Korzár logo Korzár

Varíme s Korzárom: Kuracie roládky na paličke, talianske špízy, kuracie ihly s glazúrou

Napichnite, upečte a vychutnajte si.

(Zdroj: archív)
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Kuracie roládky na paličke

Potrebujeme: vykostené kuracie stehná, čerstvé špenátové lístky, sušené slivky, prosciutto či inú sušenú šunku, soľ, mleté čierne korenie, grilovacie korenie, olej, med, rôzne bylinky

Postup: Kuracie stehná naklepeme, aby nám vznikol plát mäsa, ktorý osolíme okoreníme a poukladáme naň plátky šunky. Na to rozložíme lístky baby špenátu a do prostriedku vedľa seba uložíme sušené slivky, ktoré môžeme predtým namočiť. Mäso zrolujeme a poriadne zatlačíme. Pomôcť si môžeme aj potravinárskou fóliou, ktorá nám pomôže mäso lepšie zatlačiť. Potom fóliu odstránime a mäso zvonku osolíme, okoreníme a nakrájame na malé roládky či slimáčiky, ktoré napichneme na špajdle a urobíme si „lízatka“. Z oleja, medu, korenia a byliniek vymiešame marinádu, ktorou mäso potrieme a potom ho ugrilujeme alebo upečieme na panvici.

SkryťVypnúť reklamu

Špízy s pomarančovou glazúrou

Potrebujeme: kuracie prsia, červenú a žltú hrubostennú papriku, cukety. Na glazúru: 1 PL medu, 2 pomaranče, 1 PL kečupu, soľ, mleté čierne korenie, trochu citrónovej šťavy

Postup: Mäso aj zeleninu nakrájame na kocky a striedavo ich ponapichujeme na špajdle. Z pomarančov vytlačíme šťavu a zmiešame ju s medom, kečupom, soľou, korením a nastrúhanou pomarančovou kôrou. Ak je zmes na náš vkus príliš sladká, dochutíme ju troškou citrónovej šťavy. Špízy dáme do nádoby, kde ich vieme dobre rozložiť, môže to byť uzatvárateľná dóza alebo plech s vyššími okrajmi, zalejeme ich marinádou a necháme odpočívať.

Potom ich opečieme alebo ugrilujeme a počas prípravy ich ešte potierame zvyšnou marinádou.

Talianske špízy

Potrebujeme: cherry paradajky, syr feta, talianske pečivo focaccia prípadne bagetu, sušené paradajky, čierne olivy (komu nechutia, vynechá ich). Na marinádu: olivový olej, strúčik cesnaku, citrónovú šťavu, bazalku, soľ, mleté čierne korenie

SkryťVypnúť reklamu

Postup: Začneme prípravou marinády. Zmiešame olivový olej, pretlačený cesnak, soľ, korenie, pár kvapiek citrónovej šťavy a nasekanú bazalku. Všetko dobre premiešame.

Focacciu nakrájame na kocky a tie postupne na pár sekúnd namočíme do marinády a poukladáme nabok. Pracujeme rýchlo, aby sa pečivo nerozmočilo. Potom dáme do misky na kocky nakrájaný syr, celé cherry paradajky, sušené paradajky a prípadne aj olivy a všetko to zalejeme marinádou. Necháme odpočívať asi pol hodiny. Potom jednotlivé suroviny pečivo- cherry paradajky, syr, sušené paradajky a olivy striedavo napichujeme na grilovacie ihly.

Uložíme na rozpálený gril, potrieme zvyšnou marinádou a pečieme. Špízy sú hotové, keď sa syr začne roztekať a pečivo bude chrumkavé.

Recepty

Špargľová kúra aktivuje metabolizmus.


Eva Ivanišová a 1 ďalší

Kráľ krásnych kríkov má liečivú silu.


Eva Ivanišová a 1 ďalší

Nové číslo magazínu SME ženy je v predaji aj s kozmetickým darčekom.


redakcia SME ženy
Súvisiace témy: recepty, Recepty z Korzára

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. Nová hala v Istropolise zaplní chýbajúce miesto na mape kultúry
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  3. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  4. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  5. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Najkrajšie letné túry, cyklotrasy, jazerá a pamiatky v Rakúsku
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  4. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  5. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 7 622
  2. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 7 126
  3. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 130
  4. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 4 246
  5. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 4 224
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 2 897
  7. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 2 720
  8. Čerstvé hlavičky sú v plnom prúde, komu dáte svoj hlas? 2 578
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu