Korzár logo Korzár

Varíme s Korzárom v pahrebe: Gurmánska živánska, zemiaky s bryndzou, zeleninové balíčky

Víkend je na jedlo v prírode ako stvorený.

(Zdroj: archív fotolia)
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Bryndzové zemiaky z pahreby

Potrebujeme: väčšie zemiaky, soľ, maslo, bryndzu, kyslú smotanu, pažítku

Súvisiaci článok Varíme s Korzárom: Omáčky a dipy k mäsu i zelenine urobia grilovačku dokonalou Čítajte 

Postup: Zemiaky so šupkou dobre umyjeme, osušíme a vidličkou či grilovacou ihlou ich niekoľkokrát prepichneme. Každý zemiak zabalíme do alobalu a vložíme do horúcej pahreby. Pečieme ich asi 40 minút.

Zatiaľ si vymiešame bryndzu s trochou kyslej smotany a pridať môžeme aj nasekanú pažítku či jarnú cibuľku.

Hotové zemiaky vyberieme z pahreby, alobal len trochu roztvoríme, aby nám tvoril „misku“, zemiaky prekrojíme na polovice a na každý dáme trochu masla, ktoré sa na horúcom zemiaku roztopí a bryndzovú „omáčku“.

SkryťVypnúť reklamu

Ak si medzitým stihneme upiecť slaninu, zopár kúskov toto jednoduché jedlo vyšperkuje.

Gurmánska živánska

Potrebujeme: kuracie stehná alebo prsia, údené klobásy, zemiaky, prerastanú slaninu, čerstvé papriky aj paradajky, cibuľu, mletú červenú papriku, grilovacie korenie, soľ, mleté čierne korenie, olej alebo bravčovú masť.

Množstvo surovín záleží od toho, koľko hladošov chcete nakŕmiť.

Postup: Zemiaky ošúpeme, nakrájame na kolieska a dáme do väčšej misy, pretože k nim budú postupne pribúdať ostatné suroviny.

Kuracie prsia nakrájame na kúsky, stehná naporcujeme a prihodíme k zemiakom. Pridáme tam na pásiky nakrájanú cibuľu, papriku aj paradajky a tiež na malé kúsky nakrájanú slaninu a na kolieska pokrájané klobásy.

Všetko primerane osolíme, okoreníme, posypeme papriku aj grilovacím korením. Dobre rukami premiešame a trochu necháme postáť, aby sa nám všetky chute prepojili.

SkryťVypnúť reklamu

Zatiaľ poriadne naložíme do ohniska a necháme drevo prehorieť, aby nám vznikla dobrá pahreba.

Pripravíme si alobal, ktorý môžeme potrieť trochou oleja alebo masti a jednotlivé porcie živánskej naň rozdelíme a poriadne zabalíme, aby nám jedlo neskončilo v ohni.

V prehorenej pahrebe urobíme miesto, balíčky živánskej tam rozložíme, uhlíky naložíme aj na ňu a pečieme asi 45 minút. Čas záleží aj od toho, aké veľké balíčky sme urobili.

Radšej si jednu vyberieme a skontrolujeme, aby bola upečená tak akurát.

Zeleninové balíčky

Potrebujeme: baklažán, mladé baby kukuričky, paradajky, papriku, plátky syra gouda, maslo, soľ, mleté čierne korenie

Postup: Umytý baklažán aj paradajky aj papriky nakrájame na kolieska. Ak používame čerstvé kukurice umyjeme ich a osušíme, nakladané zlejeme a necháme odkvapkať.

SkryťVypnúť reklamu

Z alobalu si pripravíme jednotlivé kusy, do ktorých budeme zeleninu deliť.

Na každý kúsok dáme kolieska baklažánov, ktoré striedavo preložíme so syrom a paradajkou. K tomu kúsky papriky, kukuričky, všetko ešte môžeme posypať syrom, osolíme, okoreníme a pridáme trochu muškátu. Poriadne zabalíme a dáme do pahreby na cca 10 minút.

Príroda

Súvisiace témy: Recepty z Korzára

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. Nová hala v Istropolise zaplní chýbajúce miesto na mape kultúry
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  3. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  4. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  5. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Najkrajšie letné túry, cyklotrasy, jazerá a pamiatky v Rakúsku
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  4. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  5. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 7 622
  2. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 7 126
  3. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 130
  4. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 4 246
  5. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 4 224
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 2 897
  7. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 2 719
  8. Čerstvé hlavičky sú v plnom prúde, komu dáte svoj hlas? 2 581
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu