Korzár logo Korzár
Utorok, 29. september, 2020 | Meniny má Michal, MichaelaKrížovkyKrížovky

Varíme s Korzárom: Jamajská krkovička, bylinkové rezne, kuracie pečienky na víne

Inšpirácie na nenáročné, no chutné mäsové špeciality

(Zdroj: stock adobe)

Bylinkové rezne

Potrebujeme: kuracie prsia, soľ, mleté čierne korenie, 2 PL nasekanej petržlenovej vňate, 2 PL nasekanej čerstvej mäty, 1,5 PL tymianu, strúhanku, hladkú múku, vajíčka, olej

Postup: Kuracie prsia narežeme na rezne, umyjeme ich, osušíme papierovou utierkou a potom ich osolíme a okoreníme z oboch strán.

Vajíčka rozšľaháme s trochou soli a strúhanku zmiešame s petržlenovou vňaťou, mätou a tymianom.

Rezne obaľujeme tradičným spôsobom - najskôr v múke, potom vo vajíčkach a napokon v bylinkovej strúhanke. Olej si dáme do menšieho kastróla, aby sme mali vyššiu hladinu a postupne tam rezne vypražíme.

Skryť Vypnúť reklamu

Jamajská krkovička

Potrebujeme: plátky bravčovej krkovičky, soľ a mleté čierne korenie. Na jamajskú marinádu: 3 dl piva, 100 ml tmavého kvalitného rumu, 1 PL javorového sirupu, 1 PL sójovej omáčky, 1 PL limetkovej šťavy, 3 pretlačené strúčiky cesnaku, 1 ČL nastrúhaného zázvoru, 1 nasekanú čili papričku, 1 ČL tymianu, 1 ČL mletej škorice

Postup: Najskôr si pripravíme marinádu. Do väčšej misy nalejeme pivo aj rum a postupne pridáme všetky ostatné ingrediencie. Marinádu dobre premiešame a naložíme do nej plátky mäsa tak, aby boli všetky ponorené. Misu zakryjeme napríklad potravinárskou fóliou a dáme na noc do chladničky.

Na druhý deň mäso priebežne vyberáme z misky, okoreníme ho aj osolíme a potom upečieme na vonkajšom grile alebo dnu na grilovacej panvici.

Skryť Vypnúť reklamu

Pečienky na víne

Potrebujeme: 500 g kuracích pečienok, 2 biele cibule, 2 červené cibule, 1 červenú papriku, olej, 150 ml suchého bieleho vína, 1 PL balzamikového octu, soľ, mleté čierne korenie, štipku cukru, kurací vývar

Postup: Pečienky očistíme, opláchneme a v prípade potreby prekrojíme na menšie časti. Očistenú cibuľu aj papriku nakrájame na tenké pásiky.

Zohrejeme olej a najskôr na ňom sprudka orestujeme pečienky. Potom ich vyberieme a na chvíľu odložíme bokom. Do výpeku dáme cibuľu aj papriku, osolíme ich a okoreníme. Chvíľku ich restujeme a potom podlejeme vínom. Keď sa alkohol odparí, prilejeme trochu vývaru a napokon aj balzamikový ocot. Keď je cibuľa primerane mäkká a omáčka dostatočne hustá, vrátime k nej pečienky. Všetko dobre premiešame, v prípade potreby osolíme, okoreníme, chuť vyladíme štipkou cukru a podávame.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Seat Leon Sportstourer ponúka priestor aj charakter (test)
  2. Päť najlepších doplnkov výživy na naberanie svalovej hmoty.
  3. Home (ale aj) Office
  4. Fresh Market má novú predajňu Sanagro. Takto to tam vyzerá
  5. To treba vidieť. Blíži sa Deň otvorených dverí v Kolískach
  6. UPC teraz ponúka internet 300 Mb/s len za 10,90 €
  7. Fedor Gál: Drtím, drtíš, drtíme (s krízou za zadkom)
  8. Tu sú najčastejšie signály nesprávneho zateplenia. Vyhnite sa im
  9. Horské chaty sú legendy, ktoré píšu svoje vlastné príbehy
  10. Kampane SME patria medzi najlepšie slovenské reklamy
  1. Brick Award 2020: Pocta kvalitnej tehlovej architektúre
  2. Union prepláca doplatky za lieky do 18 rokov neobmedzene
  3. UPC teraz ponúka internet 300 Mb/s len za 10,90 €
  4. Fedor Gál: Drtím, drtíš, drtíme (s krízou za zadkom)
  5. Tu sú najčastejšie signály nesprávneho zateplenia. Vyhnite sa im
  6. Digitalizácia prinesie zmeny v doručovaní dobierok
  7. Silnú imunitu bez týchto troch látok nedosiahnete
  8. Každý komín potrebuje svoj domov!
  9. To treba vidieť. Blíži sa Deň otvorených dverí v Kolískach
  10. Jeseň je ideálny čas pre začatie diéty
  1. Korenie sexuálneho života po päťdesiatke. Tieto tipy vyskúšajte 20 206
  2. Horské chaty sú legendy, ktoré píšu svoje vlastné príbehy 19 423
  3. Jedlo v Bratislave: Tieto reštaurácie určite vyskúšajte 17 911
  4. Neplatíte kreditkou? Pozrite si 5 tipov, prečo by ste mali 12 512
  5. Sedemnásť slovenských hotelov na septembrový last minute výlet 11 814
  6. Kampane SME patria medzi najlepšie slovenské reklamy 10 827
  7. Unikátny zážitok na Muránskej planine. Uvíta vás tisícka sysľov 9 661
  8. 5 digitálnych vychytávok, ktoré vám uľahčia štúdium 9 544
  9. Premení klimatická kríza Liptov na Podunajskú nížinu? 9 521
  10. Užite si čarovnú jeseň na horách: Tipy na výlety pre celú rodinu 9 480
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Téma: Potraviny

Prečítajte si aj ďalšie články k téme
Článok je zaradený aj do ďalších tém
Recepty z Korzára

Neprehliadnite tiež

V ošetrovateľskom centre v Humennom je 54 prípadov Covid-19

Koronavírus potvrdili u 31 klientov a 23 zamestnancov.

V Ošetrovateľskom centre na Lipovej ulici v Humennom sú na ochorenie Covid – 19 pozitívne testovaní pacienti aj klienti.

Po protidrogovej akcii Firma obvinila polícia sedem ľudí

Drogy mali pašovať z Ukrajiny na Slovensko a tu ich predávať.

Mestský úrad v Prešove zažíva veľké personálne výmeny.
Poslanca Djordjeviča prišla v tomto stave ratovať záchranka.
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Rozhovor s bývalým šéfom New York Times

Thompson z NYT: Buď zmenu prijmete, alebo vás pochová

Najhoršie je, ak si z konferencie zoberiete niečo ako recept: mali by sme urobiť to, čo urobili New York Times. Rozmýšľajte nad vaším vlastným trhom.

Mark Thompson.
Ilustračná fotografia.

Koronavírus: Covid-19 má ďalšiu obeť, biskupom sa nepozdáva zákaz bohoslužieb (minúta po minúte)

Kňažko je s Covid-19 v nemocnici, odhalili ohnisko nákazy v ošetrovateľskom centre v Humennom.

Na bohoslužby v Dóme sv. Alžbety sa dá ísť len s rúškom.
Alena Sabuchová je víťazka 15. ročníka ceny Anasoft litera. Odbornú porotu najviac zaujala jej kniha Šeptuchy z regiónu Podlasia medzi Poľskom a Bieloruskom.

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Video Desktop