Korzár logo Korzár

Varíme s Korzárom: Dračie krídelká, maslové kurča, jemne pikantné talianske cestoviny

Čili zahreje a prospieva aj zdraviu.

(Zdroj: stock adobe)
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Jemne pikantné cestoviny s talianskou klobásou

Potrebujeme: 5 talianskych klobás bez črievka, 450 g cestovín penne, 800 g lúpaných paradajok, 140 g paradajkového pretlaku, 2 PL olivového oleja,1/2 š najemno nakrájanej bielej cibule, 1/2 š nadrobno nakrájanej červenej papriky, 1/2 š nadrobno nakrájanej zelenej papriky, 1 ČL sušenej bazalky, 1 ČL sušeného oregana, 1 ČL čili vločiek (alebo podľa chuti), 1/2 strúhaného parmezánu, 1/4 š čerstvej petržlenovej vňate

Postup: Na veľkej panvici zohrejeme olivový olej, pridáme klobásu, cibuľu, červenú a zelenú papriku. Miešame, kým sa klobása dobre neprepečie. Počas procesu rozbijeme všetky väčšie hrudky. Po asi 25 minútach pridáme oregano, čili, nakrájané lúpané paradajky a pretlak. Všetko dobre pomiešame a privedieme k varu, potom plameň stíšíme a necháme jemne bublať asi 10 minút. Podľa návodu na obale uvaríme cestoviny, scedíme ich a pridáme k omáčke. Posypeme parmezánom a vňaťou, zamiešame a podávame.

SkryťVypnúť reklamu

Dračie kuracie krídelká

Potrebujeme na mäso a marinádu: 2 kuracie prsia na kocky, 1 vajíčko, 1 PL cesnakovo-zázvorovej pasty 2 PL sójovej omáčky, 1 PL mletého čili, 2 PL kukuričného škrobu, olivový olej, prípadne olej z vlašských orechov

Na dračiu omáčku: 1/2 PL olivového oleja (alebo oleja z vlašských orechov), 1 malú červenú cibuľu, 2 ČL cesnakovo-zázvorovej pasty, 1 červenú čili papričku, 1 zelenú čili papričku, 3 PL kečupu, 1 ČL medu, 1 PL sladkej čili omáčky, 1 PL sójovej omáčky, hrsť kešu orechov, 3 zelené cibuľky

Postup: Cesnakovo-zázvorovú pastu si vyrobíme zmixovaním zázvoru a cesnaku v pomere 1:1 s trochou oleja do krémovej konzistencie.

V miske zmiešame lyžicu vytvorenej pasty s vajíčkom, mletým čili, kukuričným škrobom a sójovou omáčkou. Do tejto marinády pridáme kúsky mäsa a všetko necháme odstáť v chladničke aspoň na pol hodiny. Po uplynutí času zahrejeme vo woku alebo inej veľkej panvici dostatok oleja - hladina by mala byť od dna asi centimeter. Opatrne pridáme marinované mäso a pražíme, kým nebude zlatisté a chrumkavé. Potom ho odoberieme a osušíme na papierovej utierke.

SkryťVypnúť reklamu

Nadbytočný olej zlejeme bokom, zostať by mala len polovica polievkovej lyžice, panvicu vrátime na sporák a opečieme v nej cibuľu s cesnakovo-zázvorovou pastou a čili papričkami. Keď cibuľa zmäkne, pridáme kečup, med, sladkú čili aj sójovú omáčku, všetko dobre premiešame a privedieme k varu. Následne vhodíme mäso, chvíľu povaríme, kým omáčka nebude hustá, a nakoniec posypeme kešu orechmi a zelenou cibuľkou.

Murgh Makhani - Maslové kura

Potrebujeme: 6 PL masla, 900 g kuracích stehien bez kože a kostí, 1 žltú cibuľu, 3 strúčiky cesnaku, 1 PL korenia garam masala, 1 PL nastrúhaného čerstvého zázvoru, 1 ČL čili korenia, 1 ČL mletej rasce, 1/2 ČL pálivej papriky, 1 a 1/2 š paradajkového pretlaku, 2 š smotany, limetka a koriander na vrch, ryža ako príloha

SkryťVypnúť reklamu

Postup: Kuracie mäso umyjeme a nakrájame na kocky, cibuľu a cesnak najemno. Vo veľkej panvici opečieme na 2 lyžiciach masla kuracie mäso, nemusí však byť hotové úplne. Keď skončíme, mäso dáme bokom. Opäť roztopíme 2 lyžice masla, na ktorých orestujeme cibuľu domäkka. Pridáme potom cesnak, garam masalu, zázvor, čili korenie, rascu a pálivú papriku. Chvíľu miešame, aby sa ingrediencie zahriali, a vlejeme pretlak. Zmes privedieme k varu, necháme zohrievať asi päť minút a pridáme smotanu. Opäť necháme omáčku zovrieť, vhodíme mäso a varíme na miernom ohni asi 10 až 15 minút. Nakoniec vmiešame zvyšné 2 lyžice masla, osolíme a okoreníme podľa chuti a podávame s kúskom limetky a posekaným koriandrom.

Recepty

Špargľová kúra aktivuje metabolizmus.


Eva Ivanišová a 1 ďalší

Kráľ krásnych kríkov má liečivú silu.


Eva Ivanišová a 1 ďalší

Nové číslo magazínu SME ženy je v predaji aj s kozmetickým darčekom.


redakcia SME ženy
Súvisiace témy: recepty, Recepty z Korzára

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. Nová hala v Istropolise zaplní chýbajúce miesto na mape kultúry
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  3. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  4. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  5. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Najkrajšie letné túry, cyklotrasy, jazerá a pamiatky v Rakúsku
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  4. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  5. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 7 622
  2. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 7 126
  3. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 130
  4. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 4 246
  5. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 4 224
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 2 897
  7. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 2 720
  8. Čerstvé hlavičky sú v plnom prúde, komu dáte svoj hlas? 2 578
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu