Korzár logo Korzár

Varíme s Korzárom: Svieža zelerová nátierka, reďkovková polievka, zapekaný pstruh

Inšpirácie na dobroty do vašej kuchyne.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Reďkovková polievka

Potrebujeme: 2 zväzky reďkoviek, trochu oleja, maslo, 2 šalotky, zeleninový vývar, 1 dl bieleho vína, 3 zemiaky, 1 strúčik cesnaku, 250 ml šľahačkovej smotany, soľ, mleté čierne korenie, kôpor

Postup: V hrnci roztopíme asi lyžicu masla s trochou oleja a speníme na ňom nakrájané šalotky. Potom pridáme na kocky nakrájané zemiaky, podlejeme ich vínom a chvíľku dusíme, kým sa alkohol neodparí. Potom do hrnca vlejeme vývar a zemiaky uvaríme. Keď budú mäkké, rozmixujeme ich tyčovým mixérom.

SkryťVypnúť reklamu

Redkvičky nastrúhame na hrubšom strúhadle, zmiešame ich so smotanou, pretlačeným cesnakom a vlejeme do polievky. Tú už necháme len prevrieť, dochutíme ju a pred podávaním môžeme posypať kôprom.

Zapekaný pstruh lososovitý podľa Kamily Magálovej

Potrebujeme: 2 pstruhy lososovité, soľ, zmes korenia na ryby, 150 g čerstvého kôpru, 2-3 šalotky, čerstvé bylinky ako šalvia, pažítka, tymian, levanduľa, mäta, majorán ( príp. aj iné). Na majonézu: 2 celé vajcia, 2 PL octu, 1 PL horčice, soľ, olej

Postup: Na majonézu zmiešame vajcia, ocot, soľ, horčicu. Mixujeme ručným mixérom a pomaly pridávame olej, kým majonéza nemá požadovanú hustotu.
Pstruhy očistíme, orežeme okraje a vyberieme chrbticu. Dobre ich osolíme, posypeme zmesou korenia na ryby, pokvapkáme citrónovou šťavou, posypeme kôprom. Potom ich po povrchu posypeme pokrájanou šalotkou a na vrch dáme vrstvu domácej majonézy.
Na plechu rozložíme celé čerstvé bylinky, na ne položíme potreté ryby a na záver majonézu poriadne rozotrieme po celej rybe, podlejeme olejom a dáme piecť do rúry pre teplote 180 stupňov Celzia asi na 15-20 minút.

SkryťVypnúť reklamu

Svieža zelerová nátierka

Potrebujeme: 50 g majonézy, 50 g smotanovej nátierky, 120 g zeleru, 100 g kuracej šunky, 80 g tvrdého syra, 1 kyslú uhorku, 1 menšie jablko, mleté čierne korenie, soľ

Postup: Zmiešame majonézu a smotanovú nátierku a potom k nej pridáme očistený a najemno nastrúhaný zeler a šunku pokrájanú na malé kúsky. Jablko ošúpeme a nastrúhame nahrubo, syr zase na jemnom strúhadle. Uhorku pokrájame na malé kocky a všetko zmiešame dohromady, podľa potreby ešte osolíme a okoreníme.

Recepty

Špargľová kúra aktivuje metabolizmus.


Eva Ivanišová a 1 ďalší

Kráľ krásnych kríkov má liečivú silu.


Eva Ivanišová a 1 ďalší

Nové číslo magazínu SME ženy je v predaji aj s kozmetickým darčekom.


redakcia SME ženy
Súvisiace témy: recepty, Recepty z Korzára

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  4. Kam smerujú peniaze bohatých?
  5. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  8. Vitamín Cg: Kľúč k žiarivejšej a zjednotenej pleti
  1. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  3. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  4. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  5. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  6. Kam smerujú peniaze bohatých?
  7. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 7 096
  2. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 6 900
  3. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 114
  4. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 5 955
  5. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 4 231
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 2 777
  7. Čerstvé hlavičky sú v plnom prúde, komu dáte svoj hlas? 2 619
  8. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 2 137
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu