Korzár logo Korzár

Varíme s Korzárom: Jamajská krkovička, bylinkové rezne, kuracie pečienky na víne

Inšpirácie na nenáročné, no chutné mäsové špeciality

Jamajská krkovička.Jamajská krkovička. (Zdroj: Adobe Stock)
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Bylinkové rezne

Potrebujeme: kuracie prsia, soľ, mleté čierne korenie, 2 PL nasekanej petržlenovej vňate, 2 PL nasekanej čerstvej mäty, 1,5 PL tymianu, strúhanku, hladkú múku, vajíčka, olej

Postup: Kuracie prsia narežeme na rezne, umyjeme ich, osušíme papierovou utierkou a potom ich osolíme a okoreníme z oboch strán.

Vajíčka rozšľaháme s trochou soli a strúhanku zmiešame s petržlenovou vňaťou, mätou a tymianom.

Rezne obaľujeme tradičným spôsobom - najskôr v múke, potom vo vajíčkach a napokon v bylinkovej strúhanke. Olej si dáme do menšieho kastróla, aby sme mali vyššiu hladinu a postupne tam rezne vypražíme.

SkryťVypnúť reklamu

Jamajská krkovička

Potrebujeme: plátky bravčovej krkovičky, soľ a mleté čierne korenie. Na jamajskú marinádu: 3 dl piva, 100 ml tmavého kvalitného rumu, 1 PL javorového sirupu, 1 PL sójovej omáčky, 1 PL limetkovej šťavy, 3 pretlačené strúčiky cesnaku, 1 ČL nastrúhaného zázvoru, 1 nasekanú čili papričku, 1 ČL tymianu, 1 ČL mletej škorice

Postup: Najskôr si pripravíme marinádu. Do väčšej misy nalejeme pivo aj rum a postupne pridáme všetky ostatné ingrediencie. Marinádu dobre premiešame a naložíme do nej plátky mäsa tak, aby boli všetky ponorené. Misu zakryjeme napríklad potravinárskou fóliou a dáme na noc do chladničky.

Na druhý deň mäso priebežne vyberáme z misky, okoreníme ho aj osolíme a potom upečieme na vonkajšom grile alebo dnu na grilovacej panvici.

SkryťVypnúť reklamu

Pečienky na víne

Potrebujeme: 500 g kuracích pečienok, 2 biele cibule, 2 červené cibule, 1 červenú papriku, olej, 150 ml suchého bieleho vína, 1 PL balzamikového octu, soľ, mleté čierne korenie, štipku cukru, kurací vývar

Postup: Pečienky očistíme, opláchneme a v prípade potreby prekrojíme na menšie časti. Očistenú cibuľu aj papriku nakrájame na tenké pásiky.

Zohrejeme olej a najskôr na ňom sprudka orestujeme pečienky. Potom ich vyberieme a na chvíľu odložíme bokom. Do výpeku dáme cibuľu aj papriku, osolíme ich a okoreníme. Chvíľku ich restujeme a potom podlejeme vínom. Keď sa alkohol odparí, prilejeme trochu vývaru a napokon aj balzamikový ocot. Keď je cibuľa primerane mäkká a omáčka dostatočne hustá, vrátime k nej pečienky. Všetko dobre premiešame, v prípade potreby osolíme, okoreníme, chuť vyladíme štipkou cukru a podávame.

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. Aká bytová architektúra dnes developerom predáva?
  2. Závod Carpathia v Prievidzi oslavuje jubileum
  3. Čo našli Strýco Filip a Miško Páleník v kuchyni Milana bez mapy?
  4. Pozitívne myslenie nie je všetko. Skutočnú silu nájdete inde
  5. Kondičný tréner: Ubolený zo sedavého zamestnania? Toto pomôže
  6. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna
  7. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok
  8. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky
  1. Slovenské naj na jednom mieste. Stačí lúštiť
  2. Nový rekord v politickom terore utvorili Červení Khméri
  3. Šéf nemocníc v Šaci Sabol: Nemôžeme byť spokojní s počtom roboti
  4. Chcete dokonalé zuby? Čo vám reklamy nepovedia
  5. Čo našli Strýco Filip a Miško Páleník v kuchyni Milana bez mapy?
  6. Pozitívne myslenie nie je všetko. Skutočnú silu nájdete inde
  7. Závod Carpathia v Prievidzi oslavuje jubileum
  8. Aká bytová architektúra dnes developerom predáva?
  1. Domácnosti pozor, od júla sa mení výpočet poplatkov za elektrinu 95 133
  2. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna 20 963
  3. Kondičný tréner: Ubolený zo sedavého zamestnania? Toto pomôže 10 642
  4. Čo robí Portugalsko jedinečným? Jedenásť typických vecí a zvykov 8 462
  5. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok 5 829
  6. Inštruktorky sebaobrany: Najväčšia hrozba nie je cudzí muž v tme 5 275
  7. Pili sme pivo, ktoré sa nedá ochutnať nikde inde na svete 5 262
  8. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky 4 708
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu