Korzár logo Korzár
Štvrtok, 22. august, 2019 | Meniny má Tichomír
Nájdete nás na webe

Varíme s Korzárom: Svieža zelerová nátierka, reďkovková polievka, zapekaný pstruh

Inšpirácie na dobroty do vašej kuchyne.

Článok pokračuje pod video reklamou

Reďkovková polievka

Potrebujeme: 2 zväzky reďkoviek, trochu oleja, maslo, 2 šalotky, zeleninový vývar, 1 dl bieleho vína, 3 zemiaky, 1 strúčik cesnaku, 250 ml šľahačkovej smotany, soľ, mleté čierne korenie, kôpor

Postup: V hrnci roztopíme asi lyžicu masla s trochou oleja a speníme na ňom nakrájané šalotky. Potom pridáme na kocky nakrájané zemiaky, podlejeme ich vínom a chvíľku dusíme, kým sa alkohol neodparí. Potom do hrnca vlejeme vývar a zemiaky uvaríme. Keď budú mäkké, rozmixujeme ich tyčovým mixérom.

Redkvičky nastrúhame na hrubšom strúhadle, zmiešame ich so smotanou, pretlačeným cesnakom a vlejeme do polievky. Tú už necháme len prevrieť, dochutíme ju a pred podávaním môžeme posypať kôprom.

Zapekaný pstruh lososovitý podľa Kamily Magálovej

Potrebujeme: 2 pstruhy lososovité, soľ, zmes korenia na ryby, 150 g čerstvého kôpru, 2-3 šalotky, čerstvé bylinky ako šalvia, pažítka, tymian, levanduľa, mäta, majorán ( príp. aj iné). Na majonézu: 2 celé vajcia, 2 PL octu, 1 PL horčice, soľ, olej

Postup: Na majonézu zmiešame vajcia, ocot, soľ, horčicu. Mixujeme ručným mixérom a pomaly pridávame olej, kým majonéza nemá požadovanú hustotu.
Pstruhy očistíme, orežeme okraje a vyberieme chrbticu. Dobre ich osolíme, posypeme zmesou korenia na ryby, pokvapkáme citrónovou šťavou, posypeme kôprom. Potom ich po povrchu posypeme pokrájanou šalotkou a na vrch dáme vrstvu domácej majonézy.
Na plechu rozložíme celé čerstvé bylinky, na ne položíme potreté ryby a na záver majonézu poriadne rozotrieme po celej rybe, podlejeme olejom a dáme piecť do rúry pre teplote 180 stupňov Celzia asi na 15-20 minút.

Svieža zelerová nátierka

Potrebujeme: 50 g majonézy, 50 g smotanovej nátierky, 120 g zeleru, 100 g kuracej šunky, 80 g tvrdého syra, 1 kyslú uhorku, 1 menšie jablko, mleté čierne korenie, soľ

Postup: Zmiešame majonézu a smotanovú nátierku a potom k nej pridáme očistený a najemno nastrúhaný zeler a šunku pokrájanú na malé kúsky. Jablko ošúpeme a nastrúhame nahrubo, syr zase na jemnom strúhadle. Uhorku pokrájame na malé kocky a všetko zmiešame dohromady, podľa potreby ešte osolíme a okoreníme.

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Oslava prvého miliónu dopadla šokujúco
  2. Zaspomínajte si na detstvo s tradičnými pochúťkami
  3. Najväčšia konferencia o doprave v SR sa už blíži
  4. Tajné funkcie áut: vedeli ste o nich?
  5. Barbados, Portoriko: Plavte sa Južným Karibikom (letenka v cene)
  6. Posezónna špeciálna ponuka na špičkové japonské klimatizácie
  7. Do čoho obliekate svoje deti? Nekvalitnými materiálmi im škodíte
  8. Horúčavy na Slovensku budú častejšie. Koľko stupňov dosiahnu?
  9. Mesto Košice hľadá riaditeľov mestských podnikov
  10. Hodnotenie profesionála: Aká je dovolenka v Mexiku?
  1. Mimoriadny úspech na medzinárodnej súťaži v Číne
  2. Zaspomínajte si na detstvo s tradičnými pochúťkami
  3. Filmári objavili skryté krásy Novej Bane – tu je video
  4. IT je dokonalá ukážka slovenskej kreativity
  5. Tajné funkcie áut: vedeli ste o nich?
  6. Najväčšia konferencia o doprave v SR sa už blíži
  7. Opätovne ožíva bratislavská Koliba Expo
  8. Prvý dojem urobíte len raz. Prečo to platí práve pri predaji?
  9. Otvoria prvú časť zrekonštruovaného Polusu
  10. Dobrá správa z Domaše: Hotel Zátoka na Eve opäť funguje
  1. Barbados, Portoriko: Plavte sa Južným Karibikom (letenka v cene) 12 678
  2. Horúčavy na Slovensku budú častejšie. Koľko stupňov dosiahnu? 10 078
  3. Tajné funkcie áut: vedeli ste o nich? 9 961
  4. Do čoho obliekate svoje deti? Nekvalitnými materiálmi im škodíte 9 528
  5. Oslava prvého miliónu dopadla šokujúco 7 512
  6. Hodnotenie profesionála: Aká je dovolenka v Mexiku? 6 627
  7. Najväčšia konferencia o doprave v SR sa už blíži 5 536
  8. Malebné severné Taliansko: Hory, jazerá, krásne mestá aj móda 4 700
  9. Farma v Krtíši je stredoeurópskym unikátom. Majiteľ neberie plat 4 448
  10. Na horúčavy myslite už pri stavbe domu 4 439

Téma: Recepty z Korzára


Článok je zaradený aj do ďalších tém Jedlo

Neprehliadnite tiež

Prešovská župa podporí 27 projektov za takmer dva milióny eur

Najviac žiadostí sa týkalo športu a kultúry.

Zmluvy sa podpisovali v Inovačnom partnerskom centre v Prešove.
Likvidácia ošípaných v obci Zemplín.

Poprad dostane na stavbu hokejovej haly dva milióny eur

Dotáciu odsúhlasila vláda na stredajšom zasadnutí.

Vizualizácia novej tréningovej hokejovej haly pre mládež v Poprade.

Mimoriadna situácia pre zosuvy pôdy trvá v Košiciach už päť mesiacov

Podľa obyvateľov sa nič nerobí. Mesto čaká na projektovú dokumentáciu.

Cesta v Košickej Novej Vsi je od marca uzavretá.

Hlavné správy zo Sme.sk

Tesco ustupuje. Na Kamennom námestí zostane už iba v suteréne

Koncom roka ho v bývalom Priore nahradia nové prevádzky.

Priestory bývalého My Bratislava na Kamennom námestí
Píše Marek Maďarič

Nadávať na Fica nie je výučný list (píše Marek Maďarič)

Výmena vlády je zrelá, ale nie istá.

Zľava: Líder strany Za ľudí a exprezident Andrej Kiska, predseda hnutia Progresívne Slovensko Michal Truban, predseda strany SPOLU – občianska demokracia Miroslav Beblavý a predseda KDH Alojz Hlina počas tlačovej besedy.
Dnes píše Matúš Ritomský

Opatrne s Kočnerovou Threemou

Kočnerove slová do okamihu, kým sa ich nepodarí overiť, treba brať s rezervou.

Publicista Matúš Ritomský.

Už ste čítali?

Domov NajnovšieNajčítanejšieDesktop