Korzár logo Korzár
Sobota, 28. november, 2020 | Meniny má HenrietaKrížovkyKrížovky

Varíme s Korzárom: Pstruhová sezóna je v plnom prúde, skúste štyri chutné recepty

Inšpirácie na dobroty do vašej kuchyne.

(Zdroj: fotolia)

Pikantný pstruh s karí a zázvorom

Potrebujeme: celé pstruhy, olej, čerstvý zázvor, mätu, kajenské korenie, karí korenie, soľ

Postup: Ryby umyjeme, osušíme, osolíme ich zvonku aj zvnútra. Do každého pstruha vložíme vetvičky mäty, očistený a na kolieska nakrájaný zázvor.

Ryba dáme do pekáča a hornú stranu posypeme kajenským aj karí korením. Prikryjeme a pečieme na miernom ohni asi 15 minút. Potom ich otočíme, posypeme túto stranu korením a dopečieme odokryté ešte asi päť minút.

Pstruh s kuskusovo-špenátovou plnkou

Potrebujeme: pstruhy – počet podľa toho, koľko ľudí chceme nakŕmiť, cca 100 g kuskusu, 3 hrste špenátových lístkov, citrón, soľ, biele korenie a toľko vetvičiek tymianu a toľko lyžíc masla, koľko máme pstruhov

Skryť Vypnúť reklamu

Postup: Umyté a očistené ryby osolíme a okoreníme bielym korením. Kuskus dáme do misky a nalejeme k nemu asi pol hrnčeka vriacej vody. Zakryjeme a necháme ho napučať. Keď vsiakne voda, pridáme nasekané lístky špenátu, citrónovú šťavu a nasekaný tymian. Zmesou naplníme pstruhy, poukladáme ich do pekáča a ku každému pridáme lyžicu masla. Necháme ich piecť asi 20 minút.

Pstruh na francúzsky spôsob

Potrebujeme: čerstvé pstruhy, 6 dl vody, 1,5 dl bieleho vína, 1 mrkvu, 1 menšiu cibuľu, 2 PL octu, 2 bobkové listy, 5 guľôčok celého čierneho korenia, štipku tymianu, soľ, petržlenovú vňať

Postup: Mrkvu a cibuľu nakrájame na plátky, zalejeme ich vodou, doplníme octom, dodáme soľ, korenie, petržlenovú vňať a varíme na miernom ohni asi 15 minút. Potom vývar precedíme, pridáme víno a vložíme doň pstruhy. Bez pokrievky varíme, kým ryby nezmäknú. Ryby musia byť stále ponorené, preto podľa potreby prilievame vodu. Keď sú pstruhy mäkké, necháme ich trochu ochladiť, potom ich vykostíme a vložíme späť do vývaru, ale už nevaríme. Pstruhy podávame studené pokvapkané trochou vývaru.

Skryť Vypnúť reklamu

Pstruhy s hubami

Potrebujeme: pstruhy, slaninu, cibuľu, sladkú mletú papriku, hladkú múku, šampiňóny, paradajky, petržlenovú vňať, zemiaky, soľ, rascu

Postup: Slaninu nakrájame na kocky a osmažíme ju. Keď pustí tuk, pridáme nakrájanú cibuľu a šampiňóny. Pstruhy osolíme a obalíme v hladkej múke zmiešanej s červenou paprikou. Pečieme ich na panvici so slaninou a hubami, priebežne ich prelievame výpekom. Na konci pridáme pokrájanú paradajku, ktorú predtým sparíme a olúpeme. Na záver ich posypeme petržlenovou vňaťou.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Bývanie v meste predlžuje život
  2. Zodpovedné podnikanie je témou aj pre slovenské spoločnosti
  3. Pomôžte ľuďom v núdzi v najväčšej potravinovej zbierke v Tescu
  4. Porsche Unseen: Tajné projekty dizajnérskej kuchyne, časť druhá
  5. Aká je chémia vôní
  6. Slnko a teplo aj cez sviatky: Do Egypta sa vracajú dovolenkári
  7. Helske očarila nemeckých dôchodcov
  8. Koronakríza: Ako vyzerá jeden deň operátorky infolinky?
  9. Tento rok by mal 70: Legenda Karola Duchoňa ožije u vás doma
  10. OFFICE ROKA 2020 poukáže na transformáciu pracovného prostredia
  1. Pomôžte ľuďom v núdzi v najväčšej potravinovej zbierke v Tescu
  2. Aké sú dopady pandémie na financie ľudí?
  3. METROPOLIS prináša mestské bývanie vo vysokom štandarde
  4. Účastníci charitatívneho behu No Finish Line nabehali 26 007 km
  5. Porsche Unseen: Tajné projekty dizajnérskej kuchyne, časť druhá
  6. Slnko a teplo aj cez sviatky: Do Egypta sa vracajú dovolenkári
  7. Počúvaním hluku chránime váš sluch
  8. Aká je chémia vôní
  9. Helske očarila nemeckých dôchodcov
  10. Tipy na cenovo výhodné vianočné darčeky, ktoré aj potešia
  1. Slovenská firma reformuje tradičné multimiliardové odvetvie 29 230
  2. Budíte sa počas spánku? Toto sú hlavné príčiny 17 882
  3. Kaufland na Slovensku testoval novinku, ktorú zavádza v Európe 13 857
  4. Bezpečná dovolenka v exotike: Maldivy sú prešpikované zážitkami 10 917
  5. Mercedes-Benz opäť nadizajnoval budúcnosť 8 477
  6. Novodobý slovenský Baťa. Zamestnancom stavia domy 8 312
  7. Viete, aká je skutočná cena smartfónu? Číslo vás prekvapí 7 936
  8. Čo ovplyvňuje chuť kačacieho mäsa? Tieto dve veci 7 643
  9. Nástrahy online vyučovania, o ktorých sa nehovorí 7 490
  10. Predplatená telefónna karta s kreditom 10 € v denníku SME 7 326
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Téma: Recepty z Korzára

Prečítajte si aj ďalšie články k téme
Článok je zaradený aj do ďalších tém
Jedlo

Neprehliadnite tiež

ROZHOVOR

Pediatrička: Niekedy som očkovala na chrípku 600 detí za rok, teraz približne 50

Ľudia si zvykajú, že nemôžu behať za lekárom so všetkým.

Pediatrička Eva Ševecová.
Rozhovor

Archeológ: Hrady síce opravujeme, ale tie nežijú

Michal Keruľ chcel odhaľovať poklady histórie, teraz ich pomáha strážiť.

Michal Keruľ s rodinou.
Humenskí poslanci nájomnú zmluvu so spracovateľom ovocia neschválili.
Vrak pred rodinným domom začínajú úrady riešiť.
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Potrebovali ísť k blízkym a nepustili ich. Neboli privilegovaní ako Kollár

Nemocnice väčšinou púšťajú príbuzných k zomierajúcim.

Šéfa parlamentu Borisa Kollára v nemocnici najviac navštevovala bývalá manželka Linda Rezešová. Na fotografii sú na plese v Opere v roku 2008.

Návštevy Kollára v nemocnici volajú po demisii

V druhom slede kandidátov na politický koniec sa tlačia glosátori.

Peter Schutz

Jazdenie na nákladných vlakoch nie je romantika

Amin Palma skáče na vlaky v Mexiku aj v Čadci.

Na nákladných vlakoch musia byť čierni pasažieri pripravení na každé počasie, na bod mrazu aj horúčavy. Na snímke je jeden z Aminových spolujazdcov.
 Presvedčí Kristen Stewart v úlohe princeznej Diany?

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Video Desktop