Korzár logo Korzár

Recepty z Korzára: Pripravte si pocitvú vanilkovú, punčovú či karamelovú zmrzlinu

Prázdniny nemôžu byť bez tejto pochúťky.

(Zdroj: stock adobe)
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Karamelová zmrzlina

Potrebujeme: 250 ml šľahačkovej smotany, 250 ml plnotučného mlieka, 200 ml vody, 120 g kryštálového cukru, 3 žĺtky

Postup: Do hrnca dáme polovicu cukru a na miernom ohni ho za stáleho miešania rozpustíme - skaramelizujeme. Potom ho zalejeme vodou a varíme, kým sa neroztopia hrudky. Hotový karamel zalejeme mliekom a krátko povaríme. Zvyšný cukor vyšľaháme so žĺtkami do peny, prilejeme k nim karamelové mlieko a všetko spolu vyšľaháme nad parou, kým nezískame hustú zmes. Necháme chladnúť pri izbovej teplote a občas premiešame. Šľahačkovú smotanu vyšľaháme dotuha a postupne do nej primiešavame karamelovú zmes. Zmrzlinu nalejeme do uzatvárateľnej nádoby a dáme na niekoľko hodín do mrazničky.

SkryťVypnúť reklamu

Punčová zmrzlina

Potrebujeme: 3 šľahačkové smotany, 1 salko, 2 PL hrozienok, rum, punčovú arómu, trošku malinového sirupu (prípadne ružové potravinárske farbivo)

Postup: Hrozienka pokrájame a aspoň na hodinu ich namočíme do rumu. Potom si do misky vylejeme šľahačkové smotany a vymiešame ich dotuha. Postupne do nich zašľaháme salko, punčovú arómu, kvapku malinového sirupu alebo farbivo a napokon pridáme aj namočené hrozienka.

Zmes naložíme do nádoby, uzavrieme a dáme poriadne zmraziť. Je dobré spočiatku zmrzlinu približne každú hodinu premiešať.

Pravá vanilková zmrzlina

Potrebujeme: 250 ml mlieka, 150 g kryštálového cukru, 500 ml šľahačkovej smotany, 1 vanilkový lusk, 6 žĺtkov, zopár kvapiek vanilkového extraktu

Postup: Mlieko nalejeme do hrnca a dáme doň vyškriabanú dužinu vanilkového lusku. Pridáme cukor a polovicu šľahačky. Všetko dáme zohriať na mierny plameň. Druhú polovicu smotany zmiešame so žĺtkami a postupne vlejeme do hrnca k vanilkovému mlieku. Keď zmes začne hustnúť odstavíme ju, podľa chuti a vône pridáme vanilkový extrakt, premiešame a dáme do nádoby, ktorú odložíme na noc do mrazničky.

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. Aká bytová architektúra dnes developerom predáva?
  2. Závod Carpathia v Prievidzi oslavuje jubileum
  3. Čo našli Strýco Filip a Miško Páleník v kuchyni Milana bez mapy?
  4. Pozitívne myslenie nie je všetko. Skutočnú silu nájdete inde
  5. Kondičný tréner: Ubolený zo sedavého zamestnania? Toto pomôže
  6. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna
  7. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok
  8. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky
  1. Slovenské naj na jednom mieste. Stačí lúštiť
  2. Nový rekord v politickom terore utvorili Červení Khméri
  3. Šéf nemocníc v Šaci Sabol: Nemôžeme byť spokojní s počtom roboti
  4. Chcete dokonalé zuby? Čo vám reklamy nepovedia
  5. Čo našli Strýco Filip a Miško Páleník v kuchyni Milana bez mapy?
  6. Pozitívne myslenie nie je všetko. Skutočnú silu nájdete inde
  7. Závod Carpathia v Prievidzi oslavuje jubileum
  8. Aká bytová architektúra dnes developerom predáva?
  1. Domácnosti pozor, od júla sa mení výpočet poplatkov za elektrinu 95 400
  2. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna 20 975
  3. Kondičný tréner: Ubolený zo sedavého zamestnania? Toto pomôže 10 650
  4. Čo robí Portugalsko jedinečným? Jedenásť typických vecí a zvykov 8 462
  5. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok 5 844
  6. Pili sme pivo, ktoré sa nedá ochutnať nikde inde na svete 5 262
  7. Inštruktorky sebaobrany: Najväčšia hrozba nie je cudzí muž v tme 5 245
  8. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky 4 716
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu