Korzár logo Korzár
Sobota, 28. marec, 2020 | Meniny má Soňa

Varíme s Korzárom: Pstruhová sezóna je v plnom prúde, skúste štyri chutné recepty

Inšpirácie na dobroty do vašej kuchyne.

(Zdroj: fotolia)
Článok pokračuje pod video reklamou

Pikantný pstruh s karí a zázvorom

Potrebujeme: celé pstruhy, olej, čerstvý zázvor, mätu, kajenské korenie, karí korenie, soľ

Postup: Ryby umyjeme, osušíme, osolíme ich zvonku aj zvnútra. Do každého pstruha vložíme vetvičky mäty, očistený a na kolieska nakrájaný zázvor.

Ryba dáme do pekáča a hornú stranu posypeme kajenským aj karí korením. Prikryjeme a pečieme na miernom ohni asi 15 minút. Potom ich otočíme, posypeme túto stranu korením a dopečieme odokryté ešte asi päť minút.

Pstruh s kuskusovo-špenátovou plnkou

Potrebujeme: pstruhy – počet podľa toho, koľko ľudí chceme nakŕmiť, cca 100 g kuskusu, 3 hrste špenátových lístkov, citrón, soľ, biele korenie a toľko vetvičiek tymianu a toľko lyžíc masla, koľko máme pstruhov

Postup: Umyté a očistené ryby osolíme a okoreníme bielym korením. Kuskus dáme do misky a nalejeme k nemu asi pol hrnčeka vriacej vody. Zakryjeme a necháme ho napučať. Keď vsiakne voda, pridáme nasekané lístky špenátu, citrónovú šťavu a nasekaný tymian. Zmesou naplníme pstruhy, poukladáme ich do pekáča a ku každému pridáme lyžicu masla. Necháme ich piecť asi 20 minút.

Pstruh na francúzsky spôsob

Potrebujeme: čerstvé pstruhy, 6 dl vody, 1,5 dl bieleho vína, 1 mrkvu, 1 menšiu cibuľu, 2 PL octu, 2 bobkové listy, 5 guľôčok celého čierneho korenia, štipku tymianu, soľ, petržlenovú vňať

Postup: Mrkvu a cibuľu nakrájame na plátky, zalejeme ich vodou, doplníme octom, dodáme soľ, korenie, petržlenovú vňať a varíme na miernom ohni asi 15 minút. Potom vývar precedíme, pridáme víno a vložíme doň pstruhy. Bez pokrievky varíme, kým ryby nezmäknú. Ryby musia byť stále ponorené, preto podľa potreby prilievame vodu. Keď sú pstruhy mäkké, necháme ich trochu ochladiť, potom ich vykostíme a vložíme späť do vývaru, ale už nevaríme. Pstruhy podávame studené pokvapkané trochou vývaru.

Pstruhy s hubami

Potrebujeme: pstruhy, slaninu, cibuľu, sladkú mletú papriku, hladkú múku, šampiňóny, paradajky, petržlenovú vňať, zemiaky, soľ, rascu

Postup: Slaninu nakrájame na kocky a osmažíme ju. Keď pustí tuk, pridáme nakrájanú cibuľu a šampiňóny. Pstruhy osolíme a obalíme v hladkej múke zmiešanej s červenou paprikou. Pečieme ich na panvici so slaninou a hubami, priebežne ich prelievame výpekom. Na konci pridáme pokrájanú paradajku, ktorú predtým sparíme a olúpeme. Na záver ich posypeme petržlenovou vňaťou.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Safari v Afrike: Vidieť divé zvieratá je ohromný zážitok
  2. "Škoda riskovať!"
  3. Fixné výnosy do 8 % p.a. v závetrí mimo otriasajúcej sa burzy
  4. Zarábať na poklese trhov nie je zložité. Čo treba robiť?
  5. Nestarnú, ale dozrievajú
  6. Z opustenej priemyselnej zóny je dnes živá časť mesta
  7. Expert radí: Najväčším nepriateľom pri investovaní sú emócie
  8. Madeira je rajom pre milovníkov prírody
  9. KORONAVÍRUS: Päť rád na bezpečné bankovanie
  10. Pivný duel: Aké pivo pijú muži a aké viac chutí ženám?
  1. Pravda o kamerách do auta - reportáž serveru Volant.TV
  2. Ako na daň z príjmu z predaja nehnuteľnosti?
  3. Ako postupovať pri dani z príjmu z prenájmu nehnuteľností?
  4. Férová nadácia O2 dá 50 000 EUR na online vzdelávanie
  5. EUBA predlžuje termín podávania prihlášok do 15. apríla 2020
  6. Safari v Afrike: Vidieť divé zvieratá je ohromný zážitok
  7. Odpad ako bezpečnostné riziko v období koronavírusovej pandémie
  8. Quarantine reading: Explore Slovakia from home
  9. Do seniorov sa oplatí investovať
  10. Aj napriek koronavírusu vyrážajú farmári na polia
  1. Zarábať na poklese trhov nie je zložité. Čo treba robiť? 36 887
  2. "Škoda riskovať!" 15 128
  3. Môže nám hroziť nedostatok potravín, varujú farmári 13 785
  4. Madeira je rajom pre milovníkov prírody 13 285
  5. Sú pridrahé alebo majú krátky dojazd. Jeden elektromobil vyniká 11 109
  6. Pivný duel: Aké pivo pijú muži a aké viac chutí ženám? 9 955
  7. Aké novinky pripravili kúpeľné domy na Slovensku? 9 517
  8. Z opustenej priemyselnej zóny je dnes živá časť mesta 8 986
  9. Mobil a voda nestačia. Čo by vám na horách nemalo chýbať? 8 633
  10. Staráte sa o chorého člena rodiny? Na toto máte nárok 7 741

Téma: Recepty z Korzára

Prečítajte si aj ďalšie články k téme
Článok je zaradený aj do ďalších tém:
Jedlo

Neprehliadnite tiež

Plne vybavený tím doktorky Diany Ganajovej (na fotografii vpravo) z Košíc. Bežne robia v respirátoroch a rukaviciach. K dispozícii majú aj štíty.

Z rodičov sa zrazu stali učitelia. Ich deti dostávajú úlohy aj z hudobnej

Mama tretiaka a piatačky: Ako to zvládam, to sa ma opýtajte o dva týždne.

Tretiakovi Alanovi s úlohami pomáhajú mama aj sestra.

Učiteľka prvákov: Nemyslím si, že im budú vedomosti chýbať

Dobrovoľné úlohy robia deti radšej, ako tie povinné.

Cez spoločný videohovor môže deťom vysvetliť učivo aj skontrolovať ich pokroky v čítaní.

Dopady pandémie koronavírusu ekonomicky pocítia aj obce

Stoja kolaudácie, projekty, obmedzil sa chod úradov.

Rúška z Tichého Potoka.

Hlavné správy zo Sme.sk

AUTORSKÁ STRANA MICHALA HAVRANA

Nie sme vo vojne (píše Michal Havran)

Pocit, že za vami stojí celá spoločnosť, je najvýznamnejším znakom civilizácie.

Banskobystrický samosprávny kraj spustil službu donášky nákupov pre seniorov a ľudí z ohrozených skupín obyvateľstva pod heslom Staráme sa o starkých.
Ilustračná fotografia.
Autorská strana Zuzany Vasičákovej Očenášovej

Chýbaš mi, Británia. Ľúbostný list ostrovanom

Tri lekcie z ostrovov.

Už ste čítali?

Domov NajnovšieNajčítanejšieDesktop