Korzár logo Korzár

Varíme s Korzárom: Svieže šaláty plné chutí s kuracím mäsom i cestovinami

Blíži sa leto, chce to odľahčiť.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Šalát plný chutí a vitamínov

Potrebujeme: 1 hlávkový šalát, 2 hrste rukoly, zväzok červených reďkoviek, 3 jarné cibuľky, niekoľko cherry paradajok + na dressing: 1 kyslú pochúťkovú smotanu, 2 ČL dijonskej horčice, 2 strúčiky cesnaku, soľ, mleté čierne korenie

Postup: Šalát a rukolu umyjeme v studenej vode a necháme odkvapkať. Potom listy šalátu natrháme a spolu s rukolou dáme do misy.

Umyté redkvičky a jarné cibuľky narežeme na kolieska a pridáme k šalátu. Cherry paradajky prekrojíme podľa veľkosti na polovice alebo štvrtiny a tiež ich dáme do misky.

SkryťVypnúť reklamu

Zvlášť si vymiešame dressing zo smotany, horčice, pretlačeného cesnaku, soli a korenia a pred podávaním ním polejeme pripravený šalát.

Čerstvý špenát s nakladanou cibuľou a slaninou

Potrebujeme: 500 g čerstvých špenátových listov, 2 stredne veľké červené cibule, 5 plátkov anglickej slaniny alebo schvartzwaldskej šunky, vajíčka soľ, mleté čierne korenie, olivový olej, 2 PL citrónovej šťavy 2 PL vinného octu, 1 PL medu

Postup: Skôr, než si budeme chcieť pripraviť šalát si v dostatočnom predstihu naložíme cibuľu. Prekrojíme ju najskôr na polovice a potom nakrájame polkolieska, ktoré dáme do misky a zalejeme ich asi 50 ml vody, citrónovou šťavou, octom aj medom, osolíme, okoreníme a necháme marinovať asi hodinu.

Baby špenát opláchneme a necháme ho odkvapkať. Vajíčka uvaríme natvrdo a plátky slaniny rozložíme a plech a dáme do vyhriatej rúry, aby sa upiekla dozlatista.

SkryťVypnúť reklamu

Servírujeme tak, že na taniere naložíme špenát, na to dáme marinovanú cibuľu, vajíčko prekrojené na štvrtinky a plátky slaniny. Polejeme ho nálevom, v ktorom bola cibuľa a v prípade potreby ešte dosolíme a dokoreníme.

Cestovinový šalát so zeleninou a kuracinou

Potrebujeme: balenie cestovín (napríklad špirály), 2 kuracie prsia, olej, 2 žlté papriky, 2 červené papriky, 1 šalátovú uhorku, 2 menšie paradajky, 2 jarné cibuľky, soľ, korenie, poľníček či iné šalátové listy, hrsť orechov či píniových orieškov

Postup: Cestoviny uvaríme podľa návodu. Kuracie prsia osolíme, okoreníme a opečieme ich na panvici na troche horúceho oleja. Potom ho vyberieme bokom a necháme v teple.

Do misky dáme uvarené cestoviny, pečené kuracie prsia nakrájané na kúsky, prípade natrhané vidličkou, na kocky nakrájané papriky, uhorku aj paradajky a na kolieska nakrájané cibuľky. Všetko podľa potreby ochutíme soľou, korením či obľúbenými bylinkami. Na záver pridáme šalátové listy, všetko jemne premiešame a naservírujeme. Na tanieri ešte posypeme orieškami.

Zdravá strava

Súvisiace témy: Diéty, Recepty z Korzára

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. Nová hala v Istropolise zaplní chýbajúce miesto na mape kultúry
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  3. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  4. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  5. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Najkrajšie letné túry, cyklotrasy, jazerá a pamiatky v Rakúsku
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  4. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  5. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 7 621
  2. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 7 122
  3. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 129
  4. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 4 242
  5. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 4 235
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 2 891
  7. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 2 718
  8. Čerstvé hlavičky sú v plnom prúde, komu dáte svoj hlas? 2 584
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu