Korzár logo Korzár

Pečieme s Korzárom banánové dobroty: Bábovka s orieškami, chlebík so sušenými slivkami

Spríjemnite si víkend sladkosťami.

(Zdroj: archív/fotolia)
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Karamelizované banány

Potrebujeme: 4 zrelé banány, 1 PL hnedého cukru, maslo, štipku škorice, hrsť lieskových orieškov, vanilkovú zmrzlinu

Postup: Banány nakrájame šikmým rezom na hrubšie plátky. V miske ich posypeme cukrom a škoricou. V panvici zohrejeme maslo a ochutené banány na ňom opečieme. Po chvíľke pridáme nahrubo nasekané lieskovce a počas pečenia všetko prelievame maslom. Opražené banány naservírujeme na dezertné taniere a pridáme kôpku zmrzliny.

Banánový chlebík so sušenými slivkami

Potrebujeme: 100 g zmäknutého masla, 150 g trstinového cukru, 2 PL vanilkového cukru, 2 zrelé banány, 100 g sušených sliviek, kúsok horkej čokolády, 2 vajcia, 230 g hladkej múky, citrónovú kôru, štipku soli, 1 prášok do pečiva

SkryťVypnúť reklamu

Postup: Maslo vyšľaháme s hnedým aj vanilkovým cukrom na hladký krém. Potom k nemu pridáme vajcia, kúsky čokolády, nakrájané slivky a banány, ktoré predtým popučíme vidličkou. Napokon do cesta vmiešame múku, prášok do pečiva, soľ a trochu citrónovej kôry.

Podlhovastú formu vymažeme maslom, vysypeme múkou a nalejeme do nej cesto. Prvých 20 minút pečieme na teplote 180 stupňov, potom teplotu stiahneme asi na 160 a pečieme ešte asi pol hodiny alebo 40 minút.

Po vybratí z rúry chlebík najskôr necháme trochu vychladnúť a až potom ho krájame.

Banánovo-oriešková bábovka

Potrebujeme: 125 g masla, 175 g kryštálového cukru, 2 vajcia, 4 prezreté banány, 1 vanilkový cukor, 3 PL medu, 220 g hladkej múky, 1 prášok do pečiva, 1 lyžičku mletej škorice, 100 g lieskových orechov. Na polevu: 200 ml smotany na šľahanie, 100 g hnedého cukru, hrsť nasekaných lieskových orechov

SkryťVypnúť reklamu

Postup: Mixérom alebo robotom vymiešame zmäknuté maslo a cukor. Potom zašľaháme vajíčka a pridáme aj vanilku, med a popučené banány. Múku zmiešame s práškom do pečiva a škoricou a postupne primiešavame do cesta. Pridáme aj posekané orechy a cesto vylejeme do bábovkovej formy vymastenej maslom a vysypanej múkou.

Pečieme asi hodinu pri teplote 170 stupňov.

Kým bude upečená bábovka chladnúť, pripravíme si polevu. Do kastróla dáme smotanu s cukrom a za stáleho miešania ju varíme kým nehustne, čo by malo trvať minimálne 10 minút. Potom bábovku polejeme, posypeme orieškami a necháme stuhnúť.

Víkend

Súvisiace témy: Recepty z Korzára

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. Nová hala v Istropolise zaplní chýbajúce miesto na mape kultúry
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  3. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  4. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  5. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Najkrajšie letné túry, cyklotrasy, jazerá a pamiatky v Rakúsku
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  4. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  5. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 7 621
  2. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 7 125
  3. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 129
  4. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 4 246
  5. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 4 230
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 2 895
  7. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 2 719
  8. Čerstvé hlavičky sú v plnom prúde, komu dáte svoj hlas? 2 583
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu