Korzár logo Korzár

Pečieme s Korzárom domácu pizzu: Tradičnú s paradajkovou omáčkou, syrovú, kuraciu

Inšpirácie na dobroty do vašej kuchyne.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Klasické cesto na pizzu

Potrebujeme: 400 g hladká múka, 2 PL olivový olej, 1/2 ČL soľ, 1/2 ČL cukor, vlažná voda, 30g čerstvé droždie

Postup: Vo veľkej mise zmiešajte najskôr suché suroviny - múku, soľ, cukor, droždie. Pridajte olivový olej a vodu po troške, nie všetko naraz. Po tom, čo cesto najskôr vymiešate varechou prejdite na ručné miesenie. Asi po 10 minútach miesenia vyformujte do tvaru bochníka, zakryte čistou utierkou a nechajte kysnúť asi 2 hodiny.

Potom cesto vyberieme na pomúčenú dosku, rozdelíme na 2 časti, ktoré najskôr trochu rozvaľkáme a potom pomúčenými rukami ho ponaťahujeme do želanej hrúbky a veľkosti.

SkryťVypnúť reklamu

Takéto cesto je pripravené na ďalšie spracovanie – potieranie omáčkou a pridávanie obľúbených ingrediencií.

Pizzu pečieme pri teplote 200 stupňov.

Paradajková omáčka

Pol litra paradajkového pyré zmiešame s 1PL olivového oleja, 1 ČL soli, 1 ČL bazalky, 1 ČL sušeného cesnaku a potierame základné pizzové cesto.

Syrová pizza

Potrebujeme: 4 lyžice sladkej smotany, 1 hrsť nastrúhanej mozzarelly, 1 hrsť nastrúhaného eidamu, 1 lyžica zeleného hrášku (sterilizovaný, mrazený)

Postup: Rozvaľkané cesto potrieme smotanou, posypeme nastrúhanou mozzarellou a eidamom. Na syr nasypeme hrášok a upečieme.

Kuracia pizza

Potrebujeme: paradajkovú omáčku, 1 hrsť nastrúhanej mozzarelly, 100 g kuracích rezňov, 1 lyžica kukurice, 1 lyžica masla, 1 malý pór, soľ

Postup: Mäso jemne naklepeme, osolíme a ugrilujeme na grilovacej panvici. Ak použijeme obyčajnú panvicu, opečieme mäso na oleji. Potom ho nakrájame na malé kúsky. Pór nakrájame na kolieska a orestujeme asi minútu na masle. Rozvaľkané cesto potrieme pripravenou omáčkou na pizzu alebo drvenými paradajkami. Posypeme nastrúhanou mozzarellou, kúskami kuraťa, kukuricou a pórom. Poradie surovín zachováme. Pečieme 10 minút pri teplote 225 stupňov Celzia.

Recepty

Špargľová kúra aktivuje metabolizmus.


Eva Ivanišová a 1 ďalší

Kráľ krásnych kríkov má liečivú silu.


Eva Ivanišová a 1 ďalší

Nové číslo magazínu SME ženy je v predaji aj s kozmetickým darčekom.


redakcia SME ženy
Súvisiace témy: recepty, Recepty z Korzára

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  4. Kam smerujú peniaze bohatých?
  5. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  8. Vitamín Cg: Kľúč k žiarivejšej a zjednotenej pleti
  1. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  3. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  4. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  5. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  6. Kam smerujú peniaze bohatých?
  7. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 6 943
  2. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 6 414
  3. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 6 396
  4. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 117
  5. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 4 233
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 2 799
  7. Čerstvé hlavičky sú v plnom prúde, komu dáte svoj hlas? 2 621
  8. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 2 291
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu