Korzár logo Korzár

Varíme s Korzárom: Krémová zeleninová polievka, pikantné karé, škoricové fánky

Inšpirácie na fašiangové menu.

(Zdroj: stock adobe)
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Krémová zeleninová polievka

Potrebujeme: 3 mrkvy, 2 petržleny, 1 menší pór, polovicu kalerábu, 3 stonky zeleru, 1 červenú cibuľu, 1 strúčik cesnaku, soľ, mleté čierne korenie, dva bobkové listy, nové korenie, olivový olej, štipku tymianu, biely jogurt

Postup: Koreňovú zeleninu očistíme a nakrájame na kocky. Očistenú cibuľu nasekáme najemno a stopkový zeler s pórom na kolieska.

V hrnci zohrejeme olej a necháme na ňom speniť cibuľu. Potom k nej pridáme pretlačený cesnak, nové korenie, mleté čierne korenie aj bobkový list a necháme koreniny zavoňať.

SkryťVypnúť reklamu

Potom dáme do hrnca všetku zeleninu a krátko ju zarestujeme. Podlejeme vodou a necháme variť, kým zelenina nezmäkne. Potom polievku rozmixujeme, podľa potreby dochutíme a na záver zjemníme jogurtom.

Pikantné bravčové karé

Potrebujeme: 1 kg bravčového karé bez kosti, soľ, 3 dl zeleninového vývaru, 3 ČL drvenej rasce, olej, 4 PL hladkej múky, 3 cibule, mleté čierne korenie, 5 strúčikov cesnaku, 3 PL štipľavej feferónovej alebo paprikovej pasty, napríklad harissa

Postup: Bravčové karé opláchneme, osušíme a celé opekáme na oleji zo všetkých strán. Postupne pridáme cibuľu nakrájanú na plátky, korenie, roztlačený cesnak, soľ, rascu, zeleninový vývar a pečieme. Počas pečenia môžeme mäso na pekáči viackrát otočiť. Aby bolo šťavnaté, podlievame ho výpekom. Keď už je mäso skoro upečené, vyberieme ho a pridáme do výpeku harissu, či inú podobnú pikantnú pastu, trochu vriacej vody a ešte trochu necháme v rúre. Pred podávaním pikantné karé nakrájame na plátky.

SkryťVypnúť reklamu

Škoricové fánky

Potrebujeme: 250 g hladkej múky, 50 g masla, 50 g kryštálového cukru, 2 žĺtky, 5 PL kyslej smotany, 2 PL rumu, 1 balíček škoricového cukru, 1 ČL prášku do pečiva, mletá škorica, práškový cukor, olej

Postup: Zmiešajte žĺtky, zmäknuté maslo, cukor, škoricový cukor, rum, kyslú smotanu, pridajte múku zmiešanú s práškom do pečiva a vypracujte cesto. Nechajte odstáť približne pol hodiny na chladnom mieste. Cesto vyvaľkajte na obdĺžnik s hrúbkou približne 4 mm a narežte na požadované tvary. V rozpálenom oleji smažte fánky do zlatista z obidvoch strán, nechajte do papierových utierok vsiaknuť prebytočný olej a obaľujte v zmesi práškového cukru s mletou škoricou.

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. Nová hala v Istropolise zaplní chýbajúce miesto na mape kultúry
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  3. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  4. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  5. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Najkrajšie letné túry, cyklotrasy, jazerá a pamiatky v Rakúsku
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  4. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  5. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 7 696
  2. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 7 203
  3. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 134
  4. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 4 250
  5. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 4 065
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 2 934
  7. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 2 785
  8. Kam smerujú peniaze bohatých? 2 318
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu