Korzár logo Korzár
Sobota, 28. november, 2020 | Meniny má HenrietaKrížovkyKrížovky

Varíme s Korzárom: Dračie krídelká, maslové kurča, jemne pikantné talianske cestoviny

Čili zahreje a prospieva aj zdraviu.

(Zdroj: stock adobe)

Jemne pikantné cestoviny s talianskou klobásou

Potrebujeme: 5 talianskych klobás bez črievka, 450 g cestovín penne, 800 g lúpaných paradajok, 140 g paradajkového pretlaku, 2 PL olivového oleja,1/2 š najemno nakrájanej bielej cibule, 1/2 š nadrobno nakrájanej červenej papriky, 1/2 š nadrobno nakrájanej zelenej papriky, 1 ČL sušenej bazalky, 1 ČL sušeného oregana, 1 ČL čili vločiek (alebo podľa chuti), 1/2 strúhaného parmezánu, 1/4 š čerstvej petržlenovej vňate

Postup: Na veľkej panvici zohrejeme olivový olej, pridáme klobásu, cibuľu, červenú a zelenú papriku. Miešame, kým sa klobása dobre neprepečie. Počas procesu rozbijeme všetky väčšie hrudky. Po asi 25 minútach pridáme oregano, čili, nakrájané lúpané paradajky a pretlak. Všetko dobre pomiešame a privedieme k varu, potom plameň stíšíme a necháme jemne bublať asi 10 minút. Podľa návodu na obale uvaríme cestoviny, scedíme ich a pridáme k omáčke. Posypeme parmezánom a vňaťou, zamiešame a podávame.

Skryť Vypnúť reklamu

Dračie kuracie krídelká

Potrebujeme na mäso a marinádu: 2 kuracie prsia na kocky, 1 vajíčko, 1 PL cesnakovo-zázvorovej pasty 2 PL sójovej omáčky, 1 PL mletého čili, 2 PL kukuričného škrobu, olivový olej, prípadne olej z vlašských orechov

Na dračiu omáčku: 1/2 PL olivového oleja (alebo oleja z vlašských orechov), 1 malú červenú cibuľu, 2 ČL cesnakovo-zázvorovej pasty, 1 červenú čili papričku, 1 zelenú čili papričku, 3 PL kečupu, 1 ČL medu, 1 PL sladkej čili omáčky, 1 PL sójovej omáčky, hrsť kešu orechov, 3 zelené cibuľky

Postup: Cesnakovo-zázvorovú pastu si vyrobíme zmixovaním zázvoru a cesnaku v pomere 1:1 s trochou oleja do krémovej konzistencie.

V miske zmiešame lyžicu vytvorenej pasty s vajíčkom, mletým čili, kukuričným škrobom a sójovou omáčkou. Do tejto marinády pridáme kúsky mäsa a všetko necháme odstáť v chladničke aspoň na pol hodiny. Po uplynutí času zahrejeme vo woku alebo inej veľkej panvici dostatok oleja - hladina by mala byť od dna asi centimeter. Opatrne pridáme marinované mäso a pražíme, kým nebude zlatisté a chrumkavé. Potom ho odoberieme a osušíme na papierovej utierke.

Skryť Vypnúť reklamu

Nadbytočný olej zlejeme bokom, zostať by mala len polovica polievkovej lyžice, panvicu vrátime na sporák a opečieme v nej cibuľu s cesnakovo-zázvorovou pastou a čili papričkami. Keď cibuľa zmäkne, pridáme kečup, med, sladkú čili aj sójovú omáčku, všetko dobre premiešame a privedieme k varu. Následne vhodíme mäso, chvíľu povaríme, kým omáčka nebude hustá, a nakoniec posypeme kešu orechmi a zelenou cibuľkou.

Murgh Makhani - Maslové kura

Potrebujeme: 6 PL masla, 900 g kuracích stehien bez kože a kostí, 1 žltú cibuľu, 3 strúčiky cesnaku, 1 PL korenia garam masala, 1 PL nastrúhaného čerstvého zázvoru, 1 ČL čili korenia, 1 ČL mletej rasce, 1/2 ČL pálivej papriky, 1 a 1/2 š paradajkového pretlaku, 2 š smotany, limetka a koriander na vrch, ryža ako príloha

Skryť Vypnúť reklamu

Postup: Kuracie mäso umyjeme a nakrájame na kocky, cibuľu a cesnak najemno. Vo veľkej panvici opečieme na 2 lyžiciach masla kuracie mäso, nemusí však byť hotové úplne. Keď skončíme, mäso dáme bokom. Opäť roztopíme 2 lyžice masla, na ktorých orestujeme cibuľu domäkka. Pridáme potom cesnak, garam masalu, zázvor, čili korenie, rascu a pálivú papriku. Chvíľu miešame, aby sa ingrediencie zahriali, a vlejeme pretlak. Zmes privedieme k varu, necháme zohrievať asi päť minút a pridáme smotanu. Opäť necháme omáčku zovrieť, vhodíme mäso a varíme na miernom ohni asi 10 až 15 minút. Nakoniec vmiešame zvyšné 2 lyžice masla, osolíme a okoreníme podľa chuti a podávame s kúskom limetky a posekaným koriandrom.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Bývanie v meste predlžuje život
  2. Zodpovedné podnikanie je témou aj pre slovenské spoločnosti
  3. Pomôžte ľuďom v núdzi v najväčšej potravinovej zbierke v Tescu
  4. Porsche Unseen: Tajné projekty dizajnérskej kuchyne, časť druhá
  5. Aká je chémia vôní
  6. Slnko a teplo aj cez sviatky: Do Egypta sa vracajú dovolenkári
  7. Helske očarila nemeckých dôchodcov
  8. Koronakríza: Ako vyzerá jeden deň operátorky infolinky?
  9. Tento rok by mal 70: Legenda Karola Duchoňa ožije u vás doma
  10. Hubert – keď život chutí už 195 rokov
  1. Pomôžte ľuďom v núdzi v najväčšej potravinovej zbierke v Tescu
  2. Aké sú dopady pandémie na financie ľudí?
  3. METROPOLIS prináša mestské bývanie vo vysokom štandarde
  4. Účastníci charitatívneho behu No Finish Line nabehali 26 007 km
  5. Porsche Unseen: Tajné projekty dizajnérskej kuchyne, časť druhá
  6. Slnko a teplo aj cez sviatky: Do Egypta sa vracajú dovolenkári
  7. Počúvaním hluku chránime váš sluch
  8. Aká je chémia vôní
  9. Helske očarila nemeckých dôchodcov
  10. Tipy na cenovo výhodné vianočné darčeky, ktoré aj potešia
  1. Slovenská firma reformuje tradičné multimiliardové odvetvie 29 222
  2. Budíte sa počas spánku? Toto sú hlavné príčiny 17 883
  3. Kaufland na Slovensku testoval novinku, ktorú zavádza v Európe 13 850
  4. Bezpečná dovolenka v exotike: Maldivy sú prešpikované zážitkami 10 916
  5. Mercedes-Benz opäť nadizajnoval budúcnosť 8 477
  6. Novodobý slovenský Baťa. Zamestnancom stavia domy 8 306
  7. Viete, aká je skutočná cena smartfónu? Číslo vás prekvapí 7 932
  8. Čo ovplyvňuje chuť kačacieho mäsa? Tieto dve veci 7 641
  9. Nástrahy online vyučovania, o ktorých sa nehovorí 7 490
  10. Predplatená telefónna karta s kreditom 10 € v denníku SME 7 316
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Téma: Recepty z Korzára

Prečítajte si aj ďalšie články k téme
Článok je zaradený aj do ďalších tém
Jedlo

Neprehliadnite tiež

ROZHOVOR

Pediatrička: Niekedy som očkovala na chrípku 600 detí za rok, teraz približne 50

Ľudia si zvykajú, že nemôžu behať za lekárom so všetkým.

Pediatrička Eva Ševecová.
Rozhovor

Archeológ: Hrady síce opravujeme, ale tie nežijú

Michal Keruľ chcel odhaľovať poklady histórie, teraz ich pomáha strážiť.

Michal Keruľ s rodinou.
Humenskí poslanci nájomnú zmluvu so spracovateľom ovocia neschválili.
Vrak pred rodinným domom začínajú úrady riešiť.
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Potrebovali ísť k blízkym a nepustili ich. Neboli privilegovaní ako Kollár

Nemocnice väčšinou púšťajú príbuzných k zomierajúcim.

Šéfa parlamentu Borisa Kollára v nemocnici najviac navštevovala bývalá manželka Linda Rezešová. Na fotografii sú na plese v Opere v roku 2008.

Návštevy Kollára v nemocnici volajú po demisii

V druhom slede kandidátov na politický koniec sa tlačia glosátori.

Peter Schutz

Jazdenie na nákladných vlakoch nie je romantika

Amin Palma skáče na vlaky v Mexiku aj v Čadci.

Na nákladných vlakoch musia byť čierni pasažieri pripravení na každé počasie, na bod mrazu aj horúčavy. Na snímke je jeden z Aminových spolujazdcov.
 Presvedčí Kristen Stewart v úlohe princeznej Diany?

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Video Desktop