Korzár logo Korzár

Varíme s Korzárom: Morčacie s horčičnou kôrkou, marocké hovädzie, karé s kapustou

Inšpirácie na chutné mäsové špeciality.

(Zdroj: archív)
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Morčacie s horčičnou kôrkou

Potrebujeme: približne kilový kus morčacích pŕs vcelku, horčičné semienka, soľ, pár guličiek celého čierneho korenia a aj celého nového korenia, grilovacie korenie, rozmarín, olej, hydinový vývar, hnedý cukor

Postup: Do mažiarika si dáme približne pol balíčka horčičných semienok, prípadne môžeme aj viac, záleží to od veľkosti mäsa a pridáme korenie čierne, nové grilovacie a nasekaný rozmarín. Dobre všetko rozdrvíme a vytvoríme si tak voňavú zmes na obalenie mäsa.

Morčacie prsia rukami naolejujeme a osolíme zo všetkých strán a potom na ne naložíme koreninovú zmes. Dobre pritlačíme, aby držala a mäso dáme na pekáč. Po povrchu ho ešte posypeme jemnučkou vrstvou hnedého cukru, ktorá sa skaramelizovaním pomôže k vytvoreniu chrumkavej kôrky.

SkryťVypnúť reklamu

Bravčové závitky plnené kapustou

Potrebujeme: bravčové karé, plátky anglickej slaniny, kyslú kapustu, soľ, mleté čierne korenie, bravčovú masť, cukor, cibuľu, bobkový list, rascu

Postup: Roztopíme trochu bravčovej masti a opečieme na nej nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme k nej asi lyžičku cukru a keď skaramelizuje, pridáme vyžmýkanú kyslú kapustu. Pridáme bobkový list, rascu a chvíľku ju orestujeme. Potom kapustu podlejeme a necháme chvíľu dusiť.

Karé nakrájame na hrubšie plátky, ktoré sa dajú ešte nakrojiť tak, že dole zostanú spojené. Rozklepeme ich na veľké pláty, ktoré osolíme, okoreníme a poukladáme na ne plátky anglickej slaniny. Na to dáme vrstvu dusenej kapusty a mäso zrolujeme ako závin. Upevníme ho niťami alebo ihlami tak, aby držalo pokope a poukladáme ich na pekáč. Na vrch ešte môže dať kúsky slaniny, podlejeme horúcou vodou, zakryjeme a dáme piecť do rúry asi na 40 minút. Potom pekáč odkryjeme a necháme ešte asi 10-15 minút zapiecť.

SkryťVypnúť reklamu

Marocké hovädzie

Potrebujeme: 1 kg hovädzieho mäsa na guláš, 1 cibuľu, 2 strúčiky cesnaku, 1 cm kúsok zázvoru, konzervu pasírovaných paradajok, olej, malú lyžičku škorice, 100 g sušených marhúľ, med, nové korenie, čili paprička, soľ, mleté čierne korenie

Postup: Mäso nakrájame na kocky, cibuľu očistíme a nasekáme najemno. V hrnci najskôr zohrejeme olej a potom tam orestujeme cibuľu. Pridáme k nej mäso a opečieme ho zo všetkých strán. Pridáme pretlačený cesnak, nastrúhaný zázvor, soľ, mleté čierne korenie, škoricu a čili papričku podľa chuti. Mäso takto chvíľu dusíme vo vlastnej šťave, potom k nemu prilejeme drvené paradajky a podlejeme ho vodou a necháme dusiť domäkka. Asi po hodine pridáme sušené marhule, približne lyžičku medu a necháme ešte asi pol hodiny zredukovať šťavu.

Potraviny

Kamióny čakajú na cstup z Egypta do Pásma Gazy v Rafahu.

Humanitárna organizácia požiadala Izrael o zabezpečenie distribučných miest.


TASR
Regál s vifonkami.

Vyzvali politikov, aby vydala odporúčania s cieľom znížiť ich spotrebu.


TASR 4
Súvisiace témy: Recepty z Korzára

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. Nová hala v Istropolise zaplní chýbajúce miesto na mape kultúry
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  3. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  4. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  5. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Najkrajšie letné túry, cyklotrasy, jazerá a pamiatky v Rakúsku
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  4. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  5. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 7 623
  2. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 7 126
  3. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 130
  4. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 4 246
  5. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 4 219
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 2 898
  7. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 2 721
  8. Čerstvé hlavičky sú v plnom prúde, komu dáte svoj hlas? 2 573
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu