Korzár logo Korzár
Nedeľa, 17. január, 2021 | Meniny má NatašaKrížovkyKrížovky

Varíme s Korzárom: Zimná hríbovica, rezne s údeným syrom, maková rýchlovka

Inšpirácie nielen na sobotňajší obed.

(Zdroj: stock adobe)

Zimná hríbovica

Potrebujeme: 3-4 domáce údené klobásy, 750 g údeného mäsa, 50 g sušených hríbov, 5 strúčikov cesnaku, 1 cibuľu, 2 bobkové listy, mleté čierne korenie, 1 l mlieka, 0,5 l kyslej smotany, 1 PL hladkej múky. Zápražka - olej, hladká múka, červená paprika

Postup: Klobásu a celé údené mäso umyjeme, dáme do väčšieho hrnca a zalejeme vodou. Pridáme celé strúčiky cesnaku, celú ošúpanú cibuľu, korenie, bobkový list a nadrobno posekané huby. Varíme, kým nie sú údené mäso a klobásy mäkké. Potom oboje vyberieme (najprv klobásu, ktorá býva skôr uvarená) a prikryjeme.

Skryť Vypnúť reklamu

Vyberieme aj cibuľu a bobkový list. Na oleji urobíme zápražku s paprikou a zalejeme ju vodou. Rozvaríme nahladko a vlejeme do hrnca. Polievku povaríme asi 10 minút, potom rozmiešame kyslú smotanu s mliekom a lyžicou hladkej múky a vlejeme do hrnca. Znova necháme dobre prevrieť a nakoniec chute dochutíme octom, a ak treba, dosolíme. Podávame s pokrájanou klobásou a údeným mäsom.

Rezne s údeným syrom

Potrebujeme: plátky bravčového karé, soľ, mleté čierne korenie, hladkú múku, údený syr, vajíčka, horčicu, mlieko, strúhanku, olej

Postup: Mäso nakrájame na rezne, narežeme blanku a z oboch strán ich naklepeme.

Osolíme, okoreníme a natrieme horčicou.

Takto nachystané mäso najskôr obalíme v hladkej múke. Potom si zmiešame vajíčka, mlieko, strúhaný údený syr so soľou a rezne v tom namočíme. Tak ich dáe do strúhanky a vypražíme.

Skryť Vypnúť reklamu

Maková rýchlovka

Potrebujeme: 180 g polohrubej múky, 100 g mletého maku, štipku soli, 1 lyžičku prášku do pečiva, 160 g práškového cukru, 1 dl mlieka, čokoládovú polevu, 2 vajcia, 1 dl oleja. Plnka: 5 dl mlieka, 1 vanilkový puding v prášku, 30 g hladkej múky, 250 g masla, 180 g práškového cukru.

Postup: Múku premiešame so soľou, makom a kypriacim práškom. Vajcia vyšľaháme s práškovým cukrom do peny, za stáleho miešania prilievame mlieko a olej, po lyžiciach vmiešame sypkú zmes. Dobre to premiešame a potom cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a v stredne vyhriatej rúre upečieme. Na vychladený plát natrieme plnku, pofŕkame čokoládovou polevou a necháme stuhnúť. Plnka: v dvoch tretinách mlieka rozmiešame hladkú múku a za stáleho miešania povaríme. Vo zvyšnom mlieku rozmiešame vanilkový puding, vlejeme do mlieka a za stáleho miešania uvaríme hladký krém. Do vyhladeného krému všľaháme maslo vymiešané s práškovým cukrom.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Sedem najznámejších pyramíd v Mexiku
  2. SME.sk zaznamenalo rekordný nárast záujmu čitateľov
  3. Zima v koži atopika: aká je starostlivosť o pokožku s ekzémom?
  4. Zákazníkov čoraz častejšie zaujíma pôvod výrobkov, ktoré kupujú
  5. Už iba dnes si môžete predplatiť SME.sk na rok len za 28 eur
  6. 10 vecí, pre ktoré sa oplatí navštíviť Dominikánsku republiku
  7. Historická revue: Kam sa podeli Kumáni, Valasi a iné etniká?
  8. Wellness trendy, rozhovory a rady pre lepšie zdravie
  9. Oktagon 20: Pikantné súboje prinesú aj zápas o titul!
  10. Tipni si na Petru Vlhovú a získaj 10 eur
  1. MATADOR Group mení vizuálnu identitu značky
  2. Fokus očná optika sa stala exkluzívnym partnerom značky Nikon
  3. Turizmus za účelom estetickej chirurgie v čase pandémie
  4. Sedem najznámejších pyramíd v Mexiku
  5. SME.sk zaznamenalo rekordný nárast záujmu čitateľov
  6. Akčný výpredaj v PLANEO Elektro – to sú ceny nižšie až o 60 %!
  7. Zima v koži atopika: aká je starostlivosť o pokožku s ekzémom?
  8. Ohlúpli sme počas Covid roka?
  9. Zákazníkov čoraz častejšie zaujíma pôvod výrobkov, ktoré kupujú
  10. TOMRA víta kľúčový krok k spusteniu systému zálohovania
  1. Už iba dnes si môžete predplatiť SME.sk na rok len za 28 eur 20 755
  2. 10 vecí, pre ktoré sa oplatí navštíviť Dominikánsku republiku 14 857
  3. Historická revue: Kam sa podeli Kumáni, Valasi a iné etniká? 8 567
  4. Wellness trendy, rozhovory a rady pre lepšie zdravie 7 650
  5. Ekologická móda? Slovenská firma dokazuje, že to ide 7 488
  6. Kuba si turistov omotá okolo prsta. Miesta, ktoré musíte vidieť 6 508
  7. Produkujeme viac odpadu, kompostujeme len tretinu 6 352
  8. Kvalitnej hydiny je na pultoch stále menej. Čo vlastne kupujeme? 6 252
  9. Nakupujete online? Toto potrebujete vedieť 6 125
  10. Sedem najznámejších pyramíd v Mexiku 6 094
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Téma: Víkend

Prečítajte si aj ďalšie články k téme
Článok je zaradený aj do ďalších tém
Recepty z Korzára
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Lipšic: Zatýkanie ľudí nie je divadlo, nemožno čakať, že polícia zasiahne každý týždeň

Spochybňovanie spolupracujúcich obvinených považuje za cielené.

Daniel Lipšic.
KOMENTÁR PETRA TKAČENKA

Koalícia nám povie, či chce spravodlivosť, alebo pomstu

Lipšic ako prokurátor stále nie je dobrý nápad.

Peter Tkačenko
Minister zdravotníctva Marek Krajčí.
Zasnežené východné Slovensko.

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Video Desktop