Korzár logo Korzár
Nedeľa, 24. január, 2021 | Meniny má TimotejKrížovkyKrížovky

Varíme s Korzárom: Zapekané gnocchi, hokkaido stehienka, pečená mrkva s cícerom

Inšpirácie na chutné sezónne dobroty.

(Zdroj: archív/fotolia)
Skryť Vypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Skryť Vypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Zapekané gnocchi

Potrebujeme: zemiakové gnocchi – 1 balenie, konzerva drvených paradajok, 1 červenú cibuľu, 3 strúčiky cesnaku, anglickú slaninu, 1 žltú papriku, olivový olej, maslo, mozzarellu, parmezán, hrsť čerstvej bazalky, soľ, mleté čierne korenie

Postup: Gnocchi dáme predvariť do slanej vody asi na tri minúty. V panvici zohrejeme trochu oleja a orestujeme na ňom na kocky nakrájanú slaninu. Pridáme cibuľu aj nasekaný cesnak a urobíme základ omáčky, do ktorého potom dáme nakrájanú papriku a vlejeme plechovku paradajok. Predvarené gnocchi dáme do omáčky, ak je náhodou hustá, prilejeme trošičku vody, v ktorej sa varili. Všetko ochutíme nasekanou bazalkou a napokon vmiešame kúsky mozzarelly. Vylejeme do zapekacej misky a dáme do rúry vyhriatej na 180 stupňov asi na 10-15 minút. Podávať môžeme s hoblinkami parmezánu.

Skryť Vypnúť reklamu

Hokkaido stehienka

Potrebujeme: 1 tekvicu hokkaido, kuracie stehná, 2-3 strúčiky cesnaku, olivový olej, maslo, soľ, mleté čierne korenie, zázvor, parmezán

Postup: Stehná umyjeme, osušíme a rozdelíme na horné a spodné. Tekvicu umyjeme, odstránime škaredé časti a aj so šupkou nakrájame na kocky.

Pekáč potrieme maslom a dáme do neho tekvicu aj stehná. Všetko pokvapkáme olejom, posypeme trochou zázvoru, osolíme aj okoreníme a pridáme nasekaný cesnak. Rukami dobre premiešame a potom upravíme tak, aby bola tekvica na spodku a stehná na nej.

Na každé stehno dáme kúsok masla, trošku podlejeme vodou alebo vývarom a dáme piecť do rúry. Pred koncom posypeme strúhaným parmezánom.

Mrkva pečená s cícerom

Potrebujeme: niekoľko mrkiev, konzervu nakladaného cíceru, soľ, mleté čierne korenie, olivový olej, med, štipku škorice, bylinkové pesto, cesnak

Skryť Vypnúť reklamu

Postup: Mrkvu očistíme, hrubšie kusy rozdelíme na polovice alebo štvrtiny a dáme ju na pekáč. Osolíme ju, okoreníme, polejeme olejom, posypeme štipkou škorice a pokvapkáme tekutým medom. Dobre premiešame, podlejeme trochou vody a zakrytý pekáč dáme do rúry. Asi po 10 minútach pekáč odkryjeme, vysypeme k mrkve scedený cícer, všetko premiešame a vrátime zapiecť do poriadne vyhriatej rúry. Podávame s bylinkovým pestom.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Zanzibar: Čo treba vidieť v africkom raji
  2. Investície s fixným ročným výnosom od 6 do 8,25 %
  3. Videobanking. Nová éra bankovania je tu
  4. Mimoriadny úspech značky Toyota na Slovensku v roku 2020
  5. Pandémia urýchlila zavádzanie nových technológií vo firmách
  6. V centre Bratislavy ako na dedine. Ako sa býva v hlavnom meste?
  7. Mozog Penty na kolenách: Aký je Hačšákov príbeh v Pente?
  8. SME.sk zaznamenalo rekordný nárast záujmu čitateľov
  9. Sedem najznámejších pyramíd v Mexiku
  10. Zima v koži atopika: aká je starostlivosť o pokožku s ekzémom?
  1. Stravné pre živnostníkov teraz najvýhodnejšie
  2. Investície s fixným ročným výnosom od 6 do 8,25 %
  3. Zanzibar: Čo treba vidieť v africkom raji
  4. Hygge ako životný štýl
  5. Vynašli sme sa aj v čase korony. 3D showroom očaril klientov.
  6. Videobanking. Nová éra bankovania je tu
  7. Prokrastinujete? 5 overených tipov, ako nestratiť radosť z práce
  8. Mimoriadny úspech značky Toyota na Slovensku v roku 2020
  9. Pandémia urýchlila zavádzanie nových technológií vo firmách
  10. Pandémia presúva zákazníkov do online priestoru
  1. Mozog Penty na kolenách: Aký je Hačšákov príbeh v Pente? 40 421
  2. V centre Bratislavy ako na dedine. Ako sa býva v hlavnom meste? 38 483
  3. Zanzibar: Čo treba vidieť v africkom raji 11 618
  4. Sedem najznámejších pyramíd v Mexiku 10 187
  5. 10 vecí, pre ktoré sa oplatí navštíviť Dominikánsku republiku 9 134
  6. SME.sk zaznamenalo rekordný nárast záujmu čitateľov 9 093
  7. Wellness trendy, rozhovory a rady pre lepšie zdravie 7 393
  8. Produkujeme viac odpadu, kompostujeme len tretinu 7 157
  9. Ohlúpli sme počas Covid roka? 6 967
  10. Ekologická móda? Slovenská firma dokazuje, že to ide 6 861
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Téma: Recepty z Korzára

Prečítajte si aj ďalšie články k téme
Článok je zaradený aj do ďalších tém
Jedlo

Neprehliadnite tiež

Ilustračné.

PCR testovanie odhalilo na východe 421 nových prípadov.

1 h
Ilustračné.

Miera pozitivity sa väčšinou drží pod jedným percentom.

13 h
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Zdravotníčka v ochrannom odeve odoberá vzorku počas testovania na COVID-19 v telocvični na Základnej škole s materskou školu na Námestí učeného tovarišstva v Trnave

Na Slovensku prebieha plošné testovanie. PCR testy na Slovensku odhalili viac ako 236-tisíc nakazených koronavírusom. Pandémia Covid-19 si vyžiadala 4 068 obetí.

5 h
Rázcestie v obci Martinová.

Maďarov na severe nechcú a Rómov nikde nechcú, opisujú ľudia z Martinovej.

22. jan

O klíme si kladieme falošné otázky.

22. jan
Conor McGregor.

McGregor nezvládol svoj návrat do klietky.

4 h

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Video Desktop