Korzár logo Korzár
Nedeľa, 15. december, 2019 | Meniny má Ivica

Varíme s Korzárom: Pstruhová sezóna je v plnom prúde, skúste štyri chutné recepty

Inšpirácie na dobroty do vašej kuchyne.

(Zdroj: fotolia)
Článok pokračuje pod video reklamou

Pikantný pstruh s karí a zázvorom

Potrebujeme: celé pstruhy, olej, čerstvý zázvor, mätu, kajenské korenie, karí korenie, soľ

Postup: Ryby umyjeme, osušíme, osolíme ich zvonku aj zvnútra. Do každého pstruha vložíme vetvičky mäty, očistený a na kolieska nakrájaný zázvor.

Ryba dáme do pekáča a hornú stranu posypeme kajenským aj karí korením. Prikryjeme a pečieme na miernom ohni asi 15 minút. Potom ich otočíme, posypeme túto stranu korením a dopečieme odokryté ešte asi päť minút.

Pstruh s kuskusovo-špenátovou plnkou

Potrebujeme: pstruhy – počet podľa toho, koľko ľudí chceme nakŕmiť, cca 100 g kuskusu, 3 hrste špenátových lístkov, citrón, soľ, biele korenie a toľko vetvičiek tymianu a toľko lyžíc masla, koľko máme pstruhov

Postup: Umyté a očistené ryby osolíme a okoreníme bielym korením. Kuskus dáme do misky a nalejeme k nemu asi pol hrnčeka vriacej vody. Zakryjeme a necháme ho napučať. Keď vsiakne voda, pridáme nasekané lístky špenátu, citrónovú šťavu a nasekaný tymian. Zmesou naplníme pstruhy, poukladáme ich do pekáča a ku každému pridáme lyžicu masla. Necháme ich piecť asi 20 minút.

Pstruh na francúzsky spôsob

Potrebujeme: čerstvé pstruhy, 6 dl vody, 1,5 dl bieleho vína, 1 mrkvu, 1 menšiu cibuľu, 2 PL octu, 2 bobkové listy, 5 guľôčok celého čierneho korenia, štipku tymianu, soľ, petržlenovú vňať

Postup: Mrkvu a cibuľu nakrájame na plátky, zalejeme ich vodou, doplníme octom, dodáme soľ, korenie, petržlenovú vňať a varíme na miernom ohni asi 15 minút. Potom vývar precedíme, pridáme víno a vložíme doň pstruhy. Bez pokrievky varíme, kým ryby nezmäknú. Ryby musia byť stále ponorené, preto podľa potreby prilievame vodu. Keď sú pstruhy mäkké, necháme ich trochu ochladiť, potom ich vykostíme a vložíme späť do vývaru, ale už nevaríme. Pstruhy podávame studené pokvapkané trochou vývaru.

Pstruhy s hubami

Potrebujeme: pstruhy, slaninu, cibuľu, sladkú mletú papriku, hladkú múku, šampiňóny, paradajky, petržlenovú vňať, zemiaky, soľ, rascu

Postup: Slaninu nakrájame na kocky a osmažíme ju. Keď pustí tuk, pridáme nakrájanú cibuľu a šampiňóny. Pstruhy osolíme a obalíme v hladkej múke zmiešanej s červenou paprikou. Pečieme ich na panvici so slaninou a hubami, priebežne ich prelievame výpekom. Na konci pridáme pokrájanú paradajku, ktorú predtým sparíme a olúpeme. Na záver ich posypeme petržlenovou vňaťou.

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Lámete si hlavu nad vianočným darčekom?
  2. Kam na výlet so svojimi známymi
  3. First moment Turecko: Využite zľavy na špičkové hotely
  4. Vianočné trhy vďaka inovácii pomáhajú rodinám v ohrození
  5. Triedený odpad nekončí na jednej kope. Vysvetľujeme to už roky
  6. Výnos 5,5 % alebo 15 % p.a.?
  7. Nový cestovný poriadok ŽSR z vášho regiónu v denníku SME
  8. Horskí záchranári sa vás vždy opýtajú túto otázku. Viete akú?
  9. Aj po tridsiatke stále hýria. Čo bráni mladým vyrásť?
  10. Nákup darčekov môže byť tento týždeň výhodnejší
  1. Lámete si hlavu nad vianočným darčekom?
  2. First moment Turecko: Využite zľavy na špičkové hotely
  3. Kam na výlet so svojimi známymi
  4. Slovenské Vianoce kedysi a dnes
  5. Chlebodarca zmenil život siedmim rodinám
  6. Vianočné trhy vďaka inovácii pomáhajú rodinám v ohrození
  7. Výnos 5,5 % alebo 15 % p.a.?
  8. Triedený odpad nekončí na jednej kope. Vysvetľujeme to už roky
  9. Slovenská sporiteľňa pomôže svojim klientom zo zničenej bytovky
  10. Vianočné trhy na zámku Schloss Hof „na skok“ od Bratislavy
  1. Horskí záchranári sa vás vždy opýtajú túto otázku. Viete akú? 34 775
  2. Aj po tridsiatke stále hýria. Čo bráni mladým vyrásť? 31 881
  3. Triedený odpad nekončí na jednej kope. Vysvetľujeme to už roky 25 428
  4. Ceny bytov rekordne rastú. Niektorých sa to však netýka 15 865
  5. Nový cestovný poriadok ŽSR z vášho regiónu v denníku SME 12 445
  6. Rezerváciou first moment dovolenky viete ušetriť aj 40% z ceny 11 440
  7. Kam na výlet so svojimi známymi 11 023
  8. SME.sk dosiahlo v novembri rekordný počet predplatiteľov 9 505
  9. Vlastné auto alebo lízing? Porovnali sme ich výhodnosť 9 380
  10. Aké proteíny sú najzdravšie? Našli sme odpoveď 9 311

Téma: Recepty z Korzára


Článok je zaradený aj do ďalších tém Jedlo

Neprehliadnite tiež

Košickí poslanci odklepli odchod Gimu, primátor ho chce zdržať

Polaček avizoval, že uznesenie nepodpíše.

Primátor Jaroslav Polaček (nezávislý).
Výstavba trate Pionierskej železnice v roku 1954.
Historický hostinec Kiosk bol dielom známeho stavebníka Jakobyho.  Prichýlil turistov, robievali sa tam zábavy. Nakoniec musel ustúpiť stavebným prácam na moste a ceste.

Na Alpinke bol bazén, voda pritekala z potoka

Turistický klub mal veľké plány, postavila sa až jedna vila.

Zotavovňa Turistického spolku Priateľov prírody v Čermeli v roku 1930. Predtým chata Karola. Dnes je súčasťou areálu Alpinka, ale nevyužíva sa.

Hlavné správy zo Sme.sk

Minister financií Ladislav Kamenický.
Ilustračné foto.
AUTORSKÁ STRANA PETRY PROCHÁZKOVEJ

Do Česka sa sťahuje ruská stredná trieda

Rusi u nás boli aj budú, ide o to, kto a prečo

Prahu mnohí označujú za hlavné mesto ruských špiónov v regióne. Väčšinou majú diplomatické krytie.

Už ste čítali?

Domov NajnovšieNajčítanejšieDesktop