Korzár logo Korzár
Streda, 26. február, 2020 | Meniny má Viktor

Varíme s Korzárom: Svieža zelerová nátierka, reďkovková polievka, zapekaný pstruh

Inšpirácie na dobroty do vašej kuchyne.

Článok pokračuje pod video reklamou

Reďkovková polievka

Potrebujeme: 2 zväzky reďkoviek, trochu oleja, maslo, 2 šalotky, zeleninový vývar, 1 dl bieleho vína, 3 zemiaky, 1 strúčik cesnaku, 250 ml šľahačkovej smotany, soľ, mleté čierne korenie, kôpor

Postup: V hrnci roztopíme asi lyžicu masla s trochou oleja a speníme na ňom nakrájané šalotky. Potom pridáme na kocky nakrájané zemiaky, podlejeme ich vínom a chvíľku dusíme, kým sa alkohol neodparí. Potom do hrnca vlejeme vývar a zemiaky uvaríme. Keď budú mäkké, rozmixujeme ich tyčovým mixérom.

Redkvičky nastrúhame na hrubšom strúhadle, zmiešame ich so smotanou, pretlačeným cesnakom a vlejeme do polievky. Tú už necháme len prevrieť, dochutíme ju a pred podávaním môžeme posypať kôprom.

Zapekaný pstruh lososovitý podľa Kamily Magálovej

Potrebujeme: 2 pstruhy lososovité, soľ, zmes korenia na ryby, 150 g čerstvého kôpru, 2-3 šalotky, čerstvé bylinky ako šalvia, pažítka, tymian, levanduľa, mäta, majorán ( príp. aj iné). Na majonézu: 2 celé vajcia, 2 PL octu, 1 PL horčice, soľ, olej

Postup: Na majonézu zmiešame vajcia, ocot, soľ, horčicu. Mixujeme ručným mixérom a pomaly pridávame olej, kým majonéza nemá požadovanú hustotu.
Pstruhy očistíme, orežeme okraje a vyberieme chrbticu. Dobre ich osolíme, posypeme zmesou korenia na ryby, pokvapkáme citrónovou šťavou, posypeme kôprom. Potom ich po povrchu posypeme pokrájanou šalotkou a na vrch dáme vrstvu domácej majonézy.
Na plechu rozložíme celé čerstvé bylinky, na ne položíme potreté ryby a na záver majonézu poriadne rozotrieme po celej rybe, podlejeme olejom a dáme piecť do rúry pre teplote 180 stupňov Celzia asi na 15-20 minút.

Svieža zelerová nátierka

Potrebujeme: 50 g majonézy, 50 g smotanovej nátierky, 120 g zeleru, 100 g kuracej šunky, 80 g tvrdého syra, 1 kyslú uhorku, 1 menšie jablko, mleté čierne korenie, soľ

Postup: Zmiešame majonézu a smotanovú nátierku a potom k nej pridáme očistený a najemno nastrúhaný zeler a šunku pokrájanú na malé kúsky. Jablko ošúpeme a nastrúhame nahrubo, syr zase na jemnom strúhadle. Uhorku pokrájame na malé kocky a všetko zmiešame dohromady, podľa potreby ešte osolíme a okoreníme.

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na Korzár

Téma: Recepty z Korzára

Prečítajte si aj ďalšie články k téme
Článok je zaradený aj do ďalších tém:
Jedlo

Neprehliadnite tiež

Rozhovor

Poslanec Košíc odstúpil a už otvorene hovorí: Primátor sa bojí dvoch ľudí

Burdigu šokovalo, čo Polaček povedal vo volebnú noc.

Rezali spolu volebnú tortu. Primátor Polaček (vľavo) vidí podľa exposlanca Burdigu (v strede) v ňom a poslancovi Lörincovi (vpravo) nepochopiteľne už teraz rivalov v ďalších voľbách.

Viceprimátorka Košíc spojila pracovné cesty s vlastnou kampaňou

Transparency odporúča dary zo straníckej centrály, nie z mesta.

Viceprimátorka má v kompetencii školstvo a sociálne témy, pred voľbami sa venuje aj cestám. Na snímke so starostom Košickej Belej Jozefom Petkačom.
Starosta Lörinc nevylučuje, že spor medzi sídliskom a stavebníkom skončí na súde.
Obecný úrad vo Veľkej Ide.

Hlavné správy zo Sme.sk

Kočnerovo sledovacie komando kontra sledoval niekto ďalší

Ľudia od Petra Tótha mali tajné tiene.

Miroslav Kriak na súde.
Podcast Dobré Ráno.
Stĺpček Jakuba Fila

Kto sledoval Kočnerovo komando? Bola to SIS?

Chýbajúce odpovede budú naznačovať, že nezlyhala len polícia.

Jakub Filo.

Už ste čítali?

Voľby 2020