Korzár logo Korzár
Pondelok, 29. november, 2021 | Meniny má VratkoKrížovkyKrížovky

Varíme s Korzárom v kotlíku: Halászlé, kovbojská pochúťka, bravčové s fazuľou

Obed v prírode nemusí byť len guláš.

(Zdroj: archív fotolia)
Skryť Vypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Skryť Vypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Bravčové s fazuľou

Potrebujeme: 2 kg vykostených bravčových rebier, 5 cibúľ, 500 g bielej sušenej fazule (je potrebné ju vopred namočiť), 2 dl červeného vína, 250 ml paradajkového pretlaku, olej, soľ, mletú červenú papriku, 4 strúčiky cesnaku, mleté čierne korenie, 3 údené klobásy, muškátový oriešok

Postup: V kotlíku zohrejeme olej a na ňom orestujeme nakrájané cibule. Keď začne chytať zlatistú farbu, posypeme ju červenou paprikou a poriadne miešame, aby nám nezhorkla. Potom do kotlíka dáme nakrájané mäso a popražíme ho, aby dobre zatiahlo zo všetkých strán.

Skryť Vypnúť reklamu

Až potom mäso osolíme, okoreníme, pretlačíme 2 strúčiky cesnaku a nastrúhame muškátový oriešok.

Mäso podlejeme vínom a keď sa trochu odparí, vsypeme do hrnca fazule. Primiešame paradajkový pretlak, podlejeme vodou a varíme, kým nie sú mäso aj fazule mäkké.

Pred koncom pridáme do kotlíka na kolieska nakrájané klobásy, pretlačíme zvyšné dva strúčiky cesnaku a v prípade potreby chute doladíme soľou a korením či štipkou cukru.

Halászlé

Potrebujeme: 1,5 kg rôznych rýb (kapor, pstruh, zubáč), olej, 2 cibule, 2 strúčiky cesnaku, 2 čerstvé zelené papriky, 2 paradajky, soľ, mleté čierne korenie, sladkú červenú papriku, feferónky

Postup: Najskôr si nachystáme ryby. Oddelíme si hlavy a plutvy, ryby vyfiletujeme a nakrájame na kúsky, ktoré si osolíme a zatiaľ necháme bokom.

Skryť Vypnúť reklamu

Cibuľu nakrájame najemno, papriky a paradajky na pásiky.

V kotlíku zohrejeme olej a na ňom orestujeme cibuľu, ktorú potom posypeme paprikou a zarestujeme. Do kotlíka dáme hlavy, plutvy a veľké kosti rýb, prilejeme toľko vody, aby boli ponorené a necháme variť aspoň hodinu, aby sme získali silný rybí vývar.

Keď budú kosti a hlavy dobre vyvarené vyberieme ich z kotlíka a vložíme tam nakrájané kúsky rýb, papriku a paradajky.

Varíme na silnejšom ohni asi 20 minút, no miešame len veľmi opatrne, aby sme rybie mäso nerozbili. Na záver pridáme pretlačený cesnak a trochu feferónky, ostatné nakrájame nadrobno, aby si hostia mohli dokoreniť jedlo podľa vlastnej chute.

Kovbojská pochúťka

Potrebujeme: 4 konzervy červených sterilizovaných fazúľ, 1 konzervu bielych fazúľ v pikantnom náleve, údený bôčik, niekoľko tenkých údených klobások, 2 veľké cibule, 4 čerstvé papriky, drvené paradajky v konzerve, trochu kečupu, soľ, mleté čierne korenie

Skryť Vypnúť reklamu

Postup: Bôčik nakrájame na kocky a dáme do kotlíka, kde ich poriadne vyškvaríme. Potom k bôčiku pridáme nakrájanú cibuľu a papriku a chvíľku restujeme. Napokon tam vlejeme aj s nálevom bielu fazuľu a tiež červenú, ktorú ale scedíme. K fazuliam dáme na prekrojené údené klobásky, drvené paradajky a prípadne aj trochu kečupu. Všetko spolu krátko povaríme, dochutíme a podávame.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Ako si zvýšiť penziu aj s priemerným platom?
  2. Dávajú osemročnú záruku. Batérie vyvíjajú už desať rokov
  3. inFEEnity posilní Samuel Oriňák
  4. Štúdium ekológie, dizajnu či tech. inovácií je životný štýl?
  5. Karnozín – účinná látka s obrovským potenciálom
  6. Vianočné nákupy bez stresu? Pozrite sa, či na to idete správne
  7. Chcete vedieť, kto fotí influencerky, celebrity a hviezdy?
  8. Získaj náskok pred štartom
  9. Proxenta oficiálne potvrdila záujem o ďalšie investície na Kube
  10. Vytvor si svoju budúcnosť podľa vlastných predstáv!
  1. Magnetickej rezonancie sa nemusia obávať ani klaustrofobici
  2. Schodolez pre imobilných - Viete ako sa testuje?
  3. Čučoriedky - dokážu ochrániť váš zrak?
  4. Recruitment allowance as an employment recruitment instrument
  5. Compliance – who should be responsible?
  6. PRIESKUM: Slováci prezradili, čo by mal spĺňať dokonalý smartfón
  7. Výhody najväčšej obchodnej siete objavuje aj verejný sektor
  8. Spokojnosť je daná geneticky. Dá sa však zmeniť
  9. Na nové auto sa neoplatí čakať. Trhu kraľujú jazdené
  10. Tipy na darčeky, ktoré potešia každú ženu
  1. Odsťahovali sa na lazy i do dodávky. Ako sa tam žije? 29 429
  2. 8 skutočných celebrít. Tieto mozgy ovplyvňujú, ako budeme žiť 11 712
  3. Spokojnosť je daná geneticky. Dá sa však zmeniť 10 238
  4. Ako si zvýšiť penziu aj s priemerným platom? 6 789
  5. ARÓNIA - najsilnejšia prírodná prevencia proti koronavírusu 6 131
  6. Rekonštruujete? Pozor na romantické predstavy o vykurovaní 3 179
  7. Volkswagen predstavuje ďalší elektrický model 2 689
  8. Karnozín – účinná látka s obrovským potenciálom 2 491
  9. Obľúbená kozmetika, lieky a doplnky stravy so zľavou až 50% 2 154
  10. Ako ušetriť náklady v sklade? Máme pre vás 9 tipov 2 100

Blogy SME

  1. Pavel Dvořák: Perly ázijskej kultúry, ktoré si našinec nevšimne
  2. Rudolf Pado: Strom pod stromček
  3. Věra Tepličková: Vlasto, nalej alebo Keď má vláda pred sebou hodnotové otázky
  4. Ján Urda: Zvoničky a zvonice - 23
  5. Peter Belko: Aké je nové TV prostredie SWAN? Pre mňa katastrofa
  6. Tomáš Jacko: 2021: COVID odysea - Ako sa nezblázniť z online výučby (1. časť)
  7. Radovan Kazda: Fico ide proti farmárom. Navrhol zoštátňovať pozemky
  8. Michael Achberger: Je žiarenie z mikrovlnnej rúry škodlivé? Alebo je to mýtus?
  1. Radovan Kazda: Poslanec Blaha a jeho fašisti 10 146
  2. Monika Nagyova: Poďte bližšie, staré dievky nehryzú. 8 384
  3. Jozef Sitko: Pani prezidentka, jej priateľ a jej exporadca Leško 7 628
  4. Lucia Nicholsonová: Otvorený list ministrovi Krajniakovi 6 001
  5. Ján Marton: Prezidentka žije v krajine, ktorej nerozumie a ja nerozumiem jej. 5 220
  6. Věra Tepličková: Ako chutí moc alebo Ak budeme dobrí, dostaneme limetku 4 908
  7. Pavol Koprda: Infekčnejší a možno ešte nebezpečnejší. Čo zatiaľ vieme o mutácii vírusu B.1.1.529? 4 608
  8. Tereza Krajčová: Anglický denník: 18. Najväčší strašiak návratu zo zahraničia? Slovenská mentalita 4 098
  1. Pavol Koprda: Infekčnejší a možno ešte nebezpečnejší. Čo zatiaľ vieme o mutácii vírusu B.1.1.529?
  2. Juraj Hipš: Zvýšenie platov učiteľov na hygienické minimum nezvýši kvalitu vzdelávania, tvrdí analytik.
  3. Lucia Šicková: Poučenia z herného biznisu 3: Viem vyhrať, aj keď mi rozdali horšie karty, ako ostatným
  4. Juraj Hipš: Prorektor UK: Novelu treba stiahnuť a začať na nej pracovať odznova
  5. Karolína Farská: Dokedy bude koalícia fackovacím panákom Sme rodina?
  6. Milota Sidorová: Pokrivené dáta vytláčajú ženy z pozornosti. Takto to môžeme zmeniť
  7. Juraj Hipš: Učiteľ Čapek: Niektorí učitelia sú machri. Od hodín svojho syna som sa skoro nevedel odlepiť
  8. Katarína Pázmányová: Zabúdate? Možno by ste mali navštíviť odborníka
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Ilustračné foto.

Potrebovali sme lockdown spolu s intenzívnym očkovaním, dostali sme toto.


28. nov
Ilustračné foto.

PCR testy odhalili viac ako 673-tisíc nakazených koronavírusom. Pandémia Covid-19 si vyžiadala 14 341 obetí. Lockdown opäť obmedzil život na Slovensku, vo štvrtok vstúpil do platnosti zákaz vychádzania.


a 4 ďalší 16 h
Marine Le Penová s Viktorom Orbánom.

Viktor Orbán sa ešte pokúsi zmeniť smerovanie Únie vytvorením krajne pravicového bloku.


Zsuzsanna Szelényi 5 h

Blogy SME

  1. Pavel Dvořák: Perly ázijskej kultúry, ktoré si našinec nevšimne
  2. Rudolf Pado: Strom pod stromček
  3. Věra Tepličková: Vlasto, nalej alebo Keď má vláda pred sebou hodnotové otázky
  4. Ján Urda: Zvoničky a zvonice - 23
  5. Peter Belko: Aké je nové TV prostredie SWAN? Pre mňa katastrofa
  6. Tomáš Jacko: 2021: COVID odysea - Ako sa nezblázniť z online výučby (1. časť)
  7. Radovan Kazda: Fico ide proti farmárom. Navrhol zoštátňovať pozemky
  8. Michael Achberger: Je žiarenie z mikrovlnnej rúry škodlivé? Alebo je to mýtus?
  1. Radovan Kazda: Poslanec Blaha a jeho fašisti 10 146
  2. Monika Nagyova: Poďte bližšie, staré dievky nehryzú. 8 384
  3. Jozef Sitko: Pani prezidentka, jej priateľ a jej exporadca Leško 7 628
  4. Lucia Nicholsonová: Otvorený list ministrovi Krajniakovi 6 001
  5. Ján Marton: Prezidentka žije v krajine, ktorej nerozumie a ja nerozumiem jej. 5 220
  6. Věra Tepličková: Ako chutí moc alebo Ak budeme dobrí, dostaneme limetku 4 908
  7. Pavol Koprda: Infekčnejší a možno ešte nebezpečnejší. Čo zatiaľ vieme o mutácii vírusu B.1.1.529? 4 608
  8. Tereza Krajčová: Anglický denník: 18. Najväčší strašiak návratu zo zahraničia? Slovenská mentalita 4 098
  1. Pavol Koprda: Infekčnejší a možno ešte nebezpečnejší. Čo zatiaľ vieme o mutácii vírusu B.1.1.529?
  2. Juraj Hipš: Zvýšenie platov učiteľov na hygienické minimum nezvýši kvalitu vzdelávania, tvrdí analytik.
  3. Lucia Šicková: Poučenia z herného biznisu 3: Viem vyhrať, aj keď mi rozdali horšie karty, ako ostatným
  4. Juraj Hipš: Prorektor UK: Novelu treba stiahnuť a začať na nej pracovať odznova
  5. Karolína Farská: Dokedy bude koalícia fackovacím panákom Sme rodina?
  6. Milota Sidorová: Pokrivené dáta vytláčajú ženy z pozornosti. Takto to môžeme zmeniť
  7. Juraj Hipš: Učiteľ Čapek: Niektorí učitelia sú machri. Od hodín svojho syna som sa skoro nevedel odlepiť
  8. Katarína Pázmányová: Zabúdate? Možno by ste mali navštíviť odborníka

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Video Desktop
Skryť Zatvoriť reklamu