Korzár logo Korzár
Streda, 3. marec, 2021 | Meniny má Bohumil, BohumilaKrížovkyKrížovky

Varíme s Korzárom: Tekvicová pizza, pečené šunkové pirohy, zemiakový šalát so špenátom

Nápady na chutný obed či večeru.

(Zdroj: stock adobe)
Skryť Vypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Skryť Vypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Tekvicová pizza

Potrebujeme: 250 g hladkej múky, 300 g tekvice, 1 červenú cibuľu, 1 žltú cibuľu, polovicu kocky droždia, trochu kryštálového cukru, olej, 1 syr v črievku, prerastanú anglickú slaninu, mozzarellu, soľ, mleté čierne korenie

Postup: Do približne pol deci teplej vody pridáme asi polovicu kávovej lyžičky cukru a primiešame droždie. Keď nakysne kvások zmiešame s múkou aj s tromi lyžicami oleja a pridáme toľko teplej vody, aby nám vzniklo hladké cesto, ktoré sa nebude lepiť na ruky. Necháme ho chvíľu podkysnúť.

Skryť Vypnúť reklamu

Zatiaľ si v panvici zohrejeme trochu oleja a orestujeme na ňom na plátky nakrájané obe cibule. Keď budú mäkké, vyberieme ich a na chvíľu odložíme bokom. Do výpeku dáme kúsky slaniny a opečieme ich. Potom k slanine pridáme očistenú a na maličké kocky nakrájanú tekvicu, ktorú predtým zbavíme jadierok. Osolíme ju, okoreníme a chvíľu podusíme.

Cesto rukami roztiahneme na veľkosť a tvar plechu, ktorý budeme používať, rozprestrieme ho tam a potrieme ho syrom. Na to navrstvíme tekvicu so slaninou a na vrch dáme restovanú cibuľu. Poukladáme kúsky mozzarelly a upečieme vo vyhriatej rúre.

Rýchle šunkové pirohy

Potrebujeme: 1 lístkové cesto, 3-4 zemiaky, 150 g šunky vcelku, paradajkové pyré, sušené paradajky, olej, soľ, mleté čierne korenie, vajce

Postup: Zemiaky uvaríme v šupke do polomäkka, potom ich necháme ochladiť, ošúpeme ich a nasekáme na maličké kúsky. Zemiaky dáme do misky a pridáme k nim pokrájané sušné paradajky, maličké kúsky šunky, asi lyžičku paradajkového pyré, soľ a korenie. Všetko dobre premiešame a prípadne môžeme pridať aj iné obľúbené ingrediencie.

Skryť Vypnúť reklamu

Cesto rozvaľkáme, pokrájame ho na štvorce a tie potrieme trochou paradajkového pyré, ale pozor, nesmieme ho dávať na okraje. Na každý štvorec dáme trochu šunkovo-zemiakovej zmesi a cesto potom preložíme tak, aby nám vznikol trojuholník, okraje dobre zatlačíme a vrch potrieme rozšľahaným osoleným vajíčkom. Pirohy poukladáme na plech a upečieme.

Teplý zemiakový šalát so špenátom

Potrebujeme: pol kila šalátových zemiakov, 3 stonky zeleru, misku baby špenátu, 1 červenú a 1 žltú papriku, 1 strúčik cesnaku, vinný ocot, olivový olej, plátky sušenej šunky, soľ, mleté čierne korenie

Postup: Zemiaky dáme variť aj so šupkou a papriku zatiaľ necháme v rúre dobre opiecť. Hotové zemiaky ošúpeme, nakrájame na kolieska a dáme ich do misky. Upečené papriky zbavíme šupky, tiež ich nakrájame a pridáme k zemiakom. Prisypeme nakrájaný zeler aj špenátové listy, dochutíme soľou a korením a polejeme marinádou z vinného octu, olivového oleja a pretlačeného cesnaku. Podávame s opečenou sušenou šunkou.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Čo zamestná mladého človeka v dobe 4.0?
  2. Na VŠEMvs získaš kvalitné štúdium v moderných priestoroch
  3. Manažér, Redaktor, Psychológ či Vedec? MY sme READY – a TY?
  4. 5 najčastejších dôvodov, pre ktoré sa v noci budíme
  5. Študuj aj popri zamestnaní! Moderná vysoká škola!
  6. Korona zlacňuje elektroniku. Tento týždeň je až o 50 % lacnejšia
  7. Skutočná vanilka a čokoláda. Čo robí potraviny kvalitnými?
  8. Denník SME spolu s knihou Rozhovory o ľudskom tele
  9. Petra Vlhová venuje svoju prilbu do súťaže pre Plamienok
  10. AGEL spustil testovanie expresnými PCR testami
  1. BILLA má nový vernostný program pre deti – „SuperOsma“
  2. Korona zlacňuje elektroniku. Tento týždeň je až o 50 % lacnejšia
  3. WESTech je distribútorom Dell Technologies na Slovensku
  4. Petra Vlhová venuje svoju prilbu do súťaže pre Plamienok
  5. Denník SME spolu s knihou Rozhovory o ľudskom tele
  6. Skutočná vanilka a čokoláda. Čo robí potraviny kvalitnými?
  7. FVT orientovaná na modernú výučbu prepojenú s praxou
  8. 26 years of providing you with essential information
  9. AGEL spustil testovanie expresnými PCR testami
  10. Telo v karanténe, jar a domácnosť, rozhovor s Denisou Dvončovou
  1. 5 najčastejších dôvodov, pre ktoré sa v noci budíme 20 427
  2. Maldivy, Emiráty, Egypt z Bratislavy aj s poistením liečby COVID 15 097
  3. Dovolenka v Egypte: Vyskúšali sme, ako sa aktuálne cestuje 7 389
  4. Skutočná vanilka a čokoláda. Čo robí potraviny kvalitnými? 7 189
  5. Spoznajte Olomouc – univerzitné mesto a svoju budúcnosť 7 087
  6. 10 vecí, kvôli ktorým do banky už chodiť nemusíte 6 644
  7. Telo v karanténe, jar a domácnosť, rozhovor s Denisou Dvončovou 6 238
  8. Príbeh Patrika Tkáča a J&T, Lidl verzus Tesco a investičné tipy 6 155
  9. Séria dvoch príloh: Angličtina nielen pre maturantov 6 018
  10. Korona zlacňuje elektroniku. Tento týždeň je až o 50 % lacnejšia 5 998
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Téma: Recepty z Korzára

Prečítajte si aj ďalšie články k téme
Článok je zaradený aj do ďalších tém
Jedlo
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Premiér Igor Matovič.

Predčasné voľby by vyhovovali Hlasu a Smeru.

3 h
Richard Sulík a Veronika Remišová Sulík sa spojili, chcú rekonštrukciu vlády.

Poslanec Ján Benčík podmienil zotrvanie v koalícii výmenou premiéra.

3 h
KOMENTÁR PETRA TKAČENKA

Matovič to predsa len prehnal

Peter Tkačenko

V OĽaNO si vyberú medzi Matovičom a Slovenskom.

10 h
Ukrajinský minister zahraničných vecí Dmytro Kuleba.

Premiérov vtip nenašiel pochopenie.

5 h

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Video Desktop