Korzár logo Korzár
Štvrtok, 19. september, 2019 | Meniny má Konštantín
Nájdete nás na webe

Varíme s Korzárom sezónne polievky: Rukolová s bryndzou, z pečených červených paprík

Inšpirácie na dobroty do vašej kuchyne.

Článok pokračuje pod video reklamou

Rukolová polievka s bryndzou

Potrebujeme: balenie rukoly, 1 menšiu cibuľu, 2 zemiaky, cca 50 g slaniny bez kože, zeleninový vývar alebo vodu, bryndzu, soľ, mleté čierne korenie

Postup: Rukolu umyjeme, preberieme a necháme odkvapkať. Slaninu nakrájanú na malé kúsky dáme do hrnca roztopiť. Keď pustí tuk pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu. Orestujeme ju a potom k nej pridáme zemiaky nakrájané na celkom malé kúsky, alebo nastrúhané na hrubom strúhadle. Keď ich orestujeme, zalejeme ich vývarom, prípadne vodou, ak nemáme vývar. Varíme, kým zemiaky nebudú mäkké a potom do polievky dáme nakrájanú odkvapkanú rukolu a povaríme ju asi len 5 minút. Potom polievku osolíme, okoreníme a rozmixujeme.

Sevírujeme s nadrobenou bryndzou, kto má rád kozí syr, môže ním bryndzu nahradiť.

Zemiakovo-pórová polievka

Potrebujeme: 500 g zemiakov, 700 g póru, maslo, soľ, mleté čierne korenie, tymian, bobkový list, zeleninový vývar, 150 ml smotany na varenie

Postup: Zemiaky očistíme, pokrájame na kocky a orestujeme v hrnci na roztopenom masle.

Pór pokrájame na kolieska a bielu časť pridáme k opraženým zemiakom. Osolíme, okoreníme, pridáme tymian, bobkový list a všetko zalejeme vývarom.

Varíme kým zemiaky a pór nezmäknú.

Potom vyberieme z polievky bobkový list a ak používame čerstvý tymian tak aj ten vyberieme a polievku rozmixujeme. Prilejeme smotanu, ak je veľmi hustá, ešte ju môžeme rozriediť vývarom, necháme prevrieť a v prípade potreby ju dochutíme.

Zelené časti póru nakrájame na kolieska, orestujeme ich na masle a osolíme ich, budeme ich používať na zdobenie polievky.

Polievka z pečenej červenej papriky

Potrebujeme: 1 kg sladkej červenej papriky, olivový olej, 1 cibuľu, 2 strúčiky cesnaku, sušený majorán, čerstvý tymian, zeleninový vývar, smotanu na šľahanie, balsamicový ocot, soľ, mleté čierne korenie, čerstvý rozmarín

Postup: Papriky umyjeme, osušíme, poukladáme na plech a dáme ich piecť do rúry vyhriatej na 220 stupňov. Pečieme dovtedy, kým ich šupka celkom nesčernie. Potom ich ešte horúce dáme do misky, prikryjeme potravinovou fóliou a necháme asi 5 minút spariť.

Takto by nám šupka z paprík mala ľahko zísť dole a môžeme ich zbaviť jadierok a nakrájať na kúsky.

V hrnci zohrejeme trochu oleja, orestujeme na ňom nakrájanú cibuľu aj cesnak, pridáme nakrájané papriky, korenie a bylinky. Všetko premiešame a zalejeme vývarom.

Polievku varíme asi 20 minút a potom ju rozmixujeme a zalejeme smotanou. Necháme prevrieť, dochutíme balsamicom a v prípade potreby aj soľou a korením.

TIP: Z pečených paprík si môžeme kúsok odložiť bokom, nakrájať ho na maličké kúsky a potom nimi ozdobiť tanier.

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. SEAT vyriešil problém s bezpečnosťou bezkľúčového prístupu
  2. Známe i menej známe tváre nechcú inú zdravotnú poisťovňu
  3. Bývate často chorý? Odmerajte si vlhkosť vzduchu
  4. Revolučný Volkswagen ID.3 naživo z Frankfurtu!
  5. Nepremeškajte túto šancu. Jedinečná konferencia sa blíži
  6. Vyberte si dovolenku na Silvestra už teraz
  7. Afrika, Ázia a Karibik: Exotické plavby s letenkou a sprievodcom
  8. Kupujete si SUV do mesta? Oplatí sa benzín, diesel alebo hybrid?
  9. V prvom roku fixný výnos až 8,5 % ročne
  10. Predaj firmy jednoducho a bezpečne
  1. Špičkový slovenský pretekár Maťo Homola je ambasádorom OMV
  2. Špičkový slovenský pretekár Maťo Homola je ambasádorom OMV
  3. Známe i menej známe tváre nechcú inú zdravotnú poisťovňu
  4. Bývate často chorý? Odmerajte si vlhkosť vzduchu
  5. Ochrana klímy spojí slovenské mestá a obce
  6. Revolučný Volkswagen ID.3 naživo z Frankfurtu!
  7. Na hrúbke záleží. Aj dva centimetre rozhodujú
  8. Nepremeškajte túto šancu. Jedinečná konferencia sa blíži
  9. Atos sa stal členom IDSA
  10. Vyberte si dovolenku na Silvestra už teraz
  1. Kupujete si SUV do mesta? Oplatí sa benzín, diesel alebo hybrid? 13 340
  2. Afrika, Ázia a Karibik: Exotické plavby s letenkou a sprievodcom 7 753
  3. Známe i menej známe tváre nechcú inú zdravotnú poisťovňu 7 470
  4. Máte bolesti hlavy či depresie? Vinníkom môže byť intolerancia 7 224
  5. Bývate často chorý? Odmerajte si vlhkosť vzduchu 7 076
  6. Osem cestovateľských tipov, kam sa vybrať cez jesenné prázdniny 6 907
  7. Ako si správne sporiť v čase nízkych úrokov? 6 534
  8. Na hrúbke záleží. Aj dva centimetre rozhodujú 6 428
  9. SEAT vyriešil problém s bezpečnosťou bezkľúčového prístupu 6 224
  10. Vyhrajte cestu okolo sveta 5 812

Téma: Recepty z Korzára


Článok je zaradený aj do ďalších tém Jedlo

Neprehliadnite tiež

Pred obcou Šarišské Sokolovce autobus zachvátili plamene.

Mesto Košice chce stavebné povolenie k rozšíreniu Slaneckej do decembra

Samospráva tvrdí, že vie preukázať vzťah ku všetkým pozemkom pod budúcou stavbou.

Slanecká patrí medzi najproblematickejšie úseky v Košiciach.

Košice chcú zamestnať stovku ľudí z Lunika i osád, po roku im ponúknu byty

Budú mať na starosti zimnú údržbu i starostlivosť o zeleň.

Doteraz si muselo mesto časť kosby objednávať od súkromných firiem. To sa má zmeniť.
Od prvých protestov po vražde Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej uplynul rok a pol.

Už ste čítali?

Domov NajnovšieNajčítanejšieDesktop