Korzár logo Korzár

Varíme s Korzárom: Jablková nátierka s ciderom, korenený jablkový džem s hruškami

Chutné sezónne dobroty pre každého.

(Zdroj: stock adobe)
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Jablková nátierka s ciderom

Potrebujeme: 1,8 kg olúpaných jabĺk bez jadierok, 1 š jablkového cideru, 3/4 š hnedého cukru, 2 ČL mletej škorice, 1/4 ČL mletých klinčekov, 1/4 ČL soli, šťava z polovice citróna

Postup: Všetky suroviny vložíme do veľkého hrnca a varíme na miernom ohni nezakryté asi jednu hodinu, alebo kým jablká nebudú mäkké. Občas počas varenia premiešame. Ručným mixérom zmes rozmixujeme dohladka a pokračujeme vo varení za občasného miešania ďalšiu hodinu, kým nedosiahneme tmavohnedú hustú zamatovú konzistenciu. Nakoniec vmiešame citrónovú šťavu, preložíme do menších pohárov a skladujeme v chladničke.

SkryťVypnúť reklamu

Korenený jablkovo-hruškový džem

Potrebujeme: 680 g olúpaných a nakrájaných jabĺk, 680 g nakrájaných hrušiek, 3 š bieleho cukru, kôra a šťava z jedného stredne veľkého citróna, 1/2 ČL škorice, 1/2 ČL kardamómu, 1/2 ČL muškátového orieška, 1/2 ČL klinčekov

Postup: Nakrájané ovocie dáme do väčšieho hrnca, napríklad liatinového, posypeme cukrom a korením, pridáme citrónovú kôru aj šťavu a varíme na miernom ohni, kým sa cukor nezačne rozpúšťať. Ovocie premiešame, zvýšime plameň a zmes privedieme k varu. Medzitým si pripravíme fľašky sterilizovaním vo vriacej vode. Odkedy začne zmes vrieť, necháme ju za občasného miešania variť 30 minút. Počas tohto času môžeme niektoré väčšie kúsky ovocia popučiť. Po polhodine by mala byť zmes dostatočne hustá, v opačnom prípade ju necháme variť ešte zopár minút dlhšie. Hotový džem prelejeme do uzatvárateľných nádob a zasterilizujeme ich.

SkryťVypnúť reklamu

Makovo-jablčné kocky

Potrebujeme: 150 g hrubej múky, 150 g kryštálového cukru, 125 g masla, 150 g mletého maku, 250 g bieleho plnotučného jogurtu, 500 g postrúhaných kyslých jabĺk (aj so šupkou), 2 vajcia, 1 prášok do pečiva, 1 vanilkový cukor.

Postup: Najskôr zmiešame vajcia, múku, cukor a maslo, potom pridáme mak, jablká a jogurt. Vylejeme na plech potretý maslom a vysypaný hrubou múkou. Pečieme pri 200 °C asi 30 minút.

Zdroj: bakingamoment.com, hildaskitchenblog.com, therealfoodrds.com, bakespace.com, theviewfromgreatisland.com, blackpepperchef.com, bakingthegoods.com

Recepty

Nové číslo magazínu SME ženy je v predaji aj s darčekom.


redakcia SME ženy
Súvisiace témy: recepty, Recepty z Korzára

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. Expert varuje: Takto vás podvodníci oberú o všetky úspory
  2. Trhy, história aj all inclusive. Kam k moru v Tunisku?
  3. Tunisko nie je len o plážach. Takto vyzerá mimo rezortu
  4. Maldivy mimo sezóny. Dážď prišiel dvakrát, vila za cenu izby
  5. Na Devín kyvadlovou dopravou zadarmo
  6. Za dovolenkové škody vyplatila Allianz o 41 percent viac
  7. Hodnotenie profesionála: Ako je Turecko pripravené na leto?
  8. Inšpirujte sa tajomstvom najšťastnejších krajín sveta
  1. Ako znížiť vysoký tlak a cholesterol
  2. Expert varuje: Takto vás podvodníci oberú o všetky úspory
  3. Trhy, história aj all inclusive. Kam k moru v Tunisku?
  4. Záhradkári, pracujte len ráno a večer
  5. OTS: LESY SR sa dištancujú od nepravdivých tvrdení
  6. Uprostred leta prichádza princ na bielom koni
  7. Influenceri vzali na dovolenku ľudí, ktorých nepoznali
  8. Letná revolúcia a špeciál o mužoch a našich svetoch
  1. Tunisko nie je len o plážach. Takto vyzerá mimo rezortu 10 228
  2. Expert varuje: Takto vás podvodníci oberú o všetky úspory 9 353
  3. Maldivy mimo sezóny. Dážď prišiel dvakrát, vila za cenu izby 4 948
  4. Trhy, história aj all inclusive. Kam k moru v Tunisku? 2 997
  5. Čo môže spôsobiť minúta navyše pri pražení kávy? 2 232
  6. Hodnotenie profesionála: Ako je Turecko pripravené na leto? 1 884
  7. Na Devín kyvadlovou dopravou zadarmo 1 788
  8. Inšpirujte sa tajomstvom najšťastnejších krajín sveta 1 596
  1. Martin Turčan: Copak je to za vojáka?
  2. Erik Kriššák: Radoslava Hubeková – Intersvet
  3. Vladimír Čuchran: Vojačkovia
  4. Ľubica Adamková: Máte PZP? Takto vás môže prekvapiť.
  5. Oskar Kaman: Staromešťan opäť na odstrel
  6. Viktor Pamula: "Bezbariérovosť " v 21. storočí
  7. Eva Gallova: Máme školu pre špiónov?
  8. Aleksander Prętnicki: Posledná rozprávka Váhu
  1. Ivan Čáni: Blaha a Kaliňák junior narazili ale napriek tomu ďalej ohlupujú svoj už aj tak dostatočne ohlúpený fan club. 21 885
  2. Věra Tepličková: Vážený pán premiér 8 066
  3. Dávid Polák: Denník Dezoláta 6 959
  4. Michael Achberger: Prestaňte rátať kalórie. Toto vás naučí chudnúť jednoduchšie! 6 776
  5. Rastislav Puchala: Ficovo devínske šialenstvo 6 323
  6. Marcel Rebro: Matúš Šutaj Eštok zachraňuje východ po povodniach: z pláže na Sardínii 5 843
  7. Viktor Pamula: Fico je nebezpečný 5 710
  8. Daniel Guľaš: Hlina preberá štafetu opozičného lídra. PS stagnuje a stráca momentum 5 633
  1. Monika Nagyova: Ako ma rozplakala umelá inteligencia
  2. Marcel Rebro: Fico pomáha Putinovi. Slováci pomáhajú Ukrajine.
  3. Věra Tepličková: Trenčín alebo Stará Bystrica? Kde by ste radšej strávili sobotný večer... ?
  4. Věra Tepličková: Vážený pán premiér
  5. Marcel Rebro: Dobrý vojak Pellegriny: Poslušne hlásim, že idem do vojny!
  6. Marcel Rebro: Dúhová facka pre červených: Ako si Smeráci vylámali zuby na Volkswagene
  7. Marcel Rebro: Matúš Šutaj Eštok zachraňuje východ po povodniach: z pláže na Sardínii
  8. INESS: Aké je (ne)produktívne zdravotníctvo?
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
  1. Martin Turčan: Copak je to za vojáka?
  2. Erik Kriššák: Radoslava Hubeková – Intersvet
  3. Vladimír Čuchran: Vojačkovia
  4. Ľubica Adamková: Máte PZP? Takto vás môže prekvapiť.
  5. Oskar Kaman: Staromešťan opäť na odstrel
  6. Viktor Pamula: "Bezbariérovosť " v 21. storočí
  7. Eva Gallova: Máme školu pre špiónov?
  8. Aleksander Prętnicki: Posledná rozprávka Váhu
  1. Ivan Čáni: Blaha a Kaliňák junior narazili ale napriek tomu ďalej ohlupujú svoj už aj tak dostatočne ohlúpený fan club. 21 885
  2. Věra Tepličková: Vážený pán premiér 8 066
  3. Dávid Polák: Denník Dezoláta 6 959
  4. Michael Achberger: Prestaňte rátať kalórie. Toto vás naučí chudnúť jednoduchšie! 6 776
  5. Rastislav Puchala: Ficovo devínske šialenstvo 6 323
  6. Marcel Rebro: Matúš Šutaj Eštok zachraňuje východ po povodniach: z pláže na Sardínii 5 843
  7. Viktor Pamula: Fico je nebezpečný 5 710
  8. Daniel Guľaš: Hlina preberá štafetu opozičného lídra. PS stagnuje a stráca momentum 5 633
  1. Monika Nagyova: Ako ma rozplakala umelá inteligencia
  2. Marcel Rebro: Fico pomáha Putinovi. Slováci pomáhajú Ukrajine.
  3. Věra Tepličková: Trenčín alebo Stará Bystrica? Kde by ste radšej strávili sobotný večer... ?
  4. Věra Tepličková: Vážený pán premiér
  5. Marcel Rebro: Dobrý vojak Pellegriny: Poslušne hlásim, že idem do vojny!
  6. Marcel Rebro: Dúhová facka pre červených: Ako si Smeráci vylámali zuby na Volkswagene
  7. Marcel Rebro: Matúš Šutaj Eštok zachraňuje východ po povodniach: z pláže na Sardínii
  8. INESS: Aké je (ne)produktívne zdravotníctvo?

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu