Korzár logo Korzár

Varíme s Korzárom ryby: Losos v bylinkovom cestíčku, pstruh so slaninou, zubáč na masle

Inšpirácie do vašej kuchyne.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Zubáč na masle

Potrebujeme: filety zubáča, maslo, olivový olej, strúčik cesnaku, mleté čierne korenie, soľ, citrón, pohár bieleho vína

Postup: Kusy ryby umyjeme, osušíme papierovou utierkou a potom ich osolíme a okoreníme.

Na panvici zohrejeme maslo s olivovým olejom a zubáča na ňom prudko orestujeme z oboch strán dozlatista. Rybu potom odložíme na teplé miesto a do výpeku pridáme maslo a na plátky nakrájaný cesnak. Podlejeme ho vínom, povaríme a rybu potom pred podávaním polejeme touto šťavou.

Losos v bylinkovom cestíčku

Potrebujeme: čerstvého lososa, soľ, mleté čierne korenie, 100 g hladkej múky, 2 vajíčka, 200 ml perlivej minerálky, rastlinný olej, petržlenovú vňať, pažítku, tymian

SkryťVypnúť reklamu

Postup: Lososa nakrájame na kúsky a stiahneme z nich kožu. Osolíme ich a posypeme mletým čiernym korením. V miske vymiešame z múky, vajec a perlivej vody hustejšie cestíčko. Vodu prilievame postupne, aby v ňom nevznikli hrudky. Osolíme ho, okoreníme a pridáme hrsť nasekaných byliniek. Ešte raz poriadne premiešame a postupne doň namáčame lososa, ktorého potom vypražíme v horúcom oleji dozlatista.

Pstruh plnený slaninou

Potrebujeme: celé pstruhy, soľ, maslo, anglickú slaninu, trochu klasickej údenej slaniny, 1 cibuľu, 2 strúčiky cesnaku, petržlenovú vňať, citrón, farebné papriky, olej

Postup: Ryby po umytí poriadne osušíme, pokvapkáme citrónovou šťavou a necháme odpočívať. Zatiaľ si v panvici začneme pražiť údenú slaninu, keď pustí masť, pridáme k nej na kocky nakrájanú cibuľu, na plátky nasekaný cesnak, kúsky anglickej slaniny a na maličké kocky nakrájanú červenú, žltú alebo aj zelenú papriku. Všetko spolu restujeme a zmesou naplníme pstruhy.

SkryťVypnúť reklamu

Poukladáme ich na plech potretý maslom, ktoré naukladáme aj na ryby a upečieme ich v rúre zohriatej na 180 stupňov asi 20 minút.

Recepty

Špargľová kúra aktivuje metabolizmus.


Eva Ivanišová a 1 ďalší

Kráľ krásnych kríkov má liečivú silu.


Eva Ivanišová a 1 ďalší

Nové číslo magazínu SME ženy je v predaji aj s kozmetickým darčekom.


redakcia SME ženy
Súvisiace témy: recepty, Recepty z Korzára

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  4. Kam smerujú peniaze bohatých?
  5. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  8. Vitamín Cg: Kľúč k žiarivejšej a zjednotenej pleti
  1. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  3. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  4. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  5. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  6. Kam smerujú peniaze bohatých?
  7. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 7 472
  2. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 7 082
  3. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 127
  4. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 4 508
  5. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 4 240
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 2 870
  7. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 2 645
  8. Čerstvé hlavičky sú v plnom prúde, komu dáte svoj hlas? 2 624
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu