Korzár logo Korzár
Sobota, 27. február, 2021 | Meniny má AlexanderKrížovkyKrížovky

Varíme s Korzárom: Krémová polievka s pivom, mrkva s glazúrou, ryžové guľky

Jednoduché, no delikátne špeciality.

(Zdroj: archív/fotolia)
Skryť Vypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Skryť Vypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Krémová polievka s pivom

Potrebujeme: 200 g syra čedar, 1 cibuľu, zeleninový vývar, maslo, 3 strúčiky cesnaku, 1 PL worcesterskej omáčky, 300 ml piva, kukuričný škrob, 2 dl smotany na varenie, soľ, mleté biele korenie

Postup: V hrnci rozpustíme maslo a opražíme na ňom nadrobno pokrájanú cibuľu. Pridáme nasekaný cesnak aj worcesterskú omáčku, dáme preč zo sporáka a prilejeme pivo. Necháme ho zovrieť a potom prilejeme asi liter vývaru a krátko povaríme. Do hrnca dáme syr aj smotanu a varíme. Podľa hustoty polievky dolejeme vývar s trochou škrobu. Polievku necháme dobre prevrieť, dochutíme a odstavíme.

Skryť Vypnúť reklamu

Ryžové guľky s mozzarellou

Potrebujeme: 300 g ryže, 1 l zeleninového vývaru, 40 g parmezánu, 120 g mozzarelly, 2 vajíčka, maslo, maslo, cibuľu, olej, strúhanku, soľ, mleté čierne korenie, sterilizovanú kukuricu, hrášok či sušené paradajky (voliteľné)

Postup: Začneme podobne, ako sa pripravuje rizoto. Kus masla približne s lyžicou oleja zohrejeme a orestujeme najemno pokrájanú cibuľu. Pridáme nepremytú ryžu a dobre ju opečieme, aby boli zrnká obalené tukom. Zalejeme ju polovicou vývaru a varíme za občasného miešania. Postupne budeme prilievať po naberačkách zvyšný vývar, kým sa ryša nedovarí. Na záver môžeme pridať scedenú kukuricu, hrášok či sušené paradajky. Môžeme však nechať aj čistú ryžu.

Zmes osolíme a okoreníme a ešte do teplej ryže primiešame nastrúhaný parmezán. Mali by sme dostať hmotu krémovej konzistencie, ktorú budeme vedieť formovať v rukách do guličiek. Do každej dáme kúsok mozarelly, obalíme v rozšľahanom vajíku aj v strúhanke a vypražíme v oleji.

Skryť Vypnúť reklamu

Mrkva s javorovou glazúrou

Postup: mrkvu, maslo, javorový sirup, francúzsku hrubozrnnú horčicu, soľ, korenie, cesnak

Postup: Mrkvu očistíme, menšie kúsky necháme celé, väčšie prekrojíme na polovice alebo štvrtiny. Krátko ju predvaríme v troche vody, nie však celkom domäkka.

V panvici si potom zohrejeme maslo, ku ktorému vhodíme celý strúčik cesnaku a keď sa opečie vyberieme ho. K maslu pridáme asi dve lyžice javorového sirupu a dobre miešame, aby nám vznikol základ na glazúru. Potom pridáme lyžičku horčice a do zmesi vložíme predvarenú mrkvu. Premiešame tak, aby sa mrkvičky dobre obalili a môžeme ich vybrať. Pred podávaním ich jemne osolíme a okoreníme.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Maldivy, Emiráty, Egypt z Bratislavy aj s poistením liečby COVID
  2. Žabka expanduje na západe krajiny, hľadá nadšených podnikateľov
  3. 5 najčastejších dôvodov, pre ktoré sa v noci budíme
  4. Petit Press a RegioMedia rozbiehajú spoločný predaj v regiónoch
  5. Volkswagen Tiguan: takto by malo vyzerať rodinné auto!
  6. V sobotu do bezpečného Ománu so zľavou 486 eur
  7. Geis pomáha zvládať komplikácie v cezhraničnej preprave
  8. Dovolenka v Egypte: Vyskúšali sme, ako sa aktuálne cestuje
  9. Online zľavy: Viete, kde ich vyhľadať?
  10. Šanca pre mladé talenty
  1. O2: Mentálne zdravie zamestnancov je pre nás veľkou prioritou
  2. Maldivy, Emiráty, Egypt z Bratislavy aj s poistením liečby COVID
  3. Varso Tower od HB Reavis je najvyššou budovou v EÚ
  4. Dáma s pávím pierkom
  5. Slovensko zasiahla vlna nárastu dopytu po produktoch na kĺby!
  6. Spoznajte Olomouc – univerzitné mesto a svoju budúcnosť
  7. Získaj náskok pred štartom
  8. 2. ročník Social Awards Slovakia prichádza
  9. MetLife spustila online nahlasovanie poistných udalostí
  10. Minulý rok boli v priemere ukradnuté takmer tri autá denne
  1. 5 najčastejších dôvodov, pre ktoré sa v noci budíme 15 550
  2. Dovolenka v Egypte: Vyskúšali sme, ako sa aktuálne cestuje 12 254
  3. Séria dvoch príloh: Angličtina nielen pre maturantov 7 596
  4. Volkswagen Tiguan: takto by malo vyzerať rodinné auto! 7 437
  5. V sobotu do bezpečného Ománu so zľavou 486 eur 6 917
  6. Ako vyzerá majetok Slovákov? Zvyšuje sa najmä z jedného dôvodu 6 913
  7. 10 vecí, kvôli ktorým do banky už chodiť nemusíte 6 255
  8. Príbeh Patrika Tkáča a J&T, Lidl verzus Tesco a investičné tipy 5 787
  9. Zažite farebný Marakéš a hory Atlasu so slovenským sprievodcom 4 839
  10. Maldivy, Emiráty, Egypt z Bratislavy aj s poistením liečby COVID 4 778
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Téma: Recepty z Korzára

Prečítajte si aj ďalšie články k téme
Článok je zaradený aj do ďalších tém
Jedlo
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Riaditeľ národnej protizločineckej jednotky NAKA Branislav Zurian.

Svedčí proti nemu bývalý námestník SIS Boris Beňa.

11 h

Ktorá stratégia je tá správna?

12 h

Rok od prvého prípadu zaznamenali takmer dvadsaťtisíc mŕtvych.

8 h
Robbie Williams.

Michael Gracey napísal scenár z osobných rozhovorov.

25. feb

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Video Desktop