Korzár logo Korzár

Varíme s Korzárom: Kuracie na tymiane, cesnakovo-horčicové zemiaky, polievka z údeného

Inšpirácie na chutný obed či večeru.

(Zdroj: stock adobe)
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Polievka z údeného mäsa

Potrebujeme: 500 g údeného karé alebo stehna, 1 cibuľu, 2 strúčiky cesnaku, bobkový list, čierne korenie, mletú červenú papriku, koreňovvú zeleninu – mrkvu, kaleráb, kúsok zeleru, petržlen, olej, múku, 2 dl sladkej smotany, 2 zemiaky, 4 vajcia, cukor, soľ, ocot

Postup: V hrnci zohrejeme trochu oleja a dáme k nemu najemno nakrájanú cibuľu, po chvíľke restovania pridáme na kocky nakrájanú zeleninu a nasekaný cesnak. Všetko spolu chvíľku restujeme a potom zaprášme asi lyžicou múky, posypeme trochou papriky a zalejeme vodou. Keď začne polievka vrieť, dáme do nej na kocky nakrájané zemiaky aj mäso. Necháme variť a zatiaľ si v druhom hrnci uvaríme vajíčka natvrdo. Keď sú všetky ingrediencie v polievke mäkké, zalejeme ju smotanou, necháme prevrieť a až na záver dochutíme soľou, korením, trochou oleja, prípadne cukru. Varené vajíčka nakrájame, rozdelíme na taniere. zalejeme ich polievkou a posypeme petržlenovou vňaťou.

SkryťVypnúť reklamu

Kuracie na tymiane

Potrebujeme: kuracie prsia, grilovacie korenie, sójovú omáčku, maslo, cesnak, tymian, soľ, mleté čierne korenie

Postup: Kuracie prsia nakrájame na medailónky, jemne ich rukou naklepeme, osolíme a z oboch strán potrieme maslom. Necháme ich takto postáť. Zo sójovej omáčky, pretlačeného cesnaku, grilovacieho korenia a tymianu vymiešame marinádu, do ktorej mäso naložíme a necháme v chladničke. Zohrejeme grilovaciu panvicu, potrieme ju ešte maslom a mäso na nej opečieme. Použiť môžeme aj gril v rúre, dávame však pozor, aby sa mäso nevysušilo.

Horčicovo-cesnakové zemiaky

Potrebujeme: zemiaky, olej, soľ a na omáčku – olivový olej, cesnak, kryštálový cukor, dijonskú horčicu, citrón, petržlenovú vňať

Postup: Vyberieme si menšie zemiaky, ktoré umyjeme aj so šupkou, osušíme a nakrájame na polovice alebo štvrtinky. V miske ich premiešame s olejom a soľou, rozložíme na plech s papierom a upečieme.

SkryťVypnúť reklamu

Zatiaľ si pripravíme dressing – vymiešame jednu – dve lyžice oleja, malú lyžičku horčice, 2 pretlačené strúčiky cesnaku, štipku cukor a zopár kvapiek citrónu. Pridáme ešte asi lyžicu petržlenovej vňate a polejeme ešte horúce upečené zemiaky.

Recepty

Špargľová kúra aktivuje metabolizmus.


Eva Ivanišová a 1 ďalší

Kráľ krásnych kríkov má liečivú silu.


Eva Ivanišová a 1 ďalší

Nové číslo magazínu SME ženy je v predaji aj s kozmetickým darčekom.


redakcia SME ženy
Súvisiace témy: recepty, Recepty z Korzára

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. Nová hala v Istropolise zaplní chýbajúce miesto na mape kultúry
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  3. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  4. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  5. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Najkrajšie letné túry, cyklotrasy, jazerá a pamiatky v Rakúsku
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  4. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  5. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 7 623
  2. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 7 126
  3. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 130
  4. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 4 246
  5. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 4 219
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 2 898
  7. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 2 721
  8. Čerstvé hlavičky sú v plnom prúde, komu dáte svoj hlas? 2 573
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu