Korzár logo Korzár

Varíme s Korzárom: Jablková nátierka s ciderom, korenený jablkový džem s hruškami

Chutné sezónne dobroty pre každého.

(Zdroj: stock adobe)
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Jablková nátierka s ciderom

Potrebujeme: 1,8 kg olúpaných jabĺk bez jadierok, 1 š jablkového cideru, 3/4 š hnedého cukru, 2 ČL mletej škorice, 1/4 ČL mletých klinčekov, 1/4 ČL soli, šťava z polovice citróna

Postup: Všetky suroviny vložíme do veľkého hrnca a varíme na miernom ohni nezakryté asi jednu hodinu, alebo kým jablká nebudú mäkké. Občas počas varenia premiešame. Ručným mixérom zmes rozmixujeme dohladka a pokračujeme vo varení za občasného miešania ďalšiu hodinu, kým nedosiahneme tmavohnedú hustú zamatovú konzistenciu. Nakoniec vmiešame citrónovú šťavu, preložíme do menších pohárov a skladujeme v chladničke.

SkryťVypnúť reklamu

Korenený jablkovo-hruškový džem

Potrebujeme: 680 g olúpaných a nakrájaných jabĺk, 680 g nakrájaných hrušiek, 3 š bieleho cukru, kôra a šťava z jedného stredne veľkého citróna, 1/2 ČL škorice, 1/2 ČL kardamómu, 1/2 ČL muškátového orieška, 1/2 ČL klinčekov

Postup: Nakrájané ovocie dáme do väčšieho hrnca, napríklad liatinového, posypeme cukrom a korením, pridáme citrónovú kôru aj šťavu a varíme na miernom ohni, kým sa cukor nezačne rozpúšťať. Ovocie premiešame, zvýšime plameň a zmes privedieme k varu. Medzitým si pripravíme fľašky sterilizovaním vo vriacej vode. Odkedy začne zmes vrieť, necháme ju za občasného miešania variť 30 minút. Počas tohto času môžeme niektoré väčšie kúsky ovocia popučiť. Po polhodine by mala byť zmes dostatočne hustá, v opačnom prípade ju necháme variť ešte zopár minút dlhšie. Hotový džem prelejeme do uzatvárateľných nádob a zasterilizujeme ich.

SkryťVypnúť reklamu

Makovo-jablčné kocky

Potrebujeme: 150 g hrubej múky, 150 g kryštálového cukru, 125 g masla, 150 g mletého maku, 250 g bieleho plnotučného jogurtu, 500 g postrúhaných kyslých jabĺk (aj so šupkou), 2 vajcia, 1 prášok do pečiva, 1 vanilkový cukor.

Postup: Najskôr zmiešame vajcia, múku, cukor a maslo, potom pridáme mak, jablká a jogurt. Vylejeme na plech potretý maslom a vysypaný hrubou múkou. Pečieme pri 200 °C asi 30 minút.

Zdroj: bakingamoment.com, hildaskitchenblog.com, therealfoodrds.com, bakespace.com, theviewfromgreatisland.com, blackpepperchef.com, bakingthegoods.com

Recepty

Špargľová kúra aktivuje metabolizmus.


Eva Ivanišová a 1 ďalší

Kráľ krásnych kríkov má liečivú silu.


Eva Ivanišová a 1 ďalší

Nové číslo magazínu SME ženy je v predaji aj s kozmetickým darčekom.


redakcia SME ženy
Súvisiace témy: recepty, Recepty z Korzára

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. Nová hala v Istropolise zaplní chýbajúce miesto na mape kultúry
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  3. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  4. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  5. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Najkrajšie letné túry, cyklotrasy, jazerá a pamiatky v Rakúsku
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  4. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  5. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 7 621
  2. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 7 122
  3. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 129
  4. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 4 242
  5. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 4 235
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 2 891
  7. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 2 718
  8. Čerstvé hlavičky sú v plnom prúde, komu dáte svoj hlas? 2 584
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu