Korzár logo Korzár

Varíme s Korzárom: Kuracie prsia s chrenovou omáčkou, jelenie ragú, teľacie na hríboch

Mäsové špeciality s vôňou jesene.

(Zdroj: stock adobe)
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Kuracie prsia s chrenovou omáčkou

Potrebujeme na mäso: 4 kuracie prsia bez kostí a kože, olivový olej, soľ, mleté čierne korenie, sušený cesnak, sušenú cibuľu

Na chrenovú omáčku: 4 PL bieleho gréckeho jogurtu, 4 PL majonézy, 4 ČL horčice s celými semiačkami, 3 ČL strúhaného chrenu 1/4 ČL soli, mleté čierne korenie podľa chuti

Na zeleninové špízy: 2 papriky rôznych farieb, 1 cuketu, 1 stredne veľkú žltú cibuľu, olivový olej, soľ, mleté čierne korenie, sušený cesnak

Postup: Kuracie prsia ochutíme soľou a korením a pokvapkáme olivovým olejom. Zeleniny nakrájame na väčšie kúsky, ktoré rozlične ponapichujeme na špízové ihly (ak používame drevené ihly, namočíme ich predtým do vody). Pripravené mäso grilujeme najprv z jednej strany 7 minút, potom z druhej asi 6 minút. Odložíme bokom a na gril dáme pripravené špízy. Hotová zelenina by mala byť mierne chrumkavá a na okrajoch trocha opečená. Omáčku pripravíme zmiešaním všetkých surovín, ktorou polejeme hotové mäso. Podávame s grilovanou zeleninou.

SkryťVypnúť reklamu

Teľacie kotlety na hríboch

Potrebujeme: rezne z teľacieho karé (ideálne by malo byť s kosťou), olej, maslo, čerstvé hríby (v prípade núdze môžu byť aj sušené), 1 šalotku, 1 strúčik cesnaku. biele víno, soľ, mleté čierne korenie, tymian, hladkú múku, trochu dijonskej horčice a medu

Postup: Mäso naklepeme, trochu narežeme okraje, osolíme a okoreníme. Jednotlivé rezne jemne obalíme v hladkej múke a opečieme ich z oboch strán na horúcom oleji. Mäso poukladáme na plech a do výpeku pridáme najemno nasekanú šalotku a pretlačený cesnak. Orestujeme ich a potom pridáme huby, ktoré môžu byť pokojne nakrájané aj na väčšie kusy a opečieme ich. Pridáme malú lyžičku horčice, trošku medu, premiešame a podlejeme vínom. Osolíme, okoreníme a podusíme, kým sa omáčka trochu nezredukuje. Potom ju ešte v prípade potreby dosolíme či dokoreníme, pridáme tymian a huby navrstvíme na mäso pripravené na plechu. Vylejeme k nemu aj všetku omáčku, plech dáme na cca 7 minút do vyhriatej rúry a potom môžeme servírovať.

SkryťVypnúť reklamu

Jelenie ragú

Potrebujeme: 1 kg jelenieho mäsa zo stehna alebo pleca, kúsok údenej slaniny, bravčovú masť. 1 väčšiu cibuľu, 150 g koreňovej zeleniny – mrkva, petržlen, zeler, 250 ml kyslej smotany, hladkú múku, horčicu, cukor, ocot, bobkový list, čierne mleté korenie, celé nové korenie, soľ

Postup: Prípravu je najlepšie začať deň vopred. Do vody si dáme očistenú a pokrájanú zeleninu, zopár guľôčok nového korenia, bobkový list aj soľ necháme chvíľku povariť. Potom nálev odstavíme a keď vychladne, prilejeme asi deci octu a namočíme do neho celý kus mäsa.

Na druhý deň mäso vyberieme, osušíme a nakrájame na kocky.

V hrnci na troške masti opražíme na kocky nakrájanú slaninu, k nej pridáme cibuľu a zeleninu z nálevu. Napokon pridáme aj mäso a chvíľku ho restujeme, potom osolíme, okoreníme a podlejeme vodou. Dusíme, kým mäso nezmäkne. Potom ho vyberieme, na chvíľu odložíme bokom a omáčku rozmixujeme, nemusí však byť celkom dohladka, ak tam zostanú malé kúsky zeleniny, bude to len dobre. Do omáčky primiešame kyslú smotanu, lyžičku horčice aj cukru a vrátime do nej mäso. Všetko chvíľku necháme prevrieť, aby sa chute prepojili, v prípade potreby omáčku dochutíme a podávame napríklad s haluškami, cestovinami či knedľou.

Potraviny

Minister financií Ladislav Kamenický.

Rezort tvrdí, že ceny v susedných krajinách rastú rýchlejšie.


TASR 13
Ilustračné foto.

Temu chce predávať hlavne na miestne produkty.


TASR
Ilustračná fotografia.

Envirorezort je pripravený vydávať výnimky zo zákazu predaja medvedieho mäsa.


TASR 1
Súvisiace témy: Recepty z Korzára, Jedlo

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. Firmy otvorene o tom, kam AI pustia a kam už nie
  2. Nie je zlato ako zlato, nájdete ho pri bežnom nákupe potravín
  3. Oliver Oswald prezradil, po čom túžil už celé roky
  4. Ako zvládnuť krádež či stratu dokladov na dovolenke bez stresu
  5. Dubaj: Viac než letovisko – priestor pre život a investície
  6. Last minute zájazdov je každé leto menej. Kde ich ešte nájdete?
  7. Expert varuje: Takto vás podvodníci oberú o všetky úspory
  8. Trhy, história aj all inclusive. Kam k moru v Tunisku?
  1. Nie je zlato ako zlato, nájdete ho pri bežnom nákupe potravín
  2. Oliver Oswald prezradil, po čom túžil už celé roky
  3. Dajte zabrať vášmu mozgu, preverí ho Tréning pamäti
  4. Dubaj: Viac než letovisko – priestor pre život a investície
  5. Ako zvládnuť krádež či stratu dokladov na dovolenke bez stresu
  6. Prečo les potrebuje aj výrub, nie len ochranu
  7. Last minute zájazdov je každé leto menej. Kde ich ešte nájdete?
  8. Letná háčkovaná móda a kúsok mora u vás doma
  1. Expert varuje: Takto vás podvodníci oberú o všetky úspory 14 501
  2. Tunisko nie je len o plážach. Takto vyzerá mimo rezortu 5 439
  3. Maldivy mimo sezóny. Dážď prišiel dvakrát, vila za cenu izby 3 927
  4. Trhy, história aj all inclusive. Kam k moru v Tunisku? 3 496
  5. Firmy otvorene o tom, kam AI pustia a kam už nie 3 184
  6. Last minute zájazdov je každé leto menej. Kde ich ešte nájdete? 2 442
  7. Dajte zabrať vášmu mozgu, preverí ho Tréning pamäti 2 198
  8. Čo môže spôsobiť minúta navyše pri pražení kávy? 2 007
  1. Ľuboš Vodička: Orient Expres na Slovensku, príbeh železnice
  2. Jan Pražák: Zralá plnoštíhlá dáma ve dvoudílných plavkách
  3. Dušan Király: Japonská Okinawa: exotika za ľudové ceny
  4. Marcel Rebro: Deti z Nikopola túžia po tábore. Autobusy však nejdú, vodiči majú strach z dronov
  5. Jozef Maťaše: Ako dobre bolo za socializmu!
  6. Jaroslav Liptak: Fico nie je Slovensko: Prečo premiér blokuje sankcie, ktoré sme ako krajina nikdy neodmietli
  7. Michal Porubän: Kamoši s RuZZkým režimom na Slovensku - Matúš Zataj Rusko
  8. Martin Fronk: Kráľ maďarského pera zo Sklabinej: Kálmán Mikszáth, na ktorého sme doma skoro zabudli
  1. Ivan Čáni: Blaha a Kaliňák junior narazili ale napriek tomu ďalej ohlupujú svoj už aj tak dostatočne ohlúpený fan club. 22 632
  2. Věra Tepličková: Vážený pán premiér 8 450
  3. Marcel Rebro: Matúš Šutaj Eštok zachraňuje východ po povodniach: z pláže na Sardínii 6 157
  4. Marcel Rebro: Dúhová facka pre červených: Ako si Smeráci vylámali zuby na Volkswagene 5 307
  5. Marcel Rebro: Dobrý vojak Pellegriny: Poslušne hlásim, že idem do vojny! 5 090
  6. Daniel Guľaš: Hlina preberá štafetu opozičného lídra. PS stagnuje a stráca momentum 4 962
  7. Dávid Polák: Pohoda je v pohode, nebláznite. 4 575
  8. Radovan Čipka: Skutok sa stal 4 553
  1. Marcel Rebro: Deti z Nikopola túžia po tábore. Autobusy však nejdú, vodiči majú strach z dronov
  2. Marcel Rebro: Majú dvadsaťštyri. Namiesto vysokej školy žijú v diere na fronte a eliminujú Rusov.
  3. Roman Kebísek: Po vyše sto rokoch preložili z francúzštiny životopis Štúra od Turcerovej
  4. Marcel Rebro: "Nas mnogo": Od Stalingradu po Bachmut — 80 rokov tej istej ruskej taktiky
  5. Monika Nagyova: Ako ma rozplakala umelá inteligencia
  6. Marcel Rebro: Fico pomáha Putinovi. Slováci pomáhajú Ukrajine.
  7. Věra Tepličková: Trenčín alebo Stará Bystrica? Kde by ste radšej strávili sobotný večer... ?
  8. Věra Tepličková: Vážený pán premiér
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
  1. Ľuboš Vodička: Orient Expres na Slovensku, príbeh železnice
  2. Jan Pražák: Zralá plnoštíhlá dáma ve dvoudílných plavkách
  3. Dušan Király: Japonská Okinawa: exotika za ľudové ceny
  4. Marcel Rebro: Deti z Nikopola túžia po tábore. Autobusy však nejdú, vodiči majú strach z dronov
  5. Jozef Maťaše: Ako dobre bolo za socializmu!
  6. Jaroslav Liptak: Fico nie je Slovensko: Prečo premiér blokuje sankcie, ktoré sme ako krajina nikdy neodmietli
  7. Michal Porubän: Kamoši s RuZZkým režimom na Slovensku - Matúš Zataj Rusko
  8. Martin Fronk: Kráľ maďarského pera zo Sklabinej: Kálmán Mikszáth, na ktorého sme doma skoro zabudli
  1. Ivan Čáni: Blaha a Kaliňák junior narazili ale napriek tomu ďalej ohlupujú svoj už aj tak dostatočne ohlúpený fan club. 22 632
  2. Věra Tepličková: Vážený pán premiér 8 450
  3. Marcel Rebro: Matúš Šutaj Eštok zachraňuje východ po povodniach: z pláže na Sardínii 6 157
  4. Marcel Rebro: Dúhová facka pre červených: Ako si Smeráci vylámali zuby na Volkswagene 5 307
  5. Marcel Rebro: Dobrý vojak Pellegriny: Poslušne hlásim, že idem do vojny! 5 090
  6. Daniel Guľaš: Hlina preberá štafetu opozičného lídra. PS stagnuje a stráca momentum 4 962
  7. Dávid Polák: Pohoda je v pohode, nebláznite. 4 575
  8. Radovan Čipka: Skutok sa stal 4 553
  1. Marcel Rebro: Deti z Nikopola túžia po tábore. Autobusy však nejdú, vodiči majú strach z dronov
  2. Marcel Rebro: Majú dvadsaťštyri. Namiesto vysokej školy žijú v diere na fronte a eliminujú Rusov.
  3. Roman Kebísek: Po vyše sto rokoch preložili z francúzštiny životopis Štúra od Turcerovej
  4. Marcel Rebro: "Nas mnogo": Od Stalingradu po Bachmut — 80 rokov tej istej ruskej taktiky
  5. Monika Nagyova: Ako ma rozplakala umelá inteligencia
  6. Marcel Rebro: Fico pomáha Putinovi. Slováci pomáhajú Ukrajine.
  7. Věra Tepličková: Trenčín alebo Stará Bystrica? Kde by ste radšej strávili sobotný večer... ?
  8. Věra Tepličková: Vážený pán premiér

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu