Korzár logo Korzár

Varíme s Korzárom: Kuracie rezne v snehovom cestíčku, fazuľovica s kapustou, cider

Inšpirácie na chutné menu.

(Zdroj: stock adobe)
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Fazuľovica s kapustou

Potrebujeme: 250 g suchej fazule, 250 g kyslej kapusty, zopár zemiakov, kúsok údeného rebra alebo mäsa, soľ, olej, hladkú múku, mletú červenú papriku, majoránku, mleté čierne korenie

Postup: Vopred namočenú fazuľu dáme variť spolu s údeným. Keď už bude takmer uvarená, pridáme k nej očistené a na kocky nakrájané zemiaky a aj kyslú kapustu. Z oleja, hladkej múky a sladkej papriky pripravíme zápražku a vlejeme ju do polievky, pridáme majoránku a necháme prevrieť. Polievku osolíme a okoreníme až celkom na záver.

SkryťVypnúť reklamu

Kuracie rezne v snehovom cestíčku

Potrebujeme: kuracie rezne z pŕs alebo stehna, soľ, mleté čierne korenie, hladkú múku, vajcia, mlieko, strúhanku, olej

Postup: Mäso nakrájame na rezne, jemne naklepeme a z oboch strán ich osolíme aj okoreníme. Vajíčka rozdelíme na žĺtky a bielka. Žĺtky trochu osolíme a vymiešame s mliekom. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh.

Rezne najskôr obalíme v hladkej múke, potom v žĺtkach, odtiaľ putujú do strúhanky a napokon ešte do bielkového snehu. Vyprážame ich radšej v menšom kastróle, ale vo vyššej hladine horúceho oleja, aby boli krásne upečené.

Domáci jablkový cider

Potrebujeme: 8 až 10 jabĺk, 1 celú škoricu, 1 ČL celého nového korenia, 1/4 š javorového sirupu alebo tekutého medu

Postup: Jablká zbavíme jadierok a pokrájame na mesiačiky. Dáme ich do veľkého hrnca, zalejeme vodou a necháme variť na veľkom plameni aspoň hodinu. Potom plameň stíšime, pridáme koreniny a javorový sirup (med), hrniec prikryjeme a necháme pomaly prebublávať ďalšie dve hodiny. Potom zo zmesi vyberieme škoricu aj nové korenie a jablká precedíme cez veľmi jemné sitko alebo gázu. Všetku nadbytočnú dreň vyhodíme, cez sitko preložíme čistú gázu a zmes precedíme ešte raz pre čo najjemnejšiu konzistenciu. Takýto cider sa dá piť horúci na zahriatie a chutí aj studený na osvieženie.

Recepty

Špargľová kúra aktivuje metabolizmus.


Eva Ivanišová a 1 ďalší

Kráľ krásnych kríkov má liečivú silu.


Eva Ivanišová a 1 ďalší

Nové číslo magazínu SME ženy je v predaji aj s kozmetickým darčekom.


redakcia SME ženy
Súvisiace témy: recepty, Recepty z Korzára

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. Nová hala v Istropolise zaplní chýbajúce miesto na mape kultúry
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  3. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  4. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  5. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Najkrajšie letné túry, cyklotrasy, jazerá a pamiatky v Rakúsku
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  4. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  5. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 7 607
  2. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 7 108
  3. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 127
  4. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 4 267
  5. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 4 242
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 2 881
  7. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 2 710
  8. Čerstvé hlavičky sú v plnom prúde, komu dáte svoj hlas? 2 610
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu