Korzár logo Korzár
Sobota, 27. február, 2021 | Meniny má AlexanderKrížovkyKrížovky

Varíme s Korzárom: Falošná zabíjačková polievka, bohatý pekáčik, francúzske škvarky

Skúste špeciality, ktoré možno nepoznáte.

(Zdroj: stock adobe)
Skryť Vypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Skryť Vypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Falošná zabíjačková polievka

Potrebujeme: 200 g mletého bravčového mäsa, olej alebo bravčovú masť, 1 mrkvu, 1 petržlen, 1/4 zeleru, 1 cibuľu, 80 g krúp + 100 g bravčovej pečene, 80 g hladkej múky, 2 strúčiky cesnaku, 1 vajce, soľ, mleté korenie – na pečeňové knedličky

Postup: Bravčové mäso opražíme na tuku alebo oleji v hrnci, v ktorom budeme variť polievku. Pri pražení ho miešame a varechou oddeľujeme, aby vznikla sypká zmes. Potom k mäsu pridáme očistenú a nadrobno nakrájanú koreňovú zeleninu a cibuľu. Po chvíli restovania všetko zalejeme vodou. Do polievka dáme krúpy, zakryjeme a varíme do zmäknutia.

Skryť Vypnúť reklamu

Zatiaľ si pripravíme knedličky. Pečienku rozmixujeme alebo pomelieme a zmiešame ju s vajciami, múkou, prelisovaným cesnakom, soľou a korením. Pomocou dvoch malých lyžičiek formujeme halušky, ktoré dáme do vriacej polievky tak, aby sa varili asi 6 minút. Hotovú polievku dochutíme a podávame.

Bohatý bravčový pekáčik

Potrebujeme: bravčovú krkovičku, kus bravčového bôčika, bravčovú pečeň, 2 cibule, celé nové korenie, bobkový list, mleté čierne korenie, bravčovú masť, čerstvý tymian, 2 - 3 strúčiky cesnaku

Postup: Cibuľu speníme na rozpálenej masti a pridáme k nej na plátky nakrájaný cesnak, niekoľko guľôčok nového korenia a 2 bobkové listy. Potom ju preložíme do pekáča.

Vo výpeku opečieme na plátky nakrájanú krkovičku a postupne ako bude upečená ju poukladáme na cibuľu. Potom v tej istej panvici opečieme na pásiky nakrájaný bôčik a ten navrstvíme na krkovičku. Mäso osolíme a okoreníme, podlejeme vodou alebo vývarom, zakryjeme a dáme piecť do rúry.

Skryť Vypnúť reklamu

Asi po 50 minútach pridáme nakrájanú pečeň, podľa potreby dochutíme a vrátime späť do rúry asi na pol hodiny, no tentoraz už necháme pekáč odkrytý. Necháme zapiecť a podávame.

Francúzske škvarky s masťou

Potrebujeme: 1 kg bôčik, 200 ml bieleho vína, 1 cibuľu, soľ a korenie na dochutenie

Postup: Mäso nakrájame na kúsky veľké asi 2 x 2 cm; do veľkého no plytšieho hrnca nalejeme víno, vsypeme mäso a jemne nakrájanú cibuľu. Na miernom plameni a za občasného miešania škvaríme, až sa tuk úplne rozpustí. Osolíme, okoreníme a ešte teplé nalejeme do nádoby, v ktorej budeme masť so škvarkami skladovať, alebo do zaváraninových pohárov. Po natretí na chutný, napríklad kváskový, chlebík dostaneme skvelú maškrtu.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Maldivy, Emiráty, Egypt z Bratislavy aj s poistením liečby COVID
  2. Žabka expanduje na západe krajiny, hľadá nadšených podnikateľov
  3. 5 najčastejších dôvodov, pre ktoré sa v noci budíme
  4. Petit Press a RegioMedia rozbiehajú spoločný predaj v regiónoch
  5. Volkswagen Tiguan: takto by malo vyzerať rodinné auto!
  6. V sobotu do bezpečného Ománu so zľavou 486 eur
  7. Geis pomáha zvládať komplikácie v cezhraničnej preprave
  8. Dovolenka v Egypte: Vyskúšali sme, ako sa aktuálne cestuje
  9. Online zľavy: Viete, kde ich vyhľadať?
  10. Šanca pre mladé talenty
  1. O2: Mentálne zdravie zamestnancov je pre nás veľkou prioritou
  2. Maldivy, Emiráty, Egypt z Bratislavy aj s poistením liečby COVID
  3. Varso Tower od HB Reavis je najvyššou budovou v EÚ
  4. Dáma s pávím pierkom
  5. Slovensko zasiahla vlna nárastu dopytu po produktoch na kĺby!
  6. Spoznajte Olomouc – univerzitné mesto a svoju budúcnosť
  7. Získaj náskok pred štartom
  8. 2. ročník Social Awards Slovakia prichádza
  9. MetLife spustila online nahlasovanie poistných udalostí
  10. Minulý rok boli v priemere ukradnuté takmer tri autá denne
  1. 5 najčastejších dôvodov, pre ktoré sa v noci budíme 15 550
  2. Dovolenka v Egypte: Vyskúšali sme, ako sa aktuálne cestuje 12 254
  3. Séria dvoch príloh: Angličtina nielen pre maturantov 7 596
  4. Volkswagen Tiguan: takto by malo vyzerať rodinné auto! 7 437
  5. V sobotu do bezpečného Ománu so zľavou 486 eur 6 917
  6. Ako vyzerá majetok Slovákov? Zvyšuje sa najmä z jedného dôvodu 6 913
  7. 10 vecí, kvôli ktorým do banky už chodiť nemusíte 6 255
  8. Príbeh Patrika Tkáča a J&T, Lidl verzus Tesco a investičné tipy 5 787
  9. Zažite farebný Marakéš a hory Atlasu so slovenským sprievodcom 4 839
  10. Maldivy, Emiráty, Egypt z Bratislavy aj s poistením liečby COVID 4 778
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Téma: Potraviny

Prečítajte si aj ďalšie články k téme
Článok je zaradený aj do ďalších tém
Recepty z Korzára, Jedlo
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Riaditeľ národnej protizločineckej jednotky NAKA Branislav Zurian.

Svedčí proti nemu bývalý námestník SIS Boris Beňa.

11 h

Ktorá stratégia je tá správna?

12 h

Rok od prvého prípadu zaznamenali takmer dvadsaťtisíc mŕtvych.

8 h
Robbie Williams.

Michael Gracey napísal scenár z osobných rozhovorov.

25. feb

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Video Desktop