Korzár logo Korzár
Štvrtok, 3. december, 2020 | Meniny má OldrichKrížovkyKrížovky

Varíme s Korzárom: Dračie krídelká, maslové kurča, jemne pikantné talianske cestoviny

Čili zahreje a prospieva aj zdraviu.

(Zdroj: stock adobe)

Jemne pikantné cestoviny s talianskou klobásou

Potrebujeme: 5 talianskych klobás bez črievka, 450 g cestovín penne, 800 g lúpaných paradajok, 140 g paradajkového pretlaku, 2 PL olivového oleja,1/2 š najemno nakrájanej bielej cibule, 1/2 š nadrobno nakrájanej červenej papriky, 1/2 š nadrobno nakrájanej zelenej papriky, 1 ČL sušenej bazalky, 1 ČL sušeného oregana, 1 ČL čili vločiek (alebo podľa chuti), 1/2 strúhaného parmezánu, 1/4 š čerstvej petržlenovej vňate

Postup: Na veľkej panvici zohrejeme olivový olej, pridáme klobásu, cibuľu, červenú a zelenú papriku. Miešame, kým sa klobása dobre neprepečie. Počas procesu rozbijeme všetky väčšie hrudky. Po asi 25 minútach pridáme oregano, čili, nakrájané lúpané paradajky a pretlak. Všetko dobre pomiešame a privedieme k varu, potom plameň stíšíme a necháme jemne bublať asi 10 minút. Podľa návodu na obale uvaríme cestoviny, scedíme ich a pridáme k omáčke. Posypeme parmezánom a vňaťou, zamiešame a podávame.

Skryť Vypnúť reklamu

Dračie kuracie krídelká

Potrebujeme na mäso a marinádu: 2 kuracie prsia na kocky, 1 vajíčko, 1 PL cesnakovo-zázvorovej pasty 2 PL sójovej omáčky, 1 PL mletého čili, 2 PL kukuričného škrobu, olivový olej, prípadne olej z vlašských orechov

Na dračiu omáčku: 1/2 PL olivového oleja (alebo oleja z vlašských orechov), 1 malú červenú cibuľu, 2 ČL cesnakovo-zázvorovej pasty, 1 červenú čili papričku, 1 zelenú čili papričku, 3 PL kečupu, 1 ČL medu, 1 PL sladkej čili omáčky, 1 PL sójovej omáčky, hrsť kešu orechov, 3 zelené cibuľky

Postup: Cesnakovo-zázvorovú pastu si vyrobíme zmixovaním zázvoru a cesnaku v pomere 1:1 s trochou oleja do krémovej konzistencie.

V miske zmiešame lyžicu vytvorenej pasty s vajíčkom, mletým čili, kukuričným škrobom a sójovou omáčkou. Do tejto marinády pridáme kúsky mäsa a všetko necháme odstáť v chladničke aspoň na pol hodiny. Po uplynutí času zahrejeme vo woku alebo inej veľkej panvici dostatok oleja - hladina by mala byť od dna asi centimeter. Opatrne pridáme marinované mäso a pražíme, kým nebude zlatisté a chrumkavé. Potom ho odoberieme a osušíme na papierovej utierke.

Skryť Vypnúť reklamu

Nadbytočný olej zlejeme bokom, zostať by mala len polovica polievkovej lyžice, panvicu vrátime na sporák a opečieme v nej cibuľu s cesnakovo-zázvorovou pastou a čili papričkami. Keď cibuľa zmäkne, pridáme kečup, med, sladkú čili aj sójovú omáčku, všetko dobre premiešame a privedieme k varu. Následne vhodíme mäso, chvíľu povaríme, kým omáčka nebude hustá, a nakoniec posypeme kešu orechmi a zelenou cibuľkou.

Murgh Makhani - Maslové kura

Potrebujeme: 6 PL masla, 900 g kuracích stehien bez kože a kostí, 1 žltú cibuľu, 3 strúčiky cesnaku, 1 PL korenia garam masala, 1 PL nastrúhaného čerstvého zázvoru, 1 ČL čili korenia, 1 ČL mletej rasce, 1/2 ČL pálivej papriky, 1 a 1/2 š paradajkového pretlaku, 2 š smotany, limetka a koriander na vrch, ryža ako príloha

Skryť Vypnúť reklamu

Postup: Kuracie mäso umyjeme a nakrájame na kocky, cibuľu a cesnak najemno. Vo veľkej panvici opečieme na 2 lyžiciach masla kuracie mäso, nemusí však byť hotové úplne. Keď skončíme, mäso dáme bokom. Opäť roztopíme 2 lyžice masla, na ktorých orestujeme cibuľu domäkka. Pridáme potom cesnak, garam masalu, zázvor, čili korenie, rascu a pálivú papriku. Chvíľu miešame, aby sa ingrediencie zahriali, a vlejeme pretlak. Zmes privedieme k varu, necháme zohrievať asi päť minút a pridáme smotanu. Opäť necháme omáčku zovrieť, vhodíme mäso a varíme na miernom ohni asi 10 až 15 minút. Nakoniec vmiešame zvyšné 2 lyžice masla, osolíme a okoreníme podľa chuti a podávame s kúskom limetky a posekaným koriandrom.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Na výpadok elektriny vás môže upozorniť aj SMS
  2. Buďte v najlepšej spoločnosti!
  3. Tip na náhradu za rúško: Kvalitný nákrčník ochráni aj pred zimou
  4. Za kvalitným vzdelaním nemusíte do sveta! Príďte na EkF TUKE
  5. ARÓNIA najsilnejšia prírodná prevencia proti respiračným vírusom
  6. Nie je to len chlapská záležitosť
  7. METROPOLIS prináša mestské bývanie vo vysokom štandarde
  8. Studujte v Praze ekonomii a business v angličtině
  9. Slovensko spoznalo najlepšie farmy minulého roka
  10. Ako inovácie menia naše návyky? Čo už dnes môžete robiť inak
  1. Tento výťah si poradí aj s tým najužším schodiskom
  2. Prvá akumulátorová 2-stupňová snehová fréza na trhu
  3. COOP Jednota je najdôveryhodnejším slovenským predajcom potravín
  4. Tip na vianočný darček? Kvalitný zrak so zľavou 1 000 €
  5. Budeme môcť v budúcnosti pracovať len z domu?
  6. 8 inšpirácií, ako využiť zvyšky jedla a nič nevyhodiť
  7. Na výpadok elektriny vás môže upozorniť aj SMS
  8. Detský čaj COOP Jednoty získal unikátne medzinárodné ocenenie
  9. FMMR svojím výskumom reaguje na aktuálne živé témy
  10. Slovenské „šampanské“, za ktorým sa skrýva príbeh lásky
  1. Slnko a teplo aj cez sviatky: Do Egypta sa vracajú dovolenkári 17 823
  2. Budíte sa počas spánku? Toto sú hlavné príčiny 15 699
  3. Aká je chémia vôní 13 463
  4. Slovenská firma reformuje tradičné multimiliardové odvetvie 9 743
  5. Kaufland na Slovensku testoval novinku, ktorú zavádza v Európe 9 627
  6. Viete, aká je skutočná cena smartfónu? Číslo vás prekvapí 9 161
  7. Novodobý slovenský Baťa. Zamestnancom stavia domy 8 719
  8. Bývanie v meste predlžuje život 8 258
  9. ARÓNIA najsilnejšia prírodná prevencia proti respiračným vírusom 8 186
  10. Bezpečná dovolenka v exotike: Maldivy sú prešpikované zážitkami 7 957
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Téma: Recepty z Korzára

Prečítajte si aj ďalšie články k téme
Článok je zaradený aj do ďalších tém
Jedlo

Neprehliadnite tiež

Takto vyzeral Jakub po bitke na policajnej stanici.

Po Zsuzsovej skončil v prešovskej väznici aj Gašpar

Súd reaguje, že on taký pokyn nevydal.

Tibor Gašpar.

Prešovčanka Ingrid: Pri pohľade na miesto bytovky mi stále naskakuje husia koža

Hlavné je, že žijeme, hovorí rok od výbuchu na Mukačevskej 7.

Ingrid s piatačkou Izkou.

Dekádu skiareál Lysá chátral, precitnúť má v čase pandémie

Stredisko na Čergove sa vždy spoliehalo na sneženie, teraz mu pomôže technika.

Lyžiarsky areál na Lysej idú oživiť.
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Chceli ho odstrániť, jeho imidžu uškodil Gučík. Kto je Maroš Žilinka?

Za generálneho prokurátora ho musí vymenovať prezidentka.

Prokurátor Maroš Žilinka.
Stĺpček šéfredaktorky Beaty Balogovej

Kto vráti Generálnej prokuratúre dôstojnosť?

Maroš Žilinka už nebude môcť úrad len tak udržiavať.

Beata Balogová, šefredaktorka denníka SME
Ivan Ivanič, šéf SLA.
Predseda vlády Igor Matovič (OĽaNO).

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Video Desktop