Korzár logo Korzár
Piatok, 3. apríl, 2020 | Meniny má Richard

Varíme s Korzárom: Zapečené vajíčko so špenátom, sekaná zo šošovice, filety s ratatouille

Inšpirácie do vašej kuchyne.

Článok pokračuje pod video reklamou

Zapečené vajíčko so špenátom

Potrebujeme: 4 vajíčka, 4 paradajky, hrsť špenátových listov, maslo, soľ, mleté čierne korenie

Postup: Zapekaciu misku potrieme maslom a jej dno vystelieme špenátovými lístkami. Paradajky nakrájame na plátky a poukladáme ich na špenát. Zeleninu osolíme aj okoreníme a potom na to v primeraných rozostupoch rozbijeme vajíčka. Na každé vajíčko dáme trochu soli aj korenia a misku vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov. Zapečieme tak, aby vajíčka mali tuhé bielka, ale žĺtka aby zostali čiastočne tekuté.

Vajíčka rozdelíme na taniere, alebo priamo na plátky chleba či hrianky.

Rybie filety s ratatouille

Potrebujeme: filety napríklad z tresky, zubáča, či inej chutnej ryby, olej, soľ, korenie na ryby. Na ratatouille potrebujeme 1 baklažán, 1 cuketu, 3 paradajky, 1 papriku, 2 strúčiky cesnaku, 1 cibuľu, čerstvú bazalku, tymian, soľ a korenie

Postup: Baklažán nakrájame na kocky, ktoré osolíme a necháme chvíľku postáť. Paradajky zbavíme šupky a nakrájame tiež na kocky.

Na panvici zohrejeme trochu oleja a orestujeme na ňom nakrájanú cibuľu a plátky cesnaku. Baklažán osušíme od vody, ktorú „vypotil“ a pridáme k cibuli. Po chvíľke pridáme nakrájané papriky, cuketu a napokon aj paradajky. Zeleninu osolíme, okoreníme a dusíme len toľko, aby zostala svieža a chrumkavá, nesmie z nej vzniknúť lečo. Na záver pridáme čerstvú bazalku a v prípade potreby dochutíme.

Kým sa zelenina dusí, ryby osolíme, okoreníme a opečieme na oleji. Podávame ich na podstielke z ratatouille.

Sekaná z červenej šošovice

Potrebujeme: 100 g červenej šošovice, 2 vajíčka, polovicu póru, cca 30 g strúhanky, 50 g tvrdého syra - napríklad goudy, soľ, mleté čierne korenie, 1 ČL olivového oleja, 2 PL petržlenovej vňate, rôzne bylinky

Postup: Šošovicu uvaríme v troche vody, scedíme ju a necháme vychladnúť. Potom ju mierne popučíme a vmiešame do nej vajíčka, strúhanku, nadrobno nakrájaný pór, korenie, nastrúhaný syr, petržlenovú vňať, soľ a korenie a môžeme pridať bylinky podľa vlastnej chuti.

Všetko dobre premiešame. Zo zmesi postupne odoberáme primerane veľké množstva, z ktorých vytvarujeme placky a poukladáme ich na plech s papierom na pečenie.

Dáme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 190 stupňov asi pol hodiny. V polovici pečenia placky obrátime a pred podávaním necháme trochu vychladnúť.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. 5 rád, ako si ochrániť úspory, keď padajú trhy
  2. Pomáhal v Prešove, pomáha aj teraz, koronakríza zasiahla aj jeho
  3. Aby nám Veľká noc nezostala ležať v žalúdku...
  4. Pľúcne ventilátory zo stieračov na nový Leon. Skvelý nápad SEAT!
  5. Aké železo máte užívať, aby vaša imunita zostala silná?
  6. Mimoriadna akcia na predplatné 3+3 mesiace
  7. Garancia účtov zadarmo a milión eur na boj s koronavírusom
  8. Vláda biznismenov: Ako podnikali Matovič, Kollár a ďalší?
  9. Čistili koberce, pestovali uhorky. Prerazili až s tekvicami
  10. Bude dobre!
  1. Aby nám Veľká noc nezostala ležať v žalúdku...
  2. Hlas Schwarzeneggera v autokameře Mio MiVue J85 WiFi vás ochrání
  3. Aké železo máte užívať, aby vaša imunita zostala silná?
  4. Mimoriadna akcia na predplatné 3+3 mesiace
  5. Pomáhal v Prešove, pomáha aj teraz, koronakríza zasiahla aj jeho
  6. Pľúcne ventilátory zo stieračov na nový Leon. Skvelý nápad SEAT!
  7. Garancia účtov zadarmo a milión eur na boj s koronavírusom
  8. Vláda biznismenov: Ako podnikali Matovič, Kollár a ďalší?
  9. Daj ľuďom voľnú ruku a prinesie to želané ovocie
  10. 5 rád, ako si ochrániť úspory, keď padajú trhy
  1. 5 rád, ako si ochrániť úspory, keď padajú trhy 41 074
  2. Vláda biznismenov: Ako podnikali Matovič, Kollár a ďalší? 22 653
  3. Zarábať na poklese trhov nie je zložité. Čo treba robiť? 17 917
  4. Safari v Afrike: Vidieť divé zvieratá je ohromný zážitok 17 218
  5. Čistili koberce, pestovali uhorky. Prerazili až s tekvicami 15 303
  6. Aké železo máte užívať, aby vaša imunita zostala silná? 11 957
  7. Pivný duel: Aké pivo pijú muži a aké viac chutí ženám? 10 894
  8. Pomáhal v Prešove, pomáha aj teraz, koronakríza zasiahla aj jeho 10 590
  9. Madeira je rajom pre milovníkov prírody 10 488
  10. Aké novinky pripravili kúpeľné domy na Slovensku? 9 963

Téma: Zdravá strava

Prečítajte si aj ďalšie články k téme
Článok je zaradený aj do ďalších tém:
Diéty, Recepty z Korzára, Jedlo

Neprehliadnite tiež

Hrozba koronavírusu zmenila pôrody. Sú bez oteckov a väčšina s rúškom

Mamička: Bábätká vidia, až keď im vládzeme poslať fotku.

Katarína Lešková so synčekom.

Pôrod v čase korony: Z nemocnice prišla do iného sveta

Opatrenia nenarušili bezodpadový spôsob života.

Damián prišiel na svet v prešovskom monobloku.

Prešovčanka v New Yorku: Koronavírus mi vzal prácu

Sylvia Novotny Zavacká žije v USA už dvadsať rokov.

Sylvia s kolegom ešte v práci.

Pripravili manuál pre seniorov, ako sa brániť pred podvodníkmi

Vynaliezavci sa prispôsobili, zneužívajú pandémiu.

Ilustračné foto.

Hlavné správy zo Sme.sk

Jeden deň niečo povie, na druhý to už neplatí. Premiér Igor Matovič

Je to pozostatok jeho opozičnej politiky, vraví Mesežnikov.

Premiér Matovič niekedy odpovedá na otázky novinárov aj dve hodiny.
Podcast Dobré Ráno.
Koronavírus pod mikroskopom.

Už ste čítali?

Domov NajnovšieNajčítanejšieDesktop