Korzár logo Korzár
Sobota, 10. apríl, 2021 | Meniny má IgorKrížovkyKrížovky

Varíme s Korzárom: Guláš s údeným, placky z kapusty a škvariek, kolienko so syrom

K fašiangom patria aj delikatesy.

(Zdroj: stock adobe)
Skryť Vypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Skryť Vypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Guláš s údeným

Potrebujeme: 1 kg hovädzieho zadného, 0,5 kg údeného bôčika, 2 cibule, bravčovú masť, celé čierne korenie, soľ, celé nové korenie, sladkú mletú papriku, pálivú papriku, trochu hladkej múky, okrúhly bochník chleba

Postup: Hovädzie aj bôčik nakrájame na kocky, osolíme ich a okoreníme. V hrnci roztopíme masť a opražíme na nej nakrájanú cibuľu. Mäso poprášime hladkou múkou, premiešame a dáme ho za stáleho miešania restovať na cibuľu. Keď sa dobre zatiahne, poprášime ho paprikou, pridáme pár guľôčok celého aj nového korenia. Podlejeme vodou tak, aby siahala tesne nad povrch mäsa. Vodu pravidelne podlievame, nedávame jej však priveľa, ako keby sme varili polievku, chceme totiž získať dobrú hustú šťavu.

Skryť Vypnúť reklamu

Bochník chleba vydlabeme a dáme krátko zapiecť do rúry. Guláš naservírujeme do chleba, vydlabané kúsky podávame k nemu ako prílohu. Druhú cibuľu pokrájame na kolieska, na masti ich opečieme dozlatista a naservírujeme na vrch guláša.

Kapustové placky so škvarkami

Potrebujeme: 500 g kyslej kapusty, 200 g škvariek, hladkú múku, drvenú rascu, soľ, mleté čierne korenie

Postup: Škvarky pomelieme najemno a dáme do misky. Pridáme k nim pokrájanú kapustu, drvenú rascu, soľ, korenie a toľko múky, aby nám vzniklo primerane husté cesto. Tvoríme z neho placky, ktoré upečieme na oleji alebo masti.

Kolienko s ovčím syrom

Potrebujeme: bravčové koleno, hlávku cesnaku, 3 bobkové listy, 150 g ovčieho syra, soľ, čierne korenie, celé nové korenie, olej

Postup: Koleno dáme do väčšieho hrnca, zalejeme ho vodou, pridáme bobkové listy, nové korenie, celé korenie, soľ a niekoľko strúčikov cesnaku – asi polovicu hlávky.

Skryť Vypnúť reklamu

Koleno uvaríme domäkka, potom ho vyberieme a pokrájame na väčšie kusy. Natrháme si primerane veľké kusy alobalu, z ktorých sa budú dať zabaliť balíčky. Porcie mäsa rozdelíme na alobal a na každú dáme kus syra. Z oleja, cesnaku a soli vymiešame marinádu, ktorou mäso aj syr potrieme, alobal uzatvoríme, uložíme na plech a dáme zapiecť do rúry. Hosťom servírujeme jednotlivé balíčky, ktoré len pootvoríme.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Leto na ostrove Malta: desať najkrajších miest
  2. Nové medzinárodné príležitosti vo vzdelávaní 2021 – 2027
  3. Pán Králiček: Aj keď predávate „len“ kávu, musíte inovovať
  4. Pomoc z prírody pri infekcii covid-19
  5. Výber žiarovky môže mať vplyv na celkové zdravie
  6. Novinka, ktorá sa neodmieta: Niké predstavuje Bonus bez limitu
  7. Krvou a železom: Ako Bismarck pred 150 rokmi zjednotil Nemecko
  8. Ako zasiahnu zmeny vo svete pneumatík bežných vodičov?
  9. Úspech predali Američanom. Ako sa zrodil slovenský 3D sen?
  10. Veľkonočné inšpirácie, rozhovor so Zuzanou Šebovou
  1. Virtuálny Suptech workshop o Blockchain technológiách
  2. Ranný rituál plný zdravia pre celú rodinu
  3. Koľko ovocia by ste mali denne zjesť? Máme odpoveď
  4. Wüstenrot poisťovňa dosiahla čistý zisk 1,8 milióna eur
  5. Leto na ostrove Malta: desať najkrajších miest
  6. Skúšanie a monitorovanie technických systémov na FVT
  7. Prekonalo Vaše dieťa COVID-19?
  8. Za 16 rokov pomohli Prešovskému kraju získať milióny eur
  9. Slovník investora 04: Kto môže investovať
  10. Na čo si dať pozor pri zateplení fasády
  1. Telefóny čaká zásadná zmena. Z dnešných nezostane takmer nič 28 624
  2. Slovákom hrozia malé dôchodky. V čom je problém? 27 777
  3. Ako zasiahnu zmeny vo svete pneumatík bežných vodičov? 22 477
  4. Úspech predali Američanom. Ako sa zrodil slovenský 3D sen? 20 232
  5. Plánujete dovolenku na leto? Toto sú najkrajšie pláže Turecka 13 609
  6. Veľkonočné inšpirácie, rozhovor so Zuzanou Šebovou 13 534
  7. Krvou a železom: Ako Bismarck pred 150 rokmi zjednotil Nemecko 13 145
  8. Aj sladkosti môžu byť zdravé. Viete, ako ich spoznáte? 9 038
  9. Najprv eštebák, potom oligarcha. Aká bola Širokého éra? 6 445
  10. Leto na ostrove Malta: desať najkrajších miest 5 976
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Téma: Fašiangy

Prečítajte si aj ďalšie články k téme
Článok je zaradený aj do ďalších tém
Recepty z Korzára, Jedlo

Neprehliadnite tiež

Očkovať sa už môžu ľudia od 45 rokov.

Ak budú voľné kapacity, vakcínu dostanú už v nedeľu v Košiciach i v Prešove.

13m
Dana Košická verí na výmenu energie medzi hľadiskom a javiskom.

Jej sestra pracuje na infekčnom oddelení.

1 h
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Ako vidí spätne reláciu s Dominikou Cibulkovou? A ako sa jej žije ako slobodnej matke počas pandémie?

23 h
Boris Kollár počas dovolenky s Jurajom Ondrejčákom a Tomášom Rajeckým na Kube.

Obaja sú obvinení z korupcie.

22 h
Očkovanie proti Covidu-19.

PCR testy na Slovensku odhalili viac ako 370-tisíc nakazených koronavírusom. Pandémia Covid-19 si vyžiadala 10 487 obetí.

11 h
Komentár Petra Schutza

Kto tu pácha svinstvá

Peter Schutz

Matovič zavádza na každom metri.

8 h

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Video Desktop