Korzár logo Korzár
Nedeľa, 9. august, 2020 | Meniny má ĽubomíraKrížovkyKrížovky

Varíme s Korzárom: Zapečené vajíčko so špenátom, sekaná zo šošovice, filety s ratatouille

Inšpirácie do vašej kuchyne.

Zapečené vajíčko so špenátom

Potrebujeme: 4 vajíčka, 4 paradajky, hrsť špenátových listov, maslo, soľ, mleté čierne korenie

Postup: Zapekaciu misku potrieme maslom a jej dno vystelieme špenátovými lístkami. Paradajky nakrájame na plátky a poukladáme ich na špenát. Zeleninu osolíme aj okoreníme a potom na to v primeraných rozostupoch rozbijeme vajíčka. Na každé vajíčko dáme trochu soli aj korenia a misku vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov. Zapečieme tak, aby vajíčka mali tuhé bielka, ale žĺtka aby zostali čiastočne tekuté.

Skryť Vypnúť reklamu

Vajíčka rozdelíme na taniere, alebo priamo na plátky chleba či hrianky.

Rybie filety s ratatouille

Potrebujeme: filety napríklad z tresky, zubáča, či inej chutnej ryby, olej, soľ, korenie na ryby. Na ratatouille potrebujeme 1 baklažán, 1 cuketu, 3 paradajky, 1 papriku, 2 strúčiky cesnaku, 1 cibuľu, čerstvú bazalku, tymian, soľ a korenie

Postup: Baklažán nakrájame na kocky, ktoré osolíme a necháme chvíľku postáť. Paradajky zbavíme šupky a nakrájame tiež na kocky.

Na panvici zohrejeme trochu oleja a orestujeme na ňom nakrájanú cibuľu a plátky cesnaku. Baklažán osušíme od vody, ktorú „vypotil“ a pridáme k cibuli. Po chvíľke pridáme nakrájané papriky, cuketu a napokon aj paradajky. Zeleninu osolíme, okoreníme a dusíme len toľko, aby zostala svieža a chrumkavá, nesmie z nej vzniknúť lečo. Na záver pridáme čerstvú bazalku a v prípade potreby dochutíme.

Skryť Vypnúť reklamu

Kým sa zelenina dusí, ryby osolíme, okoreníme a opečieme na oleji. Podávame ich na podstielke z ratatouille.

Sekaná z červenej šošovice

Potrebujeme: 100 g červenej šošovice, 2 vajíčka, polovicu póru, cca 30 g strúhanky, 50 g tvrdého syra - napríklad goudy, soľ, mleté čierne korenie, 1 ČL olivového oleja, 2 PL petržlenovej vňate, rôzne bylinky

Postup: Šošovicu uvaríme v troche vody, scedíme ju a necháme vychladnúť. Potom ju mierne popučíme a vmiešame do nej vajíčka, strúhanku, nadrobno nakrájaný pór, korenie, nastrúhaný syr, petržlenovú vňať, soľ a korenie a môžeme pridať bylinky podľa vlastnej chuti.

Všetko dobre premiešame. Zo zmesi postupne odoberáme primerane veľké množstva, z ktorých vytvarujeme placky a poukladáme ich na plech s papierom na pečenie.

Skryť Vypnúť reklamu

Dáme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 190 stupňov asi pol hodiny. V polovici pečenia placky obrátime a pred podávaním necháme trochu vychladnúť.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Desať chorvátskych hotelov v obľúbených letoviskách Slovákov
  2. Kedysi to bolo sídlo nerestí, dnes sa tam chodia študenti učiť
  3. Kde dovolenkujú Slováci v čase korony?
  4. Najväčší karibský ostrov ukrýva výnimočné investície
  5. Letná dovolenka na Slovensku: last minute prázdninové tipy
  6. Severný Spiš s Pieninami zachutí aj vašim deťom. Doslova
  7. Už 20 rokov ponúka Kaufland široký sortiment za výhodné ceny
  8. Moderná športová hala vďaka PEM Buildings
  9. Ako to, že sa tam ešte nenatáčal film? Prostredie si zamilujete
  10. Chystáte sa na Baby shower? Tri tipy, ako potešiť budúcu mamičku
  1. Desať chorvátskych hotelov v obľúbených letoviskách Slovákov
  2. Iniciatíva Middlecap Help pomáha v boji proti koronavírusu
  3. Zjazdoví lyžiari a kanoista súťažili v netradičnom trojboji
  4. Spojení navždy
  5. Hitom leta sú cyklopočítače Mio - pre zábavu i výkon!
  6. Letná potravinová zbierka Tesca presiahla už 15 ton!
  7. Kedysi to bolo sídlo nerestí, dnes sa tam chodia študenti učiť
  8. Kde dovolenkujú Slováci v čase korony?
  9. Najväčší karibský ostrov ukrýva výnimočné investície
  10. Pochod smrti
  1. Kedysi to bolo sídlo nerestí, dnes sa tam chodia študenti učiť 24 044
  2. Kde dovolenkujú Slováci v čase korony? 16 803
  3. Desať chorvátskych hotelov v obľúbených letoviskách Slovákov 16 004
  4. Ako to, že sa tam ešte nenatáčal film? Prostredie si zamilujete 15 647
  5. Letná dovolenka na Slovensku: last minute prázdninové tipy 15 324
  6. Ázii dali košom. Tieto bicykle sa celé vyrábajú na Slovensku 10 400
  7. Neriskujte zahraničie. Spoznajte neobjavené krásy Slovenska 10 275
  8. Osem výnimočných slovenských hotelov pre zaslúžený odpočinok 10 260
  9. Vylievate kuchynský olej do záchoda? Zvyšujete si tým účty 10 222
  10. Gaderská dolina poteší celú rodinu 10 156
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Téma: Zdravá strava

Prečítajte si aj ďalšie články k téme
Článok je zaradený aj do ďalších tém
Diéty, Recepty z Korzára, Jedlo
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Razenie tunela pod Braniskom v roku 1996
Stĺpček Petra Schutza

Na širokorozchodný odkaz Kisku nadväzujú aj jeho siroty

Prognózy, že Remišová je záhuba či naopak svetlo na začiatku tunela, vravia iba toľko, že rečník je šarlatán a tlčhuba.

Peter Schutz.
Kandidát na post predsedu Špecializovaného trestného súdu (STS) Michal Truban počas výberového konania.
Ilustračná fotografia.

Už ste čítali?

Domov NajnovšieNajčítanejšieDesktop