Korzár logo Korzár
Pondelok, 21. jún, 2021 | Meniny má AlojzKrížovkyKrížovky

Varíme s Korzárom hlivu: Fašírky, zapekaná so slaninou, s kuracím steakom

Inšpirácie na dobroty do vašej kuchyne.

Skryť Vypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Skryť Vypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Zapekaná hliva so zemiakmi a slaninou

Potrebujeme: približne 200 g hlivy ustricovej, zopár väčších zemiakov, 1 cibuľa – môže byť aj červená, plátky slaniny, 100 ml šľahačkovej smotany, údený syr, soľ, mleté čierne korenie. Na marinádu: 1 pór, petržlenovú vňať, ligurček, hrubozrnnú soľ, celú rascu, údenú papriku, olivový olej

Postup: Pór, ligurček a petržlenovú vňať nakrájame, zmiešame so soľou, rascou, údenou paprikou aj olivovým olejom a urobíme marinádu, do ktorej naložíme rozobratú hlivu a necháme pokojne aj do druhého dňa v chladničke.

Skryť Vypnúť reklamu

Na dno zapekacej misky poukladáme plátky slaniny, na to dáme očistené zemiaky a cibuľu pokrájané na kolieska. Na vrch príde marinovaná hliva, všetko zalejeme decilitrom šľahačkovej smotany a dáme upiecť do rúry.

Karfiolovo-hlivové fašírky podľa Gizky Oňovej

Potrebujeme: 1 stredne veľký karfiol, 300 g hlív, 2 cibule, 2 vajcia, 3 rožky, 2 dcl mlieka, soľ, korenie, majoránku, 3 strúčiky cesnaku, petržlenovú vňať, olej na vyprážanie, strúhanku na obaľovanie

Postup: Na 3 PL oleja speníme na drobno nakrájanú cibuľu. Pridáme posekanú hlivu, osolíme, okoreníme a dusíme do mäkka. Karfiol nakrájame na menšie kusy a krátko predvaríme v osolenej vode. Rožky namočíme do mlieka a dobre vytlačíme.

Pridáme vajcia, cesnak, petržlen, udusenú hlivu a precedený karfiol. Z masy odoberáme polievkovou lyžicou fašírky, ktoré vytvarujeme, obalíme v strúhanke a vyprážame v oleji. Podávame so zemiakovou kašou a hlávkovým šalátom.

Skryť Vypnúť reklamu

Kurací steak s hlivou a brokolicou

Potrebujeme: kuracie prsia, soľ, čierne mleté korenie, olej, 4 strúčiky cesnaku, čerstvý tymian, maslo, olivový olej, 1 pálivú papričku, balenie hlivy ustricovej, 1 dl suchého bieleho vína, hlávku brokolice, slepačí vývar

Postup: Umyté a osušené kuracie prsia osolíme a okoreníme z oboch strán. V panvici rozohrejeme trochu oleja a opečieme na ňom z oboch strán mäso. Potom k nemu dáme 3 strúčiky pretlačeného cesnaku, niekoľko vetvičiek tymianu a lyžicu masla a dáme zapiecť do rúry na 8-10 minút pri teplote 160 stupňov.

Zatiaľ v panvici na olivovom oleji osmažíme na plátky nakrájaný strúčik cesnaku a pálivú papričku. Pridáme na kúsky natrhanú hlivu a podlejeme ju vínom. Osolíme, okoreníme a pridáme na malé ružičky nakrájanú brokolicu. Podlejeme vývarom a pod pokrievkou dusíme asi 2 minúty. Nakoniec zjemníme maslom a podávame tak, že najskôr na tanier dáme brokolicu s hlivou a výpekom, na to poukladáme nakrájané kuracie prsia a ako príloha sa hodia pečené zemiaky.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Developer Slnečníc postaví bývanie pri lese. S bazénom aj fitkom
  2. Sme vodná veľmoc a napriek tomu vody dovážame
  3. Výber auta na lízing môže byť slobodnejší, ako ste si mysleli
  4. Kde sa dá elektromobil nabiť a za koľko? Veľký prehľad nabíjania
  5. Vedci z BMC SAV vo vlakoch nový koronavírus nenašli
  6. Ako ochrániť svoje peniaze pred infláciou
  7. Dream job pre programátorov: Silicon Valley na Slovensku
  8. 15 otázok o separovaní. Minimálne na jednu nebudete vedieť odpovedať
  9. Regeneračný spánok s ideálne podopretou chrbticou
  10. Nový Volkswagen Polo je najšikovnejšie malé auto
  1. Spoločnosť ASBIS uvádza na európske trhy novinku
  2. Vedci z BMC SAV vo vlakoch nový koronavírus nenašli
  3. V BILLA pokračuje Doba slovenská
  4. Nový Volkswagen Polo je najšikovnejšie malé auto
  5. Legislative intention - recodification of the corporate law
  6. Ako ochrániť svoje peniaze pred infláciou
  7. Výber auta na lízing môže byť slobodnejší, ako ste si mysleli
  8. Kde sa dá elektromobil nabiť a za koľko? Veľký prehľad nabíjania
  9. Posledné dni nešťastnej Anny Boleynovej
  10. Čo všetko je potrebné vedieť o ochrane očí počas leta
  1. Stačí mi elektromobil? Pozreli sme sa, ako je to s dojazdom 12 510
  2. Viete, čo jete, keď si kupujete pečivo dopečené v predajni? 11 801
  3. Je lepšie zobrať si rozkladateľný obal alebo vytriediť plastový? 8 924
  4. Dovolenka v Chorvátsku: stavte na overenú a obľúbenú klasiku 7 991
  5. Po Slovensku na motorke 6 796
  6. Developer Slnečníc postaví bývanie pri lese. S bazénom aj fitkom 6 790
  7. Dream job pre programátorov: Silicon Valley na Slovensku 5 943
  8. Sme vodná veľmoc a napriek tomu vody dovážame 4 399
  9. Crème de la crème po slovensky 3 225
  10. Jablone prinesú ovocie v podobe komfortného bývania 2 728
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Mikulec nevylúčil, že kontrola na hraniciach bude nepretržitá.

Doterajšie pravidlá štát nemení.


3 h
Jakub Filo.

Slepí tiež nemôžu šoférovať.


3 h
Sklárne Slovglass posledné desaťročie chátrajú.

Osud sklární v Poltári je varovaním.


23 h
Dole vodou so Samom Marcom

Ako nazvete tých, ktorí vedome vlastných voličov povzbudzujú v tom, aby umreli?


20. jún

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Video Desktop