Korzár logo Korzár

Varíme s Korzárom bez lepku: Polenta s hubami, brokolicové fašírky, pohánkové rizoto

Inšpirácie do vašej kuchyne.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Zapekaná polenta s hubami

Potrebujeme: ¼ hrnčeka kukuričnej krupice, 1 hrnček vody, granulovaný cesnak, soľ, hrsť špenátových listov, 1 malú cibuľu, 100 g šampiňónov, strúhaný parmezán, maslo, olej, mleté čierne korenie

Postup: Do hrnca vsypeme kukuričnú krupicu, prilejeme vodu, osolíme a posypeme ju granulovaným cesnakom. Dáme na oheň a za stále miešania varíme, kým krupica nevstrebe vodu a nevznikne nám kaša.

V panvici zohrejeme maslo s trochou oleja a orestujeme na ňom nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme nakrájané šampiňóny, ktoré osolíme a okoreníme. Osmažíme ich a potom k nim pridáme špenát, ktorý necháme len trochu spariť a panvicu odstavíme.

SkryťVypnúť reklamu

Polentu dáme do vymastenej zapekacej misy, vrch utľapkáme a naložíme tam hubovo-špenátovú zmesť. Nastrúhame syr a dáme na chvíľu zapiecť do rúry.

Pohánkové rizoto

Potrebujeme: 2 hrnčeky pohánky, 200 g šampiňónov, 100 g balkánskeho syra, 1 cibuľu, 1 strúčik cesnaku, olivový olej, maslo, tymian, soľ, mleté čierne korenie

Postup: Pohánku dáme do hrnca a zalejeme ju tromi hrnčekmi vody. Varíme asi tri minúty, kým sa voda nevstrebe do pohánky. Potom hrniec odstavíme.

V panvici zohrejeme dve lyžice oleja a osmažíme na ňom nakrájanú cibuľu aj pretlačený cesnak. Opečieme ich a pridáme nakrájané šampiňóny. Opekáme ich asi 5 minút, osolíme, okoreníme a pridáme trochu čerstvého tymianu.

K hubám do panvice pridáme uvarenú pohánku, premiešame a dochutíme. Na záver vmiešame kus masla a podávame s namrveným balkánskym syrom.

SkryťVypnúť reklamu

Brokolicové fašírky

Potrebujeme: 1 brokolicu, 150 g tvrdého syra, 1 cibuľu, 2 strúčiky cesnaku, 2 bezlepkové párky, 1 lyžičku plnotučnej horčice, 2 vajíčka, trochu mlieka, sójovú omáčku, soľ, mleté čierne korenie, majoránku, kukuričnú múku na obaľovanie

Postup: Brokolicu uvaríme v osolenej vode, keď je hotová scedíme ju a nasekáme na maličké kúsky. Brokolicu dáme do misky, pridáme najemno nakrájanú cibuľu, pretlačený cesnak, strúhaný syr, vajíčka, horčicu, nakrájané párky a všetko ochutíme podľa vlastných predstáv. Ak je zmes hustá, prilejeme trochu mlieka.

Zo zmesi tvoríme fašírky, ktoré obalíme v kukuričnej múke, poukladáme na plech a upečieme v rúre, alebo vypražíme na troche oleja v panvici.

Alergia

Súvisiace témy: Recepty z Korzára, Celiakia

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. Nová hala v Istropolise zaplní chýbajúce miesto na mape kultúry
  2. Roman Kukumberg ml.: Online hejty vedia bolieť viac ako bodyček
  3. Čerstvé hlavičky sú v plnom prúde, komu dáte svoj hlas?
  4. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle
  5. NESTO ponúka nadštandardné bývanie na hranici mesta a prírody
  6. Kúsok Slovenska na tanieri: domáce potraviny sú stávka na istotu
  7. Nová možnosť investovania s garantovaným rastom až 6 %
  8. Majiteľka Boxito: Podnikanie zvláda vďaka multifunkčnému vozidlu
  1. Čerstvé hlavičky sú v plnom prúde, komu dáte svoj hlas?
  2. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle
  3. Najlepšie zdroje železa: čo jesť pri jeho nedostatku
  4. NESTO ponúka nadštandardné bývanie na hranici mesta a prírody
  5. Majiteľka Boxito: Podnikanie zvláda vďaka multifunkčnému vozidlu
  6. Nová možnosť investovania s garantovaným rastom až 6 %
  7. Ktoré signály tela predpovedajú mŕtvicu
  8. Kúsok Slovenska na tanieri: domáce potraviny sú stávka na istotu
  1. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 11 976
  2. Nová hala v Istropolise zaplní chýbajúce miesto na mape kultúry 9 440
  3. Pokoj, výhľady a dobrá kuchyňa? Vyberáme desať hotelov na Ischii 4 931
  4. Bankroty a miliardové dlhy. Úspešný Trump je ilúzia 4 033
  5. Koniec nálepkovaniu a predsudkom medzi kolegami u tohto predajcu 2 475
  6. Nová možnosť investovania s garantovaným rastom až 6 % 2 332
  7. Bývajte v centre Košíc – 18 bytov v boutique residence Huštáky 2 083
  8. Roman Kukumberg ml.: Online hejty vedia bolieť viac ako bodyček 2 054
  1. Branislav Gröhling: Gröhling odpovedá Ficovi na list
  2. Vlado Jakubkovič: Ukážte rozstrieľané brucho.
  3. Elena Antalová: T.č. majú nielen šancu prejaviť sa konzervatívni liberáli
  4. Tomas Hlavaty: Zastavme ich, bratia, ved sa ony stratia...
  5. Ján Škerko: Slovenský Cirkus Humberto
  6. Pavel Baláž: V Bologni si vykrútite krky - pri pohľadoch na vysoké veže
  7. Věra Tepličková: Minulý týždeň bradavky, dnes brucho a triesla... postup je celkom jasný
  8. Martin Fronk: Ako sa kedysi mrazničky stavali z kameňov, alebo...
  1. Ivan Čáni: 9. máj 2025 – najhanebneší deň v dejinách Slovenska. 29 581
  2. Radko Mačuha: Šimečka má niečo, čo už Fico nikdy nebude mať? 15 911
  3. Teodor Pasternák: NAY už nie je „naj“ 13 678
  4. Michael Achberger: Lepšie ako diéta? O tomto trende hovoria aj lekári aj tréneri! 12 456
  5. Ján Chomík: Tyran, ktorý nemá páru 8 081
  6. Miroslav Galovič: Marečku, mohol si ostať legendou... (Mikroblog No 20) 7 964
  7. Matúš Paculík: Podvodníci na Bazoši majú nový trik, zneužívajú pri tom Alzu 7 247
  8. Radko Mačuha: Hanba, uniklo ďalšie video Šimečkovej ženy. 5 912
  1. Věra Tepličková: Minulý týždeň bradavky, dnes brucho a triesla... postup je celkom jasný
  2. Radko Mačuha: Rozostavali sme Slovensko, hrdo vyhlasuje premiér Fico.
  3. Marcel Rebro: Naozaj prišla sloboda z východu? Prečo sme potom utekali na západ, pán Fico?
  4. Věra Tepličková: Možno príde aj kúzelník...
  5. Tupou Ceruzou: Toaleťák
  6. Monika Nagyova: Ako z Netflixu. Preskakoval mŕtvoly a bežal na skúšku do školy
  7. Věra Tepličková: Cesta slovenského Sizyfa do Moskvy alebo Nie je pre cholerika nič horšie, ako nemať možnosť ísť vyššie
  8. Roman Kebísek: Oslobodzujúci efekt Gauguinovej „lekcie maľovania“ na veko drevenej krabice
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
  1. Branislav Gröhling: Gröhling odpovedá Ficovi na list
  2. Vlado Jakubkovič: Ukážte rozstrieľané brucho.
  3. Elena Antalová: T.č. majú nielen šancu prejaviť sa konzervatívni liberáli
  4. Tomas Hlavaty: Zastavme ich, bratia, ved sa ony stratia...
  5. Ján Škerko: Slovenský Cirkus Humberto
  6. Pavel Baláž: V Bologni si vykrútite krky - pri pohľadoch na vysoké veže
  7. Věra Tepličková: Minulý týždeň bradavky, dnes brucho a triesla... postup je celkom jasný
  8. Martin Fronk: Ako sa kedysi mrazničky stavali z kameňov, alebo...
  1. Ivan Čáni: 9. máj 2025 – najhanebneší deň v dejinách Slovenska. 29 581
  2. Radko Mačuha: Šimečka má niečo, čo už Fico nikdy nebude mať? 15 911
  3. Teodor Pasternák: NAY už nie je „naj“ 13 678
  4. Michael Achberger: Lepšie ako diéta? O tomto trende hovoria aj lekári aj tréneri! 12 456
  5. Ján Chomík: Tyran, ktorý nemá páru 8 081
  6. Miroslav Galovič: Marečku, mohol si ostať legendou... (Mikroblog No 20) 7 964
  7. Matúš Paculík: Podvodníci na Bazoši majú nový trik, zneužívajú pri tom Alzu 7 247
  8. Radko Mačuha: Hanba, uniklo ďalšie video Šimečkovej ženy. 5 912
  1. Věra Tepličková: Minulý týždeň bradavky, dnes brucho a triesla... postup je celkom jasný
  2. Radko Mačuha: Rozostavali sme Slovensko, hrdo vyhlasuje premiér Fico.
  3. Marcel Rebro: Naozaj prišla sloboda z východu? Prečo sme potom utekali na západ, pán Fico?
  4. Věra Tepličková: Možno príde aj kúzelník...
  5. Tupou Ceruzou: Toaleťák
  6. Monika Nagyova: Ako z Netflixu. Preskakoval mŕtvoly a bežal na skúšku do školy
  7. Věra Tepličková: Cesta slovenského Sizyfa do Moskvy alebo Nie je pre cholerika nič horšie, ako nemať možnosť ísť vyššie
  8. Roman Kebísek: Oslobodzujúci efekt Gauguinovej „lekcie maľovania“ na veko drevenej krabice

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu