Korzár logo Korzár
Streda, 16. jún, 2021 | Meniny má Blanka, BiankaKrížovkyKrížovky

Varíme s Korzárom: Svieža zelerová nátierka, reďkovková polievka, zapekaný pstruh

Inšpirácie na dobroty do vašej kuchyne.

Skryť Vypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Skryť Vypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Reďkovková polievka

Potrebujeme: 2 zväzky reďkoviek, trochu oleja, maslo, 2 šalotky, zeleninový vývar, 1 dl bieleho vína, 3 zemiaky, 1 strúčik cesnaku, 250 ml šľahačkovej smotany, soľ, mleté čierne korenie, kôpor

Postup: V hrnci roztopíme asi lyžicu masla s trochou oleja a speníme na ňom nakrájané šalotky. Potom pridáme na kocky nakrájané zemiaky, podlejeme ich vínom a chvíľku dusíme, kým sa alkohol neodparí. Potom do hrnca vlejeme vývar a zemiaky uvaríme. Keď budú mäkké, rozmixujeme ich tyčovým mixérom.

Skryť Vypnúť reklamu

Redkvičky nastrúhame na hrubšom strúhadle, zmiešame ich so smotanou, pretlačeným cesnakom a vlejeme do polievky. Tú už necháme len prevrieť, dochutíme ju a pred podávaním môžeme posypať kôprom.

Zapekaný pstruh lososovitý podľa Kamily Magálovej

Potrebujeme: 2 pstruhy lososovité, soľ, zmes korenia na ryby, 150 g čerstvého kôpru, 2-3 šalotky, čerstvé bylinky ako šalvia, pažítka, tymian, levanduľa, mäta, majorán ( príp. aj iné). Na majonézu: 2 celé vajcia, 2 PL octu, 1 PL horčice, soľ, olej

Postup: Na majonézu zmiešame vajcia, ocot, soľ, horčicu. Mixujeme ručným mixérom a pomaly pridávame olej, kým majonéza nemá požadovanú hustotu.
Pstruhy očistíme, orežeme okraje a vyberieme chrbticu. Dobre ich osolíme, posypeme zmesou korenia na ryby, pokvapkáme citrónovou šťavou, posypeme kôprom. Potom ich po povrchu posypeme pokrájanou šalotkou a na vrch dáme vrstvu domácej majonézy.
Na plechu rozložíme celé čerstvé bylinky, na ne položíme potreté ryby a na záver majonézu poriadne rozotrieme po celej rybe, podlejeme olejom a dáme piecť do rúry pre teplote 180 stupňov Celzia asi na 15-20 minút.

Skryť Vypnúť reklamu

Svieža zelerová nátierka

Potrebujeme: 50 g majonézy, 50 g smotanovej nátierky, 120 g zeleru, 100 g kuracej šunky, 80 g tvrdého syra, 1 kyslú uhorku, 1 menšie jablko, mleté čierne korenie, soľ

Postup: Zmiešame majonézu a smotanovú nátierku a potom k nej pridáme očistený a najemno nastrúhaný zeler a šunku pokrájanú na malé kúsky. Jablko ošúpeme a nastrúhame nahrubo, syr zase na jemnom strúhadle. Uhorku pokrájame na malé kocky a všetko zmiešame dohromady, podľa potreby ešte osolíme a okoreníme.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Zázračná hranica kilometrov, po ktorej sa vám elektromobil neoplatí
  2. Sme vodná veľmoc a napriek tomu vody dovážame
  3. Ako sa mení dynamika firiem?
  4. Blíži sa leto a s ním aj zvýšené utrácanie peňazí našimi deťmi
  5. Developer Slnečníc postaví bývanie pri lese. S bazénom aj fitkom
  6. Dream job pre programátorov: Silicon Valley na Slovensku
  7. Po Slovensku na motorke
  8. Jablone prinesú ovocie v podobe komfortného bývania
  9. Viete, čo jete, keď si kupujete pečivo dopečené v predajni?
  10. Málokto im verí. Prekvapia Slováci na futbalovom EURO 2020?
  1. Blíži sa leto a s ním aj zvýšené utrácanie peňazí našimi deťmi
  2. 100% ovocné šťavy pod lupou – Prečo sa ich oplatí konzumovať?
  3. Dream job pre programátorov: Silicon Valley na Slovensku
  4. Začíname prikrmovať: Ako vybrať detskú ovocnú výživu?
  5. Arónia: Spoznajte jej zázračné účinky na zdravie, chutné recepty
  6. Po Slovensku na motorke
  7. Brusnica – lahodná i účinná zároveň
  8. Jablone prinesú ovocie v podobe komfortného bývania
  9. Stačí mi elektromobil? Pozreli sme sa, ako je to s dojazdom
  10. Developer Slnečníc postaví bývanie pri lese. S bazénom aj fitkom
  1. Viete, čo jete, keď si kupujete pečivo dopečené v predajni? 24 131
  2. Sme vodná veľmoc a napriek tomu vody dovážame 13 870
  3. Desať hotelov v destináciách, ktoré sú toto leto favoritmi 12 796
  4. Málokto im verí. Prekvapia Slováci na futbalovom EURO 2020? 10 895
  5. Stačí mi elektromobil? Pozreli sme sa, ako je to s dojazdom 9 825
  6. Ako sa z nenásytných Bödörovcov stal symbol oligarchie 8 519
  7. Čo robiť v Tatrách, keď počasie pokazí plány? 7 329
  8. P. Lednický: Koronavírus tu už zostane, musíme si na to zvyknúť 7 015
  9. Po Slovensku na motorke 5 245
  10. Obľubovali ste termínované vklady? Spoznajte alternatívy 5 227
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Neprehliadnite tiež

Jakabov palác je roky zatvorený. Plán je, aby slúžil na reprezentatívne účely.

Sídlil tam Beneš, plánujú sieň slávy.


a 1 ďalší 16 h
Blokáda cesty v Prešove na Levočskej ulici v marci 2017.

Prvá barikáda má byť v najväčšej špičke.


16 h

Dnu sa dostal cez dvere na fotobunku, vyskočil na sporák a potom utiekol.


SITA 2 h
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Demografický problém nikto nerieši.


9. jún
Ilustračné foto

Štát pridal nové možnosti do očkovacieho formulára na webe.


2 h
Zuzana Kepplová.

Nie je jedno, ako sa k výsledku dostaneme, tvrdí Kolíková.


15. jún

Toto by sa za vlády Smeru naozaj nemohlo stať!


Cynická obluda 58m

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Video Desktop