Korzár logo Korzár
Štvrtok, 17. jún, 2021 | Meniny má AdolfKrížovkyKrížovky

Varíme s Korzárom: Kuracia polievka s citrónom, losos na zemiakoch, brokolici a karfiole

Doplňte si vitamíny C a D chutným jedlom.

(Zdroj: stock adobe)
Skryť Vypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Skryť Vypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Kuracia polievka s citrónom a zázvorom

Potrebujeme: 2 PL olivového leja, 450 g kuracích pŕs, 1 stredne veľkú cibuľu, 3 veľké mrkvy, 2 stonkové zelery, 3 strúčiky cesnaku, soľ a mleté čierne korenie, 1 stredne veľký citrón, hrsť čerstvého zázvoru aj so šupkou, 2 litre kuracieho vývaru, 1 plechovku kokosového mlieka (voliteľné)

Postup: Zeleninu - mrkvu, cibuľu, zeler a cesnak očistíme a nakrájame. Zahrejeme si olivový olej, vhodíme kuracie mäso a necháme opiecť. Pridáme zeleninu, soľ a čierne korenie a varíme asi 5 minút, kým všetko nezmäkne. Prilejeme kurací vývar a vhodíme zázvor. Polievku privedieme k varu, plameň znížime na minimum a necháme bublať asi 35 - 45 minút, čím dlhšie varíme, tým sa viac zosilní zázvorová chuť. Po uplynutí času vyhodíme zázvor a vyberieme kuracie mäso, ktoré natrháme vidličkou na vlákna. Do polievky pridáme kôru z citróna a vytlačenú šťavu a necháme variť asi 15 minút. Nakoniec vrátime natrhané mäso a podľa chuti môžeme zaliať kokosovým mliekom.

Skryť Vypnúť reklamu

Pražená ryža s ružičkovým kelom a paprikou

Potrebujeme: 225 g ružičkového kelu, hlavičky rozpoltené alebo rozštvrtené, 1 PL oleja, 1 PL olivového oleja, soľ a mleté čierne korenie, 1 PL najemno nakrájaného cesnaku, 1/2 š nasekanej zelenej cibuľky, 2 ČL čerstvého zázvoru, 2 a 1/2 š uvarenej hnedej ryže, 2/3 š nakrájaných čerstvých paprík rôznych farieb, 3 PL sójovej omáčky,1/3 š nakrájaného koriandra

Postup: Ryžu uvaríme podľa návodu a necháme ochladiť na izbovú teplotu. Rúru predhrejeme na 220 stupňov. Vo veľkej miske zmiešame pokrájaný ružičkový kel, olivový olej, soľ a mleté čierne korenie. Keď všetko premiešame, vysypeme kel na plech vyložený papierom na pečenie a dáme do rúry na 15 až 20 minút, kým okraje nezhnednú a nebudú chrumkavé.

Na sporáku rozohrejeme nepriľnavú panvicu, do ktorej dáme olej, cesnak a zelenú cibuľku. Restujeme asi 2 až 3 minúty a pridáme vychladenú ryžu. Keď sa trocha zahreje, vmiešame nakrájanú papriku a upečený ružičkový kel. Dochutíme sójovou omáčkou a koriandrom. Podávať môžeme napríklad aj ako prílohu ku kuraciemu mäsu.

Skryť Vypnúť reklamu

Losos na zemiakoch so zeleninou

Potrebujeme: filety lososa, menšie zemiaky, brokolicu, polovicu hlávky karfiolu, olivový olej, soľ, mleté čierne korenie, 2 PL citrónovej šťavy, maslo, hrsť byliniek – rozmarín, tymian, petržlenová vňať

Postup: Ružičky karfiolu a brokolice umyjeme a na cca 5 minút ich vložíme do vriacej osolenej vody. Potom zeleninu prelejeme ľadovou vodou a necháme odkvapkať.

Zemiaky očistíme a nakrájame na plátky, potom ich vysypeme na plech, pokvapkáme olejom, osolíme a okoreníme. Plech dáme do rúry vyhriatej na 180 stupňov a necháme ich piecť, kým nechytia zlatistý nádych. Potom na zemiaky dáme osoleného a okoreneného lososa, karfiol aj brokolicu a na všetko položíme plátky masla, posypeme bylinkami, pokvapkáme citrónovou šťavou a dáme do rúry, kým sa ryba neupečie.

Skryť Vypnúť reklamu

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Rady nad zlato: Naučte sa pripraviť dezerty ako z cukrárne
  2. Blíži sa leto a s ním aj zvýšené utrácanie peňazí našimi deťmi
  3. Crème de la crème po slovensky
  4. Je lepšie zobrať si rozkladateľný obal alebo vytriediť plastový?
  5. Dream job pre programátorov: Silicon Valley na Slovensku
  6. Po Slovensku na motorke
  7. Jablone prinesú ovocie v podobe komfortného bývania
  8. Stačí mi elektromobil? Pozreli sme sa, ako je to s dojazdom
  9. Viete, čo jete, keď si kupujete pečivo dopečené v predajni?
  10. Desať hotelov v destináciách, ktoré sú toto leto favoritmi
  1. Crème de la crème po slovensky
  2. Rady nad zlato: Naučte sa pripraviť dezerty ako z cukrárne
  3. Je lepšie zobrať si rozkladateľný obal alebo vytriediť plastový?
  4. Blíži sa leto a s ním aj zvýšené utrácanie peňazí našimi deťmi
  5. 100% ovocné šťavy pod lupou – Prečo sa ich oplatí konzumovať?
  6. Dream job pre programátorov: Silicon Valley na Slovensku
  7. Začíname prikrmovať: Ako vybrať detskú ovocnú výživu?
  8. Arónia: Spoznajte jej zázračné účinky na zdravie, chutné recepty
  9. Po Slovensku na motorke
  10. Brusnica – lahodná i účinná zároveň
  1. Viete, čo jete, keď si kupujete pečivo dopečené v predajni? 25 210
  2. Sme vodná veľmoc a napriek tomu vody dovážame 14 247
  3. Desať hotelov v destináciách, ktoré sú toto leto favoritmi 12 912
  4. Málokto im verí. Prekvapia Slováci na futbalovom EURO 2020? 11 102
  5. Stačí mi elektromobil? Pozreli sme sa, ako je to s dojazdom 10 873
  6. Ako sa z nenásytných Bödörovcov stal symbol oligarchie 7 732
  7. Čo robiť v Tatrách, keď počasie pokazí plány? 7 258
  8. P. Lednický: Koronavírus tu už zostane, musíme si na to zvyknúť 7 006
  9. Po Slovensku na motorke 5 435
  10. Obľubovali ste termínované vklady? Spoznajte alternatívy 4 878
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Marian Kočner na Najvyššom súde.

Otázku viny Kočnera a Zsuzsovej opäť posúdi pôvodný senát.


2 h
Logo podcastu Dobré ráno.

Maďari zakázali propagovanie homosexuality.


a 2 ďalší 60m

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Video Desktop