Korzár logo Korzár

Pečieme s Korzárom: Takto sa vám medovníky určite podaria. Urobte ich podľa nášho návodu

Žaba kŕka od chodníka, dajteže nám medovníka.

Dobrá konzistencia polevy je dôležitejšia ako zručnosť či predstavivosť.Dobrá konzistencia polevy je dôležitejšia ako zručnosť či predstavivosť. (Zdroj: Daniela Marcinová)

Rýchle medovníčky za jeden deň

Potrebujeme: 160 g medu, 160 g kryštálového cukru, 120 g Hery, 500 h hladkej múky, 1 ČL jedlej sódy, 1 ČL škorice, 2 vajíčka

Na polevu potrebujeme 1 bielok, aspoň 4 razy preosiaty práškový cukor, citrónovú šťavu

Postup:

Krok 1: Med, Heru a cukor roztopíme v hrnci a zmes necháme vychladnúť na vlažnú teplotu.

Krok 2: Do misky s múkou vmiešame jedlú sódu a škoricu.

Krok 3: Múčnu zmes vymiešame s tekutou. V procese pridáme vajíčka.

Krok 4: Vypracujeme hladké cesto, prikryjeme ho fóliou a dáme do chladničky aspoň na hodinu, ideálne na dve.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Krok 5: Vychladené cesto vyberieme na pomúčenú dosku a vyvaľkáme na hrúbku 4-5 milimetrov.

Krok 6: Vykrojené medovníky ukladáme na vymastený a vysypaný plech.

Krok 7: Pečieme v rúre na 170 - 180 stupňov 8 až 10 minút v závislosti od rúry.

Krok 8: Bielko s cukrom šľaháme ručne, podľa potreby a chuti pridáme citrónovú šťavu. Zdobíme cukrárenským vreckom s čo najmenšou dierkou.

Krok 9: Ak chceme mať medovníky poliate, ešte pred konečným šľahaním odoberieme z polevy do samostatného vrecka s väčšou dierkou.

Vianočné tipy a recepty:

Recepty

Špargľová kúra aktivuje metabolizmus.


Eva Ivanišová a 1 ďalší

Kráľ krásnych kríkov má liečivú silu.


Eva Ivanišová a 1 ďalší

Nové číslo magazínu SME ženy je v predaji aj s kozmetickým darčekom.


redakcia SME ženy

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  4. Kam smerujú peniaze bohatých?
  5. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  8. Vitamín Cg: Kľúč k žiarivejšej a zjednotenej pleti
  1. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  3. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  4. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  5. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  6. Kam smerujú peniaze bohatých?
  7. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 7 224
  2. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 6 891
  3. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 114
  4. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 5 887
  5. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 4 231
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 2 770
  7. Čerstvé hlavičky sú v plnom prúde, komu dáte svoj hlas? 2 619
  8. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 2 092
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu