Korzár logo Korzár

Varíme s Korzárom ryby: Zázvorové pstruhy, jemné filety na pomarančoch

Inšpirácie do vašej kuchyne.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Losos na šafranových cestovinách

Potrebujeme: filety lososa, balenie cestovín (ideálne špagety či fetuccine), 100 g smotanového syra (napr. mascarpone), 1 cibuľu, 1 citrón, 3 PL oleja, soľ, biele korenie, šafran, petržlenovú vňať

Postup: Lososa rozdelíme na porcie, zbavíme ho šupiniek, ak ich ešte má, a jednotlivé kusy opláchneme a osušíme. Osolíme ho, okoreníme a orestujeme z oboch strán na oleji a na chvíľu odložíme bokom.

Cestoviny dáme variť a zatiaľ si pripravíme omáčku.

Cibuľu nakrájame na tenučké polkolieska a dáme ju restovať na lyžicu oleja. Keď dostane zlatistý nádych pridáme k nej smotanový syr a podlejeme vodou zo špagiet. Do omáčky pridáme štipku šafranu, osolíme ju okoreníme a dochutíme citrónovou šťavou.

SkryťVypnúť reklamu

Cestoviny vyberieme z hrnca priamo do panvice k omáčke, dobre premiešame a môžeme servírovať. Na tanier dáme porciu cestovín, na to rybu a posypeme peržlenovou vňaťou.

Zázvorové pstruhy

Potrebujeme: niekoľko čerstvých pstruhov, olej, medovku, mätu, kajenské korenie, karí korenie, soľ, kúsok čerstvého zázvoru (množstvo podľa počtu ľudí, rýb a toho, ako veľmi máme radi zázvor)

Postup: Umyté a osušené ryby nakrájame na filety a tie dobre osolíme. Bylinky nasekáme do misky, zázvor nastrúhame, pridáme trochu oleja a korenie a všetko premiešame.

Zmes navrstvíme na ryby, poukladáme ich na 20 minút upiecť do rúry.

Filety na pomarančoch

Potrebujeme: filety napríklad z tresky či zubáča, 1 citrón, 3 pomaranče, 2 strúčiky cesnaku, hladkú múku, petržlenovú vňať, olivový olej, soľ a čierne korenie

SkryťVypnúť reklamu

Postup: Filety nasolíme, okoreníme a pokvapkáme citrónom. Z dvoch pomarančov vytlačíme šťavu. Ryby dáme do misky a polejeme ich pomarančovou šťavou. Potom ich odložíme do chladničky, najlepšie na celú noc.

Pred samotným pečením plech vystelieme papierom, ktorý potrieme olivovým olejom a na to poukladáme ryby. Jemne ich poprášime múkou, posypeme pretlačeným cesnakom a polejeme pomarančovou marinádou v ktorej boli naložené.

Zvyšný pomaranč umyjeme, nakrájame na kolieska a tie poukladáme na ryby. Ešte ich pokvapkáme olejom, zakryjeme druhým papierom na pečenie a dáme do rúry. Pečieme 30 minút pri teplote 180 stupňov.

Diéty

Súvisiace témy: Recepty z Korzára

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. Nová hala v Istropolise zaplní chýbajúce miesto na mape kultúry
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  3. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  4. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  5. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Najkrajšie letné túry, cyklotrasy, jazerá a pamiatky v Rakúsku
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  4. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  5. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 7 612
  2. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 7 111
  3. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 127
  4. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 4 252
  5. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 4 242
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 2 887
  7. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 2 711
  8. Čerstvé hlavičky sú v plnom prúde, komu dáte svoj hlas? 2 599
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu