 250 ml mlieka, soľ.

Postup: Mäso si pokrájame na rezne, osolíme a okoreníme z oboch strán a necháme chvíľu postáť, neklepeme. V hrnci zohrejeme olej, na ktorom mäso sprudka opečieme, aby sa zatiahlo. Potom ho vyberieme a vo výpeku opečieme na kocky nakrájanú slaninu, ku ktorej po chvíli prihodíme aj cibuľu. Takto vznikne základ, do ktorého vložíme mäso. Pridáme bobkový list a korenie, podlejeme troškou zeleninového vývaru a necháme dusiť do mäkka.

Skryť Vypnúť reklamu

Medzitým si urobíme cesto na halušky zmiešaním všetkých surovín dohromady. Cez haluškové sito ich nahádžeme do vriacej vody a uvaríme. Keď vyplávajú na hladinu, vyberieme ich, prepláchneme a pokvapkáme olejom, aby sa nezlepili.

Keď je mäso mäkké, vyberieme bobkový list a korenie a šťavu zahustíme smotanou, v ktorej sme si predtým rozmiešali kopcovitú lyžicu hladkej múky. Necháme všetko prevariť. Ak by bola omáčka hustá, zriedime ju vývarom. Na záver ju ešte dochutíme cukrom a octom.

Zdroj: najrecept.sk

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Buďte v najlepšej spoločnosti!
  2. Desať dôvodov, prečo študovať na Trnavskej univerzite
  3. Za kvalitným vzdelaním nemusíte do sveta! Príďte na EkF TUKE
  4. Získaj náskok pred štartom
  5. Oplatí sa teraz kupovať byt alebo je lepšie si počkať?
  6. Petra Vlhová venuje svoju prilbu do súťaže pre Plamienok
  7. Korona zlacňuje elektroniku. Tento týždeň je až o 50 % lacnejšia
  8. Denník SME spolu s knihou Rozhovory o ľudskom tele
  9. Skutočná vanilka a čokoláda. Čo robí potraviny kvalitnými?
  10. AGEL spustil testovanie expresnými PCR testami
  1. Veolia dostala exkluzívne do správy projekt SKY PARK
  2. AS EUBA vyhlasuje protest proti novele zákona o VŠ
  3. Firmy sa spojili s učiteľmi, rozhodli sa pomôcť chudobným žiakom
  4. Počas pandémie vzrástli obavy z právnych sporov
  5. Oplatí sa teraz kupovať byt alebo je lepšie si počkať?
  6. A new, multifunctional centre will revive the Danube embankment
  7. BILLA má nový vernostný program pre deti – „SuperOsma“
  8. Korona zlacňuje elektroniku. Tento týždeň je až o 50 % lacnejšia
  9. WESTech je distribútorom Dell Technologies na Slovensku
  10. Petra Vlhová venuje svoju prilbu do súťaže pre Plamienok
  1. 5 najčastejších dôvodov, pre ktoré sa v noci budíme 18 286
  2. Maldivy, Emiráty, Egypt z Bratislavy aj s poistením liečby COVID 15 906
  3. Oplatí sa teraz kupovať byt alebo je lepšie si počkať? 15 812
  4. Skutočná vanilka a čokoláda. Čo robí potraviny kvalitnými? 8 370
  5. Korona zlacňuje elektroniku. Tento týždeň je až o 50 % lacnejšia 8 187
  6. Telo v karanténe, jar a domácnosť, rozhovor s Denisou Dvončovou 7 527
  7. Dovolenka v Egypte: Vyskúšali sme, ako sa aktuálne cestuje 7 396
  8. AGEL spustil testovanie expresnými PCR testami 7 001
  9. Spoznajte Olomouc – univerzitné mesto a svoju budúcnosť 6 581
  10. 10 vecí, kvôli ktorým do banky už chodiť nemusíte 6 113
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Téma: Potraviny

Prečítajte si aj ďalšie články k téme
Článok je zaradený aj do ďalších tém
Recepty z Korzára
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Ilustračné foto.

Liberalizmus sa nedá liečiť exorcizmom, predstavuje posledné štádium posadnutnosti.

3. mar
Premiér Igor Matovič a vľavo prezident Ukrajiny Volodymyr Zelenskyj.

Matovič sa za vtip ospravedlnil.

3 h
Minister obrany Jaroslav Naď.

Rozhovory ZKH s ministrom obrany.

6 h

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Video Desktop