Korzár logo Korzár

Varíme s Korzárom punč: Viedenský, pomarančovo-zázvorový, jablkový

K predvianočným časom tento nápoj patrí.

(Zdroj: stock adobe)
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Pomarančovo - zázvorový punč

Potrebujeme: 1 l jablkového cideru, pol litra vody, 250 ml stopercentného pomarančového džúsu, 1 malú lyžičku drveného muškátového orieška, 1 malú lyžičku čerstvo nastrúhaného zázvoru, niekoľko klinčekov, 2 celé škorice, 2 pomaranče nakrájaný na plátky, vodku – v prípade, aj chceme nealkoholickú verziu cider nahradíme džúsom a vynecháme vodku

Postup: Cider, vodu a pomarančový džús nalejeme do hrnca, pridáme muškátový oriešok, zázvor, klinčeky aj škoricu. Všetko varíme na miernom ohni asi 30 minút, ešte lepší punč získame, ak budeme základ variť hodinu.

SkryťVypnúť reklamu

Na záver prilejeme vodku podľa chuti, vhodíme od hrnca kolieska pomaranča a odstavíme.

Jablkový punč

Potrebujeme: 1 l čierneho čaju, 0,5 l jablkového džúsu, 3 jablká, kúsky škorice, 1 vanilkový struk, kúsok čerstvého zázvoru, 1 citrón a podľa toho, či chceme alkoholickú alebo nealkoholicku verziu prilejeme, alebo vynecháme sangriu alebo iný alkohol

Postup: Do hrnca dáme variť vodu a urobíme dobrý čierny čaj. Do vriacej zmesi vlejeme džús, pridáme škoricu, vanilku a zázvor a na malé kocky nakrájané umyté jablká. Podľa chuti doladíme. Povaríme len krátko, pridáme alkoholovú zložku a odstavíme.

Viedenský punč

Potrebujeme: 0,7 l červeného vína, 0,25 l rumu, 0,5 l vody, 1 pomaranč, 1/2 citróna, kryštálový cukor podľa chuti, celú škoricu, klinčeky

Postup: Dáme variť vodu s cukrom, škoricou a klinčekmi. Keď zovrie, dáme hrniec na chvíľu bokom a vlejeme víno, šťavu z pomaranča aj polovice citróna. Vrátime na sporák, dávame však pozor, víno nesmie vrieť, stačí, že spení. Prilejeme rum, trochu ho prehrejeme a nalievame do pohárov.

Zima

Súvisiace témy: Recepty z Korzára

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. Nová hala v Istropolise zaplní chýbajúce miesto na mape kultúry
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  3. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  4. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  5. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Najkrajšie letné túry, cyklotrasy, jazerá a pamiatky v Rakúsku
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  4. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  5. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 7 621
  2. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 7 121
  3. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 129
  4. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 4 242
  5. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 4 240
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 2 891
  7. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 2 718
  8. Čerstvé hlavičky sú v plnom prúde, komu dáte svoj hlas? 2 585
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu