Korzár logo Korzár
Piatok, 3. apríl, 2020 | Meniny má Richard

Varíme s Korzárom: Krémové zemiaky s hubami, citrónové špagety s tuniakom

Inšpirácie do kuchyne.

Článok pokračuje pod video reklamou

Pórový nákyp

Potrebujeme: 500 g póru, 2 staršie žemle, 4 vajíčka, 2 mrkvy, maslo, tymian, 250 ml šľahačkovej smotany, 120 g strúhaného syra, soľ, mleté čierne korenie

Postup: Žemle nakrájame na čo najmenšie kúsočky, pór prekrojíme najskôr po dĺžke a potom na pásiky a mrkvu tiež nasekáme na kocky.

V hlbšej panvici roztopíme maslo a orestujeme na ňom nakrájaný pór s mrkvou, pridáme lístky tymianu a odstavíme.

V miske zmiečame smotanu so žĺtkami, pridáme vychladnutý pór s mrkvou, kúsky žemlí, tri štvrtiny syra a soľ aj korenie. Všetko dobre premiešame a napokon zľahla primiešame aj tuhý sneh z bielkov.

Zmes dáme do maslom potretej zapekacej misky, posypeme zvyškom syra a dáme zapiecť do rúry.

Citrónové špagety s tuniakom

Potrebujeme: balenie špagiet, 4 vajíčka, 2 konzervy tuniaka v oleji, 1 cibuľu, 200 g kyslej smotany, soľ, mleté čierne korenie, 1 citrón, zväzok pažítky

Postup: Špagety uvaríme klasicky v osolenej vode. Kým sa varia, pripravíme si tuniaka. Olej z konzervy scedíme do panvice a orestujeme na ňom najemno nasekanú cibuľu. Opatrne k nej primiešame kyslú smotanu a vyžmýkame šťavu z citróna. Pridáme aj trochu strúhanej citrónovej kôry a nasekáme pažítku. Podľa potreby osolíme a okoreníme.

Do hotovej omáčky dáme kúsky konzervovaného tuniaka, priamo z hrnca tam vyberieme uvarené špagety a všetko spolu prehrejeme. Podávame s vajíčkami uvarenými nahniličku.

Krémové zemiaky s hlivou

Potrebujeme: 500 g zemiakov, balenie hlivy ustricovej či iných húb, maslo, sladkú smotanu, 1 menšiu cibuľu, soľ, korenie, baby špenát

Postup: Zemiaky očistíme, nakrájame na kocky. Uvaríme ich v slanej vode domäkka.

Zatiaľ si na masle orestujeme nakrájanú cibuľu. Pridáme nakrájané huby a všetko chvíľu restujeme. Potom to zalejeme smotanou a dochutíme soľou a korením. Na záver dáme do omáčky špenát a uvarené zemiaky. Premiešame a podávame.

Špenátové lievance s omáčkou z gorgonzoly

Potrebujeme: 750 ml mlieka, kocku droždia, malú lyžičku cukru, 150 g mrazeného špenátu, 300 g hladkej múky, 1 vajce, 2 strúčiky cesnaku, majoránku, soľ, olej na smaženie

Na omáčku: 1 smotanu na varenie, 100 g syra gorgonzola či iného podobné s modrou plesňou, 100 g parmezánu, 4 PL mlieka, štipku bazalky, soľ

Postup: Z mlieka, droždia a cukru si pripravíme kvások, ktorý potom zmiešame s múkou, vajcom, špenátom, cesnakom a koreninami a vypracujeme cesto. Necháme ho kysnúť a potom z neho odoberáme kúsky, tvarujeme z nich lievance a pečieme na oleji.

V kastróle zohrejeme smotanu s oboma druhmi syra a ostatnými ingredienciami. Povaríme, aby nám vznikla primerane hustá omáčka, ktorou môžeme poliať lievance.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Pľúcne ventilátory zo stieračov na nový Leon. Skvelý nápad SEAT!
  2. Aké železo máte užívať, aby vaša imunita zostala silná?
  3. 5 rád, ako si ochrániť úspory, keď padajú trhy
  4. Pomáhal v Prešove, pomáha aj teraz, koronakríza zasiahla aj jeho
  5. Aby nám Veľká noc nezostala ležať v žalúdku...
  6. Mimoriadna akcia na predplatné 3+3 mesiace
  7. Garancia účtov zadarmo a milión eur na boj s koronavírusom
  8. Vláda biznismenov: Ako podnikali Matovič, Kollár a ďalší?
  9. Čistili koberce, pestovali uhorky. Prerazili až s tekvicami
  10. Bude dobre!
  1. Aby nám Veľká noc nezostala ležať v žalúdku...
  2. Hlas Schwarzeneggera v autokameře Mio MiVue J85 WiFi vás ochrání
  3. Aké železo máte užívať, aby vaša imunita zostala silná?
  4. Mimoriadna akcia na predplatné 3+3 mesiace
  5. Pomáhal v Prešove, pomáha aj teraz, koronakríza zasiahla aj jeho
  6. Pľúcne ventilátory zo stieračov na nový Leon. Skvelý nápad SEAT!
  7. Garancia účtov zadarmo a milión eur na boj s koronavírusom
  8. Vláda biznismenov: Ako podnikali Matovič, Kollár a ďalší?
  9. Daj ľuďom voľnú ruku a prinesie to želané ovocie
  10. 5 rád, ako si ochrániť úspory, keď padajú trhy
  1. 5 rád, ako si ochrániť úspory, keď padajú trhy 41 074
  2. Vláda biznismenov: Ako podnikali Matovič, Kollár a ďalší? 22 653
  3. Zarábať na poklese trhov nie je zložité. Čo treba robiť? 17 917
  4. Safari v Afrike: Vidieť divé zvieratá je ohromný zážitok 17 218
  5. Čistili koberce, pestovali uhorky. Prerazili až s tekvicami 15 303
  6. Aké železo máte užívať, aby vaša imunita zostala silná? 11 957
  7. Pivný duel: Aké pivo pijú muži a aké viac chutí ženám? 10 894
  8. Pomáhal v Prešove, pomáha aj teraz, koronakríza zasiahla aj jeho 10 590
  9. Madeira je rajom pre milovníkov prírody 10 488
  10. Aké novinky pripravili kúpeľné domy na Slovensku? 9 963

Téma: Diéty

Prečítajte si aj ďalšie články k téme
Článok je zaradený aj do ďalších tém:
Recepty z Korzára

Neprehliadnite tiež

Hrozba koronavírusu zmenila pôrody. Sú bez oteckov a väčšina s rúškom

Mamička: Bábätká vidia, až keď im vládzeme poslať fotku.

Katarína Lešková so synčekom.

Pôrod v čase korony: Z nemocnice prišla do iného sveta

Opatrenia nenarušili bezodpadový spôsob života.

Damián prišiel na svet v prešovskom monobloku.

Prešovčanka v New Yorku: Koronavírus mi vzal prácu

Sylvia Novotny Zavacká žije v USA už dvadsať rokov.

Sylvia s kolegom ešte v práci.

Pripravili manuál pre seniorov, ako sa brániť pred podvodníkmi

Vynaliezavci sa prispôsobili, zneužívajú pandémiu.

Ilustračné foto.

Hlavné správy zo Sme.sk

Jeden deň niečo povie, na druhý to už neplatí. Premiér Igor Matovič

Je to pozostatok jeho opozičnej politiky, vraví Mesežnikov.

Premiér Matovič niekedy odpovedá na otázky novinárov aj dve hodiny.
Podcast Dobré Ráno.
Koronavírus pod mikroskopom.

Už ste čítali?

Domov NajnovšieNajčítanejšieDesktop