Korzár logo Korzár
Utorok, 19. január, 2021 | Meniny má MárioKrížovkyKrížovky

Varíme s Korzárom v kotlíku: Halászlé, kovbojská pochúťka, bravčové s fazuľou

Obed v prírode nemusí byť len guláš.

(Zdroj: archív fotolia)
Skryť Vypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Skryť Vypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Bravčové s fazuľou

Potrebujeme: 2 kg vykostených bravčových rebier, 5 cibúľ, 500 g bielej sušenej fazule (je potrebné ju vopred namočiť), 2 dl červeného vína, 250 ml paradajkového pretlaku, olej, soľ, mletú červenú papriku, 4 strúčiky cesnaku, mleté čierne korenie, 3 údené klobásy, muškátový oriešok

Postup: V kotlíku zohrejeme olej a na ňom orestujeme nakrájané cibule. Keď začne chytať zlatistú farbu, posypeme ju červenou paprikou a poriadne miešame, aby nám nezhorkla. Potom do kotlíka dáme nakrájané mäso a popražíme ho, aby dobre zatiahlo zo všetkých strán.

Skryť Vypnúť reklamu

Až potom mäso osolíme, okoreníme, pretlačíme 2 strúčiky cesnaku a nastrúhame muškátový oriešok.

Mäso podlejeme vínom a keď sa trochu odparí, vsypeme do hrnca fazule. Primiešame paradajkový pretlak, podlejeme vodou a varíme, kým nie sú mäso aj fazule mäkké.

Pred koncom pridáme do kotlíka na kolieska nakrájané klobásy, pretlačíme zvyšné dva strúčiky cesnaku a v prípade potreby chute doladíme soľou a korením či štipkou cukru.

Halászlé

Potrebujeme: 1,5 kg rôznych rýb (kapor, pstruh, zubáč), olej, 2 cibule, 2 strúčiky cesnaku, 2 čerstvé zelené papriky, 2 paradajky, soľ, mleté čierne korenie, sladkú červenú papriku, feferónky

Postup: Najskôr si nachystáme ryby. Oddelíme si hlavy a plutvy, ryby vyfiletujeme a nakrájame na kúsky, ktoré si osolíme a zatiaľ necháme bokom.

Skryť Vypnúť reklamu

Cibuľu nakrájame najemno, papriky a paradajky na pásiky.

V kotlíku zohrejeme olej a na ňom orestujeme cibuľu, ktorú potom posypeme paprikou a zarestujeme. Do kotlíka dáme hlavy, plutvy a veľké kosti rýb, prilejeme toľko vody, aby boli ponorené a necháme variť aspoň hodinu, aby sme získali silný rybí vývar.

Keď budú kosti a hlavy dobre vyvarené vyberieme ich z kotlíka a vložíme tam nakrájané kúsky rýb, papriku a paradajky.

Varíme na silnejšom ohni asi 20 minút, no miešame len veľmi opatrne, aby sme rybie mäso nerozbili. Na záver pridáme pretlačený cesnak a trochu feferónky, ostatné nakrájame nadrobno, aby si hostia mohli dokoreniť jedlo podľa vlastnej chute.

Kovbojská pochúťka

Potrebujeme: 4 konzervy červených sterilizovaných fazúľ, 1 konzervu bielych fazúľ v pikantnom náleve, údený bôčik, niekoľko tenkých údených klobások, 2 veľké cibule, 4 čerstvé papriky, drvené paradajky v konzerve, trochu kečupu, soľ, mleté čierne korenie

Skryť Vypnúť reklamu

Postup: Bôčik nakrájame na kocky a dáme do kotlíka, kde ich poriadne vyškvaríme. Potom k bôčiku pridáme nakrájanú cibuľu a papriku a chvíľku restujeme. Napokon tam vlejeme aj s nálevom bielu fazuľu a tiež červenú, ktorú ale scedíme. K fazuliam dáme na prekrojené údené klobásky, drvené paradajky a prípadne aj trochu kečupu. Všetko spolu krátko povaríme, dochutíme a podávame.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Prvá 2-stupňová akumulátorová snehová fréza na trhu
  2. V centre Bratislavy ako na dedine. Ako sa býva v hlavnom meste?
  3. Mozog Penty na kolenách: Aký je Hačšákov príbeh v Pente?
  4. Sedem najznámejších pyramíd v Mexiku
  5. SME.sk zaznamenalo rekordný nárast záujmu čitateľov
  6. Zima v koži atopika: aká je starostlivosť o pokožku s ekzémom?
  7. Zákazníkov čoraz častejšie zaujíma pôvod výrobkov, ktoré kupujú
  8. 10 vecí, pre ktoré sa oplatí navštíviť Dominikánsku republiku
  9. Historická revue: Kam sa podeli Kumáni, Valasi a iné etniká?
  10. Wellness trendy, rozhovory a rady pre lepšie zdravie
  1. Pandémia presúva zákazníkov do online priestoru
  2. V centre Bratislavy ako na dedine. Ako sa býva v hlavnom meste?
  3. Najobľúbenejšie auto Slovákov je opäť ŠKODA
  4. PLANEO Elektro funguje aj počas lockdownu - má akčný výpredaj
  5. Mozog Penty na kolenách: Aký je Hačšákov príbeh v Pente?
  6. MATADOR Group mení vizuálnu identitu značky
  7. Fokus očná optika sa stala exkluzívnym partnerom značky Nikon
  8. Turizmus za účelom estetickej chirurgie v čase pandémie
  9. Sedem najznámejších pyramíd v Mexiku
  10. SME.sk zaznamenalo rekordný nárast záujmu čitateľov
  1. Mozog Penty na kolenách: Aký je Hačšákov príbeh v Pente? 26 394
  2. V centre Bratislavy ako na dedine. Ako sa býva v hlavnom meste? 23 233
  3. 10 vecí, pre ktoré sa oplatí navštíviť Dominikánsku republiku 12 320
  4. Sedem najznámejších pyramíd v Mexiku 10 742
  5. Wellness trendy, rozhovory a rady pre lepšie zdravie 7 629
  6. SME.sk zaznamenalo rekordný nárast záujmu čitateľov 7 257
  7. Ohlúpli sme počas Covid roka? 7 072
  8. Ekologická móda? Slovenská firma dokazuje, že to ide 6 558
  9. Produkujeme viac odpadu, kompostujeme len tretinu 6 411
  10. Nakupujete online? Toto potrebujete vedieť 5 629
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Téma: Víkend

Prečítajte si aj ďalšie články k téme
Článok je zaradený aj do ďalších tém
Recepty z Korzára
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Palác pri Čiernom mori má podľa Navaľného patriť Putinovi.
Ilustračné foto.
KOMENTÁR PETRA TKAČENKA

Ako Sulík s Remišovou zle zapli gombík

Didaktická príručka pre budúcich členov koalícií.

Peter Tkačenko
Ilustračná fotografia.

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Video Desktop