Korzár logo Korzár
Sobota, 28. november, 2020 | Meniny má HenrietaKrížovkyKrížovky

Varíme s Korzárom: Morčacie s horčičnou kôrkou, marocké hovädzie, karé s kapustou

Inšpirácie na chutné mäsové špeciality.

(Zdroj: archív)

Morčacie s horčičnou kôrkou

Potrebujeme: približne kilový kus morčacích pŕs vcelku, horčičné semienka, soľ, pár guličiek celého čierneho korenia a aj celého nového korenia, grilovacie korenie, rozmarín, olej, hydinový vývar, hnedý cukor

Postup: Do mažiarika si dáme približne pol balíčka horčičných semienok, prípadne môžeme aj viac, záleží to od veľkosti mäsa a pridáme korenie čierne, nové grilovacie a nasekaný rozmarín. Dobre všetko rozdrvíme a vytvoríme si tak voňavú zmes na obalenie mäsa.

Morčacie prsia rukami naolejujeme a osolíme zo všetkých strán a potom na ne naložíme koreninovú zmes. Dobre pritlačíme, aby držala a mäso dáme na pekáč. Po povrchu ho ešte posypeme jemnučkou vrstvou hnedého cukru, ktorá sa skaramelizovaním pomôže k vytvoreniu chrumkavej kôrky.

Skryť Vypnúť reklamu

Bravčové závitky plnené kapustou

Potrebujeme: bravčové karé, plátky anglickej slaniny, kyslú kapustu, soľ, mleté čierne korenie, bravčovú masť, cukor, cibuľu, bobkový list, rascu

Postup: Roztopíme trochu bravčovej masti a opečieme na nej nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme k nej asi lyžičku cukru a keď skaramelizuje, pridáme vyžmýkanú kyslú kapustu. Pridáme bobkový list, rascu a chvíľku ju orestujeme. Potom kapustu podlejeme a necháme chvíľu dusiť.

Karé nakrájame na hrubšie plátky, ktoré sa dajú ešte nakrojiť tak, že dole zostanú spojené. Rozklepeme ich na veľké pláty, ktoré osolíme, okoreníme a poukladáme na ne plátky anglickej slaniny. Na to dáme vrstvu dusenej kapusty a mäso zrolujeme ako závin. Upevníme ho niťami alebo ihlami tak, aby držalo pokope a poukladáme ich na pekáč. Na vrch ešte môže dať kúsky slaniny, podlejeme horúcou vodou, zakryjeme a dáme piecť do rúry asi na 40 minút. Potom pekáč odkryjeme a necháme ešte asi 10-15 minút zapiecť.

Skryť Vypnúť reklamu

Marocké hovädzie

Potrebujeme: 1 kg hovädzieho mäsa na guláš, 1 cibuľu, 2 strúčiky cesnaku, 1 cm kúsok zázvoru, konzervu pasírovaných paradajok, olej, malú lyžičku škorice, 100 g sušených marhúľ, med, nové korenie, čili paprička, soľ, mleté čierne korenie

Postup: Mäso nakrájame na kocky, cibuľu očistíme a nasekáme najemno. V hrnci najskôr zohrejeme olej a potom tam orestujeme cibuľu. Pridáme k nej mäso a opečieme ho zo všetkých strán. Pridáme pretlačený cesnak, nastrúhaný zázvor, soľ, mleté čierne korenie, škoricu a čili papričku podľa chuti. Mäso takto chvíľu dusíme vo vlastnej šťave, potom k nemu prilejeme drvené paradajky a podlejeme ho vodou a necháme dusiť domäkka. Asi po hodine pridáme sušené marhule, približne lyžičku medu a necháme ešte asi pol hodiny zredukovať šťavu.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Zodpovedné podnikanie je témou aj pre slovenské spoločnosti
  2. Bývanie v meste predlžuje život
  3. Pomôžte ľuďom v núdzi v najväčšej potravinovej zbierke v Tescu
  4. Porsche Unseen: Tajné projekty dizajnérskej kuchyne, časť druhá
  5. Aká je chémia vôní
  6. Slnko a teplo aj cez sviatky: Do Egypta sa vracajú dovolenkári
  7. Helske očarila nemeckých dôchodcov
  8. Koronakríza: Ako vyzerá jeden deň operátorky infolinky?
  9. Tento rok by mal 70: Legenda Karola Duchoňa ožije u vás doma
  10. Slovenská firma reformuje tradičné multimiliardové odvetvie
  1. Darček? Špičková autonavigácie Mio Spirit 8670 Full EÚ Lifetime!
  2. Pomôžte ľuďom v núdzi v najväčšej potravinovej zbierke v Tescu
  3. Aké sú dopady pandémie na financie ľudí?
  4. METROPOLIS prináša mestské bývanie vo vysokom štandarde
  5. Účastníci charitatívneho behu No Finish Line nabehali 26 007 km
  6. Porsche Unseen: Tajné projekty dizajnérskej kuchyne, časť druhá
  7. Slnko a teplo aj cez sviatky: Do Egypta sa vracajú dovolenkári
  8. Počúvaním hluku chránime váš sluch
  9. Aká je chémia vôní
  10. Helske očarila nemeckých dôchodcov
  1. Slovenská firma reformuje tradičné multimiliardové odvetvie 30 246
  2. Budíte sa počas spánku? Toto sú hlavné príčiny 16 818
  3. Kaufland na Slovensku testoval novinku, ktorú zavádza v Európe 14 742
  4. Bezpečná dovolenka v exotike: Maldivy sú prešpikované zážitkami 9 778
  5. Mercedes-Benz opäť nadizajnoval budúcnosť 8 715
  6. Novodobý slovenský Baťa. Zamestnancom stavia domy 8 293
  7. Slnko a teplo aj cez sviatky: Do Egypta sa vracajú dovolenkári 8 113
  8. Predplatená telefónna karta s kreditom 10 € v denníku SME 8 084
  9. Viete, aká je skutočná cena smartfónu? Číslo vás prekvapí 8 007
  10. Čo ovplyvňuje chuť kačacieho mäsa? Tieto dve veci 7 754
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Téma: Potraviny

Prečítajte si aj ďalšie články k téme
Článok je zaradený aj do ďalších tém
Recepty z Korzára, Jedlo

Neprehliadnite tiež

Športový víkend na východe - servis výsledkov a faktov

Ako sa skončili zápasy a podujatia v rôznych športoch. Priebehy online.

ilustračné
Vzácny úlovok má pre zberateľov svoju hodnotu.
ROZHOVOR

Pediatrička: Niekedy som očkovala na chrípku 600 detí za rok, teraz približne 50

Ľudia si zvykajú, že nemôžu behať za lekárom so všetkým.

Pediatrička Eva Ševecová.
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

O čom vypovedala Jankovská v kauze Búrka a prečo? (video)

Adam Valček o výpovediach Moniky Jankovskej.

Monika Jankovská.
Novak Djokovič a tréner Marián Vajda.
Tlačová konferencia Petra Pellegriniho a strany Hlas po ustanovujúcom sneme.
KOMENTÁR PETRA SCHUTZA

Pandémia nám nadelila ďalší typ megaškandálu

Demisia sa pod rúškom udržania Smeru od moci scvrkáva na činy priamej korupcie.

Peter Schutz

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Video Desktop