Korzár logo Korzár
Utorok, 21. marec, 2023 | Meniny má Blahoslav

Varíme s Korzárom: Zimná hríbovica, rezne s údeným syrom, maková rýchlovka

Inšpirácie nielen na sobotňajší obed.

(Zdroj: stock adobe)
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Zimná hríbovica

Potrebujeme: 3-4 domáce údené klobásy, 750 g údeného mäsa, 50 g sušených hríbov, 5 strúčikov cesnaku, 1 cibuľu, 2 bobkové listy, mleté čierne korenie, 1 l mlieka, 0,5 l kyslej smotany, 1 PL hladkej múky. Zápražka - olej, hladká múka, červená paprika

Postup: Klobásu a celé údené mäso umyjeme, dáme do väčšieho hrnca a zalejeme vodou. Pridáme celé strúčiky cesnaku, celú ošúpanú cibuľu, korenie, bobkový list a nadrobno posekané huby. Varíme, kým nie sú údené mäso a klobásy mäkké. Potom oboje vyberieme (najprv klobásu, ktorá býva skôr uvarená) a prikryjeme.

SkryťVypnúť reklamu

Vyberieme aj cibuľu a bobkový list. Na oleji urobíme zápražku s paprikou a zalejeme ju vodou. Rozvaríme nahladko a vlejeme do hrnca. Polievku povaríme asi 10 minút, potom rozmiešame kyslú smotanu s mliekom a lyžicou hladkej múky a vlejeme do hrnca. Znova necháme dobre prevrieť a nakoniec chute dochutíme octom, a ak treba, dosolíme. Podávame s pokrájanou klobásou a údeným mäsom.

Rezne s údeným syrom

Potrebujeme: plátky bravčového karé, soľ, mleté čierne korenie, hladkú múku, údený syr, vajíčka, horčicu, mlieko, strúhanku, olej

Postup: Mäso nakrájame na rezne, narežeme blanku a z oboch strán ich naklepeme.

Osolíme, okoreníme a natrieme horčicou.

Takto nachystané mäso najskôr obalíme v hladkej múke. Potom si zmiešame vajíčka, mlieko, strúhaný údený syr so soľou a rezne v tom namočíme. Tak ich dáe do strúhanky a vypražíme.

SkryťVypnúť reklamu

Maková rýchlovka

Potrebujeme: 180 g polohrubej múky, 100 g mletého maku, štipku soli, 1 lyžičku prášku do pečiva, 160 g práškového cukru, 1 dl mlieka, čokoládovú polevu, 2 vajcia, 1 dl oleja. Plnka: 5 dl mlieka, 1 vanilkový puding v prášku, 30 g hladkej múky, 250 g masla, 180 g práškového cukru.

Postup: Múku premiešame so soľou, makom a kypriacim práškom. Vajcia vyšľaháme s práškovým cukrom do peny, za stáleho miešania prilievame mlieko a olej, po lyžiciach vmiešame sypkú zmes. Dobre to premiešame a potom cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a v stredne vyhriatej rúre upečieme. Na vychladený plát natrieme plnku, pofŕkame čokoládovou polevou a necháme stuhnúť. Plnka: v dvoch tretinách mlieka rozmiešame hladkú múku a za stáleho miešania povaríme. Vo zvyšnom mlieku rozmiešame vanilkový puding, vlejeme do mlieka a za stáleho miešania uvaríme hladký krém. Do vyhladeného krému všľaháme maslo vymiešané s práškovým cukrom.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Amazon v Seredi dáva veciam druhý život
  2. Doba nízkych úrokov je späť. Garantovaná hypotéka 1,49%
  3. Neviditeľná technológia vás ochráni pred podvodom, stačí si ju v mobile aktivovať
  4. Bývanie, ktoré má všetkých "5P"
  5. Dostupný elektromobil podľa Volkswagenu? Privítajte ID.2all!
  6. Stáli pred krachom. Firmy prezrádzajú recept na prežitie kríz
  7. Developer ITB pomáha naplniť túžbu po vlastnom bývaní
  8. Ako môžu elektromobily znížiť náklady vašej firmy?
  1. Na čo myslieť pri prediktívnej údržbe?
  2. Stáli pred krachom. Firmy prezrádzajú recept na prežitie kríz
  3. Dostupný elektromobil podľa Volkswagenu? Privítajte ID.2all!
  4. Developer ITB pomáha naplniť túžbu po vlastnom bývaní
  5. Spoločnosť AGEL SK a VŠZaSP podpísali zmluvu o spolupráci
  6. Čo všetko potrebujete vedieť, ak chcete tehlovú fasádu
  7. Bývanie, ktoré má všetkých "5P"
  8. Nový e-book od BaseLinker Kompletný sprievodca po marketplacoch
  1. Doba nízkych úrokov je späť. Garantovaná hypotéka 1,49% 13 980
  2. Náš mobil môžu ovládať na diaľku, ale dá sa tomu zabrániť 13 338
  3. Ako riešia krízu v zahraničí? Nižšia daň, zmrazená cena potravín 10 939
  4. Čím je Azúrové pobrežie tak príťažlivé? Zistíte po pár chvíľach 9 037
  5. Jednoznačný recept na úspech? Buďte pripravení prispôsobiť sa 7 705
  6. Stáli pred krachom. Firmy prezrádzajú recept na prežitie kríz 3 699
  7. Aké sú NAJ slovenské chute? Prezradili ich známi výrobcovia 3 111
  8. Okuliarové šošovky ZEISS SmartLife 3 096

Blogy SME

  1. Vladimír Krátky: Z a s t r o p o v a l i !
  2. Štefan Vidlár: Proč Z na ruských tankoch?
  3. Ján Valchár: Gáaga! Gáaga! (plus ruský útok na Avdijivku)
  4. Vladimír Čuchran: Fňuká celá krajina
  5. Miroslav Lisinovič: Putovanie slovenskými Kalváriami: Žilina - Trnové
  6. Tomáš Vodvářka: Postní doba jako příležitost
  7. Martin Krsak: Žiť treba v krajine, kde je všetko najdrahšie na svete
  8. Rastislav Puchala: Ohavnosť spustošenia
  1. Matúš Baňas: Reforma vzdelávania na Slovensku - poďme spáliť aj posledné zvyšky toho dobrého, čo v slovenskom školstve ostalo 6 976
  2. Radovan Čipka: Ako Záborská znesvätila tému pomoci ženám 5 759
  3. Magdaléna Cifrová: Konečne potrestaný pedagóg na VŠVU a aké dôležité je ospravedlniť sa 5 225
  4. Martin Kugla: Nenechajte Valla zničiť Petržalku! 3 727
  5. Miroslav Žiak: Drogy ako biznis pre vyvolených na Slovensku? 2 754
  6. Michal Uherčík: Veľké riešenie alebo veľké fiasko. Parkovacie domy v Martine. 2 496
  7. Michael Achberger: Chudni rýchlo: Tieto cviky ti pomôžu spaľovať tuky efektívne! 2 430
  8. Viktor Pamula: Spolky v Spišskej Novej Vsi II 2 350
  1. Iveta Rall: Polárne expedície - časť 58. - Reinhold Messner: Antarktída - nebo aj peklo zároveň, 2/2 (1990)
  2. Monika Nagyova: Moje blogovanie dosiahlo plnoletosť. Čitatelia mi občas dajú zabrať.
  3. Jiří Ščobák: Chcete od Hegera krev?
  4. Jiří Ščobák: Jak vykrmit akvárium?
  5. Jiří Ščobák: Ako zdaniť dividendy z akcií a ETF? Ako konkrétne vyplniť daňové priznanie?
  6. Iveta Rall: Polárne expedície - časť 57. - Reinhold Messner: Antarktída - nebo aj peklo zároveň, 1/2 (1989)
  7. Jiří Ščobák: Recenze služby: Tři roky se Slovnaftbajkem (aneb Bratislava bez auta a električenky)
  8. Monika Nagyova: Máte v okolí ľudí posadnutých upratovaním? Niet im pomoci.
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Blogy SME

  1. Vladimír Krátky: Z a s t r o p o v a l i !
  2. Štefan Vidlár: Proč Z na ruských tankoch?
  3. Ján Valchár: Gáaga! Gáaga! (plus ruský útok na Avdijivku)
  4. Vladimír Čuchran: Fňuká celá krajina
  5. Miroslav Lisinovič: Putovanie slovenskými Kalváriami: Žilina - Trnové
  6. Tomáš Vodvářka: Postní doba jako příležitost
  7. Martin Krsak: Žiť treba v krajine, kde je všetko najdrahšie na svete
  8. Rastislav Puchala: Ohavnosť spustošenia
  1. Matúš Baňas: Reforma vzdelávania na Slovensku - poďme spáliť aj posledné zvyšky toho dobrého, čo v slovenskom školstve ostalo 6 976
  2. Radovan Čipka: Ako Záborská znesvätila tému pomoci ženám 5 759
  3. Magdaléna Cifrová: Konečne potrestaný pedagóg na VŠVU a aké dôležité je ospravedlniť sa 5 225
  4. Martin Kugla: Nenechajte Valla zničiť Petržalku! 3 727
  5. Miroslav Žiak: Drogy ako biznis pre vyvolených na Slovensku? 2 754
  6. Michal Uherčík: Veľké riešenie alebo veľké fiasko. Parkovacie domy v Martine. 2 496
  7. Michael Achberger: Chudni rýchlo: Tieto cviky ti pomôžu spaľovať tuky efektívne! 2 430
  8. Viktor Pamula: Spolky v Spišskej Novej Vsi II 2 350
  1. Iveta Rall: Polárne expedície - časť 58. - Reinhold Messner: Antarktída - nebo aj peklo zároveň, 2/2 (1990)
  2. Monika Nagyova: Moje blogovanie dosiahlo plnoletosť. Čitatelia mi občas dajú zabrať.
  3. Jiří Ščobák: Chcete od Hegera krev?
  4. Jiří Ščobák: Jak vykrmit akvárium?
  5. Jiří Ščobák: Ako zdaniť dividendy z akcií a ETF? Ako konkrétne vyplniť daňové priznanie?
  6. Iveta Rall: Polárne expedície - časť 57. - Reinhold Messner: Antarktída - nebo aj peklo zároveň, 1/2 (1989)
  7. Jiří Ščobák: Recenze služby: Tři roky se Slovnaftbajkem (aneb Bratislava bez auta a električenky)
  8. Monika Nagyova: Máte v okolí ľudí posadnutých upratovaním? Niet im pomoci.

Už ste čítali?

SME.sk Minúta Najčítanejšie
SkryťZatvoriť reklamu