Korzár logo Korzár

Varíme s Korzárom: Zimná hríbovica, rezne s údeným syrom, maková rýchlovka

Inšpirácie nielen na sobotňajší obed.

(Zdroj: stock adobe)
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Zimná hríbovica

Potrebujeme: 3-4 domáce údené klobásy, 750 g údeného mäsa, 50 g sušených hríbov, 5 strúčikov cesnaku, 1 cibuľu, 2 bobkové listy, mleté čierne korenie, 1 l mlieka, 0,5 l kyslej smotany, 1 PL hladkej múky. Zápražka - olej, hladká múka, červená paprika

Postup: Klobásu a celé údené mäso umyjeme, dáme do väčšieho hrnca a zalejeme vodou. Pridáme celé strúčiky cesnaku, celú ošúpanú cibuľu, korenie, bobkový list a nadrobno posekané huby. Varíme, kým nie sú údené mäso a klobásy mäkké. Potom oboje vyberieme (najprv klobásu, ktorá býva skôr uvarená) a prikryjeme.

SkryťVypnúť reklamu

Vyberieme aj cibuľu a bobkový list. Na oleji urobíme zápražku s paprikou a zalejeme ju vodou. Rozvaríme nahladko a vlejeme do hrnca. Polievku povaríme asi 10 minút, potom rozmiešame kyslú smotanu s mliekom a lyžicou hladkej múky a vlejeme do hrnca. Znova necháme dobre prevrieť a nakoniec chute dochutíme octom, a ak treba, dosolíme. Podávame s pokrájanou klobásou a údeným mäsom.

Rezne s údeným syrom

Potrebujeme: plátky bravčového karé, soľ, mleté čierne korenie, hladkú múku, údený syr, vajíčka, horčicu, mlieko, strúhanku, olej

Postup: Mäso nakrájame na rezne, narežeme blanku a z oboch strán ich naklepeme.

Osolíme, okoreníme a natrieme horčicou.

Takto nachystané mäso najskôr obalíme v hladkej múke. Potom si zmiešame vajíčka, mlieko, strúhaný údený syr so soľou a rezne v tom namočíme. Tak ich dáe do strúhanky a vypražíme.

SkryťVypnúť reklamu

Maková rýchlovka

Potrebujeme: 180 g polohrubej múky, 100 g mletého maku, štipku soli, 1 lyžičku prášku do pečiva, 160 g práškového cukru, 1 dl mlieka, čokoládovú polevu, 2 vajcia, 1 dl oleja. Plnka: 5 dl mlieka, 1 vanilkový puding v prášku, 30 g hladkej múky, 250 g masla, 180 g práškového cukru.

Postup: Múku premiešame so soľou, makom a kypriacim práškom. Vajcia vyšľaháme s práškovým cukrom do peny, za stáleho miešania prilievame mlieko a olej, po lyžiciach vmiešame sypkú zmes. Dobre to premiešame a potom cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a v stredne vyhriatej rúre upečieme. Na vychladený plát natrieme plnku, pofŕkame čokoládovou polevou a necháme stuhnúť. Plnka: v dvoch tretinách mlieka rozmiešame hladkú múku a za stáleho miešania povaríme. Vo zvyšnom mlieku rozmiešame vanilkový puding, vlejeme do mlieka a za stáleho miešania uvaríme hladký krém. Do vyhladeného krému všľaháme maslo vymiešané s práškovým cukrom.

Víkend

Súvisiace témy: Recepty z Korzára

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. Nová hala v Istropolise zaplní chýbajúce miesto na mape kultúry
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  3. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  4. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  5. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Najkrajšie letné túry, cyklotrasy, jazerá a pamiatky v Rakúsku
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  4. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  5. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 7 670
  2. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 7 191
  3. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 133
  4. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 4 247
  5. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 4 102
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 2 924
  7. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 2 776
  8. Čerstvé hlavičky sú v plnom prúde, komu dáte svoj hlas? 2 392
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu