Korzár logo Korzár

Varíme s Korzárom: Kuracie a cesnak je skvelá kombinácia. Skúste tri chutné recepty

Inšpirácie na dobroty do vašej kuchyne.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Kuracie prsia s cesnakom a bazalkou

Potrebujeme: kuracie prsia, 4 PL sójovej omáčky, 4 strúčiky cesnaku, 2 lyžičky pomarančovej šťavy, soľ, grilovacie korenie, bazalku, čierne mleté korenie, hladkú múku, olej

Postup: Začneme prípravou marinády a to tak, že pretlačený cesnak vymiešame s olejom, pridáme pomarančovú šťavu, sójovú omáčku a bazalku, ktorou nemusíme šetriť. Prsia prekrojíme na plátky, naklepeme rukou, alebo jemne tĺčikom cez fóliu a z oboch strán osolíme a okoreníme. Mäso naložíme do marinády a necháme v chlade hoci aj cez noc.

SkryťVypnúť reklamu

Hladkú múku zmiešame s grilovacím korením, obalíme v nej mäso a na troche oleja ho opečieme na panvici.

Cesnakovo-parmezánové krídla

Potrebujeme: Kuracie krídelká, 1 lyžičku sušeného alebo 2 lyžičky čerstvého rozmarínu, lyžičku oregana, lyžičku mletej rímskej rasce, lyžičku soli aj lyžičku bazalky, 4 strúčiky cesnaku, hrsť strúhaného parmezánu, 3 PL olivového oleja
Postup: Krídelká rozoberieme na menšie časti, umyjeme a osušíme ich. Posypeme ich bylinkovou zmesou z oregana, rozmarínu, rímskej rasce a soli. Poukladáme ich na plech vystlaný papierom a upečieme v rúre. Zatiaľ si v miske zmiešame parmezán, pretlačený cesnak, nasekanú bazalku a olivový olej.

Keď krídla vyberieme z rúry, ešte teplé ich dôkladne potrieme parmezánovo-bylinkovou marinádou a hneď podávame.

SkryťVypnúť reklamu

Kuracie stehná na cesnaku

Potrebujeme: kuracie stehná – najlepšie horné, hrubozrnnú soľ, mleté čierne korenie, mix byliniek, maslo, 2-3 šalotky, 20 strúčikov cesnaku, biele víno alebo vermút, kurací vývar, petržlenovú vňať

Postup: Stehná okoreníme a poriadne potrieme soľou a zmesou byliniek, ktorými naozaj nešetríme. Na panvici rozpustíme trochu masla a stehná na ňom opečieme z oboch strán. Potom ich vyberieme a do výpeku pridáme nadrobno nakrájané šalotky. Orestujeme ich a pridáme celé, neošúpané strúčiky cesnaku. Premiešame a chvíľu ich restujeme. Potom prilejeme asi 1,5 dl vína, premiešame, chvíľku povaríme a vrátime do panvice stehná. Pridáme petržlenovú vňať, asi dve deci vývaru a dáme na 20 minút piecť do rúry vyhriatej na 180 stupňov.

Domáce a tradičné lieky

Súvisiace témy: Recepty z Korzára

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  4. Kam smerujú peniaze bohatých?
  5. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  8. Vitamín Cg: Kľúč k žiarivejšej a zjednotenej pleti
  1. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  3. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  4. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  5. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  6. Kam smerujú peniaze bohatých?
  7. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 6 953
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 6 494
  3. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 6 257
  4. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 117
  5. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 4 233
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 2 807
  7. Čerstvé hlavičky sú v plnom prúde, komu dáte svoj hlas? 2 621
  8. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 2 327
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu