Korzár logo Korzár

Varíme s Korzárom: Guláš s údeným, placky z kapusty a škvariek, kolienko so syrom

K fašiangom patria aj delikatesy.

(Zdroj: stock adobe)
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Guláš s údeným

Potrebujeme: 1 kg hovädzieho zadného, 0,5 kg údeného bôčika, 2 cibule, bravčovú masť, celé čierne korenie, soľ, celé nové korenie, sladkú mletú papriku, pálivú papriku, trochu hladkej múky, okrúhly bochník chleba

Postup: Hovädzie aj bôčik nakrájame na kocky, osolíme ich a okoreníme. V hrnci roztopíme masť a opražíme na nej nakrájanú cibuľu. Mäso poprášime hladkou múkou, premiešame a dáme ho za stáleho miešania restovať na cibuľu. Keď sa dobre zatiahne, poprášime ho paprikou, pridáme pár guľôčok celého aj nového korenia. Podlejeme vodou tak, aby siahala tesne nad povrch mäsa. Vodu pravidelne podlievame, nedávame jej však priveľa, ako keby sme varili polievku, chceme totiž získať dobrú hustú šťavu.

SkryťVypnúť reklamu

Bochník chleba vydlabeme a dáme krátko zapiecť do rúry. Guláš naservírujeme do chleba, vydlabané kúsky podávame k nemu ako prílohu. Druhú cibuľu pokrájame na kolieska, na masti ich opečieme dozlatista a naservírujeme na vrch guláša.

Kapustové placky so škvarkami

Potrebujeme: 500 g kyslej kapusty, 200 g škvariek, hladkú múku, drvenú rascu, soľ, mleté čierne korenie

Postup: Škvarky pomelieme najemno a dáme do misky. Pridáme k nim pokrájanú kapustu, drvenú rascu, soľ, korenie a toľko múky, aby nám vzniklo primerane husté cesto. Tvoríme z neho placky, ktoré upečieme na oleji alebo masti.

Kolienko s ovčím syrom

Potrebujeme: bravčové koleno, hlávku cesnaku, 3 bobkové listy, 150 g ovčieho syra, soľ, čierne korenie, celé nové korenie, olej

Postup: Koleno dáme do väčšieho hrnca, zalejeme ho vodou, pridáme bobkové listy, nové korenie, celé korenie, soľ a niekoľko strúčikov cesnaku – asi polovicu hlávky.

SkryťVypnúť reklamu

Koleno uvaríme domäkka, potom ho vyberieme a pokrájame na väčšie kusy. Natrháme si primerane veľké kusy alobalu, z ktorých sa budú dať zabaliť balíčky. Porcie mäsa rozdelíme na alobal a na každú dáme kus syra. Z oleja, cesnaku a soli vymiešame marinádu, ktorou mäso aj syr potrieme, alobal uzatvoríme, uložíme na plech a dáme zapiecť do rúry. Hosťom servírujeme jednotlivé balíčky, ktoré len pootvoríme.

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. Nová hala v Istropolise zaplní chýbajúce miesto na mape kultúry
  2. Kam smerujú peniaze bohatých?
  3. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  4. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  5. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  7. Vitamín Cg: Kľúč k žiarivejšej a zjednotenej pleti
  8. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji
  1. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  2. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  3. Kam smerujú peniaze bohatých?
  4. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  5. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  6. Záver vojny bol pre mnohých Slovákov životnou skúškou
  7. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá
  8. LESY SR otvorili Poľanu: Nová cesta pre ľudí aj prírodu
  1. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 15 919
  2. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 011
  3. Nová hala v Istropolise zaplní chýbajúce miesto na mape kultúry 5 412
  4. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 3 893
  5. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 2 857
  6. Nová možnosť investovania s garantovaným rastom až 6 % 2 742
  7. Čerstvé hlavičky sú v plnom prúde, komu dáte svoj hlas? 2 570
  8. Majiteľka Boxito: Podnikanie zvláda vďaka multifunkčnému vozidlu 2 445
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu