Korzár logo Korzár
Piatok, 15. január, 2021 | Meniny má DobroslavKrížovkyKrížovky

Varíme s Korzárom: Kuracie na tymiane, cesnakovo-horčicové zemiaky, polievka z údeného

Inšpirácie na chutný obed či večeru.

(Zdroj: stock adobe)

Polievka z údeného mäsa

Potrebujeme: 500 g údeného karé alebo stehna, 1 cibuľu, 2 strúčiky cesnaku, bobkový list, čierne korenie, mletú červenú papriku, koreňovvú zeleninu – mrkvu, kaleráb, kúsok zeleru, petržlen, olej, múku, 2 dl sladkej smotany, 2 zemiaky, 4 vajcia, cukor, soľ, ocot

Postup: V hrnci zohrejeme trochu oleja a dáme k nemu najemno nakrájanú cibuľu, po chvíľke restovania pridáme na kocky nakrájanú zeleninu a nasekaný cesnak. Všetko spolu chvíľku restujeme a potom zaprášme asi lyžicou múky, posypeme trochou papriky a zalejeme vodou. Keď začne polievka vrieť, dáme do nej na kocky nakrájané zemiaky aj mäso. Necháme variť a zatiaľ si v druhom hrnci uvaríme vajíčka natvrdo. Keď sú všetky ingrediencie v polievke mäkké, zalejeme ju smotanou, necháme prevrieť a až na záver dochutíme soľou, korením, trochou oleja, prípadne cukru. Varené vajíčka nakrájame, rozdelíme na taniere. zalejeme ich polievkou a posypeme petržlenovou vňaťou.

Skryť Vypnúť reklamu

Kuracie na tymiane

Potrebujeme: kuracie prsia, grilovacie korenie, sójovú omáčku, maslo, cesnak, tymian, soľ, mleté čierne korenie

Postup: Kuracie prsia nakrájame na medailónky, jemne ich rukou naklepeme, osolíme a z oboch strán potrieme maslom. Necháme ich takto postáť. Zo sójovej omáčky, pretlačeného cesnaku, grilovacieho korenia a tymianu vymiešame marinádu, do ktorej mäso naložíme a necháme v chladničke. Zohrejeme grilovaciu panvicu, potrieme ju ešte maslom a mäso na nej opečieme. Použiť môžeme aj gril v rúre, dávame však pozor, aby sa mäso nevysušilo.

Horčicovo-cesnakové zemiaky

Potrebujeme: zemiaky, olej, soľ a na omáčku – olivový olej, cesnak, kryštálový cukor, dijonskú horčicu, citrón, petržlenovú vňať

Postup: Vyberieme si menšie zemiaky, ktoré umyjeme aj so šupkou, osušíme a nakrájame na polovice alebo štvrtinky. V miske ich premiešame s olejom a soľou, rozložíme na plech s papierom a upečieme.

Skryť Vypnúť reklamu

Zatiaľ si pripravíme dressing – vymiešame jednu – dve lyžice oleja, malú lyžičku horčice, 2 pretlačené strúčiky cesnaku, štipku cukor a zopár kvapiek citrónu. Pridáme ešte asi lyžicu petržlenovej vňate a polejeme ešte horúce upečené zemiaky.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Nakupujete online? Toto potrebujete vedieť
  2. Sedem najznámejších pyramíd v Mexiku
  3. SME.sk zaznamenalo rekordný nárast záujmu čitateľov
  4. Zima v koži atopika: aká je starostlivosť o pokožku s ekzémom?
  5. Zákazníkov čoraz častejšie zaujíma pôvod výrobkov, ktoré kupujú
  6. 10 vecí, pre ktoré sa oplatí navštíviť Dominikánsku republiku
  7. Už iba dnes si môžete predplatiť SME.sk na rok len za 28 eur
  8. Historická revue: Kam sa podeli Kumáni, Valasi a iné etniká?
  9. Wellness trendy, rozhovory a rady pre lepšie zdravie
  10. Oktagon 20: Pikantné súboje prinesú aj zápas o titul!
  1. Fokus očná optika sa stala exkluzívnym partnerom značky Nikon
  2. Turizmus za účelom estetickej chirurgie v čase pandémie
  3. Sedem najznámejších pyramíd v Mexiku
  4. SME.sk zaznamenalo rekordný nárast záujmu čitateľov
  5. Akčný výpredaj v PLANEO Elektro – to sú ceny nižšie až o 60 %!
  6. Zima v koži atopika: aká je starostlivosť o pokožku s ekzémom?
  7. Ohlúpli sme počas Covid roka?
  8. Zákazníkov čoraz častejšie zaujíma pôvod výrobkov, ktoré kupujú
  9. TOMRA víta kľúčový krok k spusteniu systému zálohovania
  10. Slovaktual umožní všetkým zamestnancom bezplatné testovanie
  1. Už iba dnes si môžete predplatiť SME.sk na rok len za 28 eur 18 871
  2. Historická revue: Kam sa podeli Kumáni, Valasi a iné etniká? 14 521
  3. 10 vecí, pre ktoré sa oplatí navštíviť Dominikánsku republiku 13 210
  4. Ekologická móda? Slovenská firma dokazuje, že to ide 8 540
  5. Wellness trendy, rozhovory a rady pre lepšie zdravie 8 350
  6. Kuba si turistov omotá okolo prsta. Miesta, ktoré musíte vidieť 7 961
  7. Riaditeľ VÚB: Udržateľnosť chceme vsadiť do DNA nášho podnikania 6 978
  8. Kvalitnej hydiny je na pultoch stále menej. Čo vlastne kupujeme? 6 844
  9. Produkujeme viac odpadu, kompostujeme len tretinu 6 745
  10. Nakupujete online? Toto potrebujete vedieť 4 655
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Téma: Recepty z Korzára

Prečítajte si aj ďalšie články k téme
Článok je zaradený aj do ďalších tém
Jedlo
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Cez čiaru: Ktorí vplyvní ľudia dláždili cestu Haščákovi a Pente?

Kto boli vplyvní známi a kamaráti na strane Penty?

NADÁCIA ZASTAVME KORUPCIU

Milióny na IT z čias Žigu sú ukážkovým plytvaním, na ťahu je NAKA

Bezpečnostný systém na hospodárstve bol predražený, tvrdí NKÚ.

Peter Žiga pred novinármi.
KOMENTÁR PETRA SCHUTZA

Chaos sa šíri krajinou

Šialenejšie ako meniť zákon pre Cibulkovú je zaradiť poľnohospodárstvo do očkovania kritickej infraštruktúry.

Peter Schutz

Koronavírus na Slovensku: Celoplošné testovanie je zásah s najrýchlejším účinkom, vyhlásil Krajčí (minúta po minúte)

PCR testy na Slovensku odhalili viac ako 220-tisíc nakazených koronavírusom. Pandémia Covid-19 si vyžiadala 3 362 obetí. V okrese Nitra platí sprísnený lockdown.

Minister zdravotníctva Marek Krajčí.

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Video Desktop