Grécke souvlaki
Potrebujeme: kuracie rezne buď zo stehna alebo z pŕs, 3-4 strúčiky cesnaku, sušené oregano, olivový olej, mleté čierne korenie, soľ (môžeme pridať aj cherry paradajky, farebné papriky, cuketu)
Postup: Mäso si pripravíme deň vopred. Nakrájame ho na kúsky, osolíme, okoreníme, premiešame s dvomi tenkými plátkami cesnaku a olivovým olejom. Dobre premasírujeme, zatvoríme a necháme v chladničke odstáť.
Potom ho napichneme na drevené špajdle a poprekladáme ho nakrájaným cesnakom, prípadne môžeme pridať aj nakrájanú zeleninu. Poukladáme na plech a upečieme v rúre zohriatej na 190 stupňov asi 30 až 40 minút domäkka.
Kuracie pita kapsy
Potrebujeme: pita chleby, natrhané upečené kuracie mäso, ktoré môže byť zvýšené z iného jedla, grécky jogurt, sušený cesnak, plátky ementálu, rôzne šalátové listy, avokádo či obľúbenú zeleninu, soľ, olej
Postup: Kuracie mäso narýchlo opražíme na troche oleja. Rozrežeme pita chlieb do troch štvrtín a do vzniknutej kapsy vložíme plátok syra a mäso. Jogurt zmiešame s trochou sušeného cesnaku a pokvapkáme ním mäso. Pridáme šalátové listy a prípadne aj zeleninu a podávame.
Karí s jablkami
Potrebujeme: 3 kuracie prsia, olej, 2 jablká, hladkú múku, 1 smotanu na šľahanie, 1 cibuľu, karí korenie, mleté čierne korenie, soľ
Postup: Na oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu. Potom k nej pridáme na kocky nakrájané mäso a necháme ho zatiahnuť.
Posypeme ho karí korením, soľou a mletým korením. Krátko ho podusíme vo vlastnej šťave a potom ho poprášime troškou múky a zalejeme smotanou. Pridáme nakrájané jablká a dovaríme tak, aby boli jablká mäkké, no nerozvarené na pyré.
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk.