Korzár logo Korzár

Varíme s Korzárom: Krémové zemiaky s hubami, citrónové špagety s tuniakom

Inšpirácie do kuchyne.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Pórový nákyp

Potrebujeme: 500 g póru, 2 staršie žemle, 4 vajíčka, 2 mrkvy, maslo, tymian, 250 ml šľahačkovej smotany, 120 g strúhaného syra, soľ, mleté čierne korenie

Postup: Žemle nakrájame na čo najmenšie kúsočky, pór prekrojíme najskôr po dĺžke a potom na pásiky a mrkvu tiež nasekáme na kocky.

V hlbšej panvici roztopíme maslo a orestujeme na ňom nakrájaný pór s mrkvou, pridáme lístky tymianu a odstavíme.

V miske zmiečame smotanu so žĺtkami, pridáme vychladnutý pór s mrkvou, kúsky žemlí, tri štvrtiny syra a soľ aj korenie. Všetko dobre premiešame a napokon zľahla primiešame aj tuhý sneh z bielkov.

SkryťVypnúť reklamu

Zmes dáme do maslom potretej zapekacej misky, posypeme zvyškom syra a dáme zapiecť do rúry.

Citrónové špagety s tuniakom

Potrebujeme: balenie špagiet, 4 vajíčka, 2 konzervy tuniaka v oleji, 1 cibuľu, 200 g kyslej smotany, soľ, mleté čierne korenie, 1 citrón, zväzok pažítky

Postup: Špagety uvaríme klasicky v osolenej vode. Kým sa varia, pripravíme si tuniaka. Olej z konzervy scedíme do panvice a orestujeme na ňom najemno nasekanú cibuľu. Opatrne k nej primiešame kyslú smotanu a vyžmýkame šťavu z citróna. Pridáme aj trochu strúhanej citrónovej kôry a nasekáme pažítku. Podľa potreby osolíme a okoreníme.

Do hotovej omáčky dáme kúsky konzervovaného tuniaka, priamo z hrnca tam vyberieme uvarené špagety a všetko spolu prehrejeme. Podávame s vajíčkami uvarenými nahniličku.

SkryťVypnúť reklamu

Krémové zemiaky s hlivou

Potrebujeme: 500 g zemiakov, balenie hlivy ustricovej či iných húb, maslo, sladkú smotanu, 1 menšiu cibuľu, soľ, korenie, baby špenát

Postup: Zemiaky očistíme, nakrájame na kocky. Uvaríme ich v slanej vode domäkka.

Zatiaľ si na masle orestujeme nakrájanú cibuľu. Pridáme nakrájané huby a všetko chvíľu restujeme. Potom to zalejeme smotanou a dochutíme soľou a korením. Na záver dáme do omáčky špenát a uvarené zemiaky. Premiešame a podávame.

Špenátové lievance s omáčkou z gorgonzoly

Potrebujeme: 750 ml mlieka, kocku droždia, malú lyžičku cukru, 150 g mrazeného špenátu, 300 g hladkej múky, 1 vajce, 2 strúčiky cesnaku, majoránku, soľ, olej na smaženie

Na omáčku: 1 smotanu na varenie, 100 g syra gorgonzola či iného podobné s modrou plesňou, 100 g parmezánu, 4 PL mlieka, štipku bazalky, soľ

SkryťVypnúť reklamu

Postup: Z mlieka, droždia a cukru si pripravíme kvások, ktorý potom zmiešame s múkou, vajcom, špenátom, cesnakom a koreninami a vypracujeme cesto. Necháme ho kysnúť a potom z neho odoberáme kúsky, tvarujeme z nich lievance a pečieme na oleji.

V kastróle zohrejeme smotanu s oboma druhmi syra a ostatnými ingredienciami. Povaríme, aby nám vznikla primerane hustá omáčka, ktorou môžeme poliať lievance.

Diéty

Súvisiace témy: Recepty z Korzára

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. Aká bytová architektúra dnes developerom predáva?
  2. Závod Carpathia v Prievidzi oslavuje jubileum
  3. Čo našli Strýco Filip a Miško Páleník v kuchyni Milana bez mapy?
  4. Pozitívne myslenie nie je všetko. Skutočnú silu nájdete inde
  5. Kondičný tréner: Ubolený zo sedavého zamestnania? Toto pomôže
  6. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna
  7. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok
  8. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky
  1. Motoristi späť za volantom. Riziko nehôd opäť rastie.
  2. Lávové polia i skvostné pláže. Lanzarote je dôkazom sily prírody
  3. Tvorivé háčkovanie aj 30 otázok pre Hanu Gregorovú
  4. Budúci lesníci opäť v teréne: S LESY SR vysadia les novej generá
  5. Slovenské naj na jednom mieste. Stačí lúštiť
  6. Nový rekord v politickom terore utvorili Červení Khméri
  7. Šéf nemocníc v Šaci Sabol: Nemôžeme byť spokojní s počtom roboti
  8. Chcete dokonalé zuby? Čo vám reklamy nepovedia
  1. Domácnosti pozor, od júla sa mení výpočet poplatkov za elektrinu 104 149
  2. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna 22 121
  3. Kondičný tréner: Ubolený zo sedavého zamestnania? Toto pomôže 11 921
  4. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok 6 994
  5. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky 5 694
  6. Čo robí Portugalsko jedinečným? Jedenásť typických vecí a zvykov 5 059
  7. Pozitívne myslenie nie je všetko. Skutočnú silu nájdete inde 5 052
  8. Šaca - centrum robotickej chirurgie na východe Slovenska 4 538
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu