Korzár logo Korzár

Varíme s Korzárom: Zapečené vajíčko so špenátom, sekaná zo šošovice, filety s ratatouille

Inšpirácie do vašej kuchyne.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Zapečené vajíčko so špenátom

Potrebujeme: 4 vajíčka, 4 paradajky, hrsť špenátových listov, maslo, soľ, mleté čierne korenie

Postup: Zapekaciu misku potrieme maslom a jej dno vystelieme špenátovými lístkami. Paradajky nakrájame na plátky a poukladáme ich na špenát. Zeleninu osolíme aj okoreníme a potom na to v primeraných rozostupoch rozbijeme vajíčka. Na každé vajíčko dáme trochu soli aj korenia a misku vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov. Zapečieme tak, aby vajíčka mali tuhé bielka, ale žĺtka aby zostali čiastočne tekuté.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Vajíčka rozdelíme na taniere, alebo priamo na plátky chleba či hrianky.

Rybie filety s ratatouille

Potrebujeme: filety napríklad z tresky, zubáča, či inej chutnej ryby, olej, soľ, korenie na ryby. Na ratatouille potrebujeme 1 baklažán, 1 cuketu, 3 paradajky, 1 papriku, 2 strúčiky cesnaku, 1 cibuľu, čerstvú bazalku, tymian, soľ a korenie

Postup: Baklažán nakrájame na kocky, ktoré osolíme a necháme chvíľku postáť. Paradajky zbavíme šupky a nakrájame tiež na kocky.

Na panvici zohrejeme trochu oleja a orestujeme na ňom nakrájanú cibuľu a plátky cesnaku. Baklažán osušíme od vody, ktorú „vypotil“ a pridáme k cibuli. Po chvíľke pridáme nakrájané papriky, cuketu a napokon aj paradajky. Zeleninu osolíme, okoreníme a dusíme len toľko, aby zostala svieža a chrumkavá, nesmie z nej vzniknúť lečo. Na záver pridáme čerstvú bazalku a v prípade potreby dochutíme.

SkryťVypnúť reklamu

Kým sa zelenina dusí, ryby osolíme, okoreníme a opečieme na oleji. Podávame ich na podstielke z ratatouille.

Sekaná z červenej šošovice

Potrebujeme: 100 g červenej šošovice, 2 vajíčka, polovicu póru, cca 30 g strúhanky, 50 g tvrdého syra - napríklad goudy, soľ, mleté čierne korenie, 1 ČL olivového oleja, 2 PL petržlenovej vňate, rôzne bylinky

Postup: Šošovicu uvaríme v troche vody, scedíme ju a necháme vychladnúť. Potom ju mierne popučíme a vmiešame do nej vajíčka, strúhanku, nadrobno nakrájaný pór, korenie, nastrúhaný syr, petržlenovú vňať, soľ a korenie a môžeme pridať bylinky podľa vlastnej chuti.

Všetko dobre premiešame. Zo zmesi postupne odoberáme primerane veľké množstva, z ktorých vytvarujeme placky a poukladáme ich na plech s papierom na pečenie.

SkryťVypnúť reklamu

Dáme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 190 stupňov asi pol hodiny. V polovici pečenia placky obrátime a pred podávaním necháme trochu vychladnúť.

Zdravá strava

Súvisiace témy: Diéty, Recepty z Korzára, Jedlo

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. Rodina ako opatrovatelia: Slovákov straší nesebestačnosť
  2. METRO na Slovensku podporuje gastro a obchod už 25 rokov
  3. First minute 2026: Rezervujte si dovolenku s extra bonusmi
  4. Slovenské firmy šetria a hľadajú flexibilné riešenia
  5. Chcete dobrý chlieb? Nezačína pri pekárovi, ale ešte skôr
  6. Hodnotenie profesionála: Maldivy sú mimo sezóny oázou pokoja
  7. Problém s vlasmi či pokožkou? Krása začína vo vnútri
  8. Táto firma úspešne digitalizuje dopravné riešenia na Slovensku
  1. METRO na Slovensku podporuje gastro a obchod už 25 rokov
  2. Slovenské firmy šetria a hľadajú flexibilné riešenia
  3. First minute 2026: Rezervujte si dovolenku s extra bonusmi
  4. Chcete dobrý chlieb? Nezačína pri pekárovi, ale ešte skôr
  5. Hodnotenie profesionála: Maldivy sú mimo sezóny oázou pokoja
  6. Rady pre začínajúcich podnikateľov: na čo nezabudnúť pri štarte
  7. Filantropia slovenských milionárov s tichým vplyvom
  8. Špeciálna krížovkárska príloha v denníkoch SME a Korzár
  1. Nutričný odborník varuje: Syry nie sú to, čo si myslíte 14 891
  2. Chcete dobrý chlieb? Nezačína pri pekárovi, ale ešte skôr 11 489
  3. Moderné okuliare: technológia, ktorá vám uľahčuje život 8 211
  4. Hodnotenie profesionála: Maldivy sú mimo sezóny oázou pokoja 6 155
  5. Táto firma úspešne digitalizuje dopravné riešenia na Slovensku 5 108
  6. Rodina ako opatrovatelia: Slovákov straší nesebestačnosť 4 372
  7. Problém s vlasmi či pokožkou? Krása začína vo vnútri 3 307
  8. Technológiám z Nitry dôveruje Tesla aj TikTok. 1 760
  1. Martin Fronk: Prúty kráľa, naivita národa: Prečo sú v našej ríši rozbroje dôležitejšie ako chlieb?
  2. Vladimír Krátky: Fico : „ Zadarmo nepôjde žiadna smrtiaca pomoc na Ukrajinu ! “
  3. Katka Želinská: Hĺbky a hlbiny
  4. Martin Sečkár: Sklenený Strop
  5. Ivan Čáni: Danko mohol ruinovať štátne rozpočty viac ako Hlas SD trinástymi dôchodkami.
  6. Júlia Piraňa Mikolášiková: Kajúcnik písal čurillovcom o strachu z inšpekcie
  7. Jakub Cipko: Je právo na výhradu vo svedomí len konzervatívny strašiak?
  8. Juraj Droppa: Čo vám Fico na tlačovke nepovedal.
  1. Anna Brawne: Pán riaditeľ SIS, klamete alebo máte problémy s pamäťou? 15 010
  2. Rado Surovka: Prečo Fico vyhrá voľby v r.2027. 11 783
  3. Ján Valchár: Čo to, čo to? Žeby ďalšia rafinéria? 7 456
  4. Veronika Michalčíková: S KST na neprístupných miestach Belianskych Tatier. Sú to celkom fajn ľudia 6 266
  5. Ján Valchár: Palivová kríza v Rusku bujnie 6 088
  6. Angelika Herčková: V sociálnych službách nás majú za handry nielen vládni predstavitelia, ale aj rodinní príbuzní? 5 785
  7. Sebastian Drobný: Ďalšia mladá puška Smeru 5 531
  8. Juraj Sališ: Klasický dôchodcovský systém nie je nič iné ako šikovný podvod. 5 051
  1. Radko Mačuha: Herné automaty do každej tradičnej rodiny.
  2. Radko Mačuha: Desať prikázaní Glücka.
  3. Marcel Rebro: Týždeň ticha uprostred vojny
  4. Roman Kebísek: Timravinu novelu Hrdinovia uhorské úrady scenzurovali. Rukopis je nezvestný
  5. Věra Tepličková: Aj ja som za bundy alebo Ako Glück riešil, riešil, až vyriešil kriminalitu
  6. Radko Mačuha: Skúsme pochopiť Slovensko.
  7. Dušan Koniar: Ak je Únia v prdeli, kto je tá šťastná mrľa z nej trčiaca?
  8. Marcel Rebro: Pošli Vianoce deťom do ostreľovaného mesta
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu