Korzár logo Korzár

Varíme s Korzárom hlivu: Fašírky, zapekaná so slaninou, s kuracím steakom

Inšpirácie na dobroty do vašej kuchyne.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Zapekaná hliva so zemiakmi a slaninou

Potrebujeme: približne 200 g hlivy ustricovej, zopár väčších zemiakov, 1 cibuľa – môže byť aj červená, plátky slaniny, 100 ml šľahačkovej smotany, údený syr, soľ, mleté čierne korenie. Na marinádu: 1 pór, petržlenovú vňať, ligurček, hrubozrnnú soľ, celú rascu, údenú papriku, olivový olej

Postup: Pór, ligurček a petržlenovú vňať nakrájame, zmiešame so soľou, rascou, údenou paprikou aj olivovým olejom a urobíme marinádu, do ktorej naložíme rozobratú hlivu a necháme pokojne aj do druhého dňa v chladničke.

SkryťVypnúť reklamu

Na dno zapekacej misky poukladáme plátky slaniny, na to dáme očistené zemiaky a cibuľu pokrájané na kolieska. Na vrch príde marinovaná hliva, všetko zalejeme decilitrom šľahačkovej smotany a dáme upiecť do rúry.

Karfiolovo-hlivové fašírky podľa Gizky Oňovej

Potrebujeme: 1 stredne veľký karfiol, 300 g hlív, 2 cibule, 2 vajcia, 3 rožky, 2 dcl mlieka, soľ, korenie, majoránku, 3 strúčiky cesnaku, petržlenovú vňať, olej na vyprážanie, strúhanku na obaľovanie

Postup: Na 3 PL oleja speníme na drobno nakrájanú cibuľu. Pridáme posekanú hlivu, osolíme, okoreníme a dusíme do mäkka. Karfiol nakrájame na menšie kusy a krátko predvaríme v osolenej vode. Rožky namočíme do mlieka a dobre vytlačíme.

Pridáme vajcia, cesnak, petržlen, udusenú hlivu a precedený karfiol. Z masy odoberáme polievkovou lyžicou fašírky, ktoré vytvarujeme, obalíme v strúhanke a vyprážame v oleji. Podávame so zemiakovou kašou a hlávkovým šalátom.

SkryťVypnúť reklamu

Kurací steak s hlivou a brokolicou

Potrebujeme: kuracie prsia, soľ, čierne mleté korenie, olej, 4 strúčiky cesnaku, čerstvý tymian, maslo, olivový olej, 1 pálivú papričku, balenie hlivy ustricovej, 1 dl suchého bieleho vína, hlávku brokolice, slepačí vývar

Postup: Umyté a osušené kuracie prsia osolíme a okoreníme z oboch strán. V panvici rozohrejeme trochu oleja a opečieme na ňom z oboch strán mäso. Potom k nemu dáme 3 strúčiky pretlačeného cesnaku, niekoľko vetvičiek tymianu a lyžicu masla a dáme zapiecť do rúry na 8-10 minút pri teplote 160 stupňov.

Zatiaľ v panvici na olivovom oleji osmažíme na plátky nakrájaný strúčik cesnaku a pálivú papričku. Pridáme na kúsky natrhanú hlivu a podlejeme ju vínom. Osolíme, okoreníme a pridáme na malé ružičky nakrájanú brokolicu. Podlejeme vývarom a pod pokrievkou dusíme asi 2 minúty. Nakoniec zjemníme maslom a podávame tak, že najskôr na tanier dáme brokolicu s hlivou a výpekom, na to poukladáme nakrájané kuracie prsia a ako príloha sa hodia pečené zemiaky.

Recepty

Špargľová kúra aktivuje metabolizmus.


Eva Ivanišová a 1 ďalší

Kráľ krásnych kríkov má liečivú silu.


Eva Ivanišová a 1 ďalší

Nové číslo magazínu SME ženy je v predaji aj s kozmetickým darčekom.


redakcia SME ženy
Súvisiace témy: recepty, Recepty z Korzára

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  4. Kam smerujú peniaze bohatých?
  5. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  8. Vitamín Cg: Kľúč k žiarivejšej a zjednotenej pleti
  1. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  3. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  4. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  5. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  6. Kam smerujú peniaze bohatých?
  7. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 6 953
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 6 494
  3. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 6 257
  4. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 117
  5. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 4 233
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 2 807
  7. Čerstvé hlavičky sú v plnom prúde, komu dáte svoj hlas? 2 621
  8. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 2 327
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu