Korzár logo Korzár
Štvrtok, 17. jún, 2021 | Meniny má AdolfKrížovkyKrížovky

Pečieme s Korzárom: Takto sa vám medovníky určite podaria. Urobte ich podľa nášho návodu

Žaba kŕka od chodníka, dajteže nám medovníka.

Dobrá konzistencia polevy je dôležitejšia ako zručnosť či predstavivosť.Dobrá konzistencia polevy je dôležitejšia ako zručnosť či predstavivosť. (Zdroj: Daniela Marcinová)

Rýchle medovníčky za jeden deň

Potrebujeme: 160 g medu, 160 g kryštálového cukru, 120 g Hery, 500 h hladkej múky, 1 ČL jedlej sódy, 1 ČL škorice, 2 vajíčka

Na polevu potrebujeme 1 bielok, aspoň 4 razy preosiaty práškový cukor, citrónovú šťavu

Postup:

Krok 1: Med, Heru a cukor roztopíme v hrnci a zmes necháme vychladnúť na vlažnú teplotu.

Krok 2: Do misky s múkou vmiešame jedlú sódu a škoricu.

Krok 3: Múčnu zmes vymiešame s tekutou. V procese pridáme vajíčka.

Krok 4: Vypracujeme hladké cesto, prikryjeme ho fóliou a dáme do chladničky aspoň na hodinu, ideálne na dve.

Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Skryť Vypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Krok 5: Vychladené cesto vyberieme na pomúčenú dosku a vyvaľkáme na hrúbku 4-5 milimetrov.

Krok 6: Vykrojené medovníky ukladáme na vymastený a vysypaný plech.

Krok 7: Pečieme v rúre na 170 - 180 stupňov 8 až 10 minút v závislosti od rúry.

Krok 8: Bielko s cukrom šľaháme ručne, podľa potreby a chuti pridáme citrónovú šťavu. Zdobíme cukrárenským vreckom s čo najmenšou dierkou.

Krok 9: Ak chceme mať medovníky poliate, ešte pred konečným šľahaním odoberieme z polevy do samostatného vrecka s väčšou dierkou.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Blíži sa leto a s ním aj zvýšené utrácanie peňazí našimi deťmi
  2. Rady nad zlato: Naučte sa pripraviť dezerty ako z cukrárne
  3. Crème de la crème po slovensky
  4. Je lepšie zobrať si rozkladateľný obal alebo vytriediť plastový?
  5. Dream job pre programátorov: Silicon Valley na Slovensku
  6. Po Slovensku na motorke
  7. Jablone prinesú ovocie v podobe komfortného bývania
  8. Stačí mi elektromobil? Pozreli sme sa, ako je to s dojazdom
  9. Viete, čo jete, keď si kupujete pečivo dopečené v predajni?
  10. Desať hotelov v destináciách, ktoré sú toto leto favoritmi
  1. Crème de la crème po slovensky
  2. Rady nad zlato: Naučte sa pripraviť dezerty ako z cukrárne
  3. Je lepšie zobrať si rozkladateľný obal alebo vytriediť plastový?
  4. Blíži sa leto a s ním aj zvýšené utrácanie peňazí našimi deťmi
  5. 100% ovocné šťavy pod lupou – Prečo sa ich oplatí konzumovať?
  6. Dream job pre programátorov: Silicon Valley na Slovensku
  7. Začíname prikrmovať: Ako vybrať detskú ovocnú výživu?
  8. Arónia: Spoznajte jej zázračné účinky na zdravie, chutné recepty
  9. Po Slovensku na motorke
  10. Brusnica – lahodná i účinná zároveň
  1. Viete, čo jete, keď si kupujete pečivo dopečené v predajni? 25 304
  2. Sme vodná veľmoc a napriek tomu vody dovážame 14 107
  3. Desať hotelov v destináciách, ktoré sú toto leto favoritmi 12 962
  4. Málokto im verí. Prekvapia Slováci na futbalovom EURO 2020? 11 148
  5. Stačí mi elektromobil? Pozreli sme sa, ako je to s dojazdom 10 920
  6. Ako sa z nenásytných Bödörovcov stal symbol oligarchie 7 678
  7. Čo robiť v Tatrách, keď počasie pokazí plány? 7 158
  8. P. Lednický: Koronavírus tu už zostane, musíme si na to zvyknúť 6 953
  9. Po Slovensku na motorke 5 444
  10. Obľubovali ste termínované vklady? Spoznajte alternatívy 4 864
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Marian Kočner na Najvyššom súde.

Otázku viny Kočnera a Zsuzsovej opäť posúdi pôvodný senát.


6 h
Logo podcastu Dobré ráno.

Maďari zakázali propagovanie homosexuality.


a 2 ďalší 5 h

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Video Desktop