Korzár logo Korzár
Nedeľa, 17. január, 2021 | Meniny má NatašaKrížovkyKrížovky

Varíme s Korzárom kuracie dobroty: Zapekané rolky, stehná pečené s karfiolom

Inšpirácie do vašej kuchyne.

Zapekané kuracie rolky

Potrebujeme: kuracie prsia, olej, plátkový syr, šampiňóny, kyslú smotanu, šľahčkovú smotanu, soľ, mleté čierne korenie, petržlenovú vňať, bazalku, syr na strúhanie

Postup: Kuracie prsia naklepeme cez fóliu, osolíme, okoreníme a poukladáme na ne plátkový syr, potom nakrájané šampiňóny, nasekanú petržlenovú vňať a zrolujeme. Závitky poukladáme do zapekacej misy potretej olejom a vysypanej strúhankou.

V miske zmiešame kyslú smotanu so šľahačkovou, ochutíme bazalkou, trochou soli a korenia. Smotanou polejeme kuracie rolky a dáme ich zapiecť do vyhriatej rúry. Tesne pred koncom všetko ešte posypeme strúhaným syrom a necháme ho roztopiť.

Skryť Vypnúť reklamu

Pečené kuracie s cesnakovým maslom

Potrebujeme: kurča celé, alebo len stehná či kuracie prsia aj s kožou, 300 ml bieleho vína, 1 cibuľu, soľ, mleté čierne korenie, anglickú slaninu, 3 strúčiky cesnaku.

Na petržlenovo-cesnakové maslo: 5 strúčikov cesnaku, hrsť nasekanej petržlenovej vňate, 100 g masla, soľ, mleté čierne korenie

Postup: V mixéri rozmixujeme 5 strúčikov cesnaku, petržlenovú vňať, šťavu z polovice citróna a asi pol lyžičky soli. Keď nám vznikne hladká zmes, zmiešame ju s maslom a štipkou korenia. Všetko poriadne premiešame, aby nám vzniklo cesnakovo-petržlenovú maslo.

Kožu na kuracom mäse rukou uvoľníme tak, aby nám tam vznikol priestor a ten naplníme ochuteným maslom. Zvyšok rozotrieme po povrchu mäsa a všetko poukladáme do vyššieho pekáča. Pridáme k nemu zopár strúčikov cesnaku, štvrtinky cibule a kúsky anglickej slaniny. Podlejeme to vínom, osolíme, okoreníme a dáme piecť do rúry. Mäso priebežne počas pečenia prelievame výpekom, kým koža nebude zlatistá a chrumkavá.

Skryť Vypnúť reklamu

Stehná s karfiolom

Potrebujeme: kuracie stehná, ½ veľkého karfiolu, 1 PL hrubozrnnej horčice, malú lyžičku mletej rasce, 4 strúčiky cesnaku, mletú červenú papriku, olej, soľ, mleté čierne korenie, tymian, hrsť čerstvej petržlenovej vňate

Postup: Kuracie stehná umyjeme, osušíme a dôkladne potrieme marinádou, ktorú sme si pripravili zmiešaním horčice, papriky, rasce, oleja a pretlačeného cesnaku.

Stehná poukladáme do pekáča a dáme asi na 20 minút do vyhriatej rúry.

Ružičky karfiolu krátko povaríme v osolenej vode, vrieť by mali asi len 5 minút, potom ich vyberieme a prelejeme ľadovou vodou. Necháme ho odkvapkať, potom ho ochutíme tymianom, mletým čiernym korením a trochou soli. Karfiol pridáme do pekáča ku stehnám a spolu ich pečieme ešte asi 25 minút. Na záver všetko posypeme petržlenovou vňaťou.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Sedem najznámejších pyramíd v Mexiku
  2. SME.sk zaznamenalo rekordný nárast záujmu čitateľov
  3. Zima v koži atopika: aká je starostlivosť o pokožku s ekzémom?
  4. Zákazníkov čoraz častejšie zaujíma pôvod výrobkov, ktoré kupujú
  5. 10 vecí, pre ktoré sa oplatí navštíviť Dominikánsku republiku
  6. Už iba dnes si môžete predplatiť SME.sk na rok len za 28 eur
  7. Historická revue: Kam sa podeli Kumáni, Valasi a iné etniká?
  8. Wellness trendy, rozhovory a rady pre lepšie zdravie
  9. Oktagon 20: Pikantné súboje prinesú aj zápas o titul!
  10. Tipni si na Petru Vlhovú a získaj 10 eur
  1. MATADOR Group mení vizuálnu identitu značky
  2. Fokus očná optika sa stala exkluzívnym partnerom značky Nikon
  3. Turizmus za účelom estetickej chirurgie v čase pandémie
  4. Sedem najznámejších pyramíd v Mexiku
  5. SME.sk zaznamenalo rekordný nárast záujmu čitateľov
  6. Akčný výpredaj v PLANEO Elektro – to sú ceny nižšie až o 60 %!
  7. Zima v koži atopika: aká je starostlivosť o pokožku s ekzémom?
  8. Ohlúpli sme počas Covid roka?
  9. Zákazníkov čoraz častejšie zaujíma pôvod výrobkov, ktoré kupujú
  10. TOMRA víta kľúčový krok k spusteniu systému zálohovania
  1. Už iba dnes si môžete predplatiť SME.sk na rok len za 28 eur 20 755
  2. 10 vecí, pre ktoré sa oplatí navštíviť Dominikánsku republiku 14 857
  3. Historická revue: Kam sa podeli Kumáni, Valasi a iné etniká? 8 567
  4. Wellness trendy, rozhovory a rady pre lepšie zdravie 7 650
  5. Ekologická móda? Slovenská firma dokazuje, že to ide 7 488
  6. Kuba si turistov omotá okolo prsta. Miesta, ktoré musíte vidieť 6 508
  7. Produkujeme viac odpadu, kompostujeme len tretinu 6 352
  8. Kvalitnej hydiny je na pultoch stále menej. Čo vlastne kupujeme? 6 252
  9. Nakupujete online? Toto potrebujete vedieť 6 125
  10. Sedem najznámejších pyramíd v Mexiku 6 094
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Lipšic: Zatýkanie ľudí nie je divadlo, nemožno čakať, že polícia zasiahne každý týždeň

Spochybňovanie spolupracujúcich obvinených považuje za cielené.

Daniel Lipšic.
KOMENTÁR PETRA TKAČENKA

Koalícia nám povie, či chce spravodlivosť, alebo pomstu

Lipšic ako prokurátor stále nie je dobrý nápad.

Peter Tkačenko
Minister zdravotníctva Marek Krajčí.
Zasnežené východné Slovensko.

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Video Desktop