Korzár logo Korzár

Varíme s Korzárom v kotlíku: Halászlé, kovbojská pochúťka, bravčové s fazuľou

Obed v prírode nemusí byť len guláš.

(Zdroj: archív fotolia)
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Bravčové s fazuľou

Potrebujeme: 2 kg vykostených bravčových rebier, 5 cibúľ, 500 g bielej sušenej fazule (je potrebné ju vopred namočiť), 2 dl červeného vína, 250 ml paradajkového pretlaku, olej, soľ, mletú červenú papriku, 4 strúčiky cesnaku, mleté čierne korenie, 3 údené klobásy, muškátový oriešok

Postup: V kotlíku zohrejeme olej a na ňom orestujeme nakrájané cibule. Keď začne chytať zlatistú farbu, posypeme ju červenou paprikou a poriadne miešame, aby nám nezhorkla. Potom do kotlíka dáme nakrájané mäso a popražíme ho, aby dobre zatiahlo zo všetkých strán.

SkryťVypnúť reklamu

Až potom mäso osolíme, okoreníme, pretlačíme 2 strúčiky cesnaku a nastrúhame muškátový oriešok.

Mäso podlejeme vínom a keď sa trochu odparí, vsypeme do hrnca fazule. Primiešame paradajkový pretlak, podlejeme vodou a varíme, kým nie sú mäso aj fazule mäkké.

Pred koncom pridáme do kotlíka na kolieska nakrájané klobásy, pretlačíme zvyšné dva strúčiky cesnaku a v prípade potreby chute doladíme soľou a korením či štipkou cukru.

Halászlé

Potrebujeme: 1,5 kg rôznych rýb (kapor, pstruh, zubáč), olej, 2 cibule, 2 strúčiky cesnaku, 2 čerstvé zelené papriky, 2 paradajky, soľ, mleté čierne korenie, sladkú červenú papriku, feferónky

Postup: Najskôr si nachystáme ryby. Oddelíme si hlavy a plutvy, ryby vyfiletujeme a nakrájame na kúsky, ktoré si osolíme a zatiaľ necháme bokom.

SkryťVypnúť reklamu

Cibuľu nakrájame najemno, papriky a paradajky na pásiky.

V kotlíku zohrejeme olej a na ňom orestujeme cibuľu, ktorú potom posypeme paprikou a zarestujeme. Do kotlíka dáme hlavy, plutvy a veľké kosti rýb, prilejeme toľko vody, aby boli ponorené a necháme variť aspoň hodinu, aby sme získali silný rybí vývar.

Keď budú kosti a hlavy dobre vyvarené vyberieme ich z kotlíka a vložíme tam nakrájané kúsky rýb, papriku a paradajky.

Varíme na silnejšom ohni asi 20 minút, no miešame len veľmi opatrne, aby sme rybie mäso nerozbili. Na záver pridáme pretlačený cesnak a trochu feferónky, ostatné nakrájame nadrobno, aby si hostia mohli dokoreniť jedlo podľa vlastnej chute.

Kovbojská pochúťka

Potrebujeme: 4 konzervy červených sterilizovaných fazúľ, 1 konzervu bielych fazúľ v pikantnom náleve, údený bôčik, niekoľko tenkých údených klobások, 2 veľké cibule, 4 čerstvé papriky, drvené paradajky v konzerve, trochu kečupu, soľ, mleté čierne korenie

SkryťVypnúť reklamu

Postup: Bôčik nakrájame na kocky a dáme do kotlíka, kde ich poriadne vyškvaríme. Potom k bôčiku pridáme nakrájanú cibuľu a papriku a chvíľku restujeme. Napokon tam vlejeme aj s nálevom bielu fazuľu a tiež červenú, ktorú ale scedíme. K fazuliam dáme na prekrojené údené klobásky, drvené paradajky a prípadne aj trochu kečupu. Všetko spolu krátko povaríme, dochutíme a podávame.

Víkend

Súvisiace témy: Recepty z Korzára

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. Nová hala v Istropolise zaplní chýbajúce miesto na mape kultúry
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  3. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  4. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  5. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Najkrajšie letné túry, cyklotrasy, jazerá a pamiatky v Rakúsku
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  4. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  5. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 7 621
  2. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 7 121
  3. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 129
  4. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 4 242
  5. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 4 240
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 2 891
  7. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 2 718
  8. Čerstvé hlavičky sú v plnom prúde, komu dáte svoj hlas? 2 585
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu