Korzár logo Korzár

Varíme s Korzárom: Taliansko chutí ako limoncello, studené rizoto či jahodový koláč

Inšpirácie na dobroty do vašej kuchyne.

Horúčavy, ktoré nastali, v nás už vyvolávajú túžbu po letnej dovolenke. No ak je váš oddych pri mori ešte v nedohľadne, tak si môžete aspoň pripraviť dobroty, ktoré prímorskou krajinou a letom priam voňajú. Napríklad talianske špeciality podľa známeho kuchára Emanuela Ridiho http://www.sitalemvkuchyni.cz .

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Jahodový koláč - Crostata alle fragole

Potrebujeme: 210 g hladkej múky, 100 g masla, 3 žĺtky, 100 g práškového cukru, štipku soli, citrónovú kôru, 1/3 prášku do pečiva, hrsť pomletých mandlí. Na náplň: 3,5 dcl mlieka, 2 žĺtky, vanilku, 50 g práškového cukru, 50 g maizeny, jahody, jahodový džem, maslo na vymazanie formy

SkryťVypnúť reklamu

Postup: Z múky, masla, žĺtkov, cukru a soli vypracujeme cesto, rozvaľkáme ho a dáme do vymazanej a múkou vysypanej formy. Jemne ho popicháme vidličkou a dáme na desať minút do rúry vyhriatej na 180 stupňov.

Zatiaľ si dáme do mlieka vanilku a zohrejeme ho. V miske vyšľaháme žĺtky s práškovým cukrom a maizenou, prilejeme mlieko a zmes budeme miešať vo vodnom kúpeli kým nezhustne.

Na upečený vychladnutý korpus nalejeme krém a na to poukladáme jahody. Marmeládu zohrejeme, aby sa lepšie roztierala a natrieme ňou špičky jahôd.

Domáce limoncello

Potrebujeme: 500 g bio citrónov, 3 dl alkoholu – mal by mať 80%, 400 g cukru, 4 dl vody

Postup: Na domáce limoncello potrebujeme kôru z citrónov, z ktorej ale odstránime horkú bielu šupku. Kôru dáme do sklenenej nádoby, pridáme cukor aj alkohol a zalejeme 4 dl vody. Dobre premiešame, nádobu zakryjeme alobalom a necháme 15 dní odležať v chlade a tme, len to občas premiešame. Potom tekutinu precedíme do inej nádoby alebo fľaše a necháme ešte týždeň odpočinúť.

SkryťVypnúť reklamu

Studené rizoto - Insalata di riso freddo

Potrebujeme: 320 g ryže, 3 varené vajíčka, 200 g pražskej šunky, plechovku tuniaka, hrsť čiernych olív, naložené artičoky, lístky bazalky, citrónovú šťavu, olivový olej, soľ

Postup: Ryžu uvaríme vo vode a necháme ju vychladnúť. Do misky dáme nakrájanú šunku, olivy, artičoky, tuniaka a nakrájané vajíčka. Pridáme ryžu, premiešame, pokvapkáme olivovým olejom a šalát ochutíme soľou aj citrónovou šťavou. Na záver ozdobíme bazalkou.

Recepty

Špargľová kúra aktivuje metabolizmus.


Eva Ivanišová a 1 ďalší

Kráľ krásnych kríkov má liečivú silu.


Eva Ivanišová a 1 ďalší

Nové číslo magazínu SME ženy je v predaji aj s kozmetickým darčekom.


redakcia SME ženy

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  4. Kam smerujú peniaze bohatých?
  5. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  8. Vitamín Cg: Kľúč k žiarivejšej a zjednotenej pleti
  1. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  3. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  4. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  5. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  6. Kam smerujú peniaze bohatých?
  7. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 6 953
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 6 494
  3. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 6 257
  4. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 117
  5. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 4 233
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 2 807
  7. Čerstvé hlavičky sú v plnom prúde, komu dáte svoj hlas? 2 621
  8. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 2 327
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu