Korzár logo Korzár

Varíme s Korzárom: Domáce cestoviny z medvedieho cesnaku, jarný detox šalát

Chutné inšpirácie do kuchyne.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Domáce cestoviny z medvedieho cesnaku

Potrebujeme: 40 g medvedieho cesnaku, 220 g celozrnnej špaldovej múky, 65 g semolinovej múky, 2 vajíčka, 3 PL olivového oleja, 1 ČL soli

Postup: Medvedí cesnak umyjeme, osušíme a nakrájame na veľmi malé kúsky. Všetky ostatné suroviny vypracujeme do hladkého cesta, zabalíme do kuchynskej fólie a necháme pri izbovej teplote odpočívať asi pol hodiny.

Potom cesto rozvaľkáme a pokrájame do tvaru zvolených cestovín, prípadne použijeme stroj na cestoviny. Vo veľkom hrnci necháme zovrieť osolenú vodu a cestoviny v nej uvaríme.

SkryťVypnúť reklamu

Použiť k nim môžeme omáčku podľa vlastnej chuti.

Jarný detoxikačný šalát

Potrebujeme: 3 š žeruchy, zopár cherry paradajok, 1 š medvedieho cesnaku, 1/2 š jarnej cibuľky, 2 PL sezamových semiačok

Na dresing: 6 PL extra panenského olivového oleja, 2 PL balzamikového octu, soľ a mleté čierne korenie. 1 ČL medu (voliteľné)Postup: Všetky suroviny na dresing zmiešame dohromady a dáme bokom. Všetky listy a zeleninu dobre umyjeme, medvedí cesnak nakrájame na menšie kúsky, paradajky prekrojíme na polovice a všetko spolu premiešame. Vrch posypeme sezamovými semiačkami a tesne pred podávaním polejeme dresingom.

Grilovaná ryba so zelerovo-cviklovým pyré

Potrebujeme: filety sumčeka afrického bez kože (cca 800 g), 1 dl olivového oleja, 125 g masla, šťavu z 1 citróna, soľ, mleté biele korenie.

SkryťVypnúť reklamu

Na pyré: 500 g zeleru, 700 g čerstvej cvikly, mlieko, 0,2 dl smotany (33 %), maslo, soľ, mleté čierne korenie

Postup: Sumčeka rozdelíme na rovnaké porcie, ktoré osolíme a okoreníme z oboch strán. Rozpálime grilovaciu panvicu, dáme na ňu olivový olej a sumčeka z oboch strán opečieme do zlatista (cca 4 min. z každej strany). Potom teplotu znížime na najnižšiu hodnotu, do panvice pridáme maslo a sumčeka pomaly dopekáme. Nakoniec ho pokvapkáme citrónovou šťavou a podávame so zelerovo-cviklovým pyré.

Zdroj: aline-made.com, gourmandelle.com

Zdravá strava

Súvisiace témy: Diéty, Recepty z Korzára

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. Aká bytová architektúra dnes developerom predáva?
  2. Závod Carpathia v Prievidzi oslavuje jubileum
  3. Čo našli Strýco Filip a Miško Páleník v kuchyni Milana bez mapy?
  4. Pozitívne myslenie nie je všetko. Skutočnú silu nájdete inde
  5. Kondičný tréner: Ubolený zo sedavého zamestnania? Toto pomôže
  6. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna
  7. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok
  8. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky
  1. Tisíce ľudí sa tešia z vyšších platov
  2. Motoristi späť za volantom. Riziko nehôd opäť rastie.
  3. Lávové polia i skvostné pláže. Lanzarote je dôkazom sily prírody
  4. Tvorivé háčkovanie aj 30 otázok pre Hanu Gregorovú
  5. Budúci lesníci opäť v teréne: S LESY SR vysadia les novej generá
  6. Slovenské naj na jednom mieste. Stačí lúštiť
  7. Nový rekord v politickom terore utvorili Červení Khméri
  8. Šéf nemocníc v Šaci Sabol: Nemôžeme byť spokojní s počtom roboti
  1. Domácnosti pozor, od júla sa mení výpočet poplatkov za elektrinu 104 437
  2. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna 22 613
  3. Kondičný tréner: Ubolený zo sedavého zamestnania? Toto pomôže 12 394
  4. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok 7 443
  5. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky 6 039
  6. Pozitívne myslenie nie je všetko. Skutočnú silu nájdete inde 5 627
  7. Šaca - centrum robotickej chirurgie na východe Slovenska 4 555
  8. Lávové polia i skvostné pláže. Lanzarote je dôkazom sily prírody 4 074
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu