Korzár logo Korzár

Varíme s Korzárom: Tekvicová pizza, pečené šunkové pirohy, zemiakový šalát so špenátom

Nápady na chutný obed či večeru.

(Zdroj: stock adobe)
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Tekvicová pizza

Potrebujeme: 250 g hladkej múky, 300 g tekvice, 1 červenú cibuľu, 1 žltú cibuľu, polovicu kocky droždia, trochu kryštálového cukru, olej, 1 syr v črievku, prerastanú anglickú slaninu, mozzarellu, soľ, mleté čierne korenie

Postup: Do približne pol deci teplej vody pridáme asi polovicu kávovej lyžičky cukru a primiešame droždie. Keď nakysne kvások zmiešame s múkou aj s tromi lyžicami oleja a pridáme toľko teplej vody, aby nám vzniklo hladké cesto, ktoré sa nebude lepiť na ruky. Necháme ho chvíľu podkysnúť.

SkryťVypnúť reklamu

Zatiaľ si v panvici zohrejeme trochu oleja a orestujeme na ňom na plátky nakrájané obe cibule. Keď budú mäkké, vyberieme ich a na chvíľu odložíme bokom. Do výpeku dáme kúsky slaniny a opečieme ich. Potom k slanine pridáme očistenú a na maličké kocky nakrájanú tekvicu, ktorú predtým zbavíme jadierok. Osolíme ju, okoreníme a chvíľu podusíme.

Cesto rukami roztiahneme na veľkosť a tvar plechu, ktorý budeme používať, rozprestrieme ho tam a potrieme ho syrom. Na to navrstvíme tekvicu so slaninou a na vrch dáme restovanú cibuľu. Poukladáme kúsky mozzarelly a upečieme vo vyhriatej rúre.

Rýchle šunkové pirohy

Potrebujeme: 1 lístkové cesto, 3-4 zemiaky, 150 g šunky vcelku, paradajkové pyré, sušené paradajky, olej, soľ, mleté čierne korenie, vajce

Postup: Zemiaky uvaríme v šupke do polomäkka, potom ich necháme ochladiť, ošúpeme ich a nasekáme na maličké kúsky. Zemiaky dáme do misky a pridáme k nim pokrájané sušné paradajky, maličké kúsky šunky, asi lyžičku paradajkového pyré, soľ a korenie. Všetko dobre premiešame a prípadne môžeme pridať aj iné obľúbené ingrediencie.

SkryťVypnúť reklamu

Cesto rozvaľkáme, pokrájame ho na štvorce a tie potrieme trochou paradajkového pyré, ale pozor, nesmieme ho dávať na okraje. Na každý štvorec dáme trochu šunkovo-zemiakovej zmesi a cesto potom preložíme tak, aby nám vznikol trojuholník, okraje dobre zatlačíme a vrch potrieme rozšľahaným osoleným vajíčkom. Pirohy poukladáme na plech a upečieme.

Teplý zemiakový šalát so špenátom

Potrebujeme: pol kila šalátových zemiakov, 3 stonky zeleru, misku baby špenátu, 1 červenú a 1 žltú papriku, 1 strúčik cesnaku, vinný ocot, olivový olej, plátky sušenej šunky, soľ, mleté čierne korenie

Postup: Zemiaky dáme variť aj so šupkou a papriku zatiaľ necháme v rúre dobre opiecť. Hotové zemiaky ošúpeme, nakrájame na kolieska a dáme ich do misky. Upečené papriky zbavíme šupky, tiež ich nakrájame a pridáme k zemiakom. Prisypeme nakrájaný zeler aj špenátové listy, dochutíme soľou a korením a polejeme marinádou z vinného octu, olivového oleja a pretlačeného cesnaku. Podávame s opečenou sušenou šunkou.

Recepty

Špargľová kúra aktivuje metabolizmus.


Eva Ivanišová a 1 ďalší

Kráľ krásnych kríkov má liečivú silu.


Eva Ivanišová a 1 ďalší

Nové číslo magazínu SME ženy je v predaji aj s kozmetickým darčekom.


redakcia SME ženy
Súvisiace témy: recepty, Recepty z Korzára

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. Nová hala v Istropolise zaplní chýbajúce miesto na mape kultúry
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  3. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  4. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  5. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Najkrajšie letné túry, cyklotrasy, jazerá a pamiatky v Rakúsku
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  4. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  5. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 7 621
  2. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 7 121
  3. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 129
  4. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 4 242
  5. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 4 240
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 2 891
  7. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 2 718
  8. Čerstvé hlavičky sú v plnom prúde, komu dáte svoj hlas? 2 585
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu