Korzár logo Korzár

Varíme s Korzárom: Kuriatka na hrianke, orechové guľky, stehná s horčicovou kôrkou

Jesenné menu plné rôznych chutí.

(Zdroj: stock adobe)
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Kuriatka na hrianke

Potrebujeme: lesných kuriatok, 1 stredne veľkú cibuľu, maslo, soľ, mleté čierne korenie, mletú rascu, petržlenovú vňať, vajíčka, mlieko, olivový olej, parmezán a chlieb či pečivo

Postup: Ingrediencie si rozdelíme na jednotlivé dávky, aby sme z nich vedeli urobiť po jednej hubovej omelete.

Cibuľu nakrájame najemno a orestujeme ju na panvici na rozohriatom masle. Keď bude chytať zlatistú farbu, pridáme k nej nakrájané huby, ktoré osolíme, okoreníme a posypeme rascou. Dusíme ich, kým nebudú hotové a zatiaľ si chlieb alebo pečivo pokvapkáme olivovým olejom. rozložíme na plech a dáme ho na chvíľu zapiecť do rúry.

SkryťVypnúť reklamu

Vyšľaháme si vajíčka s mliekom a zalejeme nimi huby. Posypeme to petržlenovou vňaťou a upečieme omeletu. Opatrne ju vyberieme, prekrojíme na polovice a tie položíme na pripravené hrianky, ktoré ešte posypeme syrom a vňaťou.

Stehná s horčicovo- orechovou kôrkou

Potrebujeme: kuracie stehná (môžu byť aj prsia), maslo, hrubozrnnú francúzsku horčicu, svetlý hriankový chlieb, cibuľu, cesnak, soľ, mleté čierne korenie, vlašské orechy

Postup: Umyté a očistené mäso osušíme a potom ho zo všetkých strán osolíme a okoreníme. Dáme ho na plech a rozpusteným maslom ho dobre zhora aj zdola ponatierame.

Cibuľu očistíme, nakrájame na mesiačiky a rozložíme ich okolo mäsa. Cesnak nakrájame na plátky a tie roztrúsime po plechu.

Všetko podlejeme približne jedným hrnčekom vody, zakryjeme alobalom a dáme piecť do dobre vyhriatej rúry.

SkryťVypnúť reklamu

Zatiaľ si do mixéra nalámeme asi 3 plátky hriankového chleba, pridáme cca 5-6 lyžíc rozpusteného masla, 4 lyžice hrubozrnnej horčice a 3 lyžice nahrubo nasekaných vlašských orechov. Všetko spolu rozmixujeme na zmes, ktorú podľa potreby dosolíme a dokoreníme. Asi po polhodine pečenia plech vyberieme z rúry, horčicovú zmes navrstvíme na jednotlivé porcie mäsa a všetko vrátime do rúry dobre zapiecť.

Ak použijeme kuracie prsia, celú dobu pečenia, samozrejme, skrátime, aby sme nemali mäso veľmi vysušené.

Orechové guľky

Potrebujeme: 160 g vlašských orechov, 150 g nastrúhaných jabĺk, 30 ml rumu, 220 mletých ovsených vločiek, trochu masla, hrozienka, perníkové korenie, škoricu, podľa potreby hnedý cukor

Postup: Hrozienka zalejeme rumom a necháme ich postáť. Do misky zatiaľ dáme nastrúhané jablká, mleté vločky aj orechy, škoricu a korenie a namočené hrozienka. Ak sú jablká príliš kyslé, prisypeme trochu cukru a všetko pokvapkáme asi dvoma - tromi lyžicami rozpusteného masla, pridáme aj trochu rumu, v ktorom sa namáčali hrozienka. Zmes spracujeme rukami, ak je príliš riedka, prisypeme vločky a orechy, ak je suchá pridáme ešte trochu rumu. Konzistencia by mala byť taká, aby sme dokázali urobiť primerané guľky. V tanieri zmiešame trochu mletých orechov s vločkami a guľôčky v nich obalíme. Necháme ich chvíľu postáť a môžeme maškrtiť.

Recepty

Špargľová kúra aktivuje metabolizmus.


Eva Ivanišová a 1 ďalší

Kráľ krásnych kríkov má liečivú silu.


Eva Ivanišová a 1 ďalší

Nové číslo magazínu SME ženy je v predaji aj s kozmetickým darčekom.


redakcia SME ženy
Súvisiace témy: recepty, Recepty z Korzára

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. Nová hala v Istropolise zaplní chýbajúce miesto na mape kultúry
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  3. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  4. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  5. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Najkrajšie letné túry, cyklotrasy, jazerá a pamiatky v Rakúsku
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  4. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  5. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 7 622
  2. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 7 126
  3. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 130
  4. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 4 246
  5. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 4 224
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 2 897
  7. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 2 720
  8. Čerstvé hlavičky sú v plnom prúde, komu dáte svoj hlas? 2 578
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu