Korzár logo Korzár
Piatok, 3. apríl, 2020 | Meniny má Richard

Varíme s Korzárom: Bylinková panenka, citrónovo-cesnakové kurča, pečené pliecko

Inšpirácie do vašej kuchyne.

Článok pokračuje pod video reklamou

Pečené pliecko so zeleninou

Potrebujeme: 1 kg bravčového pliecka, 2 kaleráby, niekoľko malých zemiakov, 6 mrkiev, 1 cibuľu, soľ, mletú rascu, zopár guličiek celého čierneho korenia, 2 bobkové listy, maslo

Postup: Mäso umyjeme, osušíme a zo všetkých strán ho osolíme a posypeme mletou rascou. Necháme ho chvíľu postáť a prípadne ho môžeme aj previazať niťou, aby sa nám pekne sformovalo.

Dno pekáča potrieme trochou masla, rozložíme naň na plátky nakrájanú cibuľu a na ňu položíme pripravené mäso.

Podlejeme vodou, prikryjeme a dáme piecť do rúry vyhriatej na 190 stupňov. Približne po 50 minútach pridáme k mäsu očistené a nakrájané kúsky kalerábu, mrkvy a malé zemiaky, ktoré stačí len umyť a osušiť, prípadne môžeme väčšie kusy môžeme na polovice.

Zeleninu osolíme, pridáme celé korenie, bobkové listy poukladáme na ňu kúsky masla a pekáč, teraz už odkrytý, vrátime do rúry. Všetko spolu dopečieme dozlatista.

Citrónovo-cesnakové kurča

Potrebujeme: 1 kurča, 3 menšie citróny, 2 hlávky cesnaku, maslo, soľ, mleté čierne korenie, tymian

Postup: Umyté a osušené kurča osolíme zvonku i zvnútra, snažíme sa soľ trochu do mäsa vmasírovať. Potom kurča posypeme korením a naplníme ho jedným prekrojeným citrónom a niekoľkými vetvičkami tymianu. Ak používame sušený, tak vnútro kurčaťa posypeme asi jednou čajovou lyžičkou tymianu. Pridáme niekoľko očistených strúčikov cesnaku a kurča uložíme do pekáča. Pridáme k nemu jednu priečne prekrojenú hlávku cesnaku a nakrájané ostatné citróny. Zvyšné strúčiky cesnaku pretlačíme, zmiešame s trochou rozpusteného masla a týmto cesnakovým maslom potrieme kurča, ktoré ešte podlejeme vodou a dáme piecť do vyhriatej rúry tradičným spôsobom.

Grilovaná bylinková panenka

Potrebujeme: 2 bravčové panenky, 3 vetvičky čerstvého oregana, 3 vetvičky šalvie, 2 PL nastrúhanej citrónovej kôry, 100 ml pomarančového džúsu, rovnaké množstvo medu, čierne mleté korenie, olivový olej, soľ, 5 strúčikov cesnaku, trochu korenia na pečené bravčové

Postup: Bylinky, kôru, džús, med, korenie, olej, cesnak a štipku soli rozmixujeme na voňavú bylinkovo-cesnakovú marinádu.

Odblanenú, umytú a osušené panenku dáme do uzatvárateľnej misky a polejeme ju marinádou. Poriadne premiešame, aby sa ňou mäso obalilo a necháme asi 2 minúty marinovať. Priebežne môžeme misou potriasť, aby sa marináda premiešala.

Mäso vyberieme, osolíme a najskôr ho dáme piecť na panvicu s trochou masla a potom ju celú dáme asi na 7 minút do rúry dopiecť.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. 5 rád, ako si ochrániť úspory, keď padajú trhy
  2. Pomáhal v Prešove, pomáha aj teraz, koronakríza zasiahla aj jeho
  3. Aby nám Veľká noc nezostala ležať v žalúdku...
  4. Pľúcne ventilátory zo stieračov na nový Leon. Skvelý nápad SEAT!
  5. Aké železo máte užívať, aby vaša imunita zostala silná?
  6. Mimoriadna akcia na predplatné 3+3 mesiace
  7. Garancia účtov zadarmo a milión eur na boj s koronavírusom
  8. Vláda biznismenov: Ako podnikali Matovič, Kollár a ďalší?
  9. Čistili koberce, pestovali uhorky. Prerazili až s tekvicami
  10. Bude dobre!
  1. Aby nám Veľká noc nezostala ležať v žalúdku...
  2. Hlas Schwarzeneggera v autokameře Mio MiVue J85 WiFi vás ochrání
  3. Aké železo máte užívať, aby vaša imunita zostala silná?
  4. Mimoriadna akcia na predplatné 3+3 mesiace
  5. Pomáhal v Prešove, pomáha aj teraz, koronakríza zasiahla aj jeho
  6. Pľúcne ventilátory zo stieračov na nový Leon. Skvelý nápad SEAT!
  7. Garancia účtov zadarmo a milión eur na boj s koronavírusom
  8. Vláda biznismenov: Ako podnikali Matovič, Kollár a ďalší?
  9. Daj ľuďom voľnú ruku a prinesie to želané ovocie
  10. 5 rád, ako si ochrániť úspory, keď padajú trhy
  1. 5 rád, ako si ochrániť úspory, keď padajú trhy 41 074
  2. Vláda biznismenov: Ako podnikali Matovič, Kollár a ďalší? 22 653
  3. Zarábať na poklese trhov nie je zložité. Čo treba robiť? 17 917
  4. Safari v Afrike: Vidieť divé zvieratá je ohromný zážitok 17 218
  5. Čistili koberce, pestovali uhorky. Prerazili až s tekvicami 15 303
  6. Aké železo máte užívať, aby vaša imunita zostala silná? 11 957
  7. Pivný duel: Aké pivo pijú muži a aké viac chutí ženám? 10 894
  8. Pomáhal v Prešove, pomáha aj teraz, koronakríza zasiahla aj jeho 10 590
  9. Madeira je rajom pre milovníkov prírody 10 488
  10. Aké novinky pripravili kúpeľné domy na Slovensku? 9 963

Téma: Potraviny

Prečítajte si aj ďalšie články k téme
Článok je zaradený aj do ďalších tém:
Recepty z Korzára

Neprehliadnite tiež

Hrozba koronavírusu zmenila pôrody. Sú bez oteckov a väčšina s rúškom

Mamička: Bábätká vidia, až keď im vládzeme poslať fotku.

Katarína Lešková so synčekom.

Pôrod v čase korony: Z nemocnice prišla do iného sveta

Opatrenia nenarušili bezodpadový spôsob života.

Damián prišiel na svet v prešovskom monobloku.

Prešovčanka v New Yorku: Koronavírus mi vzal prácu

Sylvia Novotny Zavacká žije v USA už dvadsať rokov.

Sylvia s kolegom ešte v práci.

Pripravili manuál pre seniorov, ako sa brániť pred podvodníkmi

Vynaliezavci sa prispôsobili, zneužívajú pandémiu.

Ilustračné foto.

Hlavné správy zo Sme.sk

Jeden deň niečo povie, na druhý to už neplatí. Premiér Igor Matovič

Je to pozostatok jeho opozičnej politiky, vraví Mesežnikov.

Premiér Matovič niekedy odpovedá na otázky novinárov aj dve hodiny.
Podcast Dobré Ráno.
Koronavírus pod mikroskopom.

Už ste čítali?

Domov NajnovšieNajčítanejšieDesktop