Korzár logo Korzár
Piatok, 4. december, 2020 | Meniny má Barbora, BarbaraKrížovkyKrížovky

Varíme s Korzárom: Kuracie závitky s kyslou kapustou, bravčové zapekané s kapustou

Inšpirácie do vašej kuchyne.

Kuracie prsia plnené kapustou

Potrebujeme: kuracie prsia, 2 hrste kyslej kapusty, plátky sušenej šunky, 1 cibuľu, 2 PL bravčovej masti, soľ, mleté čierne korenie, bobkový list

Postup: V hrnci zohrejeme bravčovú masť a orestujeme na nej nadrobno nakrájanú cibuľu, ku ktorej pridáme vyžmýkanú a trochu pokrájanú kyslú kapustu. Osolíme ju, okoreníme, pridáme bobkový list a necháme chvíľu podusiť. Potom ju odstavíme a vychladíme.

Kuracie prsia prekrojíme tak, aby nám vznikli veľké pláty, ktoré cez fóliu naklepeme, potom aj osolíme a okoreníme. Poukladáme plátky sušenej šunky a na to naložíme kyslú kapustu. Zrolujeme a previažeme špagátom.

Skryť Vypnúť reklamu

Závitky opečieme zo všetkých strán na panvicu, poukladáme do zapekacej misy a dáme do rúry vyhriatej na 200 stupňov asi na 5 minút.

Zapečená kyslá kapusta s bravčovým mäsom

Potrebujeme: 1 kg bravčového pliecka, ½ kg kyslej kapusty, 2 PL paradajkového pretlaku, menšiu konzervu sterilizovaných paradajok, 2 cibule, oleja, soľ, mleté čierne korenie, sušené slivky

Postup: Cibuľu ošúpeme, nadrobno nakrájame a opražíme na troche oleja. Pridáme pokrájanú kapustu a podusíme ju domäkka.

Medzitým nakrájame bravčové mäso na menšie kocky, osolíme ich, okoreníme a osmažíme na horúcom oleji. Po chvíli k mäsu pridáme paradajkový pretlak aj konzervované paradajky a všetko spolu podusíme asi 10 minút.

Do vymastenej zapekacej misy dáme vrstvu dusenej kapusty, na to dáme mäso, slivky a všetko dáme do rúry zapiecť si na pol hodiny.

Skryť Vypnúť reklamu

Medový bôčik s kapustou

Potrebujeme: prerastaný bravčový bôčik vcelku, soľ, mleté čierne korenie, mletú rascu, cibuľu, 2 strúčiky cesnaku, olej, med, kyslú kapustu, 2 cibule, pivo, bravčovú masť, maslo, 2 jablká

Postup: Umytý a osušený bôčik poriadne zo všetkých strán osolíme, okoreníme, posypeme rascou a dáme do pekáča. Zmiešame trochu oleja s medom a pretlačeným cesnakom a poriadne bôčik ponatierame. Do pekáča dáme jednu, na mesiačiky nakrájanú, cibuľu, podlejeme pivom aj vodou a dáme piecť do rúry.

Počas pečenia bôčik prelievame výpekom a priebežne ho môžeme ešte potrieť medovou marinádou.

Zatiaľ si v hrnci na kúsku masti opečieme nakrájanú cibuľu, k nej dáme asi dve hrste kyslej kapusty, posypeme ju rascou a podusíme ju.

V panvici si na masle opečieme na osminky nakrájané jablká, ktoré trochu pokvapkáme medom a necháme skaramelizovať. Podávame ich k bôčiku a kapuste.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Nová škôlka 21. storočia na Kramároch
  2. Na výpadok elektriny vás môže upozorniť aj SMS
  3. Čo musíte vedieť, ak chcete prežiť Vianoce v zdraví a so svojimi
  4. Ako inovácie menia naše návyky? Čo už dnes môžete robiť inak
  5. Štedré dni s Niké: Vyhraj lyže s podpisom Petry Vlhovej!
  6. Do Turecka sa dostanete bezpečne z Bratislavy bez potreby testu
  7. Tip na vianočný darček? Kvalitný zrak so zľavou 1 000 €
  8. 8 inšpirácií, ako využiť zvyšky jedla a nič nevyhodiť
  9. Budeme môcť v budúcnosti pracovať len z domu?
  10. Slovenské „šampanské“, za ktorým sa skrýva príbeh lásky
  1. Čo musíte vedieť, ak chcete prežiť Vianoce v zdraví a so svojimi
  2. Nová škôlka 21. storočia na Kramároch
  3. Do Turecka sa dostanete bezpečne z Bratislavy bez potreby testu
  4. Štedré dni s Niké: Vyhraj lyže s podpisom Petry Vlhovej!
  5. Tento výťah si poradí aj s tým najužším schodiskom
  6. Prvá 2-stupňová akumulátorová snehová fréza na trhu
  7. COOP Jednota je najdôveryhodnejším slovenským predajcom potravín
  8. Tip na vianočný darček? Kvalitný zrak so zľavou 1 000 €
  9. Budeme môcť v budúcnosti pracovať len z domu?
  10. 8 inšpirácií, ako využiť zvyšky jedla a nič nevyhodiť
  1. Slnko a teplo aj cez sviatky: Do Egypta sa vracajú dovolenkári 15 906
  2. Budíte sa počas spánku? Toto sú hlavné príčiny 15 838
  3. Aká je chémia vôní 11 303
  4. Slovenská firma reformuje tradičné multimiliardové odvetvie 9 844
  5. Kaufland na Slovensku testoval novinku, ktorú zavádza v Európe 9 735
  6. Viete, aká je skutočná cena smartfónu? Číslo vás prekvapí 9 306
  7. Novodobý slovenský Baťa. Zamestnancom stavia domy 8 760
  8. ARÓNIA najsilnejšia prírodná prevencia proti respiračným vírusom 8 493
  9. Bezpečná dovolenka v exotike: Maldivy sú prešpikované zážitkami 8 071
  10. Bývanie v meste predlžuje život 7 259
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Téma: Potraviny

Prečítajte si aj ďalšie články k téme
Článok je zaradený aj do ďalších tém
Recepty z Korzára

Neprehliadnite tiež

V prešovskej väznici skončil po Zsuzsovej aj Gašpar

Súd reaguje, že on taký pokyn nevydal.

Tibor Gašpar.
Takto vyzeral Jakub po bitke na policajnej stanici.
Ingrid s piatačkou Izkou.

Dekádu skiareál Lysá chátral, precitnúť má v čase pandémie

Stredisko na Čergove sa vždy spoliehalo na sneženie, teraz mu pomôže technika.

Lyžiarsky areál na Lysej idú oživiť.
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Minister financií Eduard Heger (OĽaNO).
Minister dopravy Andrej Doležal.

Koronavírus na Slovensku: Vláda mimoriadne rokuje o otváraní škôl, PCR testy odhalili dvetisíc nakazených (minúta po minúte)

PCR testy na Slovensku odhalili už viac ako 111-tisíc nakazených. Pandémia Covid-19 si doteraz vyžiadala 957 obetí.

Ilustračné foto
Alena Zsuzsová.
Cynická obluda

Premenlivá hnusoba

Igor Matovič tvrdí, že do roztrhania tela bojuje s hnusobou a všetko podriaďuje snahe poraziť ju.

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Video Desktop