Korzár logo Korzár

Varíme s Korzárom: Zapečené vajíčko so špenátom, sekaná zo šošovice, filety s ratatouille

Inšpirácie do vašej kuchyne.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Zapečené vajíčko so špenátom

Potrebujeme: 4 vajíčka, 4 paradajky, hrsť špenátových listov, maslo, soľ, mleté čierne korenie

Postup: Zapekaciu misku potrieme maslom a jej dno vystelieme špenátovými lístkami. Paradajky nakrájame na plátky a poukladáme ich na špenát. Zeleninu osolíme aj okoreníme a potom na to v primeraných rozostupoch rozbijeme vajíčka. Na každé vajíčko dáme trochu soli aj korenia a misku vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov. Zapečieme tak, aby vajíčka mali tuhé bielka, ale žĺtka aby zostali čiastočne tekuté.

SkryťVypnúť reklamu

Vajíčka rozdelíme na taniere, alebo priamo na plátky chleba či hrianky.

Rybie filety s ratatouille

Potrebujeme: filety napríklad z tresky, zubáča, či inej chutnej ryby, olej, soľ, korenie na ryby. Na ratatouille potrebujeme 1 baklažán, 1 cuketu, 3 paradajky, 1 papriku, 2 strúčiky cesnaku, 1 cibuľu, čerstvú bazalku, tymian, soľ a korenie

Postup: Baklažán nakrájame na kocky, ktoré osolíme a necháme chvíľku postáť. Paradajky zbavíme šupky a nakrájame tiež na kocky.

Na panvici zohrejeme trochu oleja a orestujeme na ňom nakrájanú cibuľu a plátky cesnaku. Baklažán osušíme od vody, ktorú „vypotil“ a pridáme k cibuli. Po chvíľke pridáme nakrájané papriky, cuketu a napokon aj paradajky. Zeleninu osolíme, okoreníme a dusíme len toľko, aby zostala svieža a chrumkavá, nesmie z nej vzniknúť lečo. Na záver pridáme čerstvú bazalku a v prípade potreby dochutíme.

SkryťVypnúť reklamu

Kým sa zelenina dusí, ryby osolíme, okoreníme a opečieme na oleji. Podávame ich na podstielke z ratatouille.

Sekaná z červenej šošovice

Potrebujeme: 100 g červenej šošovice, 2 vajíčka, polovicu póru, cca 30 g strúhanky, 50 g tvrdého syra - napríklad goudy, soľ, mleté čierne korenie, 1 ČL olivového oleja, 2 PL petržlenovej vňate, rôzne bylinky

Postup: Šošovicu uvaríme v troche vody, scedíme ju a necháme vychladnúť. Potom ju mierne popučíme a vmiešame do nej vajíčka, strúhanku, nadrobno nakrájaný pór, korenie, nastrúhaný syr, petržlenovú vňať, soľ a korenie a môžeme pridať bylinky podľa vlastnej chuti.

Všetko dobre premiešame. Zo zmesi postupne odoberáme primerane veľké množstva, z ktorých vytvarujeme placky a poukladáme ich na plech s papierom na pečenie.

SkryťVypnúť reklamu

Dáme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 190 stupňov asi pol hodiny. V polovici pečenia placky obrátime a pred podávaním necháme trochu vychladnúť.

Zdravá strava

Súvisiace témy: Diéty, Recepty z Korzára

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. Nová hala v Istropolise zaplní chýbajúce miesto na mape kultúry
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  3. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  4. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  5. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Najkrajšie letné túry, cyklotrasy, jazerá a pamiatky v Rakúsku
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  4. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  5. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 7 610
  2. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 7 111
  3. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 127
  4. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 4 256
  5. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 4 242
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 2 885
  7. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 2 711
  8. Čerstvé hlavičky sú v plnom prúde, komu dáte svoj hlas? 2 602
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu