Jablkový čaj zo šupiek
Potrebujeme: šupky z jabĺk, med, citrón, celú škoricu, badián, med
Postup: Šupky, ktoré vzniknú pri pečení koláčov nemusíme vyhadzovať, ale pripraviť si z nich čaj.
Dve hrste šupiek zalejeme asi 1,5 litrom vody a dáme variť. Prihodíme badián, kus škorice a necháme vrieť asi 15 minút. Potom hrniec odstavíme, zakryjeme a necháme ešte asi 15 minút postáť. Potom čaj scedíme a ochutíme medom a citrónom.
Jablkovo-pomarančový čaj
Potrebujeme: 3 červené jablká, 2 pomaranče, škoricu
Postup: Jablko zbavíme jadierok a pomaranč ošúpeme. Ovocie nakrájame na kocky a zalejeme vodou. Prihodíme škoricu a chvíľu povaríme, aby sa uvoľnili všetky chute a vône.
Čaj cedíme a ak bolo ovocie sladké, nemusíme ho ani sladiť.
Voňavý hruškový čaj
Potrebujeme: 3 zrelé hrušky, 5 klinčekov, kúsok škorice
Postup: Hrušky umyjeme, zbavíme jadierok a aj so šupkou nakrájame. Pridáme klinčeky, škoricu a zalejeme vodou. Varíme asi 15 minút, scedíme a nalejeme uzimeným hosťom.
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk.