Korzár logo Korzár
Štvrtok, 3. december, 2020 | Meniny má OldrichKrížovkyKrížovky

Varíme s Korzárom: Zapečené vajíčko so špenátom, sekaná zo šošovice, filety s ratatouille

Inšpirácie do vašej kuchyne.

Zapečené vajíčko so špenátom

Potrebujeme: 4 vajíčka, 4 paradajky, hrsť špenátových listov, maslo, soľ, mleté čierne korenie

Postup: Zapekaciu misku potrieme maslom a jej dno vystelieme špenátovými lístkami. Paradajky nakrájame na plátky a poukladáme ich na špenát. Zeleninu osolíme aj okoreníme a potom na to v primeraných rozostupoch rozbijeme vajíčka. Na každé vajíčko dáme trochu soli aj korenia a misku vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov. Zapečieme tak, aby vajíčka mali tuhé bielka, ale žĺtka aby zostali čiastočne tekuté.

Skryť Vypnúť reklamu

Vajíčka rozdelíme na taniere, alebo priamo na plátky chleba či hrianky.

Rybie filety s ratatouille

Potrebujeme: filety napríklad z tresky, zubáča, či inej chutnej ryby, olej, soľ, korenie na ryby. Na ratatouille potrebujeme 1 baklažán, 1 cuketu, 3 paradajky, 1 papriku, 2 strúčiky cesnaku, 1 cibuľu, čerstvú bazalku, tymian, soľ a korenie

Postup: Baklažán nakrájame na kocky, ktoré osolíme a necháme chvíľku postáť. Paradajky zbavíme šupky a nakrájame tiež na kocky.

Na panvici zohrejeme trochu oleja a orestujeme na ňom nakrájanú cibuľu a plátky cesnaku. Baklažán osušíme od vody, ktorú „vypotil“ a pridáme k cibuli. Po chvíľke pridáme nakrájané papriky, cuketu a napokon aj paradajky. Zeleninu osolíme, okoreníme a dusíme len toľko, aby zostala svieža a chrumkavá, nesmie z nej vzniknúť lečo. Na záver pridáme čerstvú bazalku a v prípade potreby dochutíme.

Skryť Vypnúť reklamu

Kým sa zelenina dusí, ryby osolíme, okoreníme a opečieme na oleji. Podávame ich na podstielke z ratatouille.

Sekaná z červenej šošovice

Potrebujeme: 100 g červenej šošovice, 2 vajíčka, polovicu póru, cca 30 g strúhanky, 50 g tvrdého syra - napríklad goudy, soľ, mleté čierne korenie, 1 ČL olivového oleja, 2 PL petržlenovej vňate, rôzne bylinky

Postup: Šošovicu uvaríme v troche vody, scedíme ju a necháme vychladnúť. Potom ju mierne popučíme a vmiešame do nej vajíčka, strúhanku, nadrobno nakrájaný pór, korenie, nastrúhaný syr, petržlenovú vňať, soľ a korenie a môžeme pridať bylinky podľa vlastnej chuti.

Všetko dobre premiešame. Zo zmesi postupne odoberáme primerane veľké množstva, z ktorých vytvarujeme placky a poukladáme ich na plech s papierom na pečenie.

Skryť Vypnúť reklamu

Dáme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 190 stupňov asi pol hodiny. V polovici pečenia placky obrátime a pred podávaním necháme trochu vychladnúť.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. METROPOLIS prináša mestské bývanie vo vysokom štandarde
  2. Za kvalitným vzdelaním nemusíte do sveta! Príďte na EkF TUKE
  3. Slovensko spoznalo najlepšie farmy minulého roka
  4. Aj matematika sa dá skrotiť
  5. Studujte v Praze ekonomii a business v angličtině
  6. Tip na náhradu za rúško: Kvalitný nákrčník ochráni aj pred zimou
  7. Ako inovácie menia naše návyky? Čo už dnes môžete robiť inak
  8. ARÓNIA najsilnejšia prírodná prevencia proti respiračným vírusom
  9. Buďte v najlepšej spoločnosti!
  10. Tip na vianočný darček? Kvalitný zrak so zľavou 1 000 €
  1. Tip na vianočný darček? Kvalitný zrak so zľavou 1 000 €
  2. Budeme môcť v budúcnosti pracovať len z domu?
  3. 8 inšpirácií, ako využiť zvyšky jedla a nič nevyhodiť
  4. Na výpadok elektriny vás môže upozorniť aj SMS
  5. Detský čaj COOP Jednoty získal unikátne medzinárodné ocenenie
  6. FMMR svojím výskumom reaguje na aktuálne živé témy
  7. Slovenské „šampanské“, za ktorým sa skrýva príbeh lásky
  8. Vianočné vydanie magazínu SME Ženy
  9. Novinka medzi prefabrikátmi
  10. Virtuálne prechádzky ako pomoc turistom pri orientácií
  1. Slnko a teplo aj cez sviatky: Do Egypta sa vracajú dovolenkári 17 160
  2. Budíte sa počas spánku? Toto sú hlavné príčiny 15 484
  3. Aká je chémia vôní 12 831
  4. Slovenská firma reformuje tradičné multimiliardové odvetvie 9 655
  5. Kaufland na Slovensku testoval novinku, ktorú zavádza v Európe 9 448
  6. Viete, aká je skutočná cena smartfónu? Číslo vás prekvapí 8 977
  7. Novodobý slovenský Baťa. Zamestnancom stavia domy 8 680
  8. Bývanie v meste predlžuje život 8 281
  9. Bezpečná dovolenka v exotike: Maldivy sú prešpikované zážitkami 7 844
  10. ARÓNIA najsilnejšia prírodná prevencia proti respiračným vírusom 6 712
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Téma: Zdravá strava

Prečítajte si aj ďalšie články k téme
Článok je zaradený aj do ďalších tém
Diéty, Recepty z Korzára, Jedlo

Neprehliadnite tiež

Škola cez počítač: Žiaci sa zatajujú, učitelia nemajú kontrolu

Rodičov to stojí nemálo peňazí. Župa už ide dávať študentom notebooky.

Výročie výbuchu bytovky Mukačevská 7 v Prešove

Správca vybuchnutej bytovky v Prešove spomína na okamihy hrôzy

Chceme sa tam vrátiť, vraví.

Mojmír Květoň na Mukačevskej 7 v Prešove rok po výbuchu.
Vianočné trhy vytvárajú atmosféru vo väčšine slovenských miest.
Vpravo Volodymyr, vedľa neho jeho advokátka. Eskorta ho odvádza do väznice.
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Jaroslav Haščák.

NAKA zadržala bývalého šéfa polície Lučanského

Zadržali ho po tom, ako prišiel na dohodnutý výsluch.

Bývalý policajný prezident Milan Lučanský.
Dobré ráno

Dobré ráno: Po Haščákovi môže prísť na rad Fico

Haščákovi hrozí 20 rokov za mrežami.

KOMENTÁR PETRA SCHUTZA

S Haščákom v pyžame

Keby zaspieval, zničí nielen milovníka koly, ale aj povesť bývalých reformných strán.

Peter Schutz

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Video Desktop