Korzár logo Korzár
Utorok, 30. november, 2021 | Meniny má Ondrej, AndrejKrížovkyKrížovky

Varíme s Korzárom: Kuracie prsia s chrenovou omáčkou, jelenie ragú, teľacie na hríboch

Mäsové špeciality s vôňou jesene.

(Zdroj: stock adobe)
Skryť Vypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Skryť Vypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Kuracie prsia s chrenovou omáčkou

Potrebujeme na mäso: 4 kuracie prsia bez kostí a kože, olivový olej, soľ, mleté čierne korenie, sušený cesnak, sušenú cibuľu

Na chrenovú omáčku: 4 PL bieleho gréckeho jogurtu, 4 PL majonézy, 4 ČL horčice s celými semiačkami, 3 ČL strúhaného chrenu 1/4 ČL soli, mleté čierne korenie podľa chuti

Na zeleninové špízy: 2 papriky rôznych farieb, 1 cuketu, 1 stredne veľkú žltú cibuľu, olivový olej, soľ, mleté čierne korenie, sušený cesnak

Postup: Kuracie prsia ochutíme soľou a korením a pokvapkáme olivovým olejom. Zeleniny nakrájame na väčšie kúsky, ktoré rozlične ponapichujeme na špízové ihly (ak používame drevené ihly, namočíme ich predtým do vody). Pripravené mäso grilujeme najprv z jednej strany 7 minút, potom z druhej asi 6 minút. Odložíme bokom a na gril dáme pripravené špízy. Hotová zelenina by mala byť mierne chrumkavá a na okrajoch trocha opečená. Omáčku pripravíme zmiešaním všetkých surovín, ktorou polejeme hotové mäso. Podávame s grilovanou zeleninou.

Skryť Vypnúť reklamu

Teľacie kotlety na hríboch

Potrebujeme: rezne z teľacieho karé (ideálne by malo byť s kosťou), olej, maslo, čerstvé hríby (v prípade núdze môžu byť aj sušené), 1 šalotku, 1 strúčik cesnaku. biele víno, soľ, mleté čierne korenie, tymian, hladkú múku, trochu dijonskej horčice a medu

Postup: Mäso naklepeme, trochu narežeme okraje, osolíme a okoreníme. Jednotlivé rezne jemne obalíme v hladkej múke a opečieme ich z oboch strán na horúcom oleji. Mäso poukladáme na plech a do výpeku pridáme najemno nasekanú šalotku a pretlačený cesnak. Orestujeme ich a potom pridáme huby, ktoré môžu byť pokojne nakrájané aj na väčšie kusy a opečieme ich. Pridáme malú lyžičku horčice, trošku medu, premiešame a podlejeme vínom. Osolíme, okoreníme a podusíme, kým sa omáčka trochu nezredukuje. Potom ju ešte v prípade potreby dosolíme či dokoreníme, pridáme tymian a huby navrstvíme na mäso pripravené na plechu. Vylejeme k nemu aj všetku omáčku, plech dáme na cca 7 minút do vyhriatej rúry a potom môžeme servírovať.

Skryť Vypnúť reklamu

Jelenie ragú

Potrebujeme: 1 kg jelenieho mäsa zo stehna alebo pleca, kúsok údenej slaniny, bravčovú masť. 1 väčšiu cibuľu, 150 g koreňovej zeleniny – mrkva, petržlen, zeler, 250 ml kyslej smotany, hladkú múku, horčicu, cukor, ocot, bobkový list, čierne mleté korenie, celé nové korenie, soľ

Postup: Prípravu je najlepšie začať deň vopred. Do vody si dáme očistenú a pokrájanú zeleninu, zopár guľôčok nového korenia, bobkový list aj soľ necháme chvíľku povariť. Potom nálev odstavíme a keď vychladne, prilejeme asi deci octu a namočíme do neho celý kus mäsa.

Na druhý deň mäso vyberieme, osušíme a nakrájame na kocky.

V hrnci na troške masti opražíme na kocky nakrájanú slaninu, k nej pridáme cibuľu a zeleninu z nálevu. Napokon pridáme aj mäso a chvíľku ho restujeme, potom osolíme, okoreníme a podlejeme vodou. Dusíme, kým mäso nezmäkne. Potom ho vyberieme, na chvíľu odložíme bokom a omáčku rozmixujeme, nemusí však byť celkom dohladka, ak tam zostanú malé kúsky zeleniny, bude to len dobre. Do omáčky primiešame kyslú smotanu, lyžičku horčice aj cukru a vrátime do nej mäso. Všetko chvíľku necháme prevrieť, aby sa chute prepojili, v prípade potreby omáčku dochutíme a podávame napríklad s haluškami, cestovinami či knedľou.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Krízové balíčky pre ohrozené domácnosti
  2. Študuj, čo ťa baví na Trenčianskej univerzite!
  3. BLoKK v Bratislave je pred dokončením, ponúka posledné apartmány
  4. Ako si zvýšiť penziu aj s priemerným platom?
  5. Spoznajte protizápalové účinky Kypriny úzkolistej spod Tatier
  6. Vianočné nákupy bez stresu? Pozrite sa, či na to idete správne
  7. inFEEnity posilní Samuel Oriňák
  8. Zaujímavé štúdium, skvelá práca aj plat. Vieš, kam ísť
  9. Pomáhajú firmám zarábať viac. Polepšili si aj živnostníci
  10. Výhody najväčšej obchodnej siete objavuje aj verejný sektor
  1. Compliance – kto by mal byť zodpovedný?
  2. Tabaková mládež. Čo s ňou?
  3. Krízové balíčky pre ohrozené domácnosti
  4. Pohľad do histórie. Kedy sme sa mali lepšie ako dnes?
  5. Spoznajte protizápalové účinky Kypriny úzkolistej spod Tatier
  6. Strava ani spánok nie sú dôležité, ak pri tom dýchame zlý vzduch
  7. Krízové balíčky pre ohrozené domácnosti
  8. Magnetickej rezonancie sa nemusia obávať ani klaustrofobici
  9. Schodolez pre imobilných - Viete ako sa testuje?
  10. Čučoriedky - dokážu ochrániť váš zrak?
  1. Odsťahovali sa na lazy i do dodávky. Ako sa tam žije? 29 450
  2. Spokojnosť je daná geneticky. Dá sa však zmeniť 14 989
  3. 8 skutočných celebrít. Tieto mozgy ovplyvňujú, ako budeme žiť 11 758
  4. Ako si zvýšiť penziu aj s priemerným platom? 7 162
  5. ARÓNIA - najsilnejšia prírodná prevencia proti koronavírusu 6 080
  6. Rekonštruujete? Pozor na romantické predstavy o vykurovaní 3 143
  7. Karnozín – účinná látka s obrovským potenciálom 3 067
  8. Volkswagen predstavuje ďalší elektrický model 2 700
  9. Ako ušetriť náklady v sklade? Máme pre vás 9 tipov 1 977
  10. Vianočné nákupy bez stresu? Pozrite sa, či na to idete správne 1 810

Blogy SME

  1. Elena Antalová: Zvíťazíme jedine s Pátrovičom
  2. Martin Greguš: Búranie Istropolisu na pokračovanie...starosta Kusý obrátil kabát...Je to vôbec možné? Architekt a primátor Vallo mlčí...
  3. Barbora Kujundžić: Na aké veci si treba dávať pri malých deťoch pozor
  4. Marcel Horacek: Živoj je fajn - časť druhá
  5. Juraj Švarc: Vyhlásil som lockdown…ale mediálny!
  6. Matej Vagač: Stromy na Dunajskom nábreží sú nateraz zachránené
  7. Ondrej Škvarenina: Ako manipulovať štatistiky o Covid-19
  8. INESS: Cena zamestnanca
  1. Radovan Kazda: Poslanec Blaha a jeho fašisti 10 739
  2. Monika Nagyova: Poďte bližšie, staré dievky nehryzú. 8 425
  3. Jozef Sitko: Pani prezidentka, jej priateľ a jej exporadca Leško 7 731
  4. Ján Marton: Prezidentka žije v krajine, ktorej nerozumie a ja nerozumiem jej. 5 274
  5. Věra Tepličková: Ako chutí moc alebo Ak budeme dobrí, dostaneme limetku 4 923
  6. Pavol Koprda: Infekčnejší a možno ešte nebezpečnejší. Čo zatiaľ vieme o mutácii vírusu B.1.1.529? 4 752
  7. Lucia Nicholsonová: Otvorený list ministrovi Krajniakovi 4 287
  8. Tereza Krajčová: Anglický denník: 18. Najväčší strašiak návratu zo zahraničia? Slovenská mentalita 4 177
  1. Pavol Koprda: Infekčnejší a možno ešte nebezpečnejší. Čo zatiaľ vieme o mutácii vírusu B.1.1.529?
  2. Juraj Hipš: Zvýšenie platov učiteľov na hygienické minimum nezvýši kvalitu vzdelávania, tvrdí analytik.
  3. Lucia Šicková: Poučenia z herného biznisu 3: Viem vyhrať, aj keď mi rozdali horšie karty, ako ostatným
  4. Karolína Farská: Dokedy bude koalícia fackovacím panákom Sme rodina?
  5. Juraj Hipš: Prorektor UK: Novelu treba stiahnuť a začať na nej pracovať odznova
  6. Juraj Hipš: Učiteľ Čapek: Niektorí učitelia sú machri. Od hodín svojho syna som sa skoro nevedel odlepiť
  7. Milota Sidorová: Pokrivené dáta vytláčajú ženy z pozornosti. Takto to môžeme zmeniť
  8. Valentína Sedileková: Komentujete vzhľad druhých ľudí? Ubližujete im viac, ako si uvedomujete
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Cestujúci z južnej Afriky čakajú na letisku na výsledok testu na prítomnosť koronavírusu.

PCR testy nemusia variant zachytiť.


9 h
Logo podcastu Dobré ráno.

Variant objavili v Juhoafrickej republike.


a 2 ďalší 7 h

Blogy SME

  1. Elena Antalová: Zvíťazíme jedine s Pátrovičom
  2. Martin Greguš: Búranie Istropolisu na pokračovanie...starosta Kusý obrátil kabát...Je to vôbec možné? Architekt a primátor Vallo mlčí...
  3. Barbora Kujundžić: Na aké veci si treba dávať pri malých deťoch pozor
  4. Marcel Horacek: Živoj je fajn - časť druhá
  5. Juraj Švarc: Vyhlásil som lockdown…ale mediálny!
  6. Matej Vagač: Stromy na Dunajskom nábreží sú nateraz zachránené
  7. Ondrej Škvarenina: Ako manipulovať štatistiky o Covid-19
  8. INESS: Cena zamestnanca
  1. Radovan Kazda: Poslanec Blaha a jeho fašisti 10 739
  2. Monika Nagyova: Poďte bližšie, staré dievky nehryzú. 8 425
  3. Jozef Sitko: Pani prezidentka, jej priateľ a jej exporadca Leško 7 731
  4. Ján Marton: Prezidentka žije v krajine, ktorej nerozumie a ja nerozumiem jej. 5 274
  5. Věra Tepličková: Ako chutí moc alebo Ak budeme dobrí, dostaneme limetku 4 923
  6. Pavol Koprda: Infekčnejší a možno ešte nebezpečnejší. Čo zatiaľ vieme o mutácii vírusu B.1.1.529? 4 752
  7. Lucia Nicholsonová: Otvorený list ministrovi Krajniakovi 4 287
  8. Tereza Krajčová: Anglický denník: 18. Najväčší strašiak návratu zo zahraničia? Slovenská mentalita 4 177
  1. Pavol Koprda: Infekčnejší a možno ešte nebezpečnejší. Čo zatiaľ vieme o mutácii vírusu B.1.1.529?
  2. Juraj Hipš: Zvýšenie platov učiteľov na hygienické minimum nezvýši kvalitu vzdelávania, tvrdí analytik.
  3. Lucia Šicková: Poučenia z herného biznisu 3: Viem vyhrať, aj keď mi rozdali horšie karty, ako ostatným
  4. Karolína Farská: Dokedy bude koalícia fackovacím panákom Sme rodina?
  5. Juraj Hipš: Prorektor UK: Novelu treba stiahnuť a začať na nej pracovať odznova
  6. Juraj Hipš: Učiteľ Čapek: Niektorí učitelia sú machri. Od hodín svojho syna som sa skoro nevedel odlepiť
  7. Milota Sidorová: Pokrivené dáta vytláčajú ženy z pozornosti. Takto to môžeme zmeniť
  8. Valentína Sedileková: Komentujete vzhľad druhých ľudí? Ubližujete im viac, ako si uvedomujete

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Video Desktop
Skryť Zatvoriť reklamu