Grécke kuracie stehná
Potrebujeme: kuracie stehná, olej, cherry paradajky, čierne olivy, mletú červenú papriku, soľ, mleté čierne korenie, syr feta,
Postup: Očistené kuracie stehná osolíme, okoreníme a potrieme olejom zmiešaným s červenou paprikou. Poukladáme ich na plech, podlejeme vodou a dáme piecť do rúry pri teplote 200 stupňov.
Asi po polhodine, keď už sú k nim na plech pridáme cherry paradajky, čierne olivy, kúsky syra feta a necháme asi 10 minút zapiecť.
Kuracie prsia plnené cuketou
Potrebujeme: kuracie prsia, mladú cuketu, olivový olej, soľ, mleté čierne korenie, strúhaný parmezán
Postup: Cuketu nakrájame po dĺžke na tenké plátky. Osolíme ich, okoreníme a necháme chvíľku postáť. Na panvici zohrejeme olivový olej s pár kvapkami oleja a cukety na nich opečieme. Potom ich necháme na papierovej utierke, aby odsala tuk.
Kuracie prsia prekrojíme a pomocou igelitového vrecúška ich jemne naklepeme. Osolíme, okoreníme a poukladáme tam pečené cukety. Na to dáme trochu strúhaného syra a stočíme do roládky.
Môžeme ich spojiť niťou a postupne ich na panvici sprudka opečieme. Potom rolky poukladáme do zapekacej misky, podlejeme trochou vody a dáme zapiecť do rúry asi na pol hodiny a pred koncom ich ešte posypeme trochou syra.
Kuracie marinované v cmare
Potrebujeme: kuracie prsia alebo vykostené stehná, 1 hrnček cmaru či acidofilného mlieka, 2 PL dijonskej horčice, čerstvý rozmarín, 3 strúčiky cesnaku, soľ, mleté čierne korenie
Postup: Do uzatvárateľnej misky dáme cmar a zmiešame ho s horčicou, pretlačeným cesnakom, nasekaným rozmarínom, soľou a korením. Do zmesi naložíme pripravené mäso a necháme ho marinovať niekoľko hodín, pokojne aj celý deň. Pred samotnou prípravou mäso postupne vyberáme z marinády, necháme odkvapkať prebytočný cmar a upečieme ho na horúcom oleji na grilovacej panvici alebo na grile.
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk.