Korzár logo Korzár

Varíme s Korzárom: Zapekané zemiaky s hubami, palacinky s bryndzou, karí šošovica

Inšpirácie do vašej kuchyne.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Pohánkové palacinky s bryndzou

Potrebujeme: 300 g pohánkovej múky, 500 ml vody, 1 vajce, štipku soli. Na plnku: 125 g bryndze, 200 g špenátových listov, 1 cibuľu, 1 strúčik cesnaku, maslo, soľ, korenie

Postup: Z múky, vajíčka a vody vymiešame cesto, ktoré trochu osolíme a necháme chvíľu postáť. Z cesta potom pečieme palacinky, vďaka pohánkovej múke by sa nemalo lepiť na panvicu.

Kým sa pečú palacinky, v druhej panvici roztopíme maslo a orestujeme na ňom najemno nakrájanú cibuľu a cesnak. Potom k nim pridáme špenát, osolíme ho, okoreníme a necháme zmäknúť. Odstavíme, primiešame bryndzu a touto zmesou naplníme upečené palacinky.

SkryťVypnúť reklamu

Karí šošovica

Potrebujeme: 400 g väčšej šošovice, 1 cibuľu, 3 strúčiky cesnaku, mletú rascu, 3 lyžičky karí korenia, kyslú smotanu, olej, soľ

Postup: Šošovicu preberieme, prepláchneme a namočíme v studenej vode aspoň na 2 hodiny. Vo väčšom, no nízkom hrnci zohrejeme olej a opečieme na ňom najemno nakrájanú cibuľu a cesnak. Šošovicu scedíme, premyjeme a necháme odkvapkať. Potom ju dáme do hrnca k cibuli a za stáleho miešania necháme pražiť asi 10 minút. Pridáme koreniny, zalejeme asi 2,5 dl horúcej vody a dusíme, kým šošovica nebude primerane mäkká. V prípade potreby trochu podlejeme. Potom šošovicu odstavíme, vmiešame kyslú smotanu a v prípade potreby dosolíme.

Zapekané zemiaky s hubami

Potrebujeme: cca 500 g zemiakov, 250 g špenátu, 3 vajíčka, 150 g sušených húb, 200 ml šľahačkovej smotany, 4 strúčiky cesnaku, mletú červenú papriku, rascu, soľ, tvrdý syr

SkryťVypnúť reklamu

Postup:

Zemiaky očistíme a nakrájame na kolieska. Dáme ich do zapekacej misy, pokvapkáme olejom, posypeme rascou aj paprikou a upečieme vo vyhriatej rúre domäkka.

Zatiaľ si uvaríme vajíčka natvrdo a namočíme sušené huby.

Na upečené zemiaky potom poukladáme nadrobno nakrájané vajcia, lístky špenátu, plátky cesnaku a scedné huby. Všetko zalejeme smotanou, posypeme syrom a dáme asi na 10 minút zapiecť.

Diéty

Súvisiace témy: Recepty z Korzára

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. Aká bytová architektúra dnes developerom predáva?
  2. Závod Carpathia v Prievidzi oslavuje jubileum
  3. Čo našli Strýco Filip a Miško Páleník v kuchyni Milana bez mapy?
  4. Pozitívne myslenie nie je všetko. Skutočnú silu nájdete inde
  5. Kondičný tréner: Ubolený zo sedavého zamestnania? Toto pomôže
  6. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna
  7. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok
  8. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky
  1. Tisíce ľudí sa tešia z vyšších platov
  2. Motoristi späť za volantom. Riziko nehôd opäť rastie.
  3. Lávové polia i skvostné pláže. Lanzarote je dôkazom sily prírody
  4. Tvorivé háčkovanie aj 30 otázok pre Hanu Gregorovú
  5. Budúci lesníci opäť v teréne: S LESY SR vysadia les novej generá
  6. Slovenské naj na jednom mieste. Stačí lúštiť
  7. Nový rekord v politickom terore utvorili Červení Khméri
  8. Šéf nemocníc v Šaci Sabol: Nemôžeme byť spokojní s počtom roboti
  1. Domácnosti pozor, od júla sa mení výpočet poplatkov za elektrinu 104 437
  2. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna 22 613
  3. Kondičný tréner: Ubolený zo sedavého zamestnania? Toto pomôže 12 394
  4. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok 7 443
  5. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky 6 039
  6. Pozitívne myslenie nie je všetko. Skutočnú silu nájdete inde 5 627
  7. Šaca - centrum robotickej chirurgie na východe Slovenska 4 555
  8. Lávové polia i skvostné pláže. Lanzarote je dôkazom sily prírody 4 074
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu