Korzár logo Korzár
Štvrtok, 17. jún, 2021 | Meniny má AdolfKrížovkyKrížovky

Varíme s Korzárom: Pstruhová sezóna je v plnom prúde, skúste štyri chutné recepty

Inšpirácie na dobroty do vašej kuchyne.

(Zdroj: fotolia)
Skryť Vypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Skryť Vypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Pikantný pstruh s karí a zázvorom

Potrebujeme: celé pstruhy, olej, čerstvý zázvor, mätu, kajenské korenie, karí korenie, soľ

Postup: Ryby umyjeme, osušíme, osolíme ich zvonku aj zvnútra. Do každého pstruha vložíme vetvičky mäty, očistený a na kolieska nakrájaný zázvor.

Ryba dáme do pekáča a hornú stranu posypeme kajenským aj karí korením. Prikryjeme a pečieme na miernom ohni asi 15 minút. Potom ich otočíme, posypeme túto stranu korením a dopečieme odokryté ešte asi päť minút.

Pstruh s kuskusovo-špenátovou plnkou

Potrebujeme: pstruhy – počet podľa toho, koľko ľudí chceme nakŕmiť, cca 100 g kuskusu, 3 hrste špenátových lístkov, citrón, soľ, biele korenie a toľko vetvičiek tymianu a toľko lyžíc masla, koľko máme pstruhov

Skryť Vypnúť reklamu

Postup: Umyté a očistené ryby osolíme a okoreníme bielym korením. Kuskus dáme do misky a nalejeme k nemu asi pol hrnčeka vriacej vody. Zakryjeme a necháme ho napučať. Keď vsiakne voda, pridáme nasekané lístky špenátu, citrónovú šťavu a nasekaný tymian. Zmesou naplníme pstruhy, poukladáme ich do pekáča a ku každému pridáme lyžicu masla. Necháme ich piecť asi 20 minút.

Pstruh na francúzsky spôsob

Potrebujeme: čerstvé pstruhy, 6 dl vody, 1,5 dl bieleho vína, 1 mrkvu, 1 menšiu cibuľu, 2 PL octu, 2 bobkové listy, 5 guľôčok celého čierneho korenia, štipku tymianu, soľ, petržlenovú vňať

Postup: Mrkvu a cibuľu nakrájame na plátky, zalejeme ich vodou, doplníme octom, dodáme soľ, korenie, petržlenovú vňať a varíme na miernom ohni asi 15 minút. Potom vývar precedíme, pridáme víno a vložíme doň pstruhy. Bez pokrievky varíme, kým ryby nezmäknú. Ryby musia byť stále ponorené, preto podľa potreby prilievame vodu. Keď sú pstruhy mäkké, necháme ich trochu ochladiť, potom ich vykostíme a vložíme späť do vývaru, ale už nevaríme. Pstruhy podávame studené pokvapkané trochou vývaru.

Skryť Vypnúť reklamu

Pstruhy s hubami

Potrebujeme: pstruhy, slaninu, cibuľu, sladkú mletú papriku, hladkú múku, šampiňóny, paradajky, petržlenovú vňať, zemiaky, soľ, rascu

Postup: Slaninu nakrájame na kocky a osmažíme ju. Keď pustí tuk, pridáme nakrájanú cibuľu a šampiňóny. Pstruhy osolíme a obalíme v hladkej múke zmiešanej s červenou paprikou. Pečieme ich na panvici so slaninou a hubami, priebežne ich prelievame výpekom. Na konci pridáme pokrájanú paradajku, ktorú predtým sparíme a olúpeme. Na záver ich posypeme petržlenovou vňaťou.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Rady nad zlato: Naučte sa pripraviť dezerty ako z cukrárne
  2. Blíži sa leto a s ním aj zvýšené utrácanie peňazí našimi deťmi
  3. Je lepšie zobrať si rozkladateľný obal alebo vytriediť plastový?
  4. Crème de la crème po slovensky
  5. Dream job pre programátorov: Silicon Valley na Slovensku
  6. Po Slovensku na motorke
  7. Jablone prinesú ovocie v podobe komfortného bývania
  8. Stačí mi elektromobil? Pozreli sme sa, ako je to s dojazdom
  9. Viete, čo jete, keď si kupujete pečivo dopečené v predajni?
  10. Desať hotelov v destináciách, ktoré sú toto leto favoritmi
  1. Crème de la crème po slovensky
  2. Rady nad zlato: Naučte sa pripraviť dezerty ako z cukrárne
  3. Je lepšie zobrať si rozkladateľný obal alebo vytriediť plastový?
  4. Blíži sa leto a s ním aj zvýšené utrácanie peňazí našimi deťmi
  5. 100% ovocné šťavy pod lupou – Prečo sa ich oplatí konzumovať?
  6. Dream job pre programátorov: Silicon Valley na Slovensku
  7. Začíname prikrmovať: Ako vybrať detskú ovocnú výživu?
  8. Arónia: Spoznajte jej zázračné účinky na zdravie, chutné recepty
  9. Po Slovensku na motorke
  10. Brusnica – lahodná i účinná zároveň
  1. Viete, čo jete, keď si kupujete pečivo dopečené v predajni? 25 311
  2. Sme vodná veľmoc a napriek tomu vody dovážame 14 087
  3. Desať hotelov v destináciách, ktoré sú toto leto favoritmi 12 963
  4. Málokto im verí. Prekvapia Slováci na futbalovom EURO 2020? 11 148
  5. Stačí mi elektromobil? Pozreli sme sa, ako je to s dojazdom 10 920
  6. Ako sa z nenásytných Bödörovcov stal symbol oligarchie 7 671
  7. Čo robiť v Tatrách, keď počasie pokazí plány? 7 140
  8. P. Lednický: Koronavírus tu už zostane, musíme si na to zvyknúť 6 951
  9. Po Slovensku na motorke 5 444
  10. Developer Slnečníc postaví bývanie pri lese. S bazénom aj fitkom 4 860
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Marian Kočner na Najvyššom súde.

Otázku viny Kočnera a Zsuzsovej opäť posúdi pôvodný senát.


6 h
Logo podcastu Dobré ráno.

Maďari zakázali propagovanie homosexuality.


a 2 ďalší 5 h

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Video Desktop